[Империите]Герои

Архивни линии от нашия свят.
Locked
Volokin
Искам!!!
Posts: 651
Joined: Tue Aug 26, 2003 9:02 pm
Location: Shadow Land
Contact:

[Империите]Герои

Post by Volokin »

Offtopic- За в бъдеще когато някой иска да си сложи герой в линията ми го праща на мен, Гортаур или Лотор, които няма да слегат нови мнения, а ще едитват това по ЛС и аз го поствам в темата. Тука никой да не пише!
Началото
Име: Евриклей
Пол: мъжки
Възраст: 37г

Външен вид:
Висок е 178 см. Дълга къдрава черна коса, кафяви очи. Набит (но въпреки това пъргав). Не може да се каже че е красавец, не и след всички преживени битки, но може да се каже че е симпатичен.

Евриклей е цар на Спарта, родът му произлиза още от легендарния Леонид, който си спечелил безсмъртие с подвига си при Термопилите срещу войските на Персия. Кален като всички спартанци на издържливост и лаконичност, Евриклей е много действен и пламенен, дори припрян човек. Царската титла може би прикрива малко тези черти, защото го кара често да разсъждава и да общува, но въпреки това те са налице през по-голямата чест от времето. Това е и най-големият му недостатък като владетел - винаги казва това което мисли и ако не получи това което иска прибягва до "спартанският" начин - студена стомана. И защо не - той е управник на най-могъщия полис в цяла Гърция ! Ала въпреки всичко е справедлив и почтен както като човек, така и като владетел и гневът му се поражда именно когато тези негови принципи бъдат нарушени.

Бидейки потомък на могъщ герой, Евриклей е наследил силата и храбростта си както от предците, така и от боговете - несравним в боравенето с копие, както при мятане така и при близък бой. Кален в много битки срещу най-различни варварски племена, той не е враг за подценяване и при ползването на меч. Емблемата му, както и тази на самия град, е щит и счупено в него копие - символ на древната и могъща Спарта.

Клавдий
пол: Мъж
занимание: Легионер в Осми Легион, базиран на Клавдиевия Вал, край Рейнските гори
външен вид: 1.88м висок, 82 кг, тъмно-кафява къса коса и очи, 20 годишен.
характер: Мълчалив, навъсен.Единствените му приятели са другите седем души от отряда му.
умения: Добър с оръжията и в битките, има и познания по чужди езици и култури.Разбира малко и от дърворезба.Много зле във всичко свързано с математиката.

История:Роден в Етрурия, баща му бил легионер, също и чичо му.Притежавали имение в планините, спечелено от дядо му след 25 годишна служба в армията.Баща му искал да го образова за да стане сенатор, може би дори консул и Клавдий постъпил в гимназиума.Момчето добре се справяло с езиците, религията и занаятите.Още като малък майка му починала от болест, а баща му изчезнал в горите на Британия.Братовчедите на родителите му заграбили имота им и го продали.Клавдий нямал избор, освен да постъпи във военна академия.
Скоро открил, че макар и тежък живота на легионер му допадал.Учителите му по оръжие останали доволни, че се справял с оръжията и тактиките.Мечтата на Клавдий била да оцелее през всичките 25 години служба и после да откупи бащиното си имение.
За негово разочарование, обаче, го пратили на гранична служба, на Клавдиевия Вал, защитаващ Републиката от ужасите на севера.
Живота на Вала бил тежък и за две години служба Клавдий го намразил.Времето било постоянно студено и влажно, а много легионери пращани на обходи изчезвали.Войниците често се шегували, че от влагата “могат да ти поникнат гъби в ушите”…

Арош
Народност: Египтянин

Принадлежност: Орденът на свещените пазители( Меджай)

Външен вид: 176см, 84кг. Набит и мускулест. Умрял на 26 в град Тива предпазвайки града от крилатите. Бронзова кожа, няма коса. Ходи облечен в раздърпана роба в която е скрил сърповиден меч.

Характер: съществуването е донесло не една и две мъки на Арош и той не намира за уместно да ги споделя с другите. Омразата му към крилатите граничи с фанатизма. Както и всички останали меджай създава впечатлението за депресия.

Умения: Освен дарбите дарени му от природата му на възкръснал меджай( тези умения са описани в презентацията на Египет) той борави изключително умело с меча си.

История: Арош е роден в малко селце близо до град Сакара. Когато е на 16 бива избран за пазител на фараона и на 18 встъпва активно в служба на своят господар. Той е един от последните паднали меджай. Загива на служба предпазвайки фараона и се проваля.
Остатъка от историята му е описана в презентацията на Египет.
Locked