Приключения...
Абе като част от народа да питам - аз с колко гласа съм? Може и като следваща задачка да го поставя:). Щото движа едно количество герои... а сега и Лунис се появява.... мисля, че ми се падат повечко гласове... Така де, аз съм си цял народ!
Що се касае до въпросчето с консулите - ами когато консулите са в дисбаланс, дърлят се със сената и заплашват, че напускат, народът реве, мечтае за доброто старо време, други пишат революционни песни, а някъде някой мечтае да изобрети гилотината, която после сам ще намаже... Или с други думи "да мрат"! Това за народа се отнася. Обаче и консулите, и сенатът са си част от народа. От друга страна на народа му е удобно да има кого да сочи с пръст и да казва - "Тяхна е отговорността". И изобщо чисто излизане от ситуацията няма... Щото я няма вълшебната "добра воля", дето смазва колелата и никакви прътове не им се опират.
А народа... ами ще мре... постепенно... то всичко умира... И никой не го пита дали иска... но пък няма да се даваме до края:)
Що се касае до въпросчето с консулите - ами когато консулите са в дисбаланс, дърлят се със сената и заплашват, че напускат, народът реве, мечтае за доброто старо време, други пишат революционни песни, а някъде някой мечтае да изобрети гилотината, която после сам ще намаже... Или с други думи "да мрат"! Това за народа се отнася. Обаче и консулите, и сенатът са си част от народа. От друга страна на народа му е удобно да има кого да сочи с пръст и да казва - "Тяхна е отговорността". И изобщо чисто излизане от ситуацията няма... Щото я няма вълшебната "добра воля", дето смазва колелата и никакви прътове не им се опират.
А народа... ами ще мре... постепенно... то всичко умира... И никой не го пита дали иска... но пък няма да се даваме до края:)
Данайски песни
Песен на стария полар
Жертвените гълъби разрязвах
и се взирах в житени зърна,
всичко много точно ви предсказвах
морски бури, суши и война.
Само сладката лъжа ви слисва,
откога живеете така,
ако някой някого здрависва,
ножът мести в другата ръка.
Уморих се, вече имам хрема
и съзирам варвари отвъд,
утре храмът няма да приема
поради внезапната ми смърт.
очаквайте скоро в същата рубрика: песента на селенита
Песен на стария полар
Жертвените гълъби разрязвах
и се взирах в житени зърна,
всичко много точно ви предсказвах
морски бури, суши и война.
Само сладката лъжа ви слисва,
откога живеете така,
ако някой някого здрависва,
ножът мести в другата ръка.
Уморих се, вече имам хрема
и съзирам варвари отвъд,
утре храмът няма да приема
поради внезапната ми смърт.
очаквайте скоро в същата рубрика: песента на селенита

Atealein wrote:Охо, Атлас
именно

Данайски песни
Песен на селенита
Пак бавно прониква във теб лъжата,
гледаш празно и лежиш.
Потъваш плавно във земята,
а си мислиш, че летиш.
Танцуват сенки по стената,
отровата е вече в теб.
Разделя се със тялото душата,
светът е ледено студен.
Празнота - само тя остава след това
Празнота - само тя остава след това
а това чие е?

