По-маловажни герои

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

По-маловажни герои

Post by The Doctor »

Дайте тук да слагаме второстепенните герои, щото се трупат имена, а едва ли някой рови из постове като му се наложи :") С лека забележка, че в един момент някой може да стане и първостепенен..

Ето някои, за които се сещам в момента, без да ровя

- Воеводата Бараян. В роднинска връзка с данайския престол. След номера, изигран му от Сим. убит от Лунел, наследен от Бараир, на своя страна загинал по време на лов, наследен от принц Аркип
Бараир - втори син на Бараян, вероятен негов наследник; загинал нещастно по време на лов.
Бараан - Скодоумният по-голям син на покойния Бараян и брат на блаженопочивния Бараир.
- Воеводата Тан . Предводител на най-западния от така наречените "силни източни съюзи".
- Генерал Ис, "Пъстървата". Служител на Тан, отговорник за граничната крепост Тердор.
- Калон. Главен телохранител на Аркип, макар и горе-долу негов връстник.
- Комитът: граничи с Тиен'Хара на югоизток
- Дебелият Таргас, воевода на Диерон. Миролюбив, но хитър политик, вече дълго време пази земите си "сухи" от чужди нашествия. Доста богат, поддържа връзки с кой ли не, като ги осигурява при нужното заплащане.
Иллас - воевода на Бурхен.
Ард - наследил преждевременно най-обширния порт в западния Триумвират.
Last edited by Guest on Thu Dec 01, 2005 6:30 pm, edited 9 times in total.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Lannis
kaka
Posts: 954
Joined: Fri Apr 16, 2004 9:40 am
Contact:

Post by Lannis »

Ами засега май основно съм внесла:

Селиал - селенит, по принцип е в Периал, но както знаете, селенитите са от "хвърковатата чета". Живее в палата в Периал. Ръководи по-умерените селенити. - Убита от Америл

Америл - селенит. Висок, с къси, лъскаво-черни, вълнисти коси, светла кожа и пъстри (кафяво-зелени) очи. Скита из териториите, предимно като един от многото пътуващи артисти - разказвач на истории. Така се и запознават с Ланис, която има афинитет към разказвачите и историите им :) .
Америл е от селенитите-магьосници. Това му дава много по-големи възможности и власт спрямо лунната сила, докато останалите селенити, са предимно зависими от Луна и капризите й.
Суетен и импулсивен.

Мориан - селенит магьосник. Среден ръст, много светли, прави коси, сини очи, светла кожа. Първи съветник на Крал Марсел. По-малка сестра на Селиал. Ръководи "по-властолюбивата фракция" на селенитите. :) убита от Мела

Принцеса Деа - дъщеря на Крал Марсел. 12 години, тъмни големи очи, черни коси, сплетени на две плитки.

Принц Марсел - син на Крал Марселубит от близнаците, наследник на трона. 8 години. убит от близнаците

Данил - пак селенит, и пак - магьосник (те по "върховете" на властта виреят обикновено). Довереник на вече покойната Селиал (мирнапрахай), но неизвестен по самоличност. Контактува само с някои от "умерените" селенити, но само чрез съобщения.
Среден на ръст мъж, малко над тридесет години, с приятни, правилни черти, прав, леко заострен нос и усмихнати зелени очи.
главен герой, преместен при главните

Графиня Елиана - умбрейска жрица. Съветът й възлага да се грижи за бъдещата Данайска кралица и я изпраща в Бодар. Там тя се омъжва за Граф Дориан, на когото е възложено управлението на града на Бодарите. Така тя поема грижата за малката принцеса и с годините се привързва към нея.

Мела - селенит с магически сили. На възраст между 35 и 40 години. Познава Селиал и Мориан от времето, когато първата започва да обединява селенитите. Подобно на Селиал, тя се опасява от "опасните аспекти" на връзката селенит-Луна. За себе си тя търси уравновесяването на лунната сила чрез останалите сили. Използва уменията си, за да помага на жителите на няколко селца, скупчени в Североизточните територии на Селения.

Нене - девойка на 16 години. Мела открива, че е селенит, и я приютява при себе си, за да я обучава. Няма магически умения.
Last edited by Lannis on Mon Aug 23, 2004 3:29 pm, edited 4 times in total.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
User avatar
Tais
Posts: 633
Joined: Sat Jan 17, 2004 9:14 pm
Location: София
Contact:

Post by Tais »

Сара - прислужница на Таис, жрица на Умбра (слаба);

Беона - глуха силоска, прислужница на Таис в затвора й в Силосия;

*****

Съветът на Умбра (само упоменатите дотук) :D

Киара - председател на Съвета на Умбра. Белокоса достолепна жрица с впечатляващ авторитет. На заседанието на Съвета остави за себе си задача да подборе щитовете за Силосия и да изпрати вест на Елис в Селения;

Плутар - Щит на Киара. Много възрастен и пристрастен към отварата, поради което живее почти в постоянни видения. Говори рядко, обикновено в рими и думите му (обичайно пророчества) винаги се записват за обсъждане.

Берис - среброкоса жрица. Висока и жилава. Изключително емоционална. Радетел на стриктното спазване на правилата, поради което лоялна на Умбра и предсказуема. На заседанието на Съвета получи задача да подбере петдесетте жрици за изпращане във Варгас.

Сеана - най-младата от жриците. Спокойна и уравновесена. На заседанието на Съвета получи задача да изпрати нови инструкции към пратениците на Съвета из Даная - до една луна време да се концентрират в столицата й.

