Част 2: Сплетни и маски

Неколцина коренно различни създания са събрани заедно от плетачите на ориста и независимо от чувствата, които изпитват помежду си, те трябва да бъдат единни. Приключение в света на Warcraft, използва се d20 система.
Locked
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

- Е, май мистичният нещастник има очи навсякъде, а слугите му минават дори през пролуките на камъните! Той е мръсен магьосник, казвам ви аз, ще ни оплете в мрежите си и ще свършим като лейдто - с прерязани гърла, без да можем да се защититим. Това е нелепа смърт. Аз се страхувам от такавам гибел. Ако ще загивам, ще загина с топор в ръка и около мен ще се въргалят трупове. Ала пъклената магия на чародея като че ли измука цялата ми надежда, срам ме е да си го призная дори...внуши ми, че съм безполезен и ненужен, като ранен вълк сам, в Пустощта...готов ей-сегинка да умре, без да се е доказал пред живота и пред себе си. Ей от такава гибел ме е страх и ей такъв страх ме накара да потръпна сега. - след което изкрещях - Гибел за копелето Ториан!!
Last edited by Ringlas on Wed Feb 15, 2006 10:44 am, edited 1 time in total.
Andras
Emeritus

Post by Andras »

-Стига си се драл вече, де! Вместо да мрънкаш колко безполезен се чувстваш, ела с мен да видим с какво разполага тази проклета кула, за да 'не свършим като лейдито'!!! А и Горум, не оставай сам за известно време - С тези думи Тихон се запътва към стаята на магьосника, изчаквайки за двамата орки на портала. В следващите няколко часа ще да бъде изцяло зает с претърсването на тая съборетина

Както следва, ако поне един от орките го последва - дочитане на свитъците, пак с 20. Претърсване на стаята. Събраните свитъци се прибират.
После пак претърсване с прочитане в стаята на 'лейдито' и най-накрая на библиотеката в гостната. Ако още нищо не е станало, ще се види какво още да се прави.
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

"Тоя Ториан е истински ненормалник. Орк, който служи на Замразения трон!? Този проклет немъртъв ще си плати!"
- Прав си, че не трябва да оставаме сами. Дай да седим заедно докато се ровиш по свитъците. Знам, че е малко не на място, ама съм гладен. Углук, искаш ли да ядем?
Cruelty has a human heart
and every man does play his part.
Terror of the men we kill,
the human heart is hungry still...
http://www.headoff.info
Andras
Emeritus

Post by Andras »

-Цялата храна тук е на ваше разположение.-Тихон не се сдържа да добави и още нещо-Ще ви помоля все пак да няма петна по някой ръкопис.
Si vis pacem para bellum
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Колкото и да е странно - други свитъци освен някакви... буквално смешни, няма (предполагаш че сигурно са за някакви ученици, дошли да се обучават по тия места... ако има такива същества въобще).
И в двете стаи освен множество исторически книги и трактати по същност на магията, не намираш. Няма нищо подозрително и на двете места.
На всеки свитък отгоре има по едно име; магичните пергаменти са около двадесетина, а именно: "Мистичен печат", "Долови магия", Призрачен звук", "Илюзионизъм", "Прочети магия", "Устойчивост", "Светлина", "Магическа ръка", "Послание", "Уморяващо докосване", "Разстройване на немъртви", "Киселинен взрив".
Сред книгите пък забелязваш - "Същоност на демоните", "История на Дуротар", "Естеството на магията", "Богове и демони", "Пламтящият легион", "Порталите и тяхната същност", "Същност на магията", "Мистичната магия - тайни и истини", "Окултизмът в магията", "Божествената магия - трик или не?", "История на магьосниците", "Даларан", "Некромантите - бащите на смъртта", "Драконите и смъртните" и дори някои евтини романи като "Воинът-единак", "Легенда за Последния пазител".

Храна определено има - макар и да е очевадно немъртвите да не се нуждаят от храна, има килер, точно срещу стаята на архимага... на бившия архимаг, с леко открехната врата, където заварвате храна и пиво в изобилие за следващия месец... стига да не ядете като прегладнял таурен.
Last edited by Blade on Wed Feb 15, 2006 9:04 pm, edited 1 time in total.
Gorthaur

Post by Gorthaur »

Сядам на масата и се нахранвам обилно. Когато привършвам питам Тихон, все още с пълна уста:
- `аме`и `и не`о?
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Тихон взема свитъците с нападателни наказания, а останалите добавя при вече сложените в раницата.
-Нищо, което да ни върши конкретна работа. Явно стопанинът действително е бил престъпно безхаберен Преглътни си залъка и идвай да проверим останалите помещения. Все трябва да пази лична кореспонденция, някакво счетоводство поне!-тази работа започва все повече да не харесва на Тихон. От кулата липсват твърде много неща за нормалното й функциониране и тя започва да прилича на бутафорен обект-Търсим също така книгата с магии на Киняр и някаква причина да пази на склад храна за половин рота.

