[Пророчеството] Информация, концепция и други

Архивни линии от нашия свят.
Locked
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

[Пророчеството] Информация, концепция и други

Post by Admatha »

"И Светлината ще бъде разменната монета между Белокрилите и Огнените."


Историята:
Раят и Адът се борят за Неговата любов от хилядолетия, борят се за душите на смъртните и за надмощие. Последното въплъщение на Доброто според едно древно пророчество е единственият шанс и на двете страни да победят.

На едните е нужна, за да докажат, че дори Доброто у хората е подвластно на Изкушението им, а на другите - за да унищожат онова, което е по-добро дори от самите тях.

Тя:
Тя е вече на 27 с все същите тревожни сънища, в които вижда бойните им полета и чува предсмъртните им песни. Живее ден за ден, от улица на улица. Тъпче тялото си с хапчета, за да заглуши съзнанието си - мил спомен от годините, прекарани в лудницата. Не вярва в нищо и чака с ужас дните, когато Стигмата се появява. Прекъснала е всяка връзка със семейството си, няма документи за самоличност. От време на време пътува на стоп, за да избяга от нещо или някой, следвайки сънищата и предчувствията си.

=====

Идеята на линията може би ви е станала ясна - опитваме се да открием и спечелим мадамата на всяка цена, стремейки се да не покажем истинското си лице пред света. Ограничения за това, което сте, няма. Просто, когато се мотате по улиците, е желателно да сте в човешки облик, за да не хукнат подире ви Ватиканските спец части или Фокс Мълдър и Дейна Скъли. Ако има желаещи, ще опиша ангелите и демоните такива, каквито искам да са в линията.

Приключението е социално насочено. Ще има, разбира се, тук-таме и някоя батална сцена, но те трябва да са максимално ограничени.
Last edited by Admatha on Tue Aug 09, 2005 11:48 am, edited 2 times in total.
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

Post by Admatha »

Топосът:
Действието се развива на територията на САЩ в наши дни. Разполагате с всички средства на съвременната комуникация и технология (ако можете да си ги позволите и набавите по реалистичен начин). Вероятно ще се пътува от град на град, от щат на щат. Извън САЩ - най-много до Мексико да стигнем.

Това, че действието се развива в САЩ, не означава, че сте ограничени откъм местожителство и местонахождение, стига да можете да си координирате действията може да се помещавате и в Китай.Тя:
Казва се Анджи. Родена е на 7 юли 1978 година в Ню Йорк.
Когато е на 3 годинки, за първи път се появява Стигмата. На 7, на 9 и 14 историята се повтаря. Още от най-ранна възраст е спохождана от мрачни сънища за битки, за ангели и за демони, които се избиват помежду си. Тя е затворено, нещастно дете, чиито родители са твърде заети, за да й обърнат внимание. Когато в тийнейджърската й възраст отново се появяват кървящите рани, родители й я изпращат при психиатър, убедени, че тя просто се опитва да привлече внимание. След като разказва и за сънищата си, лекарите й назначават лечение и престой в психиатрия. Там я тъпчат с хапчета между шоковите терапии. Когато на 16 годишна възраст тя е твърде упоена, за да реагира по какъвто и да е начин, лекарите, доволни от себе си, я изписват. След седмица само с дрехите на гърба си, тя напуска дома си. И това е информацията, която ви е известна. Следите й се хващат през определени периоди от време. Мъкнала се е с рокмузиканти из цяла Америка, може би е употребявала наркотици и през годината, когато е навършила 21 в болницата на малко градче някъде близо до границата с Мексико има случай на жена с постоянно кървящи рани, която се е представила като Джоан Блек.