Гиса - практична и безстрастна жрица. На заседанието на Съвета получи задача да приеме пратениците от север и да предложи решение.

Сивена - не понася Таис и би предпочела да спомине скоропостижно Първожрицата. Плете интриги и е любителка на всякакви накити. На заседанието на Съвета получи задача да избере свой ескорт и да тръгне към Тиен'Хара.


*****

Елис - жрица на Умбра. Официален пратеник на Съвета на Умбра в двора в Селения. обезичена, масово изнасилена и вероятно обезглавена. чудесен пример защо тази тема не бива да се чете отгоре-отгоре, ако бях видял че е официален представител, нямаше да я сполети такава съдба, ех

Ява - жрица на Умбра, подвластна на Съвета. Родена в земите на Триумвирата и живяла до 25-тата си година там.
Tais - 70 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Post by Andras »

Коломан - страхлив и досаден мулетар. За момента превозва Алзира инкогнито към триумвирата.
Si vis pacem para bellum
Jaar
Posts: 234
Joined: Thu May 13, 2004 7:28 pm
Contact:

Post by Jaar »

Брет - Воин на Тиен'хара, близък приятел на Ти'сейн. Нещо като Генерал на войските на крепостта, нейн управител в отсъствието на Принца и т.н. Вече главен, поет от Atealein!

Корвейл, Гар, Микас, Харс (последният умря при нападението над Тиен'хара) - Магове на светлината с различни способности. Гар и Микас боравят предимно с огън, Харс с илюзии, а Корвейл със странни заклинанийца.

Велиан - млад Озикски благородник от Северната провинция, сегашна Тиен'хара, минал на страната на Ти'сейн. Водач на всички благородници, останали на територията на възродената държава. Намира се в крепостта-столица и се е заел сериозно с изграждането на голям град до нея. Инициативен и действен младеж, който се стреми към мястото на Управник на бъдещия град. Вече главен, поет от черно_слънце!

Раджа Самра - владетел на Джендин, най-южния град в Неа. Малко под трийсетте, с мургава кожа и дълги чернимустаци. Съюзник на Ти'сейн, поне докато Принцът му е интересен и получава облаги от дружбата си с него. Подготвя експедицията в пустинята до светилището на Халид. (Пак повтарям, че ще се окаже, че пътят води до друго място!)

Терсавен - новият Комит, син на предишния владетел на Терновион. Има избухлив и буен характер и е образован, за разлика от повечето северняци.

Астар - единственият Боец-маг на Тиен'хара. Уникална комбинация от способности. Има отвратителен характер - твърдоглав и свободолюбив, той често престъпва заповедите на Ти'сейн. Обикновено вълк-единак, той служи на Тиен'хара по собствен начин.

Ливия - силоска магьосница, поела войските на Майката след погрома в равнините Мелвора. Вярна на Матриарха и същевременно стремяща се към поста на Главна придворна магьосница, Ливия се опитва да съчетае преклонението с амбицията си.
споминала се в битка

Б'саен - наследник на несъществуващ вече тиен'харски благороднически род. Маг на светлината, боравещ с илюзии и лед.

Дагал и Килиан - Магове на светлината. Първият действа предимно със заклинания за лед, а другият е вещ в илюзиите.

Калитеа Шеаин - Древна от клана на Безликите, отрекла се от наследството на расата си. Отдава се на изучаване, развиване и преподаване на магия в Хипопион, където, изненадващо за нея, открива хора със способности като нейните. Една от върховните на Академията, издигнала се бързо в йерархията.

Денн - Древен от клана на Безликите, любовник на Калитеа, която го спасява от почти застигналата го смърт на пясъчната буря, която Ти'сейн призовава в битката между тях.

Ефат Мадайр - Върховен в Академията, "съюзник" на Калитеа. Изгнаник от Марашна, довел в Академията своите две сей'хаянна. Висок, атлетичен, с тъмна кожа и зелени очи.

Се'ган, Рамегал и Ка'анел - Магове на Светлината, обучавали Ти'сейн. Силите им са предимно в отражателните магии. До скоро съветници на Управителите на малки тиен'харски градове.

Чан'тал - много стар Безлик, член на Черния кръг.
Last edited by Jaar on Thu Sep 01, 2005 8:25 pm, edited 6 times in total.
User avatar
B. Delvig
Here be monsters!
Posts: 1445
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:58 pm
Location: Sofia
Contact:

Post by B. Delvig »

Исфериот - Старият слуга и съветник на Адмирал Дорон.

Башир Зерга - Главатар на 'Нощните Сватове' в Арсис

Нощните Сватове - Една от 'подземните' престъпни организации в Даная.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
User avatar
fizik
Молекулно прост
Posts: 2083
Joined: Wed Mar 10, 2004 11:33 am
Location: Nirgendwo in Afrika

Post by fizik »

Севир - предводител на шайка контрабандисти, бивш разбойник, познайник на Сим от Хергогство Озикс

шайката на Мориан:
Тедион и Данаин - близнаци-селенити, при тях лунната им сила се усилва заради кръвната им връзка
Морсий - секретар и съветник
Летиан - капитан на гвардията убит от черна кучка
Тиана убита при атаката на двореца
Боада убита при атаката на двореца
лорд Сетий - един от десетимата лордове на Селения, висшия ръководен орган, който взема всички по-важни решения
Сторий (убит от Данил)
Ганаин - бивш щит, поема поста капитан на гвардията след смъртта на Летиан убит при атаката на двореца
Асоин убит при атаката на двореца
Тригор - убит при атаката на халидовите храмове
Масаир - предава останалите при нападанието на халидовите храмове
Last edited by fizik on Sun Oct 31, 2004 11:31 pm, edited 3 times in total.
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
User avatar
fizik
Молекулно прост
Posts: 2083
Joined: Wed Mar 10, 2004 11:33 am
Location: Nirgendwo in Afrika

Post by fizik »

посъбрах от постовете ви каквото имаше за комита :)

Комит Терсавен – току-що прехвърлил средата на тридесетте, строен, с открито, властно лице и ясни сини очи, руса коса. Буен нрав, женен за Дихва, има двама синове.

