Добавени оръжия, умения и т.н.

Линия по Ендивал.
Locked
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Добавени оръжия, умения и т.н.

Post by Squall »

Тук ще поствам всички допълнителни умения, оръжия, техники и прочее, които реша че са необходими или поне полезни.


Модул "Рани"

Леки рани
Леките рани са всички рани, които представляват нараняванията около 5% от жизнените точки на крайник или 10% от ЖТ на областта гърди. Те не са сравнително опасни, но все пак героят получава наказания, ако е получил такава рана.

Наказание при леки рани: -3 във всяко следващо действие (основно/защитно)

*Забележка - допълнителното действие се счита като едно от горните две

Сериозни рани
Сериозните рани са всички тежки наранявания, нанесени на персонажите по време на битка; те се получават, когато щетите на противника са в областта на 10% от жизнените точки на крайник, или на 25% от ЖТ на областта гърди. Те представяват най-често счупвания, изкълчвания или порезни рани; в такъв случай персонажът получава доста тежко наказание.

Наказание при сериозни рани: -7 за всяко първо действие и -5 за всяко следващо.

Смъртоносни рани
Това са най-опасните рани, както личи от тяхното име. При тях има 95% шанс героят да умре, освен ако не му бъде оказана бърза помощ от лечител или още по-добре - духовник. Такива рани са най-често отсичането на крайници, чупене на ребра или други части от тялото, които са доста опасни; тежки мозъчни сътресения или промушване в жизненоважни области (дробове и т.н.).

Наказание при смъртоносни рани: - 15 за всичките действия на героя през битката или поне докато не възстанови поне 75% от своите ЖТ
Locked