Демоните:
They come in different sizes and different shapes.
Борбата помежду им е жестока, защото за душата на Анджи Луцифер е обявил награда. А и в крайна сметка всичко е въпрос на гордост и на останалите 6 смъртни гряха. На сцената са излезли войните, които копнеят отново да са нужни - майстори на меча, които смятат, че чистата сила ще им помогне да спечелят. Тук са и сукубите и инкубите, които вярват, че красотата ще спаси Ада (и сладострастието). Господарите-демони, които са пропуснали бойните действия, дърпат конците от върховете на корпорациите и НАТО, ЕС и останалите световни организации.
Има ги, разбира се, и неудачниците на ада - демони и дяволи от всякакъв калибър, които вярват, че биха могли да надиграят съперниците си от класа. Разбира се, твърде често, те се озовават на дъното на Ада в подходящ сандък.


Ангелите:
Прословутите добри момчета. Или по-скоро добри безполови същества. На Земята йерархията е почти без значение. При тях нещата стоят горе-долу както и при демоните, с тази разлика, че Гавраил е обещал да не посече онзи, който му донесе душата на Анджи. Справедлива награда, нали?
Големите играчи са the high angels, за които се оказва, че единственото човешко, което не им е чуждо, е завистта. Във всяко друго отношение те могат да бъдат наречени фанатизирани божествени подобия. Бившите Му любимци завиждат на хората, завиждат им за съвършенството да могат да бъркат и въпреки това да бъдат обичани от Него. Завиждат за времето, което им е дадено, за света, който е създаден специално за тях, за правото на избор...
Онези, които не са загинали по бойните полета, сега се борят да открият Анджи и да я унищожат преди тя да се превърне в нещо, което е наистина по-добро (във всяко едно отношение) от тях.

(класификацията на ангелите и демоните ще постна утре може би)

Външният вид:
Човешки с няколко изключения. Очите на ангелите са изцяло черни без да може да се отличи ирис или зеница. Ноктите им също са изцяло черни, кожата им е много бяла (избийте си от главата ангели-азиатци, ангели-индианци, ангели-негри и всякакви такива). Нямат гениталии. Лицата им са с правилни черти, ако видите един - все едно сте видели всички останали. Високи скули, тесни устни и прави носове. Никакво окосмение по лицето или тялото. Косите им са с различни цветове. Имат дълги, прави пианитстки пръсти и изключително нежна кожа. Предпочитат мъжките тела по никому неизвестна причина, но има и такива, които взимат женски.
Демоните имат очи с жълти или червени ириси и котешки зеници. При тях няма ограничение за телата или чертите, макар че като цяло предпочитат лица и тела, които по някакъв начин да отговарят на социалното им положение и функцията им в Ада.

Това е г/д за сетинга, скоро трябва да пусна йерархията и способностите на ангелите и демоните.

И не, в играта не участват вампири, върколаци и т.н. Ще публикувам и лист с примерни имена.

Аз ще контролирам Анджи и ще спускам информация на персонажите ви, ако са си изиграли добре събирането на информация, аз ще съм и намесата я на Луцифер, я на Гавраил, когато някой властолюбивец реши да си направи малка спретната междуособица с някой конкурент.А да... Отворена съм за предложения и корекции. Предложенията е хубаво да ми ги пращате в ICQ 105257251 или на ЛС.
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

Post by Admatha »

Няколко допълнения:
(Защото у Алариса са останали някои грешни представи)

Няма добри и лоши - всеки преследва своята цел. Само Анджи е въплъщението на доброто, ако успее да го отключи.

Ангелите са водени от желанието да унищожат онова, което може да е по-добро от тях. В един или друг момент. А в изкривеното съзнание на Гавраил, ако унищожат онова, което Бог би обичал най-много, те отново ще му станат любимците.

Демоните ги води желанието да изкушат и да сринат Съвършеното и Доброто, за да се надсмеят над Създателя. За тях това е една прекрасна малка политическа игричка в Двора на Вселената. И докато те играят заради наградата и забавлението, за ангелите всичко това е въпрос на чест и самочувствие, на живот и смърт.

