данайска математика
данайска математика
За да не си мислите, че се занимаваме само с коктейли, лекуване на махмурлук и караници, ето и малко интелектуални занимания:)
Задача 1
Кого ще уцели Ланис, ако стреля по полянка с плош 40 кв.м., на която се намират 10 умбрийски жрици, 5 щита, три мага, Сим, 5 северни воеводи и 10 халидови свещенници?
Задача 2* (с повишена трудност, защото има 2 подусловия)
Когато Таис е ядосана, а обектът на нейния гняв изчезва от обсега й:
А) колко опечени големи птици ще паднат от небето;
Б) върху кого ще паднат?
Задача 1
Кого ще уцели Ланис, ако стреля по полянка с плош 40 кв.м., на която се намират 10 умбрийски жрици, 5 щита, три мага, Сим, 5 северни воеводи и 10 халидови свещенници?
Задача 2* (с повишена трудност, защото има 2 подусловия)
Когато Таис е ядосана, а обектът на нейния гняв изчезва от обсега й:
А) колко опечени големи птици ще паднат от небето;
Б) върху кого ще паднат?
първите две задачи вече съм ги решавал
затова ето ви една нова задача:
Задача 3
Колко килограма сребро трябва да мъкне някой герой, ако иска да поддържа постоянна връзка с всички налични селенети?
а) 5
б) 10
в) 20
Отговорите изпращайте с буревестник на адрес "За дядо, на село".
Първите 50 познали ще получат безплатен лунен сплит

затова ето ви една нова задача:
Задача 3
Колко килограма сребро трябва да мъкне някой герой, ако иска да поддържа постоянна връзка с всички налични селенети?
а) 5
б) 10
в) 20
Отговорите изпращайте с буревестник на адрес "За дядо, на село".
Първите 50 познали ще получат безплатен лунен сплит
Всепризнат в световен мащаб!
На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
ако трябва да съм честен - отговорих само на 2Б)
според мен отговора на 2А) е 100 - по 2 за всяка жрица - едното пиле за ядене, другото за ...
хм, то това май беше за краставици
според мен отговора на 2А) е 100 - по 2 за всяка жрица - едното пиле за ядене, другото за ...
хм, то това май беше за краставици

Обърни се към Джоррам - в храма трябва да съхраняват известно количество след срещата им там.
Все пак може би верният отговор на 1 Задача се крие в главата за Данил:
“Да се надяваме, че няма да изтрепе народа по погрешка, докато се научи” - надеждата умира последна, но не и когато Ланис се обучава, защото тогава я уцелва първа.

Все пак може би верният отговор на 1 Задача се крие в главата за Данил:
“Да се надяваме, че няма да изтрепе народа по погрешка, докато се научи” - надеждата умира последна, но не и когато Ланис се обучава, защото тогава я уцелва първа.

Last edited by Jaar on Thu Sep 09, 2004 4:46 pm, edited 1 time in total.
за правилното уточняване на бройката мисля, че ще ни е нужно цялото количество кръв на Ти'сейн
хайде да му я източим, ще ги преброим фотоните, и после обратно ще му я налеем
може пък вместо кръв да му прелеем от онази вълшебната отвара, така ще е винаги готов при среща с умбрейски жрици

хайде да му я източим, ще ги преброим фотоните, и после обратно ще му я налеем
може пък вместо кръв да му прелеем от онази вълшебната отвара, така ще е винаги готов при среща с умбрейски жрици

Задача 5
Ако имаме един Събор в Труивирата и 13 воеводи, колко димящи ндегета трябва да бъдат свалени от жрица (за предпочитане, щото си падат печени), че да се нахранят като за последно?
Задача 6
Колко дни ще трябва да се възстановява Сим, ако трябва да напои тринадесет северни воеводи като за последно и за кого/колко ще е за последно?
Ако имаме един Събор в Труивирата и 13 воеводи, колко димящи ндегета трябва да бъдат свалени от жрица (за предпочитане, щото си падат печени), че да се нахранят като за последно?
Задача 6
Колко дни ще трябва да се възстановява Сим, ако трябва да напои тринадесет северни воеводи като за последно и за кого/колко ще е за последно?
Тогава да бъдат изпратени северняците в Неа, да се упражняват как се ходи с чиния на главата, и тогава да отиват до Небесния грил.
Задача 7
Изисква се пространствено мислене.
Колко е сборът от полупериметъра на Триъгълника + sin от половинката на югозападния му ъгъл?
Упътване: Построете ъглополовящата на югозападния ъгъл така, че да преминава през Олтарната точка О, вътрешна за Триъгълника.

Задача 7
Изисква се пространствено мислене.

Колко е сборът от полупериметъра на Триъгълника + sin от половинката на югозападния му ъгъл?
Упътване: Построете ъглополовящата на югозападния ъгъл така, че да преминава през Олтарната точка О, вътрешна за Триъгълника.

по изгрев слънце, когато Ланис не може повече да хвърка
ето и една задача от мен
Задача 9
Ако второстепенен герой се мотае около Сим, какъв е шанса да се спомине от насилствена смърт в следващите два поста?
а) 100 %
б) 150 %
в) 200 %
Верните отговори изпращайте на адрес: Бодар, тъмницата, за играта "The Butcher is back!"
Първите 30 познали получават копие на камата, с която Сим уби комита.

ето и една задача от мен
Задача 9
Ако второстепенен герой се мотае около Сим, какъв е шанса да се спомине от насилствена смърт в следващите два поста?
а) 100 %
б) 150 %
в) 200 %
Верните отговори изпращайте на адрес: Бодар, тъмницата, за играта "The Butcher is back!"
Първите 30 познали получават копие на камата, с която Сим уби комита.
Задача 10
Ако вестоносец тръгне на кон от Огнедъб към Бодар, каква е вероятността да успее да стигне жив до Данайската кралица?*
*отчетете фактора "на вестоносците, тръгващи от Огнедъб, не им върви"...
Вер, дали да не взема да разръчкам слуховете... това си е явно свидетелство, че проклятие някакво има там
Задача 11
Ако Ланис е затворена в изба с Винс, който има достатъчно търпение, че да троши шахматни фигурки на равни интервали време, колко вино ще изпие Ланис (приблизително), до счупването на последната фигурка?*
*една чаша = 0,3 мл.
а. 4 литра
б. 7 литра
в. 5 литра
Ако вестоносец тръгне на кон от Огнедъб към Бодар, каква е вероятността да успее да стигне жив до Данайската кралица?*
*отчетете фактора "на вестоносците, тръгващи от Огнедъб, не им върви"...

Задача 11
Ако Ланис е затворена в изба с Винс, който има достатъчно търпение, че да троши шахматни фигурки на равни интервали време, колко вино ще изпие Ланис (приблизително), до счупването на последната фигурка?*
*една чаша = 0,3 мл.
а. 4 литра
б. 7 литра
в. 5 литра