Глава I: Кръстосани пътища

Ендивал. Съдбите на неколцина същества ще се преплитат и разплитат в странен възел около един простосмъртен човек. Разказ за интриги, предателсва и приключение из времето и пространстово на приказня континент. Линия по първата българска ролева игра.
GoLooM

Post by GoLooM »

Маферо седна спокойно на масата и се облегна на нея. През цялото време гледаше какво става с елфа и къде отива...
If he falls in love tonight,
it can be assumed...
His carefree days with us are history,
in short our pal is doomed...
Passenger

Post by Passenger »

Blade и Goloom

Грен те поглежда много очуден. "Ъм, ам, ъъъ да..." подава плахо ръка, за да вземе пергаментите и се почесва замислено "Но, ти не искаше ли да уча..." но ти се запътваш към масата ви. Където виждаш даенлина вече да се е настанил. Доста подозрителено изглеждащ типаж. С хубави дрехи, но дрипави...

Елфа, пред теб е с хубави дрехи, като за менестерел и специфицна широкопола шапка от кожа.

--------------------------------------------------

Ringlas

Плисваш от собстнетата си вода върху лицето му, но ти така и так не се свестява. Поне измиваш кръвта от челото му, но аркадата после пак руква. Хората на улицата ви отминават без да се застояват много, много...

Bhaal

Чуваш как жената вече води друг разговор с някои от клиентелата и явно те игнорира.

Керан

"Светско събиране? Светско събиране?!" зпочва да се смее надменно "И какво ще правите ВИЕ при това Светско Събиране?" тя успокоява тона "Съжалявам, но ако нямате някакви Истински въпроси, моля да напуснете гостилницата ми. Ще предам на Пантеона за честта, която сте удостоили на моята гостилница с визитата си, не се притеснявайте. " и се отдалечава говорейки на себе си "Свестко събиране, СВЕСТКО събиране, хахаха..."
...the farther I fall I'm beside you
as lost as I get I will find you
the deeper the wound I'm inside you
for ever and ever I'm a part of...
Blade
Валхеру

Post by Blade »

- Съжалявам, че не успях да ви обърна нужното внимание - казвам аз малко студено и го поглеждам въпросително. - Та за какво искате да говорим? - и поглеждам с крайчеца на окото си Грен.
Усмихвам се, но на душата ми не стана по-леко. "Защо винаги трябва да си честен..."
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

Морошин взе на рамо Ридик и потъна в тъмните улички. Беше по-мрачен от обикновено. Тръгна към леговището, откъдето започна всички. Беше време да се преоблече и да потърси лечител.
Bhaal

Post by Bhaal »

- Щом така желаеш, ханджийке, те оставям намира - казва Келендил, взема си сопата, става от стола и се обръща към изхода. - Но после няма да съм виновен аз, ако група магьосници минат и унищожат хана ти.
GoLooM

Post by GoLooM »

- Здравейте! Много хубави отзиви се чуват за изявата ви днес! Казват, че дори можете да победите, а аз имам нужда точно от един победител. - Маферо погледна елфа в очите. - Можеби и двамата ще сме си от полза в крайна сметка. Искам да знам дали ще сте съгласен на тази наша взаимна помощ, която ви предлагам.
it can be assumed...
James Raynor
Captain

Post by James Raynor »

Мислено си отбелязвам, че трябва да повече да внимавам с кого говоря и се насочвам към градския площад.
Хаз! Съвсем забравих за него. Той спомена, че ще мине насам. Трябва да се отбие в моята страноприемница непременно, сигурно ще се сети, че съм отседнал там.
Насочвам се към хана и ако стигна благополучно питам ханджията, търсил ли ме е някой.
The name's Jim Raynor, pal. And I won't be talked down to by anybody.
Blade
Валхеру

Post by Blade »

- Да зарежем официалностите, друже - ухилвам се. - Помощ? Че каква помощ ми предлагаш и защо ти трябва победителя? Ако трябва да бъдем точни не се виждам много като победител - поглеждам към Грен да видя какво прави.
GoLooM

Post by GoLooM »

- Чудесно! Помощта ми е да те направя победител. - Поглежда го сериозно Маферо. - А твоята помощ ще ее... След като станеш личен свирач на принца да ме запознаеш с него! - Даенлина погледна също към Грен. - Виждам, че някои хора ти пречат пък и аз не мисля, че лесно ще спечелиш. Е, какво ще кажеш?
it can be assumed...
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Засмивам се.
- И как по-точно ще ме направиш победител? Междудругото - подавам ръка. - аз съм Илиенар-ап-Дилиан, както сигурно си личи, скитащ менестрел. Това там е Грен, поддръжникът ми в тоя град - посочвам аз човека, същевременно питайки се "Дали?". - Та не разбрах как точно ще ме направиш победител, и също така не разбрах името ти, господин...
Passenger

Post by Passenger »