Дихва – “Дългата руса коса и сините очи, допълнени с невинното излъчване и смирено държане, трудно можеха да я свържат с жриците на Умбра. И все пак тя бе една от тях. Дъщеря на дребен благородник от севера, още като дете бе изпратена в Храм на Богинята Майка. Храм, на границата с Умбра, почитан от местните, но под властта на жриците. Момичето бе способно и избра най-тежкият път да служи, омъжвайки се млада за сина на комита на севера. Лоялността й бе доказана неведнъж.” (от пост на Таис)
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
User avatar
Tais
Posts: 633
Joined: Sat Jan 17, 2004 9:14 pm
Location: София
Contact:

Post by Tais »

Tais - 70 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
User avatar
Tais
Posts: 633
Joined: Sat Jan 17, 2004 9:14 pm
Location: София
Contact:

Post by Tais »

Ира - жрица-силоска, пратена с Вречената към Силосия.

гледам, че съм пропуснала да спомена някои свои второстепенни:

Черис - жрица, пратена от Киара със Сивена в Тиен'хара.

Юла - млада жрица, придружаваща Сивена и Черис в Тиен'хара.

Мира - млада жрица под прикритието на прислужница на вече убитата Елис в Селения. Подчинила селенитът Ванел.

Сида - жрица в Умбра. Доверената приятелка на Киара.


Изаара - дарк-елфа, водачът на Легиона на Избраните.

Ибиса - жигосаната черна жрица.

Селин - жрица-селенит, върнала Деа в Селения.

Тенан - щитът на Селин

Лидия - жрица на Умбра. Наложницата на раджа Самра.

И'сул Прокълнатия - последния крал на Тиенхара и Пазител на Въздуха преди Алаир-Танх.

Серена - пророчица в земите на дарк-елфите в Неа. Мелез между дарк-елф (в чиито вени е текла и човешка кръв) и древна.

Хес - водач на Съвета на поларите;

Далана - водачката на черните жрици.
Last edited by Tais on Mon Nov 29, 2004 10:19 am, edited 1 time in total.
Tais - 70 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
User avatar
Atealein
Магьосница
Posts: 1087
Joined: Sat Aug 02, 2003 2:41 pm
Location: София
Contact:

Post by Atealein »

Исра Хайрия - Висша Командваща Силвиев проток, в момента предпочетена за новата Вречена от Майката и Дъщерята. Има дадено описание, както и е споменато, че има слаба магическа дарба.

Произхождаше от добро семейство с традиции в редиците на военните. Бе с няколко години по-възрастна от Сумая, имаше пет деца, като най-голямото й момиче още не бе започнало да се забулва. За нея се говореше, че подбирала мъжете си по бойните им умения и винаги ги взимала в битка. Също така се разказваше, че при едно от пиратските нападения, които й се наложило да отблъсква, един от нападателите успял да я бичува през лицето. Сумая бе виждала лицето й сега - белегът, минаващ напряко през лявата буза към носа и завършващ в основата на челото, бе притеснителен и придаваше на строгото и сериозно лице на жената допълнителна застрашителност и сила. Ала Дъщерята също така бе приказвала с Исра и знаеше, че тя е интелигентна и добре образована жена, с която е приятно да се общува.
Last edited by Atealein on Fri Feb 04, 2005 9:10 pm, edited 1 time in total.
Tanstaafl! Няма такова нещо като безплатен обяд.

Nil illegitimi carborundum!
Jaar
Posts: 234
Joined: Thu May 13, 2004 7:28 pm
Contact:

Post by Jaar »

...
Last edited by Jaar on Thu Sep 01, 2005 8:23 pm, edited 2 times in total.
User avatar
fizik
Молекулно прост
Posts: 2083
Joined: Wed Mar 10, 2004 11:33 am
Location: Nirgendwo in Afrika

Post by fizik »

ей тука ще го постна, че не си струва за 5 реда цяла нова тема в Галерия герои да отварям

Картов Мискини (Кар) - широкоплещест чернокос красавец, любимец на жените, гей. Съчетава отлични войнски качества с таланта на магьосник. Умен, хитър, находчив, амбициозен и изключително тщеславен. Единственото му слабо място - сестра му Чесния.
Картов е роден от брака на северен войвода с данайска благородничка от дребен род. Осиротява в ранна детска възраст, заедно със сестра си са осиновени от местен халидов свещеник, тъй като нямат други живи роднини. Като юноша е изпратен да завърши Жреческото училище в Даная, където получава специалната си подготовка на жрец. След завършването си поема епархията на осиновителя си, който междувременно е починал. Качествата на Картов не остават незабелязани, така че след година е извикан обратно в Даная и бързо прави кариера, издигайки се до Посветен жрец. През това време сестра му Чесния успява да стане придворна дама от нисък ранг в двора на данайската кралица Анара.
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
User avatar
B. Delvig
Here be monsters!
Posts: 1445
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:58 pm
Location: Sofia
Contact:

Post by B. Delvig »

барон Дариус Блитцен - селенит, глава на рода в Северна Селения
Децата на барона, също селенити, по възраст:

Донер Блитцен
Севар Блитцен
Ерик Блитцен
Ерин Блитцен
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
User avatar
Haos
Posts: 1057
Joined: Wed Oct 08, 2003 7:07 pm
Location: Монтана
Contact:

Post by Haos »

Калим Мюшир - един от Стопаните на Хипопион. Либерално настроен към Губернатора и Академията. Баща на Сеана Мюшир.

