Арадор-ап-Каару

Архив герои от приключилите кратки линии.
Locked
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Арадор-ап-Каару

Post by cherno_slance »

Арадор-ап-Каару
раса - полуелф-полудаенлин. С расовите показатели на елф и външия вид, дълголетието и спец. расова особеност на даенлин.
пол - мъжки
ръст - 170см
тегло - 65кг
възраст 36 ( биологични 18)
расови особености: вечна младост, ефирно здраве
расово качество - кристален слух
класово качество - чест положителни качества: бърза реакция, усет за опасност
отрицателни: сомнаблулизъм
Показатели:
Сила - 5+5(Дт)+10=20
Издръжливост - 5+5=10
Ловкост -15+5 =15
Бързина -10+5(Дт)
Познание - ДП-5, ЕП-5, БП-15, ПП10, ТП-5
Воля -10
Ефирност - 10

Външен вид:

Има красиво и мъжествено, но твърде строго и изпито лице, съхранило отпечатъка от болката и усилието на постоянния самоконтрол над тихата лудост в даенлинската му душа.
Косата му е тъмносребриста, гъста и дълга до кръста - обикновенно я носи на плитка, която подпъхва под яката на ризата си,
Кожата му е по даенлински бяла - чак до синкавост, като върху вяско от широките му, добре оформени рамене има татуиран в черно по един квадрат, чийто върхове преливат в дълги лъчи, остриета, наподобяващи езици на пламъци, подобни на тези по кожата на бурх.
Тези от върховете на звездите, които сочат към шията, стигат до ямките над ключиците и там спират, докато срещуположните се разтягат и после разплитат в начупени линии по яките му бицепси.
Лъчите, които отиват зад раменете, образуват плетеница върху плешките му, а тези, спускащи се отпред се превръщат в спирали черен огън по гръдните му мускули и хоризонтални искри по стегнатия, плосък корем.
Поради ниския си ръст, съчетан с голяма сила, Арадор изглежда наистина атлетично.

Предпочитано облекло и въоръжение
Роден и отраснал в елфическите градове, Арадор предпочита белите дрехи - от пехотинските ботуши до ризата. Разбира се, какво предпочиташ и какво ти се налага да носиш, са две различни неща - практичността и честите пътувания през горите го принуждават да използа дрехи от по-груба материя, със маскировъчен, сивозелен цвят, изпъстрен с кафяви петънца.
Панталонът му има по един дълъг джоб отстрани на всяко бедро и два малки отзад, в които държи дребни предмети - кинжал, ножица и вилица, парче луканка... войнския си медальон... резервен брой ленено бельо/гащи итн.
Носи тънък кафяв колан, на който са закачени манерката, кесията и една две дребни принадлежности - като огниво и прахан и тн.
На ръцете си има налакътници ( от китката до лакътя) от увита лента тъмнозелена кожа ( но не е екзотична или драконова, а просто е получила такъв цвят при обработката си), като в гънките на намотките си подпъхва дребни предмети с размерите на монета или нещо от този род.
Краката му са предпазени от кожени навуща ( тоест навита на лента тънка тъкан), които отдаван са придобини непопределено сив цвят, обувките му са удобни пехотински боти. Носи ленени гащи/бельо, плюс един резервен, като гледа да ги сменя и пере редовно.

Характер:
Постоянният самоконтрол го е направил затворен и мълчалив, което не означава, че е мрачен човек, просто вътре в него има една вълшебна градина от тишина и покой, към кято е стреми самия той... и останалите хора обикновенно го разсейват в неговите опити да достиген до там, до това състояние на покой, където няма да изпитва болка и страдание.
Не си пада по купоните, пиенето и прочие шумни забавления, защото инстинктивно долавя, че подобни неща ще отслабят контрола му над Сянката, която съществува във всеки даенлин, дори и да не може да излиза навън...защото е достатъчно да владее теб...
Предпочита медитирането в тихи дзен-градини с една цъфнала и една спяща роза, както и много пясък с няколко разхвърляни камъни по него. Харесва безумно поезията, макар че едва умее да чете, обича да прави фигурки от оригами и да ги подарява на децата около него. В отношенията си със жените е леко срамежлив, безкрайно търпелив и нежен, но не бърза да им дава доверието си.
Обожава тренировките и спарингите, но в истински бой влиза без удоволствие и без страх, само когато има необходимост - но веднъж започнал, изпада в някаква безумна, тиха радост от битката - без крясъци и изстъпления, просто се потапя до дъно в радостта от сблъсъка...