Blade и Goloom

" - Мaферо, ако не греша." казва Грен сядайки на празното място и със закован поглед към даенлина, намръщен поглед.blade Не го беше видял след като му даде пеграментите. Всякаш изчезна от погледа ти, а сега съвсем ненадейно се озова тук. " - Мафаеро ап Сиерин, по-точно.Goloom това е онзи дето влезе преди теб в палатката, се сещаш. " - Предлагам ви да не се месите в нашите работи, защото видиш, може да се окаже никак здравословно за Вас пък и това място е заето. Намерете си някои друг, които да омайвате с думите си." после се обръна с благо лице към елфа "От къде го познавам ли? Че не е ли явно? Виж му дрехите, прокъсани и дрипави, сугирно ги е съблякъл от гърба на някой благородник. Мошеник ето какъв е, доста известен при това. Родом е от Боровброд, това знам, в Нави Х се разправяше за него и не мислех, че ще го срещна тук." А думите му са повече от убедителни.

" - А до колкото пергаментите, ами върнах ги както обещах. Можеш да видиш сам в раницата му на върколака, но предполагам, че не си такъв човек.. елф, де." и се усмихва приятелски " - За да го направим по твоя начин, ето как процедирах. Ти ще си остнаеш с чистата съвест, но аз не можах да се сдържа и да погледна вътре. Какво ще кажеш аз да те науча, на това което можах да запомня от листата?" казва, но после унива " - Естествено ще разбера ако не искаш да ги начуиш от един крадец, които няма какво да яде и просто опитва да помогне на приятеля си. Няма да те лъжа, трябваш ми, в този гаден град където БЪКА от бардове ти си ме единствената опора..." и поглежда към земята.

Ringlas

Прекалено си слаб, за да носиш Ридик на рамо. Доста тежичък си е, а и преценяваш, че ако трябва да го влачиш ще стане твърде бавно и раната му може да се влоши. Поне се скривате се в сянката на една уличка, далеч от от жаркото слънце на късния следобед.

Bhaal

"- Ха, празни заплахи..." чуваш от вътре, явно ханджийката си знае урока и не е толкова гулпава колкото си мислеше. Излизаш на вън и устоновяваш, че печащото слънце е в зенита си. Жега. Навън можеш да чуеш, че хората малко по малко се прибират по къщите си, а от гората, я от полето, я от някое и друго измислено "приключение". Жега.

Керан

"Хазеротските друмища" . Хана както обикновенно е препълнен и вътре си мирише на традиционната буламача от благовонни ухания. Питаш онова момчие от преди дали някои те е тръсил, но тя само поклаща глава в отрицание.
Bhaal

Post by Bhaal »

Добре, щом не му вярваше. Ако маговете се окажеха прекалено силни за него, щеше да се сети за едно място, където да ги отведе. Кел реши да се запъти към следваща кръчма, надяваше се там да има повече успех.
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

Морошин не продумваше. Почистваше раната на Ридик, но поради липсата на лечителски умения - безуспешно. Изведнъж почна да си припява и да се поклаща над главата на човека. Прошепна в ухото на "спящия" си приятел: "Ще им отмъстим...ще ги изколим всичките, до крак...ще те почерпя с кръвта им". Извади кинжалите си и продължи да пее.
James Raynor
Captain

Post by James Raynor »

Настроението и оптимизма ми съвсем се изпаряват. Отивам в стаята си, преобличам се и лягам да поспя.
The name's Jim Raynor, pal. And I won't be talked down to by anybody.
GoLooM

Post by GoLooM »

Всичко сякаш рухваше пред очите на младия даенлин... известен? Познаваше го някакъв си бард... толкова се беше крил и накрая го позна някакъв си нещастен крадец.
- Не съм мошенник, а скитник! Нямам честта да те познавам, но освен че си явен крадец си и слаб лъжец! Ако още веднъж ме обидиш с някакви безчестни думи ще бъда принуден да се защитя с нещо по-твърдо! - Сега се обърна към елфа. - Той въобще казал ли ти е защо ти помага? Не знам кой е мошенника тук, но те съветвам да избираш по-внимателно спътниците си.
it can be assumed...
Blade
Валхеру

Post by Blade »

- Я по-спокойно и двамата! Първо искам да знаеш с какво можеш да ми помогнеш... Маферо?
GoLooM

Post by GoLooM »

- Ами всъщност с каквото мога. Нямам точно изграден план или идея как да ти осигурим победата, но бих направил всичко, за да победиш и да ме запознаеш с принца. Имам да поговоря с него за някои неща. - Сега му хрумна едно доста налудничаво нещо. Този, другия бард знаеше името му, дори откъде идва... Схай го беше проследил през всичките тези години, нали така? Явно го познаваше малкия здрачник, а може би дори бе служител на въпросната жрица. Щеше да разреши този проблем по-късно. Всичко сякаш се бореше за този принц! Маферо бече бе сигурен, че прави всичко това, не толкова, за да си върне опетненото име, колкото за да разбере какво по дяволите става тук!
it can be assumed...
Passenger