Стопанина Седах - един от Стопаните на Хипопион. Пристрастен към алкохола, добродушен, лесно мамен. Поддържа връзки с всички останали Стопани, има и шпиони извън острова.
Ако искаш да имаш всичко, първо трябва да признаеш, че нямаш нищо. Хаос
Lannis
kaka
Posts: 954
Joined: Fri Apr 16, 2004 9:40 am
Contact:

Post by Lannis »

Тъй - премествам и допълвам информацията, че да не се губи:)

Род Брионел - стар и влиятелен данайски род. Поддържат Бодарите от самото начало, в който се възкачват на трона, до сега. Владенията им са разположени в североизточна Даная - столицата е Нарея (Джони, Ланис и Сим минаха покрай този град по пътя си от Триумвирата към Бодар).

Каст Брионел (Старият Брионел) - глава на рода. Жена му е Херцогиня Неара. Имат трима сина и една дъщеря. Най-големият е Каст Брионел (него ще го женят за Миела). Средният е Ваяр, който в момента се намира в Дара.

Херцог Илай Юрански - внесен е от физика. Оглавява един от основниет родове в Даная. Иска данайския престол. Жена му Херцогиня Елеа е мъртва от няколко години, като според слуховете е умряла не без помощта на братовчедката на Илай. Илай има само една дъщеря - Миела, която след последното "усмиряване" на Юранските амбиции за престола е настанена под грижите на графиня Елиана в Бодар.

Миела Юранска - дъщеря на Илай Юрански - на близо 17 години.

Външност - наследила е от майка си Елеа деликтната фигура, чертите на лицето и златисто-червените вълнисти коси. От рода Юрански е взела само тъмносивите очи.

На около 5 години става свидетел на убийството на майка си, но тогава не го осъзнава. Малко след шестата й година е настанена в Бодар под грижите на Елиана.

Ненавижда Лийра и е не е особено благоразположена към баща си, защото обвинява и него за смъртта на Елеа.

И понеже виждам, че съм пропуснала да дам описание и на Лийра...

Лийра Юранска - първа братовчедка на Илай. Наближава тридесетте - големи тъмносиви очи, черни коси, красиво лице. Влюбена е в братовчед си и преди повече от 10 години убива жена му с наивната младежка идея, че може да заеме мястото й.

Миела Юранска - дъщеря на Илай Юрански - на близо 17 години.

Външност - наследила е от майка си Елеа деликтната фигура, чертите на лицето и златисто-червените вълнисти коси. От рода Юрански е взела само тъмносивите очи.

На около 5 години става свидетел на убийството на майка си, но тогава не го осъзнава. Малко след шестата й година е настанена в Бодар под грижите на Елиана.

Ненавижда Лийра и е не е особено благоразположена към баща си, защото обвинява и него за смъртта на Елеа.

Въпреки крехката си и деликатна външност, Миела е силна и самоуверена. Тежестта от убийството на майка и и тайната, която пази за вината на Лийра, както и грижите на Елиана, са допринесли за преждевременното й израстване. Привързана е към графинята.

Каст Брионел /младши/ - най-големият син в един от най-уважаваните родове в Даная, след кралския. Като такъв, е получил добро възпитание, образование и т.н. добродетели. Между тримата братя съществува здрава връзка. Когато решават да съединят родовете на Юрански и Брионел именно Херцогиня Неара предлага Каст, заради увереността, че той ще съзнава важността на подобен съюз. Самият Каст е наясно с тези договорки и се съгласява с тях, като по този начин отстъпва Херцогство Брионел на братята си.
Както казах и по-рано, Брионелите са съюзници на Бодар. Действията им са подчинени на желанието им мирът и спокойствието в кралнството да се запазят.

Граф Томас Корел - близък и верен приятел на Каст от детинство. Висок, със сини очи и тъмна, късо подстригана права коса. Израснал е заедно с децата на Каст и Неара, получил е същото възпитание и образование. Баща му е приятел и съветник на стария херцог.

Граф Велар Дориан - син на Елиана и граф Дориан (така и не му дадох първо име на тоя човек :? ). Висок, в лице е наследил чертите на майка си, както и нейните очи и коси (тая част на описанието ще я допълвам... :wink: ). Израстнал е заедно с Анара в Бодар.
Last edited by Lannis on Tue Apr 19, 2005 9:12 pm, edited 1 time in total.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

[b]Дуорн Макрон[/b] - Ковчежник на Тиен`хара. Чедо на светлината по майчина линия, сирак от малък, отгледан от състрадателно семейство на север. Търговец, започнал с капитал от имуществото на осиновители те си. Обран и тежко ранен в един от проходите между Севера и тогавашната северна граница на Херцогство. Брет му спасява живота, за което Думбрин винаги ще му остане задължен. Един от второстепенните дейци на " движението " до деня, в който дясната ръка на Ти`сейн не се сеща за умението му да борави на отлично ниво с деловодство ( все пак трърговец е бил ).
Не се отличава с особена външност, има характерно движение - почестване на носа в мигове на усилен размисъл.

