(Даная) Данил

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
Lannis
kaka
Posts: 954
Joined: Fri Apr 16, 2004 9:40 am
Contact:

(Даная) Данил

Post by Lannis »

Селенит - магьосник.

Името, с което е известен в Селения е граф Рамиел (Данил е второто му име и никой не го свързва с младия граф). Живее в семейния замък и обикновено прекарва повечето си време в библиотеката сред любимите си книги. Благодарение на постоянната намеса на баща му в книжните занимания на младия граф, последният успява да се научи да язди, да се бие и да се държи добре в обществото (като не се бие :wink: ). Но предпочитанията на Данил към усамотение си остават. След смъртта на родителите си живее сам в замъка и го напуска само, за да може да поддържа връзка със Селиал или в изпълнение на някое нейно поръчение.

Селенит е от 18 годишна възраст, когато се запознава със Селиал, ръководител на селенитите, на бал в графството. Селенитката го привлича към себе си, но от самото начало му нарежда да остане в сянка. По това време тя вече очаква предстоящото разцепление на селенитите и иска да запази в тайна способностите на младия магьосник. На практика никой освен нея самата не го познава като селенит. Контактува единствено с някои от "умерените", но само чрез съобщения.

Характеристики: Среден на ръст мъж, малко над тридесет години, с приятни, правилни черти, прав, леко заострен нос и усмихнати зелени очи. Тих, спокоен, любезен, властен, наблюдателен. Предпочита да стои в сянка и успява да го постигне. Печели лесно привързаността и верността на хората, защото го възприемат като добронамерен и безобиден.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
Lannis
kaka
Posts: 954
Joined: Fri Apr 16, 2004 9:40 am
Contact:

Post by Lannis »

Нещо, което съм пропуснала за Данил.

Бях споменала, че Данил е второто му име. Пълното му име е граф Ноар-Данил Рамиел, но е известен (доколкото може да се говори за известност, предвид факта, че живее изолирано в имението си) само като Граф Ноар Рамиел (на името на баща си).
Киви с индулгенция

Ела в Даная
Locked