Post by Passenger »

Blade и Goloom

" - Сега и иска да ме напада? Виждаш ли Илиенар, той иска да ме нападне без причина, само защото го знам, че е мошеник. А и плюс това, то скитниците, ако не са монаси с какво мисилш, че се изхранват? Да ти прилича този на монах? Да си каже каквото и да иска да си каже, но знай, че просто иска да достигне до кесията ти, макар да е бил с хубави друехи и както виждам и грем даже си е сложил, но да чуем, да чуем. "

" - Нямаш план?! Че за какво си му нужен ти тогава само, за да печелиш на гърба му без капчица усилие? Него ли искаш да слуаш Илиенар, искаш да ти помогне тоя, дето сега се изтапанчи, а мен няма да слушаш? Мислех, че поне малко ми вярваш..." казва Грен видно обиден, и скръства ръце предд гърдите. "Аз ти казвам, той е мошенник, виж толкова е зле, че даже план няма. Та виж само как изглежда! На всеки, които те помоли ли си готов да се довериш? Толкова ли си доверчив?"

Ringlas

Не можеш да превързваш, но правиш някаква импровизиран бинт от плаща си, които след това не прилича толкова на плащ. Можеш да установиш обаче, че ако скоро не завържеш раната може скоро да гнояса и картинката да се влоши.

Системно

Bhaal

Запътваш се натам, но пак не намираш кой знае каква информация и в тази. Някъде из източната част на града си мислиш си, но не знаеш къде точно. Жега е все още.

Керан

Връщаш си се в стаята, дрехите ти са изпрани и изсъхнали бързо на жегата. Добре се отнасят с духовниците тука. Лягаш си изморен от ходене наляво, надясно в пека. Усещаш, че лека и кратка дрямка ще ти върнат силите.
Bhaal

Post by Bhaal »

Ще гледам да се ослушам, ако минавам през пазара, за да чуя някоя полезна информация. Ако не успея, ще помоля някой пазач да ме опъти.
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

Морошин се изправи и се огледа. Знаеше, че сега най-важно е здарвето на Ридик. Здрачникът потърси подходящ човек, когото да попита за лечител.
[ИИ]Какви хора вижда Морошин?[ИИ]
Passenger

Post by Passenger »

Bhaal

Ако считаш цената на кокошките и отделните екзотични кожи за полезна информация, да чуваш ги и то в подробности и не един път. Пазач, някакъв на дюкян те опътва, че си близо до хана на "Здрачния плащ"

-------------------------------------------

Ringlas

Оставяш, Ридик облегнат на една стена, излиаш на улицата и почваш да разпитваш хората. Повечето те отбягват, някакви дечурлига ти се изсмиват, трети пък даже не ти обръщат внимание, но най-накрая, някаква изгърбена старица поклаща глава и казва да я заведеш. Когато се връщате при Ридик, го намирате вече не облегнал се, а лигнал на земята. На гърба са му останали само празния колан с кинжали, черната ризница и дрехите. От парите, кинжалите, пътните дажби и плаща му няма и помен. Бабичката казва, че за скромна цена, ще го превърже.
Bhaal

Post by Bhaal »

- А ще можете ли да ме упътите към някоя сграда на Белите Гилдии? - питам аз пазача.
Blade
Валхеру

Post by Blade »

- Не, не съм доверчив... или поне се старая да не бъда. Искам просто да го изслушам - казвам и се усмихвам широко. - Между другото, аз също съм скитник. Не съм монах. Нито мошеник - облизвам пресъхналите си устни. - Извинете ме, искам да си взема нещо за пиене - след което с бърза крачка се понасям към бара, откъдето да си взема една чаша вода.
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

Морошин с охота прие предложението на старицата. Благодари й за подкрепата и я остави да се заеме с работата си. През главата на здрачника минаха редица престъпни мисли, но воинът се осъзна. Осъзна, че ако сега убие, то ще провали мисията. Не, той трябваше да се погрижи за Ридик. Ала така му се искаше...
Здрачникът наблюдаваше отстрани, а по лицето му изби пот.
GoLooM

Post by GoLooM »

Маферо хвана Грен за ръката:
- Виж, нямам нищо против тебе, но ако още веднъж кажеш нещо против мен, обвиниш ме, че съм лъжец мошенник или каквото и да било, ти гарантирам, че няма да видиш утре! - Пусна го и отново се облегна на масата. - Мразя такива като теб - лъжци и лицемери, извъртат думите на хората, за да постигнат целите си. Няма как да те спра - давай, но възмездието винаги идва рано или късно. Ако си умен ще си тръгнеш сега и възмездието ще почака.
it can be assumed...
Locked