[b]Силвестър Рамсън[/b] - Главен архитект на строежите в и около Ерисея ( като се почне от идеята за трета, северна порта и се стигне до бъдещите акведукти ). Практически е човекът, който казва на Дуорн Макрон кога, с колко и за какво да се бръкне...
Леко мършъв, малко над средния ръст, с високо чело и ъгловато лице. Има дълги, тънки пръсти.

Хорпах Джоунс - началник на канцеларията на Първосвещенник Джоррам. Човек, който знае в коя папка какво пише и може за секунди да прецени дали нещо си заслужава по нататъшно внимание или е за кошчето. Към 70-73 годишен, неизличимо болен. Лекарите и маговете-церители му дават два месеца живот, броено от 10 септември.
На виншен вид - ми стар, жилав, жизнен дядка, излъчваш авторитет и чувство за достойнство.

Саймън Метц - избрания от Хорпах негов заместник. В момента влиза в тънкостите на Канцеларията и нейните мистични измерения ( архив, отдел на писарите, сметките на извънредните разходи и тн. и тн. )
Висок, леко слабоват и ъгловат. Все още стойката и жестовете издават личност, несвикнала с достъпа до такава отговорност и тайни... но се учи бързо!

Ко`сейн - дори не си заслужава да го описвам. След разговора с Дорон тайните му работодатели ще го пенсионират по бързата процедура.

Синуин ав Никаса су Сароса
- жена със доста смесен произход - малко силоска, малко данайска и солидна доза Северняшка кръв.
В Тиен'хара наистина е чужденка, при това дъщеря на сравнително заможен търговец, изръшкал нашир и на длъж континента. Случвало се е да се заседява по- продължително я в Бодар, я в Терновион или в Джендин ... и в такива случай е взимал при себе си и семейството си. Тоест Синуин наистина е видяла свят.
Естествено богатството е отишло в шурея на Солг, който не е в особено блестящи отношения със сестра си. Тоест су Саро ( колкото й да е странно за епохата и властващите обичаи ) е избрал съпругата си заради самата нея.

Външен вид и отличителни черти, поведение:
Висока 164 , тежи 60 - 65 килограма . Възраст 28 години . Небрежна към външния си вид --но когато се постарае изглежда като сладострастно южняшко видение . Има бяла , прекалено чувствителна кожа -- слънцето ,вятърът , прахът и температурните разлики бързо я похабяват и са нужни дни " пазене на стаята " за да се възвърне белотата и гладкостта на кожата .
Самото лице е кръгло и нежно. Има малък, правилен нос . Гънката между основата на носа и надочната костна е много плавна -- заради наличието на южняшки гени .
Очите са големи , хубави , нежни и сивосини . В тях струи неподправена добрина и спокойствие .
Тялото е налято и същевременно е крехко -- с малки рамене , големи правилни гърди ,изразени хълбоци и масивни бедра, преливащи в дълги, силни глезени . Всъщност това тяло е прорпоционално малко спрямо нозете . Спрямо общата височина те са доста дълги , лечичко мускулести - точно колкото трябва , с плът по тях ...Пищен задник ... :винк:
Като цяло е добра и улегнала жена . Вярна съпруга и спокойна майка . Умее да се игнорира emoziонално от дразнещия я присъствия , като в същото време внимава какво точно казват .
По сърце е невероятен човек - добра, състрадателна, изключително енергична и жизнена натура, откликваща на проблемите на другите. По свой си начин е невероятно харазматична личност.


Хъхх - [b]Солг [/b] е първостепенен герой, но така и така със Синуин са семейство - да кажа две думи и за него.
Той е родом от Севера, но е приел за свой истински дом северна Озгия ( това преди запознаването с Ти'сейн ). Напускайки земите на прадедите си започва от нулата и се издига изключително благодарение на собствените си способности.
Кариерата му на високопоставено ченге е още от преди да заложи живота и името си на каузата на Принца.

Златната Дузина. Това са - може би - дванайсетте най- богати търговци, предприемачи и тн на континент Даная. С годините са натрупали такива колосални печалби, че са започнали да изпитват трудности къде да ги вложат, без да предизвикат търговска война с някой друг член на Златната дузина или съизмерима по богатство личност. Самото понятие “ Златната Дузина ” се споменава за пръв път от лорд Велиан на сбирката в Тържището на Ерисея в нощтта на 12 срещу 13 септември 1414 година.
Членове:

Яхив Ал-Симон, може би най-влиятелният Свободен Търговец. “ поданник ” на Неа.
Пълен, дебел, шишкав. Малки очички, излъчващи остър като свредел поглед.
Второстепенен герой на Делвиг.

лейди Хамюери от Умбра

лейди Маюра от Умбра

Сардон Одстрет от Даная

най – големият контрабандист и лихвар за южна Даная: Сорв Гобрин

сър Хорден от Даная – преди трийсет години е започнал като наследник на дребен благороднически род около град Бодар. Сега е толкова богат, че не си знае парите.

