Приключения...

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
fizik
Молекулно прост

Приключения...

Post by fizik »

Приключенията на 50-те жрици
(из дневника на Гаис, жрица на Умбра)

1-ви ден
Разделихме се с моя Щит Гаян със сълзи на очи. Дадох му едно нацелувано писмо, той го сложи до сърцето си. Още усещам нежните му ръце по тялото си... Ах, какъв мъж! Всички тайно ми завиждат за моя Щит!

2-ри ден
Само яздим, скука, зачетох се в едно любовно романче, но водачката ни - Герис - ме смъмри, защото трябвало да сме нащрек

3-ти ден
Взе да захладнява, повечето бяхме тръгнали с копринени рокли и високи токчета, защото мислехме че отиваме на бал. Днес Герис ни каза, че било военен поход. Пфу! Дано врагът има хубави мъже...

4-ти ден
Снощи Гулис бълнуваше за своя щит, дори май стенеше на сън. Много неприятно, всички се изнервихме

5-ти ден
Гулис започна на глас да разказва за любовните наслади, доставяни й от нейния Щит. Герис я шамароса и й заповяда да мълчи

6-ти ден
Няма мъже, мъкаааа!

7-ми ден
Заловихме един козар със стадото му. Ура!

8-ми ден
Дори и Гласът не помага, заповядвахме му в хор, козарят е твърде стар и не може... Гулис и Галис хванаха козела, срам е да си помисля дори за това, което му сториха... Герис ги смъмри, после заповяда да занесат козела в нейната шатра... На сутринта козелът беше мъртъв, Герис каза че му е чела цяла нощ стихове, не й вярвам
Last edited by fizik on Mon Sep 13, 2004 4:50 pm, edited 1 time in total.
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
Johny Cage
Погромист

Post by Johny Cage »

muhahahahhhahahahhahaha!!!

Johny Cage
Tais

Post by Tais »

е, не, милост!!! :lol: ще ме изгонят от къщи, че по това време се заливам от смях, вместо кротко да спя :lol:
ще искате вие да стоят на стан жриците ми повечко време, ама нямааа :twisted:
Tais - 70 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
Jaar

Post by Jaar »

:lol: :lol: :lol:
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Добро, добро.
Si vis pacem para bellum
Leara

Post by Leara »

Ха, физико, много е добро! :D :D :D
Таис, когато започнат да те пародират, зничи наистина си постигнала нещо:)
Поезията е това, което се губи при превода.

Член на клуб А4.
fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Влязъл великия корсар Винс Дорон в една кръчма на данайското пристанище. Всички вперили удивени погледи в него - бил той с дървен крак, кука вместо ръка и с превръзка на лявото око. Седнал той на една маса, поръчал кана с вино, а около него се стълпили любопитните моряци. Попитал един:
- Кога загуби крака си?
- Ехх - потънал в спомени Дорон - Като атакувахме Порт Роял едно гюлле ми го откъсна...
- А ръката как загуби? - попитал друг.
- Ехх, при абордаж на селенийски кораб ми я отрязаха...
- А окото? - поинтересувал се трети. - И него ли при абордаж?
- А бе не - отвърнал Дорон - изцвъка ми се едно пиле и понеже не бях свикнал с куката...

--------------

Състезание по стрелба в Селения. Условия: Лунел е завързана за едно дърво, а на главата й е поставена ябълка. Излиза пръв Данил, опъва лъка и уцелва ябълката по средата. Казва:
- I am Danil!!! - и гордо отстъпва.
Излиза Америл, прицелва се и стрелата му разцепва стрелата на Данил. Небрежно подхвърля:
- I am Ameril!
Идва ред и на Мориан. Опъва тя тетивата, стрелата полита и ... уцелва Лунел между очите. Мориан казва:
- I am ... sorry
Last edited by fizik on Wed Jun 29, 2005 5:51 pm, edited 1 time in total.

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
B. Delvig
Here be monsters!

Post by B. Delvig »

Почна се... 8)
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

преместено от темата "Промишлен шпионаж"

така и така вече заваляха обвинения от отговорни фактори, че се краде от Даная, поне да го направя официално :)
тука ще обобщя някои похвати, изрично указвайки автора им, че да не стане някоя грешка с авторските права

Страх и ужас (Таис)
Придвижване на изключително силна група без цел и посока из териториите на съседите, което предизвиква масово объркване и паника сред останалите играчи, тъй като никой не знае къде се намира групата в даден момент

Бавен удар (Ланис)
Герой, който изостава във времето, се движи без да се оказва точната му посока. След като натрупа достатъчен брой дни в минус, той може да се появи на произволно място в нужното време

Селски бунтове (Ланис)
Изключително ефективно при дълга кампания на противника, разбунтуване на местното население на религиозна, икономическа или друга основа

Двоен удар (Джаар)
Играч, движещ двама герои, синхронизирано нанася удар с тях, при което противника мига на парацали, защото не може да се справи с две заплахи едновременно или поне губи инициативата

