Седнах си най-спокойно пред компютъра. Тежък ден в училище, неприятен престой в градския транспорт, изобщо бях уморен до смърт. Пуснах си музиката и се отдадох на мързелуване и спрягане на глагола "мотам се" ... изобщо все приятни дейности. Скоро реших че би било полезно да хапна нещо и се заех да запържа някакви странно изглеждащи яйца. Музиката призоваваше към храброст и битки до смърт, кръв и яростна борба.... много е странно да пържиш яйца на такава музика, но очевидно съм свикнал. Изведнъж колоните замлъкнаха и ме оставиха да гледам учудено пред печката със счупено яйце в едната ръка и вилица в другата...
Оставих и двете и се запътих към монитора тихичко произнасяйки вълни псувни по адрес на всички пряко или косвено свързани с компютърния бизнес. Посрещна ме черен екран с ред бели буквички...
"Ти сам го пожела... " прочетох аз на глас след като очите ми свикнаха с дребния шрифт.....
Изпсувах злобно и се друснах на стола готов за нова битка с някой прекалено самонадеян писач на червей. Реакцията от страна на компа бе почти нулева, но в един момент екрана побеля и с черни буквички се изписа
"Искаш ли да продължиш? да/не "
Озадачен и напъно побеснял изключих модема, уредбата и всичко ненужно и с бързо движение набрах "да". Екрана избеля и глух тътен идващ отвсякъде изпълни главата ми.. Мониторът се разцепи, една кокалеста ръка се протегна от процепа и ме сграбчи. Причерня ми, за момент мисълта ми се избистри и си помислих че вероятно тези яйца са били развалени и сега щях да си умра, мислейки че тази ръка ме е удушила...
Сетих се обаче че така и не изядох яйцата и страшно много се уплаших - бях се побъркал...
Ръката обаче не даваше признаци да е нематериална - беше ме хванала за врата и ме дърпаше към екрана... Опитвайки се да се хвана за нещо сграбчих един диск, но това изобщо не ми помогна и монитора успешно ме засмукваше, независимо че свикналия на стандартни физични закони мой мозък отказваше да приеме, че тялото ми влиза в 17 инчов монитор
Света се завъртя и изчезна...
Неизвестно време по-късно мракът избеля и едмо прекрасно синьо небе изникна пред очите ми. Лек ветрец донесе мириса на гора и огън...
Напълно изумен аз се изправих и се огледах... бях в покраинините на малко селце състоящо се от двадесетина къщи. Бяха малки и доста схлупени, но най-учудващото бе, че очите ми фокусираха върху човек облечен с кожени дрехи и с меч на кръста. Той вървеше забързано към мен и аз без да искам отстъпих крачка назад, още не бях си върнал дар слово..
"Как си друже, трябва ли ти помощ? Къде ти е багажа? Като те гледам не си от тук, да те заведа ли до лечителя?" попита ме с дебелия си глас човека.
"Ами...ъъъъъ...... къде съм... ?" успях да изръся аз, след което отново се огледах, за да съм сигурен че не сънувам
"Хахахаахах, младия господар е прекалил с медовината... това е Тиел-кутас..." той изчака момент, но очевидно физиономията му е подсказала че все още не съм съвсем в час
"Ела приятелю, ще те настаним в хана и ще викнем лечителката да те погледне" той ме хвана под ръка и ме повлече към селцето....
Аз се тътрузех след него, неразбиращ, объркан и ако искаме да бъдем съвсем точни - полу-гол... ръката ме беше завлякла облечен само с долната половина на един син анцуг, бяла тениска с протъркана щампа и сребърния ми медальон и един чифт чорапи... напълно неподготвен за калния и хлъзгав път до селото...