( Даная ) Онегавон Лизипс Менедем

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

( Даная ) Онегавон Лизипс Менедем

Post by cherno_slance »

Онегавон Лизипс Менедем
човек
Възраст трийсет години

Роден в бедно семейство някъде из южните райони на държавата Даная, той става сирак от невръстна възраст. Съществува ден за ден до момента, в който попада в сиропиталище, поддържано от Милосърдните.
Това е орден, чиято основна дейност е откриване на сиропиталища, училища, болници, приюти за бедните и тн и тн.
Същевременно Милосърдните служат като прикритие за ордена на Ферундалите. Това са вигори- мечоносци, създаващи под пелената на тайната една малобройна, но свръх качествена, военно-магическа сила за защита на държавата.
Техният боен стил е различен от западните бойни концепции и корените му идват от една почти легендарна личност - майстор Сков Яркен, служил през около 1231 до 1264 на тогавашния крал с изключително усърдие и успех.
В този стил се съчетават мистична , физическа и духовна мощ по уникален начин. Такъв, при който основната част от магическите и духовни сили на организма се насочват към генериране на колосана физическа мощ/бързина и вътрешна устойчивост срущу ментални , енергиини и прочие въздействия.

В този боен стил младият човек напредва бързо и на 23 годишна възраст - след 14 годишно обучение, достига степен багатур. Почти веднага започва да изпълнява тежки и отговорни мисии, свързани с опасности и риск орденът да бъде разкрит, ако " стъпи неправилно ". В биографията му има и двубой с полудракон, завършил без победител.
Постепенно в него се оформя мнението, че орденът е постигнал организационния си максимум и е време да се разкрие пред света и та започне активно да служи на кралския род. Във връзка с това негово схващане става неизбежна и бъдещата приятелска битка ( спаринг ) със старшият на ордена и негов учител багатур Леман. Изходът от нея ще реши дали Ферундалите ще проявят самоинициатива и ще се явят пред кралската власт преди да са повикани.

Външен вид -- висок 170 , набит и мускулест - 80/85 кг . В следствие на дългите упражнения върви със съвсем леко присвити колене -- едно почти котешко , меко пристъпване , постигнато за сметка на два , три пръста от височината .
Крайници .. къси , но за сметка на това добре оформени като мускулатура . Добре оформен раменен пояс, макар и не много широк -- момчето не си е почивало ...
Лице -- общо взето правилно , като изключим белег от меч под лявата скула . Поради прекарана в детсвото болест дясното око и ухо са почти незабележимо по- нависоко от съотвените от лявата половина на лицето . Има много тъмни кафеви очи . Косата му е черна , гъста и трява да си я пострагва късо , иначе започва да се накъдря от самосебе си .
Особеност - устните му са през повечето време свити до цепка - дори когато се усмихва това е една по скоро агресивна гримаса, отколкото нормално изражение. Когато наистина се усмихва, околните с изненада установяват че всъщност е симпатичен.

Снаряжение. В ордена на Ферундалите само посветените бойци ( тоест тези без магически потенциал ) носят брони и то понякога.
Всекидневните им дрехи са според случая - на търговец, селянин, дребен аристократ или занаятчия.
Ако въобще имат отличаваща ги " униформа ", то това е кройката на дрехите, с които е ходел преди век и половина основателят на ордена - майстор Сков Яркен.
--- Бели , меки ботуши , стигащи малко над кокалчетата. Приличат на пехотински боти/кубинки, но подметката е по специална. Тя е едновременно по мека и в нея са вградени метални пластини за предпазване от стъпалото при невнимателно стъпване върху не каквото трябва. Бял панталон с удобна, широка кройка . Бяла риза - също широка . Бяло расо с качулка , стигаща до очите .

Особеност -Онегавон, както и останалите, има ферундален меч. Това е оръжието, от което идва и тайното име на ордена. В такъв меч се вгражда душата на насилствено умрял войн, което, заедно със самото магическо закаляване превръща оръжието в нещо невероятно при защита и атака.
Разбира се нищо не е съвършенно и използването на такова оръжие поставя душата, волята и организма на ферундала на върхово изпитание и риск.

Мечовете на външен вид приличат на класическия прав, даоски меч...
Locked