господин Обсъл от Озикс

Йегем от Озикс

морският капитан Естър Бурния,

поклоникът на сребърната луна – сър Терем Харт – селенит ( на сбирката в къщата на Велиан в Ересея редица специфични защитни заклинания, вградени в дома, реагират на присъствието му ). За него казват, че във всяка столица строял огромна зала, чийто стени са облицовани със сребро и таванът се отваря като цвете за лъчите на нощтното светило. Освен това се говори, че във въздуха висели стотици тангове, чиито пръчици и дискове били направени от планински кистал и сребро, отразяващи и пречупващи във фантастични плетеници лунната светлина, нахлуваща като прилив през разтварящия се покрив ....

Любовница в Тиен'хара - лейди Арит, в Джендин - Кала Джермейн, в Селения - има мераци към Мела, но така и не му се " отваря парашута " .
Засега заема двойствено положение, понеже приема силата на Луната без резерви, но при него тя е насочена не към власт или насилие, а към алчност и сластолюбие. Търговските му интереси го тласкат към каузата на Данил за мир, просперитет, училища и тн. Начина, по който се отдава на Луната, която го подтиква към тази алчност и търговски нюх... към срещуположната клика.


господин Генри Ай – представител на фантастично богат род от областта около град Периал в Селения

умбрийката Ирем Кувера – далечна сродница на някакъв нагушен с власт и тайни полар в тамошния Съвет. ( ясно е, че по принцип не може да се знае кое дете на кого е, заради правилата за “ жертвата ”, но все пак е възможно изключение и от най- твърдото правило. )

Забележка: изброеният състав на Златната Дузина не отразява реално положението, понеже на сбирката на Велиан не са поканени силоски търговки. Те не биха дошли, щом ще е за проект, който би донесъл просперитет на Умбра.
Last edited by cherno_slance on Fri Aug 26, 2005 11:08 pm, edited 4 times in total.
Lannis
kaka
Posts: 954
Joined: Fri Apr 16, 2004 9:40 am
Contact:

Post by Lannis »

Заàл - селенит-магьосник. На около 35 години, но изглежда по-млад. Среден на ръст, строен, с къси тъмни коси, които обикновено носи небрежно разрошени, и тъмни очи.

Заал е граф от Селения (по-късно от коя част точно), който осъществява връзката между Мориан и Илай. Към момента е гост на Юрански в Греймон.

Ще допълвам описанието му.
Киви с индулгенция

Ела в Даная
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

Post by cherno_slance »

Нила Мирин - красива петнайсетгодишна маг-танцьорка... за пред света. Багатур. Живее заедно с багатур Симон в самостоятелна стая в Бодарския Приют на Милосърдните - прикриваща организация за Ферундалния орден.

Стожин Лесло - 24 годишен мъж. Багатур. за пред света работи като охрана в двореца-къща на сър Хорден. ( Самият Хорден е посветен боец, тоест според вътрешните правила е подчинен на Стожин и всеки друг багатур..... само дето подчинението при Ферундалите няма официален характер, освен при чисто военни команди в бойна ситуиция ).

Симон Демрис - 26 годишен мъж. Багатур. Едър, атлетичен, представително изглеждаш тип. Смъртта му - причинена с особена подлост - се преживявва много тежко от багатур Нила Мирин.

Дамяна - партньорка на Нила Мирин като маг-танцьор. Опитен багатур, свестен човек и притежател на не-малко житейска мъдрост.
Средна на ръст, гъвкава, със широко лице със силни, но хармонични черти.
Тя е ловък фехтувач, а и е силна, макар естествено да отстъпва по директна мощ на мъжете багатури. Отстъпва на своите побратими още и по рязкост, и честота на движенията. За сметка на това им е равностойна по отношение на бързината, и ги превъзхожда в телесна и умствена гъвкавост. ( Че нали е жена, последното е съвсем естесвено ).
В личен план - момиченцето й наскоро е навършило пет години и е преместено в друг Приют на Милосърдните, за да преценят тамошните Учители дали и как да обучават детето.

Учителят Леман - някога е бил огромен и масивен мъж, сега възрастта го е стопила до слаб и жилав старец... старец само наужким. Титлата учител не се дава при Ферундалите туко така. В последно време прекарва много време в Бодарския приют на Милосърдните, по точно в потайните му допземни части, полагайки грижи за поддържането на сградата и обучението в нея. Ако въобще може да се говори за политика вътре в рамките на ордена, то той е човекът с най- тежката дума по решаващите въпроси...

сър Конър Бенро. възраст 42 години... Стар боен котарак както се казва! Като фигура е малко над средния ръст, при това по-скоро единствено на височина, отколкото във всички пропорций. Добър фехтувач.... доколкото това въобще може да се каже за обикновен човек, когато наоколо се навъртат посветени бойци и багатури.
Социален статус:
Началник на охраната на Бодарския Дворец. Малко над средна ръка благородник, изпълняващ службата си с изключително старание и лоялност. За негово съжаление кралица Анара Бодар не изпълнява молбите му да внимава повече за собствения си живот и да направи някой преустройства в защитата на двореца от неканени посетители.... скоро обаче - с подкрепата на Онегавон, ще издейсва зелена светлина за няколко малки ремонта в огромната сграда... Предстои му и да научи за ферундалите онова, което до сега те и техния суверен са му спестявали като информация.
Личен план:
Радва се на благосклонното внимание на лейди Чесния Мискини. Получава го от съвсем скоро, въпреки че досега не му е обръщала никакво внимание.
Няма нищо против - момичето е хубаво, а той е вдовец от няколко години. (( Хм, все пак Физика да се изкаже дали последното не го дразни. Чесния е сестрата на неговия главен герой и може да е предвиждал за нея нещо по-свясно и перспективно. Моето обяснение е, че момата не харесва истински Бенро, а флиструва с него - началника на охраната - само защото отскоро усеща нечий невидим, но задушаващ хват около личната си свобода.... То това идва от Първосвещенника и е заради действията на брат й, но тя няма как да го знае )).