Е, разбира се, хилядолетната война ще приключи с победата на една от страните, но това е малък бонус към всичко онова, което Адът и Раят биха могли да спечелят от унищожението на Анджи.
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Post by The Doctor »

Е хайде да пропуснем деветте ранга на ангелите, Гласът Господен и Светата троица, за да не стане каша. Пък точно Михаил е архангел (или "старши" ангел) - сиреч на второто стъпало отдолу нагоре по йерархията.

За разлика от Гавраил, който е серафим.

Да оставим и Сатанаил и неговите паднали ангели...

Дайте да се съсредоточим върху ситуацията, по-добре.

(което ме подсеща, че Михаил е един чудесен персонаж по мой вкус.. но още се колебая :))
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Guest

Post by Guest »

Да пазител на душите ,огнен меч поне за в небесата.Демоните са по интересни най -различни способности,проникване в едно тяло после в друго и тн.Трудно се познават ако са в човешки профил,но това е без значение за ангелите.И най-вече всеки си има различен подход на действие и тактика.
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

Post by Admatha »

Списък на демоните и техните функции:
Абадон Цар на демоните. По-известен под гръцкото си име Аполин. Бивш серафим.

Абигор Конник с копие и скиптър, командващ 60 легиона дяволи.

Агарес (Агреас) Паднал ангел.

Адрамелех Канцлер на Ада и Президент на Висшия съвет на дяволите. Паднал ангел.

Агуарес Главен дук на Източния Ад, командващ 30 легиона дяволи.

Алокър Главен дук на Ада, командващ 36 легиона дяволи.

Амай Паднал ангел. Някога член на ордена на силите и ордена на ангелите.

Амдусиъс Главен дук на Ада, командващ 29 легиона, известен сред тези, практикуващи черна магия.

Амезиарак (Амизирас или Семиаза) Паднал ангел.

Андрас Маркиз на Ада, командващ 30 легиона.

Анмаел Паднал ангел.

Азмодей Глава на Казината на Ада, изгонен от Рафаел. Паднал ангел, бивш серафим.

Аразиел Паднал ангел.

Аракиел Паднал ангел.

Ариел Паднал ангел, някога член на ордена на добродетелите.

Ариох Паднал ангел.

Армарос (Абарос, Армерс, Фармарос) Паднал ангел.

Армен Паднал ангел.

Артакифа (Аракиба) Паднал ангел.

Абеел Паднал ангел.

Ащарот Главен дук на Западния Ад, ковчежник на Ада. Паднал ангел, някога серафим и член на троновете.

Ащарте Една от многото езически богове и богини, които често се свързват с Ада. Известна като падналия ангел Ащорет.

Атаркулф Паднал ангел.

Ауза (Оза) Паднал ангел.

Айм Главен дук на Ада, командващ 26 легиона демони. Известен още като Хаборим.

Айперос Принц на Ада, командващ 36 легиона дяволи.

Азазел Предводител на армиите на Ада. Известен още като Сатанаел. Паднал ангел, бивш херувим.

Азардарел Паднал ангел.

Аза Паднал ангел, някога - ангелът на правосъдието.

Азаел (Асаел) Паднал ангел.

Баал Командващ генерал на Адските армии.

Баалберит Главен секретар и архивар на Ада, демон от втори порядък. Известен още като
Берит Паднал ангел, бивш херувим.

Балам Паднал ангел, някога от ордена на Доминатите.

Балан Принц на Ада.

Баракел (Баракиджал) Паднал ангел.

Барбиел Паднал ангел, бивш член на ордена на добродетелите.

Батарджал Паднал ангел.

Брадатият демон, неговото име може да се използва само от онези, които търсят философският камък.

Беелзебуб Принц на демоните, Lord of the Flies, втори след Сатаната. Паднал ангел, бивш херувим.

Белиал Принц на измамата, демон на содомията, понякога наричан Антихристът. Вероятно е и онзи, наричан Зефар от германският демонолог Вейр. Паднал ангел.

