Изчезнали трактати за Данайското военно изкуство

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
B. Delvig
Here be monsters!

Изчезнали трактати за Данайското военно изкуство

Post by B. Delvig »

Във връзка с една новопоявила се милитаристична тенденция из пределите Данайски, аз реших че имам предложение. (може и от кафето да е).

Идеята е всички по-мащабни битки да се координират/разиграват/описват от поне двама играчи. Става дума за определен брой кратки последователни постове в които народа по ред описва какво се случва на "бойното поле". Разбира се, спазвайки традиционните Данайски ценности, като елегантен стил, богатство на езика, логика и истерични скандали в Обяснения. В споменатиите кратки постове (5-600 думи) всеки пише за промените в разположението, броя, стратегията и способностите на великолепната си армия, без да пропуска разбира се, така любимите на всички описания на природни красоти и вътрешни терзания. Постовете могат да бъдат отделени в собствена тема до приключване на вакханалията и после присъединени като един цял пост към основната линия. При невъзможност за излъчване на победител...дузпи...не, победител се излъчва чрез гласуване от останалите играчи.

За всички, които имат съмнения за нуждата от подобна система и не осъзнават нейната простота и гениалност ще организираме семинар тук по-надолу.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
Lannis
kaka

Post by Lannis »

Амииии... аз лично съм привърженик на похвата "корабите горяха". И обещавам да опиша как "димът се кълбеше към пламналото в огновете на залеза небе".

А иначе до битките... аз нямам отношение... реално. В смисъл не зная как точно черните елфи ще изследват карантиите на древните и обратното... А и ако ще се намесват селенити... винаги мога да вкарам неизвестния фактор луна, която внезапно всява лудост сред биещите се без да подбира лагерите... завършекът ще бъде:

Лунел гледаше унесено труповете, разпиляни по затихналото бойно поле. Сви рамене и вдигна черните си очи към Луната. "Кому бе нужно" - попита тя небесното светило. След като не получи отговор, девойката отново сви небрежно рамене и се стопи в мрака.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
B. Delvig
Here be monsters!

Post by B. Delvig »

:D знаем за тебе...други констуктивни предложения?
Lannis
kaka

Post by Lannis »

Ама аз мога и други подобни да дам :oops: ... а може и в игрови пост :P
Киви с индулгенция

Ела в Даная
Jaar

Post by Jaar »

Аз пък си водя битките с "непринадлежащи" никому противници... :roll:
cherno_slance

Post by cherno_slance »

Лично за себе си съм " за " относно предложението на Делвиг. Но от друга страна това нововъденение не трябва да ощетява играчите, които не могат или решително не желаят да задълбават в проиграване на битките....
Това е принципен въпрос и едва след неговото решаване има смисъл да се разглежда въпроса как точно ще функционира модела за проиграване на битки.

До Делвиг -- докато другите умуват дали да го има или не твоето предложение виж какво ти предлагам като допълнение. Надявам се да го одобриш:

Битките ще стават на два етапа.

Първият протича във въпросната отделна, игрова тема. Там няма да се изисква художествен стил на баталните описания. Това силно облекчава обема на постовете и позволява на играчите да се съсредоточат върху основните въпроси - разлика в числеността, предимство в терена, превъзходство във физическите качества и опит на своите или чуждите войници, висок боен дух, наличие на силни магьосници, защитата от последните... ако е възможна и тн и тн.
Победител е този, който най - аргументирано изтъкне своите предимства на бойното поле и блокира чрез маневри и тн предимствата на противника си .

Най- важното е, че така ще се избегне един силно неудобен момент. Този, свързан с присъждането на победата по критерий художественост .... понеже журито ще трябва да дава оценка на това кой от двамата участници има по добър стил на писане.... Това означава, че със всяка битка броя на обидените на тема " значи аз не пиша толкова добре колкото другия ", ще расте...
Та за да не се стига до това, предлагам първи етап да бъде изцяло логика ....

Хъх - всичко това го казвам, само в случай, че въобще се приеме да има проиграване на битки.. Някой да не реши, че се налагам....

Втори етап - победителят от първия етап получава едноседмичен срок да претвори надлъгването от първи етап в издържан художесвен текст. АКо се мота без извинителна причина - победата се присъжда на другия, ( стига да не е въпиющо нереалистично - например сто срещу хиляда... ) - заедно със зъдължението за създаване на художествено описание на битката.
Jaar

Post by Jaar »

Слънце, не мисля, че това е идеята, а и не виждам особен смисъл. А и досега никой не е "губел" в каквото и да е отношение, поради липса на писателски умения.
cherno_slance

Post by cherno_slance »

Човъкът поиска конструктивни предложения... Не нарушавам никакви правила, като откликвам на поканата му.

Освен това Делвиг принципно е запален по идеята да има модел за проиграване на битки....

Но това да има " или няма е " политически въпрос и там
не се меся.
.... Ако все пак опре до гласуване - аз съм " за ".
B. Delvig
Here be monsters!

Post by B. Delvig »

Делвиг в момента не е запален по каквото и да е имащо връзка с Даная ама нейсе... Та, слънце, за нещо такова става дума, само без етапи, статистики и тн. Кратки постове написани както си е нормално за линията, (кратки за да не се генерират описания на битки от по 40 страници) отделени в собствена тема.

Всеки на които не му се занимава с такива неща си пише по стария модел. Не мен просто ми е скучно да описвам баталии в които знам кой ще спечели. Другата положителна страна е, че всеки има възможност да движи и описва собствените си герои, тоест получава се по-реалистично и.. по-честно ако искате.

Jaar, същото се отнася и за "непринадлежащи" никому противници. При желание те могат да бъдат поети от някой друг за самата битка. Всичко с координация извън играта.

Правило първо и единствено - Не се разрешава да се въвеждат характеристики/елементи/възможности на героите освен вече описаните в линията и първия пост на въпросната битка.
Jaar

Post by Jaar »

B. Delvig wrote:Jaar, същото се отнася и за "непринадлежащи" никому противници. При желание те могат да бъдат поети от някой друг за самата битка. Всичко с координация извън играта.

Не си казал - не съм те помолил досега. :D Иначе ми допада като идея, но ме притеснява единствено, че битките ще се развлачват много и в реално време. Защото май никой от пишещите не може да отдели половин ден да си води битки... :?
B. Delvig
Here be monsters!

Post by B. Delvig »

Ми да се развлачват бе, като гледам народа се е юрнал да форсира едно действие...таман ше се напаснат Октомври с "Октомври" като гледам, няма лошо... Джойс човека успя да напише 900 страници описващи един ден...са ше види той, кои сме българите!
Locked