Предмети и въоръжение:
Боен съставен лък - 500к
+ колчан на цена 40к, побиращ 12 стрели
+ 4 стрели, всяка по 10к
+ комплект сахи (в книгата ги дава като комплект) на цена 120к
манерка с вода - 20к
резервни ленени гащи/бельо - 3к,
прахан - 5х1к
лъжица и вилица 2х6к
Парче луканка - 0,5кг месо обикновенно - 21
въже - 8к
за остатъка от първоначалните пари купува лечебни мехлеми и една, две щампи за бързина и ловкост


Активност - 6
Жизнени Точки - 35т
Възстановяване - 5т
Мана Точки - 20
Презареждане - 5
Товар - 35
Вдигане - 100
Скок - 1м
Дъгова Атака - (15+2х20+15)/10=8т
Права Атака - (15+2х20+15)/10=6т
Атака от Разстояние (20+2х20+15)/10=5т
Защита Париране - 8т
Защита Блокиране - 6т
Защита Отбягване - 5т ( по основни показатели, без О. като умение)
Щети - 25/10~2т

Умения:
От общността на С. Копие:
1) черна тетива -3+19=22
2) сияещ арбалет -3
3) приготвяне на стрели -3
4) .... не помня -3
5) ... не помня -3
От общността на Сребърното копие:
6) дива котка - 3
7) отблъскващи ритници - 3
Общо бойни:
7) отбягване - 3+17+2=20
Теоретични
8) наука -3+5+4=12
9) математика -3
Практически
10) плуване -3
Всичко - 3х8+22+22+12=80
Езици:
Основен
даенлински - 55

История:
Обучението му започва от невръстен. Първите му спомени са от бойно поле, на което загиват майка му и баща му. За щастие, неговите сънародници побеждават и отхвърлят нападателите, той е спасен и осиновен от войн от ордена на Гората. Даенлинът на име Илмен-ап-Галадор, стотник в "Сребърната Гора", харесва мълчаливото и кротко, но притежаващо вродена дисциплина и упоритост момче, и започва да го подготвя за бъдещото му приемане в общността на Братството на Гората. Започват с игри и катерене на дърветата, с най-елементарни войнски упражнения и даенлинът бързо осъзнава огромния потенциал на момчето. Увлечението на хлапето е толкова силно, че решава да си направи татуировки по тялото, наподобяващи "пламъците" по кожата на единия от стотниците в ордена, който е брух. Жестът му го превръща във всеобщ любимец и обект на възхищение от останалите момчета, включително и бурхи. Момчето печели възхищението на възрастните войни и когато на единия от рожденните си дни демонстрира няколко елементарни, но вси пак изпълнени с разбиране движения от умението "отблъскващи ритници", на което го е учил Илмен.

Скоро обаче в живота на Арадор настъпва огромна промяна - става свидетел на това как онзи бурх-стотник в Братството на Гората, който е негов любимец, припада мистериозно от физически немощен здрачник, който дори не докосва. Присъстващият Илмен-ап-Галадор се намесва и спасява своя побратим, убивайки здрачника. По късно обяснява на Арадор, че уменията от Сребърната Гора са недостатъчни срещу един магьосник, какъвто е бил мистериозният нападател и е нужно да бъде усвоено едно много ценно умение - "психичната устойчивост" на побратимите им от Общността на Дъба - но това е умение, което се развива цял живот и понастоящем Арадор ми могъл да положи само първите стъпки в тази изключително важна способност....

Арадор е достатъчно решителен, за да се опита да усвои най-елементаранат основа на психичната устойчивост, но мисълта, че в близките години няма да има волята на Илмен, го кара да се замисли сериозно за пътя си като войн. Решава, че най-правилния подход е да не допускаш своите противници - други войни или магьосници - на близка дистанция. Това решение предопределя избора му и след няколко години обучение при зрачника Карем Шеарин, той влиза в редиците на Кръвта на Сокола.

По време на своето обучение, той става приятел с връстника си Удан-ап-Ломудаер. След историята на последния със жената на един човек-хилядник от Ордена, който реагира с типична за расата си ревнивост, те двамата започват да скитат заедно, изпълнявайки дребни задачи за общностите и Ордена си. Добър екип са - миротворец и стрелец - но при едно премеждие се разделят след жестоко скарване. Уидан се забърква със съпругата на местния главорез в някакво затънтено крайбрежно градче и Арадор му помага да оттърве кожата, но му е писнало от непрестанните женски истории около спътника му и продължава сам.
Last edited by cherno_slance on Fri Sep 01, 2006 3:18 pm, edited 5 times in total.
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Post by Squall »

Пари за екипировка и т.н. - 700
В играта - 400
Късмет?
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Неща късмет, но искам да ми разрешиш допълнителни десет точки статистики, които да разпределя по бързаната и ловкостта, че ми са много зле!
А не можеше иначе, защото без сила нямаше да мога да използвам лък! ... Ба си героя - войн от Кръвта на Сокола, който не може да си натегне лъка?
Ми ако героят е жена-елфа и иска да използва съставен лък - трябва й сила 30, което е 75% от МАКСИМАЛНАТА сила за расата. Все едно да видиш по улицата жена човек, която може да изтласка над главата си 75% от 325кг (мисля, че толкова беше планетарния рекорд по щанги).. и въпросната дама да тежи 50кг, с изящни крайници и походка на кошута.... да бе....
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Post by Squall »