Белфегор Демон на изобретенията и богатствата. Паднал ангел от пета степен.

Бусаседжал Паднал ангел.

Билет (Белет) Паднал ангел, някога от ордена на силите.

Бюр Демон от втори порядък, командващ 50 легиона от дяволи.

Кайм Главен президент на Ада. Паднал ангел, от ордена на ангелите.

Карнивеан Паднал ангел. Някога от ордена на силите.

Карю Паднал ангел. Някога от ордена на силите.

Шарон Лодкар на Ада, който превозва душите през Стикс или Ахерон

Шакс Главен дук на Ада. Още Скокс.

Кресил Демон на нечистоплътието и немарливостта.

Дагон Хлебарят на Ада, член на Къщата на Принцовете. Паднал ангел.

Данджал Паднал ангел.

Езекийл Паднал ангел.

Юронимус Принц на Ада, който се храни с трупове.

Фурфур Граф на Ада, командващ 26 легиона демони.

Флаурус (Хаурус) Паднал ангел.

Гаап Паднал ангел. Някога от ордена на троновете.

Гадрийл Паднал ангел.

Герион Гигантски кентавър, който пази Ада. Има твърдения, че пазачът всъщност е дракон.

Гресил Паднал ангел. Някога от ордена на троновете.

Хакаел Паднал ангел.

Ханаел (Анаел) Паднал ангел.

Харут Паднал ангел.

Хеката Кралица на вещиците.

Иблис (Еблис, Харис) Паднал ангел. (Сатаната на мохамеданите?!)

Йеланиа Паднал ангел. Някога от ордена на добродетелите.

Юварт Паднал ангел.

Джезъбет Демон на лъжата.

Джекон Паднал ангел.

Джетриел Паднал ангел.

Кавкабел (Кокабел) Паднал ангел.

Касдея Според Книгата на Енох (LXIX:12) "петият Сатана". Паднал ангел.

Кобал Шутът на Ада, покровител на комедиантите.

Леонард Инспектор - генерал на черната магия, Великият Черен на вещерските шабати, изобразяван като огромен черен козел.

Левиатан Главен адмирал на Ада, безполов, твърди се, че той е съблазнил и Адам, и Ева. Паднал ангел, бивш серафим.

Лилит Принцеса на Ада, първата жена на Адам.

Ловиан Паднал ангел. Бивш херувим и член на ордена на троновете.

Луцифер Паднал ангел. Ангелът на светлината, Тъмният ангел, Утринната звезда, принцът на Ада.

Малфас Главен президент на Ада, командващ 40 легиона дяволи. Вероятно другото име на Кайм.

Мамон Демонът на сребролюбието. Паднал ангел.

Мархосиас Паднал ангел. Бивш член на ордена на Доминатите.

Марут Паднал ангел.

Мастема Предводител на децата на падналите ангели, родени от чвешките същества.

Мелком Ковчежник на Къщата на принцовете на Ада.

Мефистофел Според някои източници слуга на Луцифер, според други - самият дявол. Паднал ангел.

Мересин Паднал ангел.

Мерихим Принцът на чумата.

Молох Демон, наследен от еврейските вярвания. Паднал ангел.

Мулин Слуга в Къщата на Принцовете, лейтенант на Леонард.

Мулсибер Паднал ангел.

Мурмур Граф на Ада, демон на музиката. Паднал ангел. Някога от ордена на троновете и от ордена на ангелите.

Набурус Маркиз на Ада, името му се свързва с Цербер.

Нелхаел Паднал ангел, някога от ордена на троновете.

Нергал Началник на тайната полиция на Ада, демон от втори порядък, женен за Алоту.

Нибрас Главен журналист на Удоволствията на Ада, нисш демон.

Нилайха Паднал ангел, някога от ордена на доминатите.

Нисрог Ръководител на Къщата на принцовете, демон от втори порядък.

