Смокини и черници

Големи количества ефирист се използват за незнайни цели и изведнъж всички академии, ордени и гилдии гледат Краелд. Да, нещо странно става в Краелд. Но какво?
Averon

Post by Averon »

Настръхнал леко от стържещия звук, Естикъл огледа съществото, приближаващо се към него. (Оглеждам за оръжия, брони и други любопитни неща във външния и вид като цяло) Хъх, нейска..... При това доста висока.... С 3-метров червен плащ....... Каква ли е в действителност по душа?
Изчаквам малко, докато нейската се приближи на 4-5 метра от мен, след което я поглеждам право в очните кухини, (с цел да забележа цвета на маната и) и пробвам да я заговоря на общия език:

- Мога ли да ви помогна с нещо? (Наблюдавам всяко нейно движение и оставам нащрек.....)
На!!! На, ваща мама! :P

"Способностите на клъощавите стари жени да пренасят товари са феноменални. Учените доказаха, че мравката може да носи товар, стократно надвишаващ собственото и тегло. Но още не са известни предели за издръжливостта на някоя осемдесетгодишна баба от испанско селце." - "Жътварят", Т. Пратчет

Боец на Светлината, или какво е станало с аватара ми преди да се превърне в немъртъв ;)
Dark_Lord
Член на Ащеор

Post by Dark_Lord »

Фигурата е на 3 метра от теб и сянката й те пази от жаркото обедно слънце. Не успяваш да различиш кой знае какво изпод наметалото - все едно платта е залепен по някакъв начин за притежателя си. Дори слабия бриз (който сякаш идва отвсякъде) не успява да помръдне червения плащ. Сигурен си какво се крие изпод червения плат. Знаеш какво е и все пак искаш да го видиш. Магьосническият ти нюх усеща нещо нередно. Някакъв феномен, за който тепърва ще ти се наложи да пишеш.
Механичното движение, тракането при всяко свиване и отпускане на ставите... Няма съмнение, че нещото е нейска. Но що за нейска е това? Три метра, добре. Случва се... Пийвал си е мляко директно от кравата, явно. Но къде е блясъка? Онзи типичен за нейска блясък, издаващ огромните залежи на ефирност? По принцип един нищо и никакъв плат трябва да пропуска маната.. но този явно е особено костелив.
Мана. Магия. Усещаш ги във въздуха... но не ги виждаш.

Нейската стои неподвижна пред теб и сякаш те изучава. Питаш се дали използва ефирното си зрение, за да гледа през плата... или се възползва от онези проклети джунджурии на Агилията?

Философските ти мисли стават на пух и прах веднага щом създанието отговаря на невинния ти въпрос.
- Да. - гласът е плътен и пракелено изкуствен дори за нейска - Случайно да се нуждаеш от спътник?
- Писнало ми е да ме третират все едно сме прокажен. Представи си колко е гадно да се държат с теб, все едно си болен от нещо...
- Особено когато не можем да се разболеем.... - нов глас се подава иззад наметалото. Този е доста по-естествен.. почти човешки.. и леко нашепващ.
- Но ти ми изглеждаш свестен.. сякаш ме разбираш.. Или по-скоро ме разбираш, защото не ме разбираш? - отново се обажда механичния глас..
- Искаме да кажем.. защото не ни разбираш.
Last edited by Dark_Lord on Mon Jun 12, 2006 7:08 pm, edited 1 time in total.
Направете си Neopet!
Посетете моя блог!
Герои : Шино ; Гак ; Итеон ; РиелмоДел
Squall : Аз вече не съм глупавато добрия Елмозини или Елмозко, а съм по-гаден :)
Averon

Post by Averon »

Откъде идва този втори глас? Да го е постигнал с магия - едва ли. По-вероятно е да го носи втора нейска скрита под плаща.... Или... това е резултата, от онова, което "видях" в червеното "зрънце"....... По-вероятно е този 3-метров мутант да е именно това.... И той... то, не е доволно от отношението на хората към него.... Е, поне не изглежда агресивен... на пръв поглед.
- Разбирам.... те - отвръщам с пауза между думите - разумните същества са съставени от предразсъдъци и враждебност.
- В живота си съм се срещал с предостатъчно подобни типове, които не са ми мислели доброто... Може би ме разбираш... Може би и ти си магъосник, след като някак си скрил от зрението ми нещо по-видимо и от сигнална кула, а именно маната, която.... те.... поддържа "жив"....
- А спътник за какво ти е? Какви планове имаш за бъдещето... си?