Хайде и през останалите стаи едно търсене. Искам конкретният брой на свитъците.
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

- Добре. Ъъъъ... къде би трябвало да седи книгата на Киняр?
Andras
Emeritus

Post by Andras »

"Рано или късно всеки орк показва атавистичните си белези. Обикновено - като спира да мисли след ядене"
-Ако знаех, нямаше да те карам да я търсиш. Принципно може да изглежда всякак - от добре поддържано томче, през тубус със свитъци до същити кожени парчета. Вероятно това конте се е погрижило да я обкове добре, но не залагай на тази възможност.
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

Помагам на некроманта в търсенето на книгата, макар да мърморя, че само губим време.
- Щом всички други свитъци и разни там магии ти бяха безполезни, защо мислиш, че книгата на старчето ще свърши някаква работа? Плюс това сигурно я е скатал на сигурно, щом е опразнил предварително сградата от ценните свитъци. А и явно е чакал бая гости, щом има толкоз много храна. Странен дъртак, а?
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Учудващо, но повече магически свитъци не намираш. Нито магическа книга нито каквото и да е магическо. Изглежда странно в магьосническата кула в града да няма нещо, което да се свързва с вашия "занаят". Въпреки това, ровейки се из бумагите, забелязваш нещо странно - пергамент с написани на него цените на оръжия, брони и запаси, също както и още две имена, надраскани набързо - Тундар и Джей'Вин.
Още по-странно е че липсва всякаква кореспонденция, както и други бумаги освен тази (която е грижливо пъхната между два тома). В другите стаи също няма нищо, но в своето помещение забелязваш, че трите чирепа не са в позицията, в която си ги оставил... явно някой е тършувал.
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Това е най-постната магическа кула, която би могла да съществува, поне според Тихон. Ако въобще някога е имала това си предназначение, то отдавна е минало на много заден план.
-Горум, ти ми изглеждаш разумен орк, за твоя приятел не знам. Какви идеи навява в главата ти магьосник без магическа книга, без елементарни познания за магията и с твърде развито любопитство? Още повече такъв, който къта купища храна и прави сметки за закупуване на оръжията? С голямо нетърпение очаквам онези идиоти да върнат телата, че да мога да ги изпратя в столицата. Силно подозирам че там ще са силно очудени от "Киняр" "магьосника". Последното ми напомня, че не намерих нищо и за вашето лейди, което също се представяше за маг. От къде точно я забърсахте?
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

Замислям се за момент. Нямам си и най-малка представа за маговете и обичаите им, но е ясно, че Тихон е прав - много съмнителна изглежда тая кула. И ако тоя Киняр наистина беше архимагьосник, как по демоните е допуснал да го убият толкова лесно?
- Абе лейдито дойдохме да го спасим от Ториан. Преди това нито я бях виждал, нито чувал. Жалко, че не успяхме. Не знам защо е трябвало да умре, но ще разбера на всяка цена! Заклевам се в предците си.
А тоя Киняр викам щом го съживят да го хванем и да го разпитаме докато не си каже всичко или докато не му свършат пръстите... Лейрин ще я съживят ли? Всъщност съмнява ме, все пак тя не е "архимаг" като Киняр, но със сигурност знае нещо...
Andras
Emeritus

Post by Andras »

-Надявам се да го направят... Ще даде обяснение на доста неща, вие да сте виждали някой от двамата да прави магия?-Тихон инстинктивно поклаща глава. Едва ли магията е била силната страна на онзи, ако въобще я е владеел - Втръсна ми се да чакам тоя страж да се домъкне обратно. Знаете ли къде са разпределени???
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

- Ооо, още на влизане в града си купихме карта. Ти не си ли взе?
Подавам му картата с лека усмивка. Уж дипломатически пратеник, пък не знае да се ориентира в друг град. Странни са тия хора... немъртви, де.
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Лека усмивка се изписва на лицето на Тихон. Зачатки на остроумие...
-Ами не - попитах, както питам и сега. А и нямах намерения да се застоявам в този... град. Да отидем да си поговорим с този капитан, как му беше името???
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

- Трак, май. Егати странноти име. Ъъ, Углук, нека отидем до стражата и тримата. Точно сега няма да е умно някой от нас да остава сам, а и ще е по-добре да отидем с Тихон, не мислиш ли? Нашите събратя ще го гледат с голямо недоверие иначе. И викам след това да се върнем и да се наспим. Денят беше тежък.
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

Да, определено срещата с капитана щеше да бъде ободряваща и ползотворна. Всички тези интриги около мистериозното убийство на Лейрин трябваше да се разгадват на подходящо място с точен човек, а аз вярвах, че точният човек е именно капитана.
- Да тръгваме тогава... - съгласих се. Изпитвах особено недоверие към всички в този град, без може би Горум, който засега показваше истински чест и чувство за отговорност. Но ходещият омагьосан труп, както и онзи 'бивш' маг, Киняр, му вдъхваха такова недоверие, особено втория, чиито статут на архимаг бе направо учудващ. Не, определено трябваше да бъда нащрек за изненади...и още много гнусни твари, каквито са и впрочем предателите. Смърт за тях...
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Едва тръгвате да излизате от кулата, когато на входа почти се сблъсквате с втурналия се Трак, който е запъхтян и разбързан.
- Богове и мистични сили! - казва той с широко отворени очи. - Трябва да поговорим насаме - след което влиза вътре и влиза в залата.

Оглежда се внимателно, след което започва да говори бавно и на лицето му се изписва сериозно изражение.
- Вижте - аз съм млад и неопитен и бях назначен за началник стражата именно защото винаги искам да стигна до дъното на нещата и истината да възтържествува - колкото и да е горчива понякога. Но това тук не ми говори нищо - убити магьосници по странен начин, трима странници - един немъртъв и двама сънародници, които идват тук за първи път. Фактите ме карат да се съмнявам - всички посочват вас за извършители, но аз отказах да ви арестувам, поне докато не бъда наясно за какво става дума - аз съм орк на честта и съм заложил дълга и името си заради истината, която тъй много жадувам.
Почвам да се отплесвам - той махва с ръка. - Архимагът Талран не беше просто създание - обличаше се като всеки втори просяк, но съм го виждал с очите си как собственоръчно уби петнадесет елфа, след което съживи труповете им и изби останалата част от един от техните патрули, дръзнал да навлезе в нашите земи. Той бе мъдър и могъщ, и този, който го е убил, трябва да е бил много могъщ. Но не за това ми е думата - бях говорил с един от войниците, който ми спомена, че шаманите са казали, че душата на немъртвия била отлетяла отдавна към чертозите на смъртта - сякаш този, който сте видяли в стаята, всъщност не е бил Талран. А след това се появи онзи вятър - след като ми рекохте аз забързах да свърша задачите. Гоблинът вече бе излетял, когато стигнах до него - явно Вятърът просто го е накарал да вдигне чукалата. Колкото до труповете... тях ги няма. Бях оставил неколцина шамани да оглеждат телата на немъртвите, както и някои от момците - всички от тях са мъртви, а труповете сякаш липсват. В стражническата кула е същинска касапница! - той се хваща за главата. - Не знам какво става тук, и честно казано, въобще не ми харесва. Аз съм воин - боря се срещу щитове на човеците и срещу кентаври, арестувам разбесняли се пияници и други такива прости работи. Но тук си имам работи с чародейства и други неща, които карат космите по гърба ми да настръхват - той поклаща глава. - Ако ще правим нещо, трябва да ми кажете срещу кого точно да насоча острието на брадвата си - след което, ще го направя.
Той въздъхва.
- А, и охраната ще дойде след известно време - казах на едни от най-добрите ми момци да довтасат възможно най-бързо.

Трак слага ръка на брадвата си.
- Не знам дали си имаме работа със слуга на Нортренд, но съм абсолютно сигурен, че си имаме работа с някой, обладан от всички възможни демони...
Andras
Emeritus

Post by Andras »

"Още един нещастен идеалист, който е тръгнал да променя света... Горкият оркски народ като цяло и горкият зеленоглавец в частност..."
Тихон се настанява обратно на стола си и се обръща към капитана:
-И аз бях някога млад и неопитен, нетърпелив отгоре на това и като награда - загубих първия си живот. Приеми този съвет от мен - ако считаш, че не си годен за някоя работа, не я върши. Одължава живота. - немъртвият поклаща тежко глава и прави широко движение на ръката си, посочвайки разбърканата библиотека - Сега по въпроса. Както ти си войн и се биеш срещу мечове, така аз съм некромант и се занимавам с тайните на магията. Това тук отдавна не ефункционирало като кула, а няма и бегъл помен от мощта на Киняр, която описваш. Който и да е бил убит, ако въобще е бил убиван някой, това не Талран. Ела и ми покажи избитите, а аз ще ти разкажа пътьом какво може да се е случило.
Si vis pacem para bellum
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Трак кима остро и безшумно тръгва да излиза от кулата, правейки ви знак да го последвате. Когато излизате на улицата, срещу вас се задава чета от неколцина орки, тежко бронирани... доближавайки ви, командирът се удря по гърдите.
- Лок тар! - след което се обръща към вас. - Това са момците, за които ви говорех. Те ще ви пазят... с цената на живота и честта си. А сега кажи, чародеецо, какво си наумил за случката.
Andras
Emeritus

Post by Andras »

-Имаш ли им вяра?-Некромантът няма особено намерение да дочака отговор- Не е от значение, това което ще ви разкажа врагът отдавна знае. Когато говорите за магия, повечето я възприемате като едно цяло, макар някои да имат представа за разликата между магията на некромантите, тази на шаманите и тази на демоните. Всъщност, както на теб, ако предположим че си добър пълководец, ще са ти известни стотици тактики на водене на бой, към някои от които дори вероятно имаш лични пристрастия. Ако имаш - това е сериозна слабост, впрочем, но не смятам да говоря за нея.
Тихон поглежда вървящите с него, търсейки в очите им някакъв интерес или поне разбиране на материята, след което продължава с монотонния си поучителен тон. В настоящата ситуация, когато въобще не знае какво стои срещу него, най-доброто за което се сеща е да заеме позицията на мъдрец. А и няма да е зле, ако тези се бият на негова страна да знаят какво да очакват.
-За различните тактики говорех. Е - същото в много по-голяма степен важи и за заклинателят, разчитащ на различни схеми от удачно подбрани магии, с които да громи враговете си. За никого не е тайна, че ние, некормантите, разчитаме основно на манипулирането на негативната енергия и дълбокото разбиране на смъртта като процес и състояние. При все това, дори и при нас, съществуват много различни начини на действие. Ето, аз например не бих избил онези петнадесетима, за да вдигна телата им от мъртвите и да ги насоча срещу тяхните другари. Много по-вероятно бих убил командирът им и хвърлил в паника подчинените му, защото е далеч по-добре да бъдеш плашещ, от колкото омразен. Съществуват различни школи в магията и това че двама са некроманти, въобще не значи, че единият не се е специализирал в изкуството на призоваването, а другият - в евокация на стихиите. Този, срещу който сме изправени най-вероятно предпочита илюзиите, защото друго логично обяснение за вятъра няма. Също така, спомена неслучайно за липсващата душа у убития и за внезапно изчезналият му труп, а на практика има слаби ограничения за способността на онези, които са посветили времето си да изучават превръщането на материята една в друга. Разбира се, това е само една догатка, но мисля всички схванахте за какво ви говоря - към момента не знаем нито чии са били труповете, нито дали въобще са били трупове...
Si vis pacem para bellum
Gorthaur

Post by Gorthaur »

- Ъъъъ, всичко това е много хубаво, обаче за какво са ни празните догадки? Дайте да се хванем и да разберем какво става наистина, а не само да гадаем. Стига сме губили време в празни приказки, а да действаме! Трак, няма ли да е най-добре още сега градът да бъде затворен? Така ще ни е по-лесно да сгащим убиеца, ако още е тук. Хванем ли го него, ще разберем и повече за Ториан и хитрините му.

Сега, когато вече съм по-спокоен, решавам да разчитам повече на разума си отколкото на предчувствията и емоциите си.
Andras
Emeritus

Post by Andras »

-Ооох, Горум, изключително много мразя да повтарям!!!-Тихон хвърля един кос поглед на орка - Ако ви говоря тези неща, то не е от просветителска любов, а понеже бидейки всичките войни следва да знаете, че най-коварна за вас е именно илюзията, щото тя нито се коли, нито се стреля. И за да продължа в тази връзка - ако един интелигентен заклинател се изправи срещу вас, първото нещо, което ще атакува не са телата, а умовете ви! Обръщайте внимание на детайлите и избягвайте да се разделяте!
Si vis pacem para bellum
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

Истина беше. Ала думите не вършеха делата, макар и това да бе някакво начало...
- Вярно, вярно, мъртвецо, верни работи думаш. Сам аз съм се изправял срещу такива гнусни създания и това бяха едни от най-големите ми бойни кошмари. Е, май наистина си бяха кошмари. Чудесно, имаме вече 'догатки' (наблегнах на последната дума), но какво ще правим сега? Какво ще търсим? Ами ако той или неговите слуги са около нас сега и ни дебнат да ни клъцнат вратлетата? А? Лошо. Така не се стига до никъде. А може би ти, мъртвецо немъртъв, ти би могъл да направиш нещо със своите магийки и да намериш някаква следа с всевиждащите си очи?
Locked