Влязал Винс Дорон в една кръчма, за да чака Ланис, да му донесе Окото на Водата. Седнал на бара и поръчал:
- Една кана Триумвират Резерва!
- Ми свърши - отвърнал кръчмаря.
- Тогава, кана Данайско!
- Ми и то свърши.
- Галисийско!!
- Свърши
- Е...Тиенхарско!!!
- И то..
- Какво имате тогава?!!!
- Ми то вино няма вече - казал кръчмаря
Аха! - помислил си пирата - Явно Ланис вече е пристигнала!
- Една кана Триумвират Резерва!
- Ми свърши - отвърнал кръчмаря.
- Тогава, кана Данайско!
- Ми и то свърши.
- Галисийско!!
- Свърши
- Е...Тиенхарско!!!
- И то..
- Какво имате тогава?!!!
- Ми то вино няма вече - казал кръчмаря
Аха! - помислил си пирата - Явно Ланис вече е пристигнала!
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
Сивостенска портална телевизия представя всяка сряда бразилския сериал "Даная"
В този епизод ще видите как коварнияt Делвигио скарва темпераментната Таисиня с прекрасната Ланисия. Следват рев, сълзи, взаимни обвинения и двете се хващат за косите. Невероятният Хаос е допълнен от младият Джаариньо и иначе спокойната Тиняня, така че личната драма нараства до космични размери. Тогава се намесва руският граф Субатомников (наричан още Палкин) - белогвардеец в изгнание - и раздава на всички шамари от сърце, включително и на невръстния Моридиньо.
След финалните надписи - хепиенд: всички са прегърнати и щастливо припяват "Одата на радостта"
В следващата серия очаквайте:
...
В този епизод ще видите как коварнияt Делвигио скарва темпераментната Таисиня с прекрасната Ланисия. Следват рев, сълзи, взаимни обвинения и двете се хващат за косите. Невероятният Хаос е допълнен от младият Джаариньо и иначе спокойната Тиняня, така че личната драма нараства до космични размери. Тогава се намесва руският граф Субатомников (наричан още Палкин) - белогвардеец в изгнание - и раздава на всички шамари от сърце, включително и на невръстния Моридиньо.
След финалните надписи - хепиенд: всички са прегърнати и щастливо припяват "Одата на радостта"
В следващата серия очаквайте:
...
Всепризнат в световен мащаб!
На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
-
Семеен празник ( авторът е Иван Цанев )
Семеен празник
След толкоз грамофонни
веселби и тостове
защо си пак с подпухнали очи,
красавице?
И тез върволици от сълзи къде
отиват?
Където и да стигнат, никога
не ще ти върнат
ни тоя ден, ни целостта
блестяща
на счупеното огледало. Утре
една разпукана зора ще се
огледа в него
и нови седмици ще потекат.
Не е последно нещо на света-
и пак ще губим.
Изпусната е каната с вино,
и какво, да пием
за всичките наздравици
строшени!
Дано пък счупеното на добро е.
Боричкат се незрими сили под
спокойната привидност.
От коренчета тайни е
набръчкана пръстта
и язвите на бедствия забравени
се пукат ненадейно,
а малки земетръси всеки миг
разполовяват
държави, къщи, смехове,
целувки.
Дори невинните играчки се разпадат.
Избухва с гръм едно болонче
синьо! -
и е взривена детската игра.
Ти, майката на всичко, как ли
смогваш
отломки да слепяваш всеки
божи ден?
... Но забърши очи и погледни:
от пукнатините на живота се
подават
тъй дълго чаканите млечни
зъбчета.
След толкоз грамофонни
веселби и тостове
защо си пак с подпухнали очи,
красавице?
И тез върволици от сълзи къде
отиват?
Където и да стигнат, никога
не ще ти върнат
ни тоя ден, ни целостта
блестяща
на счупеното огледало. Утре
една разпукана зора ще се
огледа в него
и нови седмици ще потекат.
Не е последно нещо на света-
и пак ще губим.
Изпусната е каната с вино,
и какво, да пием
за всичките наздравици
строшени!
Дано пък счупеното на добро е.
Боричкат се незрими сили под
спокойната привидност.
От коренчета тайни е
набръчкана пръстта
и язвите на бедствия забравени
се пукат ненадейно,
а малки земетръси всеки миг
разполовяват
държави, къщи, смехове,
целувки.
Дори невинните играчки се разпадат.
Избухва с гръм едно болонче
синьо! -
и е взривена детската игра.
Ти, майката на всичко, как ли
смогваш
отломки да слепяваш всеки
божи ден?
... Но забърши очи и погледни:
от пукнатините на живота се
подават
тъй дълго чаканите млечни
зъбчета.
И след рекламите отново сме с любимия бразилски сериал "Даная"
В този епизод ще видите:
С обещанието, че ще превърне водата във вино, Ланисия организира местните алкохолици, кандидатира се за генерал-губернатор и опитва да направи Винен пуч. Но реакционната хунта "Защита" на граф Субатомников извършва военен преврат с мълчаливото одобрение на царя и назначава Таисиня за губернатор. Първите декрети на новото управление са въвеждане на вечерен час, налагане на груба цензура и отмяна на правото на глас на донаборници. Моридиньо, обиден от посегателствата върху исконните му граждански права, създава рап група и незлобливо стихоплетства срещу властта. Тиняня, която е предусетила заговора срещу свободата на словото, публикува серия разобличаващи материали за властимащите, но напусто - единствено черният роб Слънцан протестира против новите разпоредби. Делвигио потъва в нелегалност и се записва в кадетския корпус на съседна държава, мечтаейки за бърза военна кариера. Джаариньо се отказва от политиката и издава поредния том от своя световен мегаселър "Алаир-Танкх: две в едно - неочаквана добра комбинация", спонсориран от Тиен'кафе.
След финалните надписи: край данайския бряг хвърля котва загадъчният кораб на летящия холандец ВерЛаркен и събитията застиват в своята несигурност...
В този епизод ще видите:
С обещанието, че ще превърне водата във вино, Ланисия организира местните алкохолици, кандидатира се за генерал-губернатор и опитва да направи Винен пуч. Но реакционната хунта "Защита" на граф Субатомников извършва военен преврат с мълчаливото одобрение на царя и назначава Таисиня за губернатор. Първите декрети на новото управление са въвеждане на вечерен час, налагане на груба цензура и отмяна на правото на глас на донаборници. Моридиньо, обиден от посегателствата върху исконните му граждански права, създава рап група и незлобливо стихоплетства срещу властта. Тиняня, която е предусетила заговора срещу свободата на словото, публикува серия разобличаващи материали за властимащите, но напусто - единствено черният роб Слънцан протестира против новите разпоредби. Делвигио потъва в нелегалност и се записва в кадетския корпус на съседна държава, мечтаейки за бърза военна кариера. Джаариньо се отказва от политиката и издава поредния том от своя световен мегаселър "Алаир-Танкх: две в едно - неочаквана добра комбинация", спонсориран от Тиен'кафе.
След финалните надписи: край данайския бряг хвърля котва загадъчният кораб на летящия холандец ВерЛаркен и събитията застиват в своята несигурност...
Всепризнат в световен мащаб!
E как можа да изпуснеш формирането на едноличната подмолно-опозиционна групировка "Вина" с девиз "В червените е истината!", която, следвайки златния принцип "фурнаджийска лопата", се присламчи към Властта с тайната цел да саботира губернаторката, като междувременно опразва всяко буре и бутилка с червено вино, надявайки се после да пледира за невменяемост!