Отвличане на герой (физик)
Срещане на чужд герой и отмъкването му в произволна посока, което причинява масивна загуба на време на чуждия герой

Буферен играч (физик)
Създаване на второстепенен играч за постигане на важни цели, лесно може да бъде пожертван след изпълнение на мисията си

Отстраняване на буферен играч (Ланис, физик)
Противодействие на горното, при което буферен играч на противника се убива по особено жесток начин за да се предоврати неговото използване от противников играч

Бърза поща (физик)
Предвид големите разстояния е добра идея да се ползват пощенски гълъби или всякакви летящи твари за доставяне на информация и новини, поне е по-бързо

посочените методи може малко да се разминават с честната игра, но не са забранени изрично, а и вършат работа при унищожаване на съперника :D
Last edited by fizik on Wed Jun 29, 2005 5:51 pm, edited 2 times in total.

Lannis
kaka

Post by Lannis »

Знаех си аз, че има защо да не обичам ябълки!
Киви с индулгенция

Ела в Даная
fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Когато бил на 5 годинки баща му изпратил бъдещия воевода Вер Ларк до кръчмата да купи няколко бутилки вино. Поръчал той на кръчмаря 7 бутилки, кръчмарят му ги сложил в една торба и попитал:
- Момченце, а ще можеш ли да ги занесеш до вкъщи?
Малкият Вер се замислил и рекъл:
- Знаеш ли, прав си. Ще изпия 4 от бутилките още тук...

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Графиня Елиана се грижила за възпитанието и обучението на младата Анара. Един ден решила да я препита по практическа дипломация и й задала следната задача: "Боен флот на Даная потопил при учение селенийски кораб, на който се намирал половината селенийски двор, заедно с престолонаследника. Селения изпраща официална протестна нота, какво трябва да отговори кралицата?". Анара се замислила и написала отговора. Елиана го прочела и рекла доволна:
- Браво, Анара, както винаги оправдаваш очакванията ми! Само два дребни детайла, в дипломацията детайлите са важни. Първо, "fuckyou" се пише разделено, и второ, "селенийска маймуно" се пише с главна буква, защото е обръщение към държавен глава...

Lannis
kaka

Post by Lannis »

Ами то горкият Джони от всички тея жени край него, съвсем естествено е да се позамисли над... посоките в живота...
Киви с индулгенция

Ела в Даная
джин-физ

Post by джин-физ »

Тест за силосийски резач:

1.Красив ли си ?
да - 1 точка
не - 0 точки
2. Умен ли си ?
да - 1 точка
не - 0 точки
Резултат:
2 точки - Вие сте умен и красив
1 точка - Вие сте умен или красив
0 точки - Вие сте тъп изрод
fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Седял си Ти'сейн пред своята крепост и минал край него просяк:
- Моля ви, милостиви господарю, помогнете на нещастния човек, от една седмица не съм виждал храна...
Ти'сейн се провикнал:
- Брееет! Покажи една пържола на човека!

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Видял веднъж корсарят Дорон пътуващ цирк и решил да влезе. Наредил се на опашката за билети и като дошъл неговия ред казал:
- Аз съм с едно око, искам да платя само половин билет!
Жената на касата отвърнала:
- Ами дай да ти извадя и другото и влизай да гледаш безплатно!

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Отишъл веднъж Сим при Халид и попитал:
"Боже, ти, който си на небето, какво са за теб 100 млн години"
"Ми аз съм Халид бе, една секунда е туй за мен"
Продължил да нахалства Сим:
"А, какво са за теб 100 млн жълтици?"
"Ми аз съм Халид бе, един петак е туй за мен"
Тогава замолил Сим:
"О, Халид, дай ми един петак, моля те!"
"Почакай една секунда..."

B. Delvig
Here be monsters!

Post by B. Delvig »

Вървял си през полето, известният селенийски agent Сим фон Тотенкранц. А над главата му прелита ято птици..
- Аха, ндегета! - помисли си Сим.
- Аха, Сим фон Тотенкранц! - помислиха си жеравите...
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Получил великият корсар Дорон писмо от вкъщи:
"Честито! Имаш син!"
Просълзил се от умиление корсарят, все пак не се бил прибирал вкъщи цели 7 години...

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Ланис обяснява на Анара как е убила Бараян:
- Амии... беше нещастен случай... той каза, че ще убие Джони... Аз му подадох ножа и чашата с вино, ама изпуснах виното и той се подхлъзна, падна и се наръга на ножа. И така 17 пъти...

Lannis
kaka

Post by Lannis »

Труден бил животът на Сим - низ от трудности и обрати и винаги, когато животът му давал надежди, че сега вече всичко ще тръгна наред, съдбата го халосвала злонамерено. И ето, след като Анара решила да го пусне на свобода, решил той да се поразходи из красивите бодарски градини край езерото - накуцващ и полуглух. След мрачните часове в подземието той се наслаждавал на ясното слънце и омаващия аромат на лилиите. Без да подозира, доближил до една прясно изкопана яма. Градинарят се опитал да го предупреди, но за зла участ се намирал откъм глухото му ухо, в резултат на което Сим не чул вика му, полетял в ямата и си потрошил краката и дясната ръка...

