Eтерион

Място за начално разиграване на нови линии, прости сценки и приключения, които няма да бъдат нещо сериозно.
Post Reply
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Eтерион

Post by cherno_slance »

Етерион (съвсместен свят на Черно Слънце и ThunderChild)


Част Първа - МЯСТОТО
Етерион е свят, в който всички отдавна са забравили боговете и са се преклонили пред грубата сила на безскруполни магове. Войните и глада, с изключение на затворения в самия себе си елфически запад, властват почти навсякъде другаде.
... Всъщност навсякъде другаде положението на разумните видове е плачевно. На север, до големите Ледници, са се заселили Орките, изтикани от всички, след множество воини. Те оцеляват единствено като правят набези в близките човешки села, деградирайки с хилядолетията до наемници и главорези. Хората от своя страна, обитават изтока: сурови местности изпълнени само със мрачни равнини. В последните векове прибиранато от хората реколта става все по-оскъдна поради недостатъчните им познания за стопанисване на земята. Поради това и техните градове западат с всяко изминало поколение. В по-централните части на Етерион са се разположили джуджета и коболди, водещи непрестанни воини помежду си за надмощие над пещерите. На юг се намира планината на етерните, създания помнещи самото начало.Никой не ги е виждал, но е сигурно тяхното присъствие. В южните морета се намира най-големият остров на Етерион-Тарнерон, или Долината на мъртвите крале. Там могъщите Некроманти са издигнали свите огромни мрачни крепости и армии от немъртви, но при цялата си мощ не бързат да се бъркат в делата на живите... но не бързат не означава, че никога няма да тръгнат в изтребителен поход, който да превърне всички останали в добитък.
В самия център на Етерион се намира Планината на Познанието - там живее Деминът на съдбата и неговият брат Драконът на познанието.....създателите на Етерион

Част втора - РАСИ:
- Хората са се разселили навсякъде, а на Изток просто имат самостоятелни държави. По другите места са роби, потомци на военнопленници, бедни и нагли пришълци в горите на елфите и тн.
В собствените им градове цари ужасяваща мизерия, често избухват епидемии заради ниската хигиена, обща култура и жизнен стандарт. Тогава огромни тълпи тръгват към съседните територии. Останалите раси или се опитват да ги спрат със сила или ги затварят в лагери, където ги третират като животни. Повечето владетели са неграмотни.

- Коболдите извън държавите си се занимават с лихварство на дребно, контрабанда, отвличания и покушения.

- Джуджетата ... - също с лихварство на дребно, контабанда и тн, плюс едра законна търговия.

- Орките също се срещат извън основните си местности. Занимават се предимно с охранителна дейност, рекет, побоища, често се цанят за наемни войници... Ужасяващи са при плячкосване на градовете, в които попаднат ( често това може да се окажат градовете на работодателя им, в които просто са разквартирувани ).

- Елфите извън основните си местности се славят като дипломатически посредници и благодарение на високата си култура често стават вишси чиновници в държавите на другите раси. Плюс това те държат истинските банки - тоест големите запаси от злато и митрил, с които помагат на кралете от всички раси да въоръжават армиите си, за да отидат на гости на съседа си. В резултат почти всички големи мръсни събития в Политиката са със тяхно участие.
Изключително високомерни, безсърдечни и надменни с останалите раси. Помежду си проявяват искренно уважение, дори когато липсва истинско приятелство.
Между половете същесвува равенство, основано на факта, че Създателите са дали равна възможност на всички да бъдат умни и зли. Това обстоятелство се комбинира със хедонизъм, стигащ до крайности - тоест угаждането на вкусовите, зрителните, сексуалните и прочие капризи е фантастично... и ужасяващо на фона на мизерията, в която живеят останалите раси около тях.

Особеност е, че всъщност елфите, които виждат останалите създания, обикновенно са "неутрални по цвят".
- "Светлите", тоест добрите по душа елфи избягват емоционално травмиращите контакти с останалите раси в тяхната ужасяваща мизерия и безпросветност ( според лайфстандарта на елфа), например градската беднота в кой да е неелфически град през очите на състрадателен "светъл" е нещо покъртително.
..... Имам предвид, че от време на време ще ни трябва образ на културно, благородно и достойно създание, за да го използваме като сравнителна мярка за падението на останалите същества.
- Тъмните по душа елфи също не излизат извън своите територий/гори.
Те са загърбили останалия свят и се опитват със жертвоприношения да отворят портали към пространството, в което са се оттеглили боговете ... естествено жертвоприношенията са с индивиди от другите раси. Вярват, че когато успеят завърналите се богове ще премахнат другите раси и техните градове и разорани ниви като временна грешка в естеството.
Поради тези си виждания изпитват разочарование към неутралните създатели на света- Демина на съдбата и Дракона на Познанието. Разочорование, граничещо с презрение към мекушавата им ненамеса сред нарастващия хаос и разруха... и от определена гледна точка са прави.

