[Даная] Заал Лереа

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
Lannis
kaka
Posts: 954
Joined: Fri Apr 16, 2004 9:40 am
Contact:

[Даная] Заал Лереа

Post by Lannis »

Граф Заал Лереà

Селенит-магьосник
Възраст: близо 35 години, но изглежда по-млад.
Описание: Малко над среден ръст, строен, с къси тъмни коси, които обикновено носи небрежно разрошени, и черни очи.

Характер и качества към момента: амбициозен, чаровен, в известна степен аморален (но то си е обичайно за почти всички селенити ), самоуверен и нагъл. Може да бъде многословен докато досади на околните, че и отвъд, но това никак не го тревожи, стига да постига целите, които си е поставил. Често прибягва до театралност и/или сарказъм, които забавляват него самия. Начетен и любознателен. Всичко това не изключва и чисто човешка чувствителност, но на нея най-често й се налага да си проправя твърде дълго път през лабиринта на лунното съзнание, докато докопа юздите Заалови, освен ако той самият не счете за забавно да си позволи малко топла човечност.

Към момента на появата си в историята Заал гостува на херцог Илай Юрански в Греймон, столицата на херцогство Юрея. Отива там донякъде по собствени причини, донякъде изпратен от лейди Мориан - покойната вече съветница на също така покойния селенийски крал Марсел (Халид, Луна и който там отговаря за това да бди над душите им).


Предистория:
Преди години Заал открива в семейната библиотека уникална книга от времето преди природните бедствия, довели до упадъка на Селения. Книгата е дневник на Найт Рейн, един от върховните девет лунни жреца на Селения. Историята, съхранена в пожълтелите страници, има определящо значение за действията на Заал от този момент нататък, както и за връзката, която той установява с Мориан.

Заал избягва контакти с други селенити, макар да следи конфликта межди Мориан и Селиал (и тази почина преди доста време) и отношенията между техните привърженици (доста от тях също са мъртви).

Заал се опитва да проследи пътя на Рейн и отчасти благодарение на собствения си ум, донякъде благодарение на интересите на Мориан, както и на собствения си късмет, той стига до земите на Юрански, където успява да установи редица любопитни факти за Данайското кралство (чието съществуване и възход започват в мига, когато развитието на южната съседка се срива с гръм, трясък, огън и вода) и главно - за Бодарската династия.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
Locked