Оейлет Паднал ангел, някога от ордена на доминатите.

Оливие Паднал ангел, някога от ордена на архангелите.

Ориас Маркиз на Ада, демон на астролозите.

Ортон Нисш демон. Известен още като Сибако. Съществуват и други демони (обикновено с френски имена), които обладават френски монахини и т.н.

Оуза (Усиел) Паднал ангел.

Паймон Церемониал-майстор на Ада. Паднал ангел, някога от доминатите.

Пенемю Паднал ангел.

Процел Паднал ангел, някога от ордена на силите.

Пурсан (Курсон) Някога от ордена на добродетелите.

Филотанус Демон, който помага на Белиал в разпространението на педерастията и содомията.

Просерпина Принцеса на Ада.

Пайро Принц на лъжата.

Раум Граф на Ада, командващ 30 легиона демони. Паднал ангел, някога от ордена на троновете.

Римон Посланик на Ада в Русия. Известен още като Дамас. Главен лекар на Ада. Паднал ангел.

Ронуе Нисш демон, командващ 19 легиона дяволи.

Розиер Паднал ангел, някога от доминатите.

Румаел (Рамиел или Ремиел) Паднал ангел.

Самаел Ангел на смъртта, Принц на въздуха, вероятно онзи, който е съблазнил Ева. Паднал ангел.

Самсавеел Паднал ангел.

Саракниал Паднал ангел.

Сариел Паднал ангел.

Селия Паднал ангел, някога от ордена на добродетелите.

Семиазас Началник на Падналите ангели. Паднал ангел, бивш серафим.

Сенсинер Паднал ангел, някога от ордена на добродетелите и от ордена на силите.

Шабрири Демон, който ослепява хората. Евреите имат и кози демони (Ширим, Сеирим), демонични чудовища (Бехемот) и Лилим, Назиким, Рухот и много други.

Шамшиел Паднал ангел.

Симапесиел Паднал ангел.

Сонейлон Демон на омразата. Паднал ангел, някога от ордена на троновете.

Сукорбенот Главен евнух в Къщата на принцовете, демон на портите и ревността.

Табает Паднал ангел.

Тамуз Посланик на Ада, създател на Светата Инкивизиция. Паднал ангел.

Тумаел Паднал ангел.

Тураел Паднал ангел.

Турел Паднал ангел.

Укобах Инженер на Ада, изобретател на фойерверките.

Уфир Демон-лекар и аптекар.

Уракабарамеел Паднал ангел.

Усиел (Узиел) Паднал ангел, някога от ордена на добродетелите.

Форкас Паднал ангел.

Валафар Главен дук на Ада, покровител на "добрите отношения" между бандитите.

Верделет Церемониал-майстор на Къщата на принцовете.

Вериер Паднал ангел, някога от ангелите от 5та степен.

Верин Демон на нетърпението. Паднал ангел, някога от ордена на троновете.

Ветис Дявол, който се специализира в изкушаването на всичко свято.

Вуал Паднал ангел.

Ксафан Огняр на Ада, демон от втори порядък.

Йомаел Паднал ангел.

Завебе Паднал ангел.

Заебос Наполовина крокодил, наполовина човек.

Загам Демон на измамата и фалшифицирането. Може да извършва първото чудо на Христос - превръщането на водата във вино.


за ангелите:
http://demons.monstrous.com/angel_hierarchy.htm
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

Post by Admatha »

Брей колко бързо се разрастнаха нещата :shock:

Кхъм...

Адски и райски със сигурност ще има (т.е. местата, където двете страни ще си координират действията, ще релаксират и ще се карат помежду си), един човешки, в който всички бъркат и си описват действията по земята.

Този неутралният нещо ми се губи като идея, така че, ако ми обясниш какво имаш предвид точно, няма да е зле :oops:

Май трябваше да отговоря и на слънцето някъде по трасето, но ми се ще да го обсъдим с него това с човеците на лични или в ицкуто.