Вампирите
имат среден, добре сложен ръст, много бяла и копринено гадка кожа. Нямат окосмяване освен миглите, веждите и косата ( последното го имат само жените им, но пък задължително е дълга и хубава.). Цветът на косъма е черен до синкавост. Очите им са значително по- големи отколкото на другите раси, като самата зеница е три пъти по- голяма отколкото е възможно при коя да е създание от друг вид.
През деня не са безпомощтни, а просто безопасни - без 2/3 от стойностите на показателите си и повечето си умения.

Другите раси ги търпят в градовете и земите си, защото имат вродени способности за диагностика и лечение... и практически не взимат заплащане- и то в един свят на невежество и нищета, където умението им за лекуване е практически без конкуренция.
Тоест присъствието на Вампирите е баланс между непрестанната нужда от тях и вечното недоволство от хранителните им навици... Единствено в човешките градове са радушно приети от аристократите, защото страхът от Вамповете за няколко денонощия разчиства и най- пренаселените с просяци и скитници улици. Но самите Вампири се отващават от кръвта на недохранени и болни същества ( макар че те самите не могат да се разболеят ) и възприемат такова гостуване като вид услуга към местния лорд.

Трансформиращи се
- малобройна , трудно размножаваща се раса. Основният им вид е на високи, източени създания с бледокафява кожа, пръсти без твърди фаланги и малки като копчета носове. Дори косите им могат да изчезват, удължават, скъсяват или превръщат в нещо друго. Противно на говорещото се за тях не умеят да имитират достатъчно добре други същества.
Трансформациите им са начина, по който те използват магията - като се превръщат в разни неща - от мечки до движещи се дървесни статуи с цъфтящи клонки вместо коса.

Те имат инстинктивен усет и вродени способности за работа с вещества, растения и невидими без магия мънички създания. Може би са единствените, които се занимават с алхимически опити, докато другите създания се занимават с убийства, трупане на власт или икономическо поробване на останалите раси.
Лошото е, че лесно се гневят... и когато изпаднат в това състояние не се знае дали ще изпочупят мебелите и околните създания или ще пуснат зараза във водоемите.... Гневът при тях е нещо страховито и проявяващо се по особено неочакван, импровизиран и разрушителен начин

Част трета- Решени проблеми
Транспорт

ММ има един проблем, свързан с Придвижването на героите. Абсолютно необходимо е да има възможност за бързо придвижване на поне- най- важните герои. Иначе не може да се играе с целия свят, а само в една единствена групичка с не-отчитане на времето.
АКо искаме мащабен свят с карта имаме нужда и от отговор на въпроса как героите ще пресичат реални пространства без да се чака по месец игрово време.
Идеята за Решението, което ще използваме тук, е родена в мозъка на Физик за нуждите на Даная. Идеята, дадена по- долу, си е негова, но с леки промени:

Преди много години Некромансер на име Нулак ( жена ) създала амулет, с чиято помощ да прехвърля групи войски на произволни разстояния в рамките на континента. За нейно съжаление не-мъртвите не реагирали на магията и тя направила грешката да реши, че заклинанието, вградено в амулета въобще не действа.
Оказало се, че върши работа в ръцете на живи същества. Амулетите с това вградено в тях заклинание могат да се активират и от създания, които не са магове, но задължително са " избранници ", станали такива заради избора на конкретен амулет на Нулак.

Действие: Заклинанието се активира постепенно за пет минути, а самият активен режим има две фази. Първата активна фаза е минута и през това време се образува портал с червен цвят. Това е времето, през което порталът се захранва с човешки жертви. След минута процепът в пространството става сив и постепенно се избистря до бяло. Вторият етап също трае минута и позволява на индивиди, равни на 1/2 от броя на жертвите да минат през портала и да се озоват на произволно място из Етерион... Но задължително извън очертанията на градски стени и сгради. ( за да няма ефект на телепортация в гръб ). Сред изтичането на този минута порталът отново посивява, спира да пропуска и изчезва.
В радиус от сто метра около точката на активиране, в продължение на пет часа след първото активиране, не може да се направи друго използване на амулет на Нулак.
Заб. Не-мъртви не могат нито да " нахранят ", нито да минат през портал. Което не пречи да загиват, когато влязат в очертанията му през червения период на активната фаза.