- Защо, о, Халид, защо все така не ми върви? - процедил той през стиснати зъби, опитвайки се да не мисли за ужасната болка.

Разнесъл се божествено балансиран глас

- Не ме кефиш, бе Сим, не ме кефиш.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Минава Зигур през гората и що да види - Таис полегнала на една полянка, облечена в ефирна дреха. Казала тя с най-съблазнителния си глас:
- Зигууур, направи ми нещо наистина лошо...
И Зигур й счупил двата крака.

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Вер Ларк рече:

парадокси и други съединения на кислорода

от зародиш още упорито отказвах да я поливам тая дискусия... ала явно ината ми не е достатъчен..

ще взема и аз като един същински марк тулий да изпълзя от вилата и да се изтъпанча пред форума..

чудно животно е парадоксът, трудно се лови. хем непрекъснато ти се мярка в ъгълчето на окото, хем като посегнеш - и го няма. понякога помага да започнеш да мижиш, докато ти се просълзят очите, друг път - да ги отвориш, докато позасъхнат. но регулярно не минава..

историческият парадокс - тартор на парадоксите. изглежда ту такъв, ту - опак. иначе е блага твар - който го докопа, сам ще тръгне след него.

разбира се, като всеки парадокс, и този не се самозаражда, а се култивира в точно определена среда. първо - на обитание - среща се под път и над път, из дупки, ниши и - най-вече - криви на историята. ако им се придаде и квант тълкувание, шансът да се появи парадокс е голям.

а веднъж появил се, ако пък средата не е динамична - размножава се с просто деление.

друг важен представител е сравнителният парадокс. или - както е казал народът, като вещ ловец на парадокси - от много греди и трески може и къща да си построиш.

особено ценна кожа носи нормативният парадокс. тая многокрака твар е още по-чудно животно - поне един крак и е обут в терлик, а останалите покриват цялото многообразие на животинското царство.

на лов за парадокси... или кратък наръчник как да си хванем няколко за домашна употреба, препоръчва се с мезе.

точка първа. как да си произведем квант тълкувание. квантите обикновено се произвеждат на субатомно ниво, поради което е достатъчно да докараме един брой физик до достатъчно превъзбудено състояние, за да го излъчи. резултира в исторически парадокс, известен с бойния си възглас (по възможност на всеослушание): кесарювото - кесарю, пък останалото кучета го яли.

точка втора. за да си докараме сравнителен парадокс, трябва да направим структурен анализ на къщата - по трески, греди и смола - или колко трески в чуждото око ще са нужни на везната, за да уравновесят гредата в собственото. и колко смола трябва да се излее, за да крепи конструкцията.

точка трета. нормативният парадокс се отстрелва като ловен трофей, по възможност с драгунов - от два километра. по подразбиране, амуницията също трябва да е с изместен център на тежестта.

а пък аз смятам да се наспя.

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

когато се наливаха основите и баровете бяха пълни с лепкав мрак...

богове и хора, рамо до рамо, градяха дома на хаоса, налагайки изначален ред

вавилонска кула някаква, наклонена като тая в Пиза, ама не съвсем, защото макар и крехък, балансът винаги е бил очевиден

раздорът обаче не закъсня, нечакан и неканен, за да съсипе това, що всички бяха съградили

боговете - обхванати от възвишени човешки страсти, хората - от божествена низост

а пък после се оказа, че боговете са равни, а някой от тях са по-равни

и че да си бог ти трябва хора да те обожават, затова и хората се раждат роби

дали пък не легна и аз да се наспя?

неизвестен автор, надпис върху глинена плочка, открит при разкопките на Даная

fizik
Молекулно прост

Post by fizik »

Вер Ларк рече:

демо-крации, кон-спирации и други пертубации на ситуациите

малка задачка, странична от математиката...

условие:

имало едно време една република. тя, разбира се, била далеч от платоновата утопия, но си карала общо-взето добре.

тази република си имала двама консули, чиято задача била да се грижи за благосъстоянието и. консулите се избирали от сената - компетентния управленчески орган.

така се получавало, че консулите трябвало да се съобразяват един с друг, а и със сената, комуто представяли решенията си за утвърждение. сенатът, от своя страна, ги представял на народното събрание за легитимация, от името и в името на същия този народ.

в много от случаите, народното събрание утвърждавало проформа, тъй като предложението първо имало консенсуса на консулите, или ако не на консулите, то на компетентния сенат.

но не било и прецедент да върне законопроект.

така, по време на златния си век, републиката си карала спокойно, без особено много пръти в колелата, и във всеобща хармония и съгласие.

в задачата се пита:

какво би станало, ако между консулите настъпи дисбаланс?

Locked