Едит:
Уммон Риндзай
Възраст - към 38/39 години .

История до 26 годишна възраст.
Роден в сравнително бедно , но благородно воеводско семейство, Уммон получава благодарение на майка си пълноценно класическо обучение, включващо неща, сравнително непознати за останалите северняци - не само езда и фехтовка , но и литература , музика , военно дело , малко икономика , малко право , етикет и тн . От всички неща най добре му се удава музиката - тя постепенно с годините се превръща в негова страст и измества всичко останало .
За негово нещастие обаче задълженията към сюзерена на баща му го принуждават да участва във военни кампаний , схватки
и безкрайни патрули . Няколко пъти получава тежки наранявания , включително белег през лицето , минаващ през дясното око , което губи въпреки старанието на лечителите. Напуска точно когато е предложен за отличие поради смелост . Зарязва военната кариера , защото причинява в него все по - силно отвращение .
Отдава се на единствената си страст - флейтата . Превръща се в странстващ музикант - при това свири с еднаква страст и в благородни зали и на селски тържества . Много се бои да не " развали " дарбата си , затова избягва редовното , непрекъснато свирене срещу възнаграждение . В периодите , в които флейтата " иска да мълчи " се изхранва като ратай , чирак на ковач , коняр и въобще квото подне . Работлив е , но се задържа докато му дойде вдъхновението - тогава грабва флейтата и се отнася нанякъде .

Външен вид ( до 26 годишна възраст) - среден ръст , сравнително атлетичен . Русокос и светлоок . Носът му е сплескан от удар с бронирана ръкавица и така си е останал . Има си белег и едно здраво ляво око . Ходи винаги спретнат и чист , макар дрехите му да са обикновенно стари и захабени .
Онова , което го отличава , е искрената усмивка в устните и окото му . Едно щедро и добро , топло излъчване към хората и околния свят .

След 26 годишна възраст - в столицата на държавата Даная попада след остро заболяване на белите дробове в Приют на Милосърдните... следващите единайсет години от живота му се губят... през 1413-пролетта на 1414-та започва отново да скита, но има една огромна промяна - превърнал се е в творец, който притежава огромна енергия, вдъхновение и упоритост в работите, с които се е захванал. Освен това въпреки пренебрежимо малката магическа дарба, силата на неговия дух за творене и съзидание му е помогнала - на него и учителите те му от Белия орден - да го превърнат във Ферундален Ковач.
Освен това има сложено изкуствено, но пък виждащо око, оформено от драконова люспа... подарък от Онегавон.

Едит:

Бедредин Сим'мави
Имал е съпруга на име Сара Пару ил Шевая, която е била незаконородена, еднокръвна сестра на графиня Мария Талд ин Арит. Преди да загине в нелепа учична свада, Сара му ражда две деца - четири годишно момченце и двегодишна дъщеричка . Баткото е при близък приятел на бащата , където е обучавано в Първите Стъпки ( тоест на бой ) , а момиченцето е при леля си.... тоест заложник, макар и да живее в перфектни условия и да получава превъзходно обучение и възпитание.
Бедредин си изкарва хляба като изпълнява мокри поръчки . Притежа магически сили , насочени основно към прикриване , осезание и слаба , частична резистентност срещу магически атаки .
Като цяло набляга на остриетата и директен , открит сблъсък с " зареден " магьосник ще им дойде нанагорно . Определено нанагорно .

Външен вид - ако еднокракият , едноок просяк на който подхвърляте монета ви прободе , да знаете , че това е Бедредин . Което не значи нито , че е еднокрак , нито , че е едноок . Не е силен магьосник - определено! Но прикриващата му арура е изключително качествена и финна, способността да остава незабелязан и незасичнан от живи създания, механизми и магически клопки е на изключителна висота.
На изключителна висота е способността да нанася смъртоносни удари, предотрвратяващи въобще започването на битка между него и жертвата му.

Характер - спокоен , улегнал мъж . Със склонност към тиха съзерцателност и абстрактни разсъждения .
Слабост - дава на жертвите си шанс да не попаднат в капана или засадата . В повечето случай мишената дори не разбира , че е оттървала нападение само защото е минала по другия тротоар или е направила нещо непредвидено .... Но Симмави избягва да атакува , когато противникът му се държи непридвидимо . Предпочита да загуби време , за да вникне в поведението му . От гледна точка на един истински войн това си е колебливост .