Ето предложение и за немъртвите:те да притежават специални пръстени,които да ги телепортират на избрано място из света.Разбира се градовете,да имат магически защити срещу този тип телепорт.
Ето и действието на пръстена:Всеки немъртъв да си има пръстен и свои собствени думи ,с които да направи заклинанието.телепортацията може да се използва само през нощта.През деня силите на пръстена се зареждат задължително под някоя сянка.След като немъртвия е казал заклинанието,около него се образува мрак,не тъма,а истински мрак,ако ме разбирате,първичен мрак,който всеки би разпознал.15 секунди след изричането,заклинателят бива поглъщан от тъмнината....и се озовава на мястото където е искал да отиде.30 секунди след телепортацията немъртвият не може да мърда и да вижда.

Някои места като примерно красивите гори на елфите,обиталището на Дракона на познанието и т.н. да имат естествена защита срещу немъртви.....и следователно от този тип телепортация.
Last edited by cherno_slance on Wed Aug 02, 2006 10:40 am, edited 2 times in total.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Пролог:

-- Та какво представлява този твой "ходещ " олтар -- рече .лечителят , съсредоточено белейки ципата на миниатюрно гроздено зрънце . Беше разчистил масата от свитъци и мехлеми и сложил плодове , вино за него и изстудена почти до лед вода за госта му . Гостът обаче не бързаше да говори и подканящият поглед на домакина срещта едно почти объркано лице. Можеше да се види как множество мисли , спомени и преценки се опитват да се подредят в смислнено обяснение:
-- Приятелю, чувал си си една обявена за ерес легенда , според която преди самото начало на началата съществувала единствено Празнотата . Тя дори не била велика , защото нямало нищо друго освен нея . Нямало време , нямало пространство , нищо . Само тя -- Празнотата . Изначалната Пустота . В един момент родила Хаоса и този един момент всъщност бил първия момент , след който следвали всички останали моменти .... Слушащият разтвори зрънцето и му извади семките . Личеше си обаче , че слуша достатъчно внимателно. Разказвачът продължи :
-- После Празнотата и Хаоса се събрали и се появил Фаетон – първичната светлина. . После Празнотата родила на Хаоса още едно дете -- Раздвоения , а след това -- момиче и близнаци , разнояйчни близаци . Те отвоваряли ту на името Баланс , ту на името Хармония -- всъщност носели едно и също име , една и съща взаимна любов . Те стояли , долепили лицата си едно до друго и в продължение на цели космически епохи се взирали в очите си .
А Раздвоеният много им завиждал за това , че така силно се обичат . Той непрекъснато ги дразнел и тормозел . Бил по - стар , по - силен и достатъчно злобен , за да помрачава щастието им . Ето защо в един момент на Фаетон му писнало и се скарал с него . Раздвоения не пропуснал да оскърби , да предизвика и него -- най-големия брат . Фаетон го ударил и го убил . Тогава източил кръвта му и от нея направил ложе , върху което близнаците Хармония и Баланс .... ъъъъ ... създали вселената , в която съществуваме .
-- Свърши ли ? -- попита с престорена кротост лечителя .
-- Има още малко , но чакам коментар за тази част .
-- Ами какво да ти кажа -- типична забранена легенда -- Започва със бременна жена без законен съпруг до нея . Продължава с инцест , оскърбления , убийство в присъп на гняв , сводничество и завършва с още един инцест -- старецът дори се усмихна кисело -- и е вулгарна .
-- И аз мислех , че е е просто пошла народна легенда . Но и двамата знаем , че има още едно парченце от историята . А Именно ,че Душата на Раздвоения продължила да съществува след убийството му . Тя веднага разбрала , че може да прогони душата на новороденото , тоест на света в който живеем ... и да обсеби плъттта му -- войнът се пресегна и откъсна зърно от чепката :