Човешките организации, които се намесват... Ами някак не си го представям те да имат думата, освен ако не са предвождани от някой представил на някоя от страните... Хубаво де, това можем да го обсъдим.
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

Post by Admatha »

Слънце, айде логни се в кю-то или нещо друго, че нещата, които сте наблъскали в темата ми идват малко отгоре.

Линията не е замислена с участието на хората, те са - наблягам на това - фиктивни фигурки, пионки, средства, но не и преки участници в голямото мероприятие на лова. Ако искаш да играеш с човек, направи го чрез героя, който контролираш и който е свръхсила - покажи, че хората нямат самостоятелна роля. Ако играеш с човек, можеш да си представиш колко бързо ще бъде купена душата ти или колко бързо ще се озовеш на някое дъно с доста неудобни циментови обувки и никоя от страните няма да те спаси, просто защото се опитваш да си независим в голямата война.

Анджелик, публикувах просто примерен списък, който, убедена съм, има още празни места за попълване (най-малкото с образите на Милтън).
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Post by The Doctor »

А, това (унищожението на другите) не го виждам при ангелите, ако имат само така поставената една единствена цел.. Само че, не мисля, че ще е така. Ето, да речем, на клика ангели Армагедон може да не им изнася. Щото всичко приключва - енде... Всъщност варианта с "Играта на Хилядолетието" на Зелазни/Шекли продължава да ми се струва по-удачен, защото продължава безкрайно - хилядолетие през хилядолетие..

Колкото до хората, горе-долу съм на мнението на Адмата - може да има такива хора 1 на милион, но те няма да наклонят везните, освен ако може би не са милион Фаустовци. Дори и да се срещат такива единици, няма да са нищо от малко по-ценни пионки (или от време на време несъзнателно да оплитат конците на висшите сили).

пс. Не решихме половете. Аз пък искам пишка, а-ма-ха! Как мога да съм мастит агресивен архангел без полови хормони?:>
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
User avatar
Haos
Posts: 1057
Joined: Wed Oct 08, 2003 7:07 pm
Location: Монтана
Contact:

Post by Haos »

Archangels - .... These angels are the most important intercessionaries between God and humans, and they are in constant battle with the Sons of Darkness.

Из "Angel Hierarchy" - линка, който Адмата даде

Толкова за унищожението на другите при ангелите.

Трагедията на Анджи е точно в това, че никой не я подкрепя, кадърно или не. Поне за сега ;")
Last edited by Haos on Thu Aug 11, 2005 3:49 pm, edited 1 time in total.
Ако искаш да имаш всичко, първо трябва да признаеш, че нямаш нищо. Хаос
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Вер - Само някой достатъчно прозорлив хомо сапиенс може да реши да помогне на Анджи, но пък в качеството си на човек е напълно безгласна буква... някъде оттатък омегата в гръцката азбука.

Иначе ако ангелите не са безполови бих могъл да играя с един от тях... иначе ще ми е много объркано... Аскет, който всъщност не е аскет, защото.... как се играе това... ?
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Post by The Doctor »

Да поставя въпроса си по друг начин - има ли готов доктор Фауст, който да се опълчи на доктрината - само с помощта на разума си? Т.е. да е способен доТолкова да впечатли противопоставящите се. И дори и той пак да е пионка, макар и трудна за игра.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
User avatar
Admatha
Posts: 2342
Joined: Thu Nov 06, 2003 10:57 pm
Contact:

Post by Admatha »

мня, от мен да мине... имате си дръжки, за да ви дърпат за шлиферите ;)

намерих още един полезен линк:

http://www.cbnindia.org/200Questions/ar ... p?topic=19

препоръчвам преглеждането на първите три въпроса с едно малко уточнение - не обръщайте внимание на забележките за адолф хитлер, хитлеристка германия и карл маркс.
Locked