За Въпроси, Мнения, Предложения

Тук можете да разберете повече за Портала като организация за интернет ролеви игри, да дадете своите предложения или да потърсите други играчи за новата си идея за приключенска линия.
Alaris
Дядо Йоцо гледа

За Въпроси, Мнения, Предложения

Post by Alaris »

Тъй. Поствам това за да знаят всички, нови и не чак толкова, че за гореизброените могат спокойно да се обръщат към мен. С удоволствие ще помогна на всеки който не е на ясно с каквото и да било свързано с играта - направата на герой, постването, ограниченията, изискванията и всичко за което се сетите. Можете да поствате тук или да ми пратите Лично съобщение.

Също на мен се пада честта да държа под око нещата в линиите, така че, beware... I'll be watching you!!

Айде стига съм се пра'ил на важен :P :D
If this is empty this doesn't matter
Put that in your ramen and eat it!!
NIK THE FLASH
Forum Troll

Post by NIK THE FLASH »

Мдам, Аларис is the MAN тук :) аз с игрите не съм особенно наясно :)
За техническите въпроси може да ме тормозите мен :)
както писах на другия форум /не ме питайте защо не го сложих и тук/ :
Ако имате някакви проблеми или неясноти относно форума, не се притеснявайте, ами ни тормозете
Давам координатите ни с Райст, понеже най-често ние сме или по форума, или най-общо в нета :
Райст/Вер Ларк : Лично съобщение, E-Mail : a.genchev@sivosten.com , ICQ Номер : 51445177
NIK THE FLASH : Лично съобщение, E-Mail : NIK_THE_FLASH@online.bg , ICQ Номер : 56980997

Аларис, дай си и ти твойте отдолу и сме готови :)

Ето

Аларис:: Лично съобщение, E-Mail : DeRagin_Cajun@Yahoo.com

Андрас: Лично Съобщение, Е-mail : Math_K_Delchev@Yahoo.com

Well,
Ники
Don't worry about what people think!!! They don't do it very often...

I see dumb people...they're everywhere...they walk around like everyone else...they don't even know that they're dumb...аnd...many of them...THEY POST HERE!
cherno_slance

Post by cherno_slance »

Ако поискам да въведа самостоятелна история ?
Това означала ли , че :

-- Трябва да мина някаква спец. процедура за одобрение (( преди да ми се предостави форум )) . Ако е така -- то къде да постна , пред кого и при какви условия ще стане оценяването . Разполагам с два ( всъщност три ) качени на интернет разказа плюс множество полузавършени или самостоятелни части , поддаващи се на допълнителна обработка . Конкретно разказите са " Земя на Бури " и " Горг Мирин ( редактиран и завършен ) " -- намират се в БРД -то , в старата рубрика " Приказки безкрай "

-- Сам ли трябва да се грижа за всичките работи по подръжката на разрешената линия ? В тази връзка -- ако получа самостоятелна линия -- от къде да се снабдя с редактор на разстоянитта , интерактивна карта , и прочие и прочие .
С уважение : Черно Слънце
Alaris
Дядо Йоцо гледа

Post by Alaris »

Така. Ако историята не изисква повече от една тема(игровата) - директно започваш в Полетата. Ако са нужни карти и обяснения по света принципно може да са в първия ти пост. В случай че играта се разрастне - има интерес, хора и пр. се отваря линия и ти ставаш мод в нея.
Календара е нужен само в случай когато има много действия на различни места и те са взаимосвързани. Иначе ако групата си се движи заедно или отделните герой правят неща свързани само със самите тях - няма нужда от него.
Преценката дали директно да се отвори линия е в повечето случай на Вер с мое и на Андрас суфлиране, всичко е субективно така че не очаквай официално жури с точково оценяване :)
Ако се прецени че няма нужда от линия ще ти бъде обяснено как да стане в полетата(в случай че не ти е ясно), а иначе - сам си модератор по въпроса за историята и участниците. Група Игри ще наблюдава зорко за прекомерен спам, караници, както и стандартните теми(ИИ, Герои и др).

ПП. Тея разкази не разбрах за кво са ми :)
cherno_slance

Post by cherno_slance »

За предистория , описание на художествения/игровия свят , ориентация за поведението , уменията и тн на героите-персонажите .
С уважение : Черно Слънце
Alaris
Дядо Йоцо гледа

Post by Alaris »

По-скоро ще се наложи да ги систематизираш тези за лесен достъп. Поведението не е нещо което се задава от света.
hunter

Post by hunter »

tuka li kazwash 4e neshto takowa moje da se polu4i?
Alaris
Дядо Йоцо гледа

Post by Alaris »

Да, уцели мястото :)
Предлагам да започнеш с малко правила, и запознаване с обстановката.

Идеи - в този форум

Нови приключения - в Полетата.
Georgi

Post by Georgi »

Само едно не разбрах:Къде трябва да си обявя статовете,историята и уменията на героя?Колко на брой могат да бъдат тези неща?Играл съм Ендивал,но как се играе тук? :?:
Alaris
Дядо Йоцо гледа

Post by Alaris »

Тук се играе без система. Статистики няма - само умения и то без числа - а грубо определяне на нивата им ( слаб певец, отличен фехтовач и тн.)

Има тема в която надълго и широко е описано как най-добре да представиш своя герой тук - Ето я
Разгледай я - и постни в "Галерия Герои" своя персонаж под формата на нова тема. Заглавието нека е името на персонажа, и евентуално в скоби - светът, за който е той.

Ако 'тези неща' означава приключения - колкото е воля на играчите. Герои също можеш да си правиш по колкото ти е воля - дали за различни приключения, дали просто за да го видиш завършен и да зарадваш хората тук с една описателна биография. Единствено ограничение се поставя от останалите участници в същото приключение ако се опиташ да включиш повече от един твой герой(т.е. дали те са съгласни)

Приятна игра. :)
cherno_slance

Post by cherno_slance »

Дано не бъркам мястото, където да поставя този въпрос?
Ако събера двама трима желаещи за Кошмар над Терамекс, ще отворите ли линията?

Проблем ли ще е, ако това не са същите играчи ( да, ясно, че ще е проблем, но ще го решим с обсъждане и .... вероятно .... молби за предаване в наследство на