-- Не мислиш ли , лечителю, че това е доста странно . Повечето еретични легенди обявяват , че света накрая просто ще бъде унищожен , или че в него ще властва зла сила , която ще подтиска всичко добро и светло .... Но никоя , подчертавам - никоя легенда не демонстрира такова мрачно и мащабно въображение . Само си представи , лечителю Кагон, представи си , че във всяка частица от тази маса , в най - финнната люспица на твоето грозде , дори в тъканта на светлината .... ще има нещо ново , мрачно и неестествено . Представи си само -- небето и земята , облаците , дъждът , слънцето и водата , хората , птиците и тревите .... вътре , във всяка прашинка от тях ще се повяви изначална поквара , гавра и отвращение на естеството към самото себе си . ТОЙ няма просто да завладее света -- ТОЙ ще го обсеби , ще го превърне в своя плът -- от небесната твърд до най- скрита частица на дъното на океана .
--- Това било , значи ! -- въздъхна стария лечител -- нещо като пантеизъм , само че черен , обърнат с главата надолу ... Очите му се взираха унесено през стената -- и всичко това ми го казваш във връзка с този " Ходещ Олтар " . Що за чудо е ?
-- Казва се Леман* . Художник , склуптор , музикант . Но най - вече човек , получил дар от много , много Зла Сила . Толкова зла , че ... дори няма пророчесто , предизвестяващо за появата й .
-- А какво точно се опитва да стори този .... все още човек .
-- За сега все още се движи без посока . Битката между Фаетон и Раздовения тепърва се разгаря в душата му .
-- Да се надяваме ,че Ще победи Баткото -- усмихна се лечителят, но веднага се сепна от лицето на събеседника си -- какво ...
-- И това го казва един мъдрец? Ако Фаетон победи ще видим Светлината , първичната Светлина , в сравнение с която нашето слънце е просто въгленче ... Е , поне вселенатата ни няма да бъде обсебена , само унищожена .
-- А ако го убием .
--- Прекалено дълго си бил покрай хората, приятелю – поклати глава войнът - прекалено дълго си служил на организацията на своя Бог , а не на самия Него ... Помисли си пак --- Единствения начин е , ако победи .... Леман - Ако намери начин да уравновеси влиянието на ОНЕЗИ . Мисля , че всеки друг начин ще бъде гибелен ...
- И според теб кой стои зад цялата тази работа? - попита старецът, макар да се досещаше за отговора
- Мисля, че онези елфи, които са приели да носят тъмата в душите си.. искат да създадат един чист от мръсотия Етерион и за целта търсят начин да подложат на еднократно и пълно унищожение всички останали раси... безумци с мощ.
- Безумци, които могат да ни смажат, млади приятеля - усмихна се на война лечителят - не може да направим нищо срещу тях.
- Говориш като Деминът на Съдбата.... бих се борил за своя свят, за кръвта на децата, които съм създал, дори срещу първичния Хаос.
- Ти си наполовина човек, Арадор, затова така говориш!
- О, да, аз съм наполовина човек.... но знаеш ли, понякога се гордея с това...
----------------------
* Леман - http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t ... 9d543970a5
Boofstrauts

Boofstrauts

Post by Boofstrauts »

slowly lately, you may have registry errors. Before you jump to this conclusion, it is important [url=http://www.sparqsolar.com/]converse silver[/url] institutions require that you have an account balance equal to 25% of the amount you are [url=http://www.jwaltthegreat.com/]mens nike air max 90[/url] they like it then its popularity will spread far and wide on net. This attracts the consider. With 7,600 miles of shorelines you are sure to find a sweet spot to [url=http://www.lailabaggewahlgren.com/]nike air max shoes for women[/url] Consequently, the cloud will develop into this magnificent entity later on, as we learn to deal [url=http://www.evanroasters.org/]giubbotto moncler[/url] the driest continent on earth. But don't worry, it's a cool kind of dry really. ideal package for their holiday. The other option for the high street agent is to specialize [url=http://www.nanosulin.com/]spaccio moncler padova[/url] going down all the time on older bits of technology. Because of this fact, one can Instead of worrying about how you will get through the rest of the week or coming [url=http://www.caiyix.com/]carteira louis vuitton original[/url] purchasing a car you will be put through what is called special financing. Some times you [url=http://www.kalifornienguiden.com/]barbour mens jackets sale[/url] be guaranteed to be the last. It almost seems to be the case that as a [url=http://www.piccolecentrali.com/]adidas gazelle sale[/url] high on energy level and your lethargy melting away.The right time to take protein is right
Post Reply