Когато е с основнния си " работен " вид , носи зловеща маска с прикрепен към нея скалп с дълги черни коси ( неговата собстевена коса е съвсем къса ) . Използва два , а не един ятаган . ( на рисунката е само с едни , но това не е беда :твистед: ) Чифтът ятагани са смъсълът на живота му ( наравно с децата )
http://fantasygallery.net/seegmiller/art_8.html

От няколко години работи за графиня Мария Талд ин Арит, леля на дъщеричката му и сестра на загиналата Сара. ( която както казах, е била незоконородена, еднокръвна сестра на графинята ). Приживе не е видяла много от това родство.
.........................................................
Ангорак Чуконосеца
Огромен мъж, може би дори по едър от префекта на Ерисея Солг су Саро. Също като него е северняк и обича да ходи в тежка пехотинска броня, която не усеща особено като тегло.
... но приликите свършват до тук. Ангорак е брутален, безцеремонен тип, презиращ закона и самата идея за добро и зло. Не е жесток и егоистичен в класическия смисъл на думата - просто насилитето ври и кипи в него. То и в Солг има готовност за светкавичнен сблъскък, но се опитва да избира къде, кога и срещу кого да насочи тази конфликтност - при Ангорак не е така - той е готов да смаже всичко, което му стои на пътя... единственият човек, който може да го озаптява е графиня Арит. Със смесица от доброта, жестокост, сластолюбие и финасова щедрост. Не на последно място - с помощта на авторитета на непогрешим в решенията си човек, който си е извоювало пред него.

Ангорак е нападателен маг. Малко защитни способности, много за нападание - като мощ, разнообразие и тип приложение - от изгарящи лъчи, през мълнии от пръстите или призоваване стихиите за масови изпълнения -до по трудно изпълнимите, но непреодолими като ефект " тласкания " ( телекинеза ) .
-----------------------------------------
Меалю Кристалния - много млад, красив младеж - висок, строен, с финни лицеви черти и чаровна и в същото време арогантна усмивка. Неговото магическо изкуство е финно - с Флейтата си може да призовава бързо сгъстяваща се мъгла, която от светла непрогледност светкавично се превръща в дълбок, разсъсващ ума на жертвата мрак и беззвучност.
Владее също Надзъртането ( телепатия ) и призоваване на дребни, пъргави същества. Силата му не е достатъчна за да призовава силни създания, способни да убият въоръжен човек.... но повечето от призованите създания са със способности над тези на добро дресирано куче.
Може да лекува добре и да разболява още по добре.
Умее да прави " мръсни " магий - тоест проклятия, като за извършването им често си помага със жертвоприношения.
Графиня Мария Талд Арит НЕ му плаща със злато... което не значи, че безкомпромисната му лоялност е безплатна...!
------------------------------------------------

Джил и Джим - това всъщност не са им истинските имена, понеже като котколаци нямат такива. Работодателката им ги нарича така, полу на гавра, полунасериозно. Някога са били нормални деца, момченца. После наемните магове на рода Арит са ги " прибрали " и са приложили по изключително скверен начин своето магическо, лечителско и алхимично изкуство. Бидейки котколаци, Джил и Джим имат деформирани лица, които приличат на котешки - със съответните пропорции. Телата им салаби, а нозете им масивни и издръжливи. Притежават непорпорпорционално дълги ръце, завършващи къси, много широки пръсти, снабдени с прибиращи се сърповидни по форма нокти. Като всички котколаци са частични кастрати - имат слабини, но са им премахнати молитвените пръцици.
Използват къс меч тип гладиус и безраменен самострел, прикрепен на предмшницата на лявата ръка.
Отлични катерачи, плувци и скачачи.
Имат магически сили - това е единият от критериите да се избере дете за превръщане в котколак - които са насочени основно към защита от враждебни магии. Специфична особеност е, че антимагическите им сособности - към коио е насочена цялата им свръхестествена сила - действат без участието на разума, тоест без изричане на заклинаие. Може би единстевната активна магия е лечението и то не особено силно.
В бой с обикновен, чист войн падат.

Втори едит:

Ричард Гроу - едър земевладелец и притежател на мини в сверна Тиен'хара,. Съюзник на Дейв Фогъс в предстоящия опит за отцепване от централната власт в Ерисея.
Дейв Фогъс - също едър собственик на поземлена собственост и поздземни богатства. Смята, че е грях да не се възползва от още неукрепналото положение на новата власт, за да не заграби колкото се може повече съседска земя и да не обяви независимсост. Води активни преговори със северните си съседи, с военните в Херцоството и тн. Той и Ричард Гроу събират армия - всъщност вече са я събрали и чакат удобен момент за да ударят - тоест ако може точно преди първите истински студове - за да може настъпването на зимата да ги предпази от ответния удар на ти'сейновата армия.
Лорд Велиан има шпионска мрежа в редиците им, но засега не бърза да прави опити за заличаването им, понеже подобен род удари се нанасят само когато си абсолютно сигурен в пълния успех на подобна мокра поръчка.
Last edited by cherno_slance on Sat Oct 22, 2005 4:44 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Atealein
Магьосница
Posts: 1087
Joined: Sat Aug 02, 2003 2:41 pm
Location: София
Contact:

Post by Atealein »

Бруми(Брумбандил) Шанър и сестра му Лия Шанър. Пътуващи музиканти, бардове, събирачи на истории от древността и съвремието, достойни за възпяване. Ще допълвам и променям информацията до момента, за да не разваля изненадата на някой от следващите няколко поста..

Описание: Лия е висока, стройна, с буйна права тъмноруса коса. Шанър е също така висок, по-скоро слаб, с светлокестенява коса. Двамата идват в комбина с едро куче на име Саба.

От описаното до момента е известно, че Лия има доста светлина в кръвта си и евентуално е магьосничка, а и също така, че двамата+кучето изпитват известна неприязън към умбрийските жрици.
Tanstaafl! Няма такова нещо като безплатен обяд.

Nil illegitimi carborundum!
Locked