Винченцо

Линия по стария свят на мрака и основно по Маскарад. Действието се развива във Великобритания, през наши дни.
Post Reply
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Винченцо

Post by Andras »

-Някой му е вързал електродите на бомбата към акумулатора. Завъртял е ключа и е хвръкнал във въздуха. Жалко за Джими!
Джими беше добро другарче. Нямаше шофьорските умения на Винченцо, беше съвсем млад, че на всичкото отгоре и почти не помнеше смъртния си живот, но пък от друга страна имаше чудесен характер - твърд, честен, винаги можеше да му се разчита да покрие нечий гръб... Уейн и Кийра "Лудата котка" бяха същата категория - едни от малкото каинити, за които можеше да си почти сигурен (а то напълно сигурен не можеш да бъдеш дори в себе си, когато носиш проклятието на Кайн), че няма да ти забият нож в гърба.
Стария механик беше действително стар - приживе участвал в строежа на фарът при Едистън, след обгръщането си беше продължил да се занимава с инженерно дело - Плимутските корабостроителници, Суецкия канал, после Форд, пак в Европа за Юнкерс и в крайна сметка чак когато самолетостроенето стана твърде параноично за някой, който работи само нощем - отново автомобилите. За всички тия си преживявания, той разказваше увлекателно и с охота, това беше страстта на живота му и едва ли имаше по-кадърен монтьор от него в цяла Англия. А може би не само в нея.
Кийра си беше спечелила прякора, по независими от нея причини, не че не й отиваше... Просто кланът си й беше такъв, животински, а и тя твърде много се палеше, поради което се бе сдобила с чифт оранжеви котешки очи, а косата й беше заприличала на рижа козина. Инак беше мотористка, притежаваше един Харли от онези, които наричаха "зъболекарски столове" и мине се не мине седмица, отиваше при Уейн да й оправя нещо дребно. Не че й тя не можеше, но моторът й бе твърде скъп, за да се занимава с него някой различен от най-добрия.
-И как точно е станало? Той спи в колата си!
-Лунатик, плъх или нещо подобно, Кийра... Причината, поради която се махнах от Суец, никога не си сигурен, дали в стаята ти няма някой.
-Тук не е така, Уейн!
Механикът изгледа младата вампирка със смесица от съжаление и насмешка:
-Да се обзаложим ли, че преди лятото да пукне, тук ще е настанала война, в която трудно се остава жив, а още по-трудно - неутрален? Последното особено важи за Вини, чиято кръвчица е по-гъста от здравословното. Ще дръпна няколко връзки и ще подготвя изчезването си от рано.
Si vis pacem para bellum
Post Reply