Ханджииското приключение

Група създания, избрани от своите владетели, остават сами в непозната земя. Ще успеят ли да се справят с трудностите или просто ще загубят битката с живота?
Rogue07
Murderator

Post by Rogue07 »

- Добре, ще направя каквото мога, пък дано се получи. Когато свърша ще дойда на площада. До скоро.

Елфът взе картата и се запъти към единия от близките квартали.
Животът е болка, от която мога да те отърва!
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

Щом заставаш в единия ъгъл, повечето местни започват да те гледат странно. Някой се смеят, други просто обръщат глава, но трети пък се заслушват и откриват смисъл в песента. Дори още с първата песен успяваш да си "спечелиш" няколко кристала, но явно местните здрачници не се наслаждават толкова на музиката и не ги интересува, че един от тяхната раса може да загуби главата си. В крайна сметка, след 10-тина минути, можеш да се похвалиш с 11 кристала и доста отнесен присмех.

Р7

Взимайки рязко картата на Град Мракосвет, без да искаш откъсваш малко парче от ъгъла на пергамента, но за щастие - без да нанасяш вреди върху изображението. Запътваш се бързо в посока един от кварталите и скоро стигаш до не толкова оживен площад, който е значително по-малък от предишния.
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

Говедата не ми дават пари... може би да пробвам нещо по-особено...
Ссхъш започна да се моли и скоро около него се чуваше всела мелодия. Странното на мелодията беше, че идваше от самият вятър. Започна да пее за това как боговете ненавиждат хората, които не помагат на техните последователи. Песента съдържаше описания на трагикомични начини, по които някой може да умре просто защото боговете не го харесват.

Системно: Използвам "Mелодия"
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

Здрачниците можеше да не се интересуват за техния побратим, който ще загуби живота си, но явно историята за боговете привлече вниманието им. Сякаш наистина вятърът шепнеше в техните уши и повечето извърнаха поглед към пеещият Ссхъш. Музиката привлече вниманието им, но не успя да изпразни кесиите им, нито дори да ги развърже. От сърцата на местните се отделиха само още 8 кристала за 10 минути.
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

Ссхъш преброи кристалите в шапката си. Само осемнайсет.

Мамка му, проклетите говеда не дават нищо...

Здрачника се изправи и се огледа. На една от близките пейки видя една доста красива (и разголена) даенлина и се приближи до нея.
-Нещо против да седна до вас?
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

Даенлината седеше спокойно на пейката, когато Ссхъш се приближи към нея. Погледна го с черните си очи. В този миг здрачникът изпита странно чувство. Някакво странно привличане пробяга през тялото му. Веднага изстреля въпроса "Нещо против да седна до вас?", сякаш за да избегне нещо. Дамата отговори бързо, чувайки прекрасния глас на Ссхъш.
- Заповядайте, седнете.
Настъпи кратко мълчание, след което тъмнокосата жена започна разговор.
- Пеете прекрасно. Предполагам, че както и при други здрачници, гласът ви е дар от Боговете. Останалото е въпрос на учение. Приятно ми е, Лундид Дарг. - Лундид подаде ръка към Ссхъш и изчака неговия отговор.
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

Ссхъш пое ръката й и я целуна. Не знаеше много от светският етикет, но това го беше виждал. Надяваше се да не е прекалил.
-Удоволствието е изцяло мое. Ааа, и се казвам Ссхъш.
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

- Не съм чувала това име. Явно е доста рядко. От къде произлиза? И, имате ли карта на града? Оставих моята в стаята си в хана.
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

-Ами честно да ви кажа не знам от къде произлиза. Всички здрачнически имена са подобни и преобладават звуци като "с", "х" и "ш". Мисля, че няма да збъркам ако ви кажа, че родителите ми са го измислили и им е харесало. А относно картата на града, доскоро имах, но я дадох на един... приятел. Между другото, имате ли нещо против да преминем на ти? Вие звучи много формално.
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

- Няма проблем, Ссхъш. Кога ще дойде вашия.. твоя... приятел? Прекалено е топло и не ми се тръгва към хана в тази жега. Предпочитам да изчакам тук и да наблюдавам здрачниците. Интересни създания...
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

-Не знам кога ще дойде, отиде да... всъщност не съм сигурен. Но се надявам да не се бави много. Освен това, ако здрачниците сме ти интересни, искаш ли да ти разкажа за нас?
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

- "Здрачниците" са прекалено обширна тема. Няма да ти стигне може би дори цялото време на света, нали? А и предполагам, че няма да имаме почти никакво време. А този твой приятел, как се казва? Защо не му помагаш?
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

-Повярвай ми, под разказ за "Здрачниците" по принцип имах предвид доста кратък разказ. А ако почна да ти разправям подробно наистина ще ми трябва много време. Приятелят ми се казва Рион и не му помагам, защото и аз имах малко работа... Е, както видя, просех... Но хайде да минем на друга тема. Разкажи ми малко за себе си.
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

- О, аз не обичам да разказвам за себе си. Обикновено постъпките ми говорят за мен. И все пак, да намерим и да помогнем на твоя приятел, Рион, какво ще кажеш? Моите родители винаги са ме учили да помагам на нуждаещите, а както виждам, без да се засягаш, вие сте крайно нуждаещи се.
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

-За съжаление си права, но просто не знам къде е, а и дори да знаех, картата ми е у него. Но той би трябвало да дойде скоро, тъй като знае къде съм аз и има карта. А и предпочитам да постоя малко с теб...
Rogue07
Murderator

Post by Rogue07 »

Елфът се огледа и съзря дребничък здрачник до една сграда.