Ще го реша в последствие, ще видим другите герои и ще видя, но мисля че при някои дребни лишения ще получиш 10 точки.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Сега видях, че има едно правило от 140стр., според което пределното тегло на оръжията, които персонажът държи и използва с две ръце, се определя по формулата (Сила+Сила/2)/10=?
Което ще рече, че героят ми може да използва съставен лък, с цена 500к,
+ колчан на цена 40к, побиращ 12 стрели
+ 4 стрели, всяка по 10к
+ комплект сахи (в книгата ги дава като комплект) на цена 120к
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Post by Squall »

Понеже вярвам на хората, няма да проверявам сумите в книгата. Ще изчакам да се запишат и още 1-2 и да се направят 2 героя и ще ти кажа за статистиките.
ПП. Няма ли да си вземеш храна, нещо такова? :-)
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Ми нали имам 400к за пътни - ще си купя храна, кесия-малка, още стрели.... :wink:
Bhaal
Posts: 540
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:55 pm
Location: Варна

Post by Bhaal »

Абе вий тоз Кристален слух много почнахте да го използвате след като направи дебюта си със слепеца Келендил, а? :o Нищо против нямам, просто това е третият герой който виждам с това качество. Между другото, много ме кефи то.
Черно слънце, бате, стана ми забавно че си написал дълголетието и темпото на узряване на даенлин. Мчи то даенлин и елф еднакво растат бе батка. Можело и само да напишеш че спец способноста е на даенлин. Нейсе, просто го отбелязвам щото ми направи забавно впечатление.
Иначе поздравления за героя, интересен е.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

За Келендил... ако е същия герой, за който си мисля, то авторът му отнесе малко критика от мен, защото се усещаше, че не се е постарал наистина да си представи какво е да си сляп и да го компенсираш със другите си сетива.
Едно време се е случвало да прекарвам по няколко часа наведнъж със маската, която си направих за тренировките по бутащи ръце на сляпо... Светът се променя - останалите сетива не просто се изострят, докато компенсират липсата на зрение... друго е.
Светът става ... допир, звук на стъпки зад теб, отново допир, допир, допир, звуци, мирис.... връзката между теб и светът става някак... интимна, лична... нейсе, тогава много думи се изприказваха тогава, момчето, дето измисли Келендил разбра, умно се оказа.

А пък за Арадор кристалният слух му е за стреблата в тъмнина.
Bhaal
Posts: 540
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:55 pm
Location: Варна

Post by Bhaal »

Ам... Черно слънце, по някаква странна случайност, АЗ бях това момче бе мой човек! Ти забрави ли бре?
Ами в тъмнината ако не вижда абсолютно нищо ще му трябва и сляпа битка. Пробвах го тоя номер, ама не става.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

...Знаех, че си ти - проверих преди да си напиша по-горния пост.
... Като съм по-старичък не значи, че не мога да се заяждам по мъничко! 8)
Bhaal
Posts: 540
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:55 pm
Location: Варна

Post by Bhaal »

Елмо, мойто момче не си видял една мъниичка грешчица. За да имаш математика, трябва да имаш наука на 11. А Черно слънце я има на 8.
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Post by Squall »

Еми Слънце смъкни от нещо.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

намалих отбягването от 22 на 20, което ми дава 4 свободни точки - сложих ги на наука и тя стана 12т.

Ъъъ, пак да напомня - искам десет точки да си ги сложа поравно на бързината и ловкостта, че е ужас ( а нямах избор, защото исках героя да започне със съставен лък, който иска от използващия го доста сила).
Bhaal
Posts: 540
Joined: Sun Oct 05, 2003 2:55 pm
Location: Варна

Post by Bhaal »

Е добре де, другия път Скуал да раздаде и на останалите по десет точки!
Ам само да кажа, че в процеса на създаване на герой, уменията могат да се покачват до 25 като точките са в отношение 1:1. Демек, това означава че си се изцакал и си дал 4 точки, вместо в за да покачиш отбягването от 20 на 22. Така че напрактика, можеш да вземеш три точки от дадените, и да оставиш 1 на отбягване, така то ще стане на 21 и ще си е много добре. Само прегледай да не си направил така и с други умения че изтървааме коня.
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Post by Squall »

Казах, че може да дам точки като са готови героите. Същото важи и за пари/предмети.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Готово - черна тетива - 22, отбягване - 22т - всичко точно.
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Слагам дадените от водещия точки по следния начин:
- 5-ет точки на бързина
- пет точки на ловкост
- пет точки на воля.
Locked