"Способностите на клъощавите стари жени да пренасят товари са феноменални. Учените доказаха, че мравката може да носи товар, стократно надвишаващ собственото и тегло. Но още не са известни предели за издръжливостта на някоя осемдесетгодишна баба от испанско селце." - "Жътварят", Т. Пратчет

Боец на Светлината, или какво е станало с аватара ми преди да се превърне в немъртъв ;)
Dark_Lord
Член на Ащеор

Post by Dark_Lord »

- Нямам представа! - казва се механичния глас.. - И едва ли ме разбираш.. А може би ме разбираш, щом си усетил какво всъщност съм..
- Какво всъщност сме.. ! - обажда се шепота.. - Върху магьосниците тегне прокоба, която едва ли ще изчезне току така. За щастие в Краелд такива като теб..
- Такива като мен..
- Такива като нас.... Такива като нас се радват на някаква почит и то само защото почти всички жители са като нас.. Магьосници, алхимици..
- Опитай се да си представиш какво е да си нейска - почти всички те отбягват, заради миналото на дедите ти. Казват, ми че съм безчувствена твар..
- Но не знаят, че и ние като тях сме били от плът и кръв. Няма как да знаят.. няма как да знаят. Няма как да знаят, че тези трийсет години никога не се забравят..
- Никога!
- А сега си представи какво е да си нейска и магьосник.. в едно. Нещо повече..
- Две нейски, два магьосника в едно цяло.

С тези думи, създанието се освобождава от червения си плащ, чрез едно рязко движение.
Гледката е повече от впечатляваща. Пред теб стоят две нейски, които по някакъв начин са свързани заедно. Първата нейска е почти два метра и щеше да изглежда съвсем нормално, ако главата й не беше в гръдния кош на втората нейска. И двете създания са с един общ гръбнак - втората по-дребна нейска е върху втората. Вторите крака изглеждат неподвижни и се сливат с гръбнака на създанието. Творението има два чифта ръце, две глави и само един действащ чифт крака. Чудиш се как тези нозе издържат създанието, но като възпитаник на Теченията знаеш, че с Магия всичко е възможно.
Маната на създанието има тъмно лилав цвят, като на места е червена или синя.

Всичко е толкова феноменално и невероятно. Изглежда, че освен физически, създанията са свързани и ефирно.

- Нима си изненадан? - обажда се главата в гръдния кош. Изглежда, че механичния глас идва точно от нея..
Направете си Neopet!
Посетете моя блог!
Squall : Аз вече не съм глупавато добрия Елмозини или Елмозко, а съм по-гаден :)
Averon

Post by Averon »

- По-скоро объркан - казвам, повече на себе си. - Но за какво ви е да се слеете в едно тяло, след като така ще привличате само излишно внимание, а най-вероятно и негативизъм...
Един въпрос обаче глождеше съзнанието му повече:
- А какво ви доведе насам? Аз например, не бях и чувал за място, където тези като нас да са на почит. Краката ми ме доведоха до Краелд съвсем случайно. Откога сте тук?
- Ами Академията? А залежите от ефирист? Какво можете да ми кажете за тях? - въпросите просто летяха от устата му, беше изгубил представа за случващото се около тях. - Къде сте отседнали между другото?

Dark_Lord
Член на Ащеор

Post by Dark_Lord »

Объркан си. Всичко е толкова странно, толкова нереално и фундаментално. Без съмнение трябва да се възползваш от тази възможност, трябва да научиш всичко.. ВСИЧКО за тези две нейски. Един подробен доклад би те издигнал сред йерархията в Краелд..

Горната нейска те поглежда и започва да говори..
- Защо сме се слели? Често ни питат, рядко отговаряме.. Работихме в мините за ефирист.. Залежите там са толкова големи, че дори и на нейска може да й прилошее.. Разбира се, ти сигурно си усетил силата на ефирното поле.. и със сигурно знаеш, че единствено амулетите те предпазват от убийствения му ефект. Е.. там долу концентрацията е толкова голяма, че ни се налага да носим доста по екстремни защитни средства...
- Но те естествено са без значение..
- Случи се преди около четири години. Голяма ефирна експлозия.. Никой не знае как стана, просто се случи. Нямаше ударна вълна, нито огън.. само едно огромно виолетово петно.
- Другите раси мислят, че нейските не могат да изпаднат в безсъзнание или да спят, но този удар ме приспа за цели пет седмици..
- Приспа ни, по-точно. Явно ефирността е сляла магията на телата ни... а може би не. Без значение е.
- Без значение е. - повтаря нейската, чийто череп е в гръдния кош на втората нейска... - Особено след като сме братя, поели по един и същ път. О, забравих да ти се представя.. аз съм Трон, а това е брат ми Хрео.
- За останалото ще ти разкажем по пътя към Академията..
Трон те потупва по гърба с костеливата си ръка и започва да ти обяснява нещо.. Въпреки, че не си мърда устните (той няма такива), ти знаеш, че говори.. Уви, звукът е далечен и по-слаб от ехо в пещера без дъно.. Нещо ти пречи, да се вслушаш в думите му.. Преди да успееш да реагираш, медальонът от ефирист се стяга около шията ти.. Опитваш се да дишаш, но не успяваш. Започва да ти се гади, парализиран си и ти прилошава.. Преди да се усетиш, тялото ти се свлича на прашния паваж, очите ти се затварят и всичко почернява.

Какво се случи? Къде сгреши?

Истината е някъде там...
Направете си Neopet!
Посетете моя блог!
Locked