- Това е шансът ми!

Рион се приближи до него и каза с приветлива усмивка.

- Здравейте добри господине, бихте ли ми помогнали - имам нужда от едно 'рамо'. Така се стекоха обстоятелствата, че остах без пари, а ме чака дълъг път и се нуждая от оръжия, за да оцелея в тези гори, а дочух и за разни разбойници. Бихте ли били така добър да ми заемете малко кристали или ако имате оръжия или храна - в безкрайно изпаднало положение съм?

[Системно]Използвам качеството "Почит"[/Системно]
Squall
Griever

Post by Squall »

Хелсинг

- О... много мило от твоя страна. В такъв случай ще го поизчакаме още малко, а след това аз ще тръгвам. Нали знаеш - всеки има свойте задължения.

Р7

Дребният здрачник всъщност изглежда дребен само от далече, седнал в неудобна поза. Здрачникът се изправя и пред теб се издига значително едър индивид.
- Честни, но бедни. Такива са днешните почетни войни. Всички имат време и почтеност да дадат обещание, но рядко го изпълват. Е, драги, от какво имаш нужда? В момента мога да ти помогна само с 30-тина кристала, храна и вино. За оръжие не мога да ти помогна. Ех, едно време, всички войни имаха големи мечове и ятагани; лъкове и стрели; брадви, остри като бръснач. Заповядай, само това мога да ти дам. /подава ти 30 кристала, сварено месо и хляб (0,5 кг), вино (в мях, 0,5 л.); всичко това в един голям вързоп/. И все пак, нека се запознаем. Щарга, приятно ми е.
Rogue07
Murderator

Post by Rogue07 »

Рион пое даровете от здрачника с ведра усмивка.

- Рион, войн от "Кръвта на Сокола", за мен е чест! Благодаря ви за това, че помагате на пътник изпаднал в беда. Няма да забравя добрината ви. При първа възможност ще ви върна услугата. Чувствам се като гол без лъка и стрелите си, но... благодаря ви още веднъж!

Елфът погледна здрачника право в очите.

- Благодаря ви!
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

-А какво те води в Мракосвет?
Squall
Griever

Post by Squall »

Р7

- Довиждане, Рион! Нека боговете те закрилят и нека твоите приятели бъдат по-честни и почтени дори и от най-верните войни!
С тези думи здрачникът отново сяда на камъка, на който седеше преди това.

Хелсинг

- Баща ми живее тук. Развива своя търговия. Той се казва Тевсокарм Дарг. Да, малко странно име. Дойдох тук преди време, но ще отпутъвам утре, отново към родните земи. Дори всичкия ми багаж вече е стегнат. Ти какво правиш в Мракосвет?
Rogue07
Murderator

Post by Rogue07 »

Все пак добрия господин ни помогна с каквото можа. Нека бъде жив и здрав. Време е да видя какво става със Ссхъш...

Елфът тръгна със забързана крачка по обратния път към площада.
Ivan_Helsing

Post by Ivan_Helsing »

На Ссхъш често му се налагаше да измисля различни истории на момента, и сега успя:
-Ами в гората ни нападнаха вълци и оставихме всичко, което беше с нас. Мракосвет беше най-близо.
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Това приключение има ли нужда от форум?
Si vis pacem para bellum
Squall
Griever

Post by Squall »

Р7

Значително бързо, въпреки че на няколко пъти объркваш посоката, стигаш до големия многолюден площад. Оглеждаш се и продължаваш да обикаляш наоколо, но не успяваш да откриеш своя приятел сред тълпата от здрачници, криещи се от слънцето. Може би пък вече е тръгнал да те търси или пък просто е тръгнал вдруга посока...?

Хелсинг

- Хм, странно. Мислех, че тукашните вълци са по-мирни. Няма значение...

Настъпва кратко мълчание, през което ти съзираш твоя приятел - Рион. Точно преди да станеш да го извикаш, Лундид казва:

- Виж този - много странно изглежда. Прилича ми на някой, но не знам защо ми е толкова познат.
Rogue07
Murderator

Post by Rogue07 »

Хммм... Дали не е тръгнал на някъде? А може би са го отвели стражите?! Неее, не може - никъде из слуховете не се говореше за здрачник, а и те изглеждат толкова еднакви... не биха могли да го разпознаят толкова бързо. Може просто да не го виждам... Я да се поогледам по-внимателно.

Рион сложи ръка на челото си, за да спре слънцето да блести в очите му и се заоглежда наоколо в опит да съзре приятеля си.
Post Reply