Част 1: Живот след смъртта
-Ран, приключих със заниманията си. Би ли намерил един гоблин, Гродек, аз ще уточня някои последни детайли с милорд Терек. Кажи на инженера да ме чака до няколко часа.
С тези думи Тихон се запътва към кабинета на некроманта, обръщайки се назад, за да провери дали слугата е тръгнал.
С тези думи Тихон се запътва към кабинета на некроманта, обръщайки се назад, за да провери дали слугата е тръгнал.
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
- Да, милорд Тихон, ще говоря с майстор Гродек веднага - след което чуваш как бързо се отдалечава почти тичешком (а и после, когато се обръщаш, не виждаш и следа от слугата).
Изкачваш се два етажа по стълбището и отново достигаш вратата на Терек, която този път е широко открехната. Виждаш магьосника, отново привел се над бумагите; но и той те вижда и ти махва приятелски:
- Заповядайте, господин Тихон, заповядайте - когато се приближаваш, те пита. - Е, готови ли сте за пътуването?
Изкачваш се два етажа по стълбището и отново достигаш вратата на Терек, която този път е широко открехната. Виждаш магьосника, отново привел се над бумагите; но и той те вижда и ти махва приятелски:
- Заповядайте, господин Тихон, заповядайте - когато се приближаваш, те пита. - Е, готови ли сте за пътуването?
Тихон влиза, сяда на стола, който е заемал и преди седмица и отговаря с възможно най-делови тон:
-Да, всичко премина по вода. Ще ми трябват сега единствено някакви средства за путуването и за заплащане на услугите на местна почва. Развръзването на кесията често развръзва и езиците. Към двеста злато, в удобна за носене форма. Ще ви се отчета надлежно в последствие. Вариант би бил да разчитам за подобни средства и на колегата ви, тогава ще поискам само тридесет за пътя.
-Да, всичко премина по вода. Ще ми трябват сега единствено някакви средства за путуването и за заплащане на услугите на местна почва. Развръзването на кесията често развръзва и езиците. Към двеста злато, в удобна за носене форма. Ще ви се отчета надлежно в последствие. Вариант би бил да разчитам за подобни средства и на колегата ви, тогава ще поискам само тридесет за пътя.
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
- Двеста златни жълтици са много пари - той поглажда брадичката си и изведнъж с рязко движение хваща някаква кесия под себе си и я замята към теб. Стряскащо. - Двеста жълтици. Двеста златни монети - сто и петдесет за вас, като предплата; петдесет за "развързване на езици". Когато пристигнете в Кръстопътния град, ще бъде хубаво да говорите с моя колега там, тъй като той ще ви даде сведения и още жълтици, в случай, че имате нужда. Ето писмото - той подава един сгънат лист. - Е, очевидно няма какво да ви кажа повече, освен да ви пожелая приятен път - той подава ръка.
Тихон хваща кесията...трудно.
"Да му имам ефектното подмятане на торба с пари!!! Това ли нарича удобна за носене форма?!"
-Благодаря за прекрасните условия на работа. Ще се върна възможно най-скоро с отговора.
Некромантът замята торбата, пожелава едно "Приятна работа" и се връща в кабинета си да разпилее средствата на по-малки суми (и една кърпа с точно 20 пари за гоблина), да ги завре по разни джобове и като се помотае малко, за да мине час-два - да се запъти към цепелина.
Приготвени магии
0
Разстройване на немъртви (2)
Призрачен звук
1
Дегизиране на себе си
Прикриване в сянка
Имплантиране на трупен бръмбар
"Да му имам ефектното подмятане на торба с пари!!! Това ли нарича удобна за носене форма?!"
-Благодаря за прекрасните условия на работа. Ще се върна възможно най-скоро с отговора.
Некромантът замята торбата, пожелава едно "Приятна работа" и се връща в кабинета си да разпилее средствата на по-малки суми (и една кърпа с точно 20 пари за гоблина), да ги завре по разни джобове и като се помотае малко, за да мине час-два - да се запъти към цепелина.
Приготвени магии
0
Разстройване на немъртви (2)
Призрачен звук
1
Дегизиране на себе си
Прикриване в сянка
Имплантиране на трупен бръмбар
Last edited by Andras on Sat Jan 21, 2006 12:12 am, edited 2 times in total.
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
Цепелинът е готов, пуфка и те чака; гоблинът те посреща с усмивки, а с още повече усмивки приветства парите. Като се качваш се озоваваш в помещение пет на пет метра, където има само един хамак окачен, нищо повече. Всичко е направено от солидно желязо, тук-таме подхванато с дъски, които почти не се виждат. Очевидно ще бъде дълго пътуване...
Само един хамак? Тоя идиот може да знае, че не спя, но това не значи че не искам легло! Тиквеник, ще има да чака бакшиш от мен...
Тихон стоварва багажа, обръщайки особено внимание на враната и на храната й, след което казва промърморва едно кисело "Тръгвай!". Всъщност - дори да му беше осигурил легло с балдахин, Гродек пак нямаше да получи и продупчен медник за бакшиш...
Тихон стоварва багажа, обръщайки особено внимание на враната и на храната й, след което казва промърморва едно кисело "Тръгвай!". Всъщност - дори да му беше осигурил легло с балдахин, Гродек пак нямаше да получи и продупчен медник за бакшиш...
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
През следващите дни ти писва от безумните приказки на Гродек и неговия асистент, които от време на време те навестяват да видят какво правиш; освен граченето на гаргата, компания ти правят и постоянните клатушкания на цепелина, заедно с шума от силно изпускане на пара. Спирате на първия остров, Аз`Нар, където не се случва нищо особено; можеш да бъдеш сигурен обаче в едно - градовете на тролите наистина са безумно варварски, а шаманите им... ех, шаманите им май само подскачат и крякат. След като напускате мястото, което те разведрява донякъде, отново трябва да бъдеш принуден да стоиш в гадната машинка... докато изведнъж тя не се разтресва цялата. Изгубил си донякъде представа за времето, защото единственият прозорец, който има твоята кабинка, е зачукан с полу-гнила дъска.
Вратата се отваря и се появява Гродек:
- Господине, нещо се скапа машинката. Ще трябва да поспрем за малко на остров Тай`Джин... по-скоро, за един ден. Съжалявам, но явно гадината Руорк пак ми е погодил номер...
След това се връща към предишните си занимания и след половин час, и по-малко, "кацате" на острова; привечер е, и всъщност се намирате на някакво ненаселено място. Няма и следа от селище, дори няма следи от жива душа.
- Проклятие - кресва Гродек. - Мразя джунгли! Винаги губя селата!
Вратата се отваря и се появява Гродек:
- Господине, нещо се скапа машинката. Ще трябва да поспрем за малко на остров Тай`Джин... по-скоро, за един ден. Съжалявам, но явно гадината Руорк пак ми е погодил номер...
След това се връща към предишните си занимания и след половин час, и по-малко, "кацате" на острова; привечер е, и всъщност се намирате на някакво ненаселено място. Няма и следа от селище, дори няма следи от жива душа.
- Проклятие - кресва Гродек. - Мразя джунгли! Винаги губя селата!
"Ох, какъв идиот!"
Тихон се замисля за най-извратената употреба на трупните бръмбари, след което се обръща към гоблина:
-Слушай сега. Двадесет жълтици са адски много пари. Достатъчно за два хубави ковчега, че и отгоре. Не знам, какво ще правиш машинарията ти, но те съветвам, да я оправиш по най-бърз начин възможен!
Тихон се замисля за най-извратената употреба на трупните бръмбари, след което се обръща към гоблина:
-Слушай сега. Двадесет жълтици са адски много пари. Достатъчно за два хубави ковчега, че и отгоре. Не знам, какво ще правиш машинарията ти, но те съветвам, да я оправиш по най-бърз начин възможен!
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
- Ще я оправя, естествено. ЗНаеш ли, господине - има два типа механици - такива, които имат една десета от уменията и познанията на Гродек, и такива, които мечтаят да имат такава част - той се оглежда. - Само дето ме притеснява тая джунгла. Никога не съм ги харесвал. Е, по-добре някой да запали огън - ще имам работа още няколко часа, па после ще тръгнем. Мамка му на Руорк! - той започва серия от ругатни на гоблински и се заема с поправката. Другият гоблин липсва - явно е изчезнал някъде. Може би за дърва.
-Ти си оправяй хвърчолета, джунглата я остави! И като искаш огън - наклади от дървата в цепелина. После ще събираш сухи, ако имаш нужда!
Тази мижитурка започва много сериозно да лази по нервите на Тихон и ако от нея не зависи политането на цепелина, то тя отдавна би се простила с някои свои придатъци.
Тази мижитурка започва много сериозно да лази по нервите на Тихон и ако от нея не зависи политането на цепелина, то тя отдавна би се простила с някои свои придатъци.
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
Гродек изругава и продължава да човърка.
- По мое мнение - той отвива някаква гайка - трябва да сме някъде от другата част на острова; селото трябва да е на половин ден път - надявам се да имам една част от предния корпус, иначе ще трябва да бием път до там. А колкото до вас,... - той не успява да продължи, когато някъде недалеч в джунглата се чува писък, пронизващ слуха ви.
- По мое мнение - той отвива някаква гайка - трябва да сме някъде от другата част на острова; селото трябва да е на половин ден път - надявам се да имам една част от предния корпус, иначе ще трябва да бием път до там. А колкото до вас,... - той не успява да продължи, когато някъде недалеч в джунглата се чува писък, пронизващ слуха ви.
-Нужно е! - Ако по някаква щастлива случайност, това изчадие оцелее, то Тихон има доброто желание да му види сметката веднага щом успее да долети до крайната си дестинация. По-досадно, нагло и откровено тъпо създание, едва ли някога е попадало на някой некромант и е оживявало след срещата.
Тихон се движи на около 3-4 метра зад гоблина, оглеждайки какво има наоколо.
Искам:
Забелязване 1д20+1
Чуване 1д20+1
Тихон се движи на около 3-4 метра зад гоблина, оглеждайки какво има наоколо.
Искам:
Забелязване 1д20+1
Чуване 1д20+1
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
Ослушваш се и се оглеждаш наоколо, но не чуваш нищо друго освен мърморенето на Гродек; за сметка на това обаче виждаш грозна гледка - на няколко метра пред вас стои тялото на другия гоблин, окървавено и обезобразено, вързано за лиана, която виси от един клон. Сякаш стои като знак, тялото леко-леко се поклаща и от него все още капе кръв...
Системно
Системно
-Ами връщаме се, оправяш си машината и се махаме, нищо по-просто от това.
Тихон се оглежда още веднъж, след което, ако все още никой не се вижда на хоризонта, смята да се провикне в характерния си стил:
-Няма що, отношението ви към смъртта е отвратително непочтено!
Пак същите хвърляния
Тихон се оглежда още веднъж, след което, ако все още никой не се вижда на хоризонта, смята да се провикне в характерния си стил:
-Няма що, отношението ви към смъртта е отвратително непочтено!
Пак същите хвърляния
Si vis pacem para bellum
-
- Валхеру
Думите ти оттекват наоколо в джунглата, но... нямат никакво въздействие върху околната среда. Продължава да бъде все така тихо и... мъртво. Бавно се връщате, оглеждайки се, към машината, докато Гродек нервно мърмори:
- Това не ми харесва... за чий демон трябваше да ида тук? Ооо, определено не ми харесва... ама никак... некромантска му работа... "отношението към мъртвите било непочтено"... дрън-дрън... ще им дам едно отношение... само да се разкарам от тая проклета джунгла... това е на Руорк, да, той е виновен... това никак, никак не ми харесва... ще накарам старчето да си плати! Оооо, определено не ми харесва...
Забелязваш как трепери и очите му играят насам-натам. Връщате се при машината, която стои така, както сте я оставили; Гродек започва трескаво да я оправя.
Системно
- Това не ми харесва... за чий демон трябваше да ида тук? Ооо, определено не ми харесва... ама никак... некромантска му работа... "отношението към мъртвите било непочтено"... дрън-дрън... ще им дам едно отношение... само да се разкарам от тая проклета джунгла... това е на Руорк, да, той е виновен... това никак, никак не ми харесва... ще накарам старчето да си плати! Оооо, определено не ми харесва...
Забелязваш как трепери и очите му играят насам-натам. Връщате се при машината, която стои така, както сте я оставили; Гродек започва трескаво да я оправя.
Системно
Ами да си я поправя. Тихон ще седне на няколко метра от него - зад някой чарк, че да мне бъде лесна мишена за стрелци. Не че ситуацията много му харесва, като се върне при Терек с удоволствие ще се опита да изкрънка едно дребно отрядче за очистване на острова, който освен всичко изглежда и стратегически важен, но за сега не може да направи нищо срещу какъвто враг там се намира в околността.
Si vis pacem para bellum