Обстановка

Линия по стария свят на мрака и основно по Маскарад. Действието се развива във Великобритания, през наши дни.
Post Reply
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Обстановка

Post by Andras »

Йоркшър през пролетта. Радвайте се на пролетните дъждове.

Принцът на Йорк Джордж Тюдор от клан Вентрю, приблизително връстник на Хенри VIII, управлява цял Йоркшър и логично се помещава в столицата му. Под негово подчинение са около 120 вампира, малко над средното за население от 5 милиона смъртни, като увеличението на цифрата е основно от тореадори, въртящи се около Центъра за старинна музика и две груши опърничави гангрели, отстояващи позициите си в селската част на графството. По принцип управлява спокойно от десетилетия, а последният по-сериозен конфликт за мястото му е бил през 1941.

Позицията сенешал се заема от първият измежду тремерите, Шеймъс О'Калахан, за който (е по-добре да) не се знае много. Счита се за сигурен поддръжник на принца, но двамата рядко се срещат лице в лице. Официално Джордж Тюдор го е удостоил с честта да се занимава с делата на Мидълсбро. Съответно в покрайнините на града има едно обширно и много стилно имение, за което се носят доста слухове.

За сигурността на града се грижат три емблематични фигури, всеки от които се радва на коренно различна слава.
Мери Харифийлд, известна повече като Тифозната Мери представлява очите и ушите на принца, от чието невидимо присъствие се страхуват доста народ. Получила прякора си като преносител не на едно, а на две инфекциозни заболявания - чума и хепатит, след три поредни епидемии за главата й бил обявен кървав лов. В крайна сметка, след като в този лов загинали 6 каинита но не и тя, О'Калахан оценил ползата от нея и изпросил пожалване от принца, след което я вербувал в 'разузнаването'.
Обратно на нея лорд Алистър Барвил, е истински джентълмен, с безупречни маниери и външност, караща много жени да припадат след него. Бившият офицер, служил някога в някога в Индиите, понастоящем се занимава с тренировката на расови жребци и между другото - на два отряда бичове, основно бруха и гангрел, които при все че е вентру, са му доста предани. И доста добре обучени, ако се съди по избитите в последните години анархисти и ловци.
Бърти "Кучето" Фолк е щял да стане многообещаващ боксьор средна категория през тридесетте, ако преди това не бил харесан от местните брухи. Резултатът е един злонравен бунтар, който на 'младини' създавал доста проблеми. В последствие така и не уляга, но за сметка на това започва да създава проблеми по заповед на принца. Повратната точка в кариерата му е една среща със сър Алистър, когато 'мълниеносните' му юмруци биват отсечени от сабята на гвардееца. За да няма нови срещи между него и лорд Барвил, ресорът му е ограничен най-вече до разправа със смъртни.

Цялостната политика на Тюдор е да няма особено властни вампири, които да решат да се полакомят за мястото му, докато той поддържа добри връзки с максимален брой свои колеги. Възползвайки се от разпокъсаността на владенията си, той обича да отстъпва 'в знак на признание' управлението на разни региони на този и онзи и от време на време да им пуска някое изпитание на добросъседските отношения. Редовен номер му е и, ако нещо стане някъде, пешкира да бъде опиран от местния 'управник'.
Si vis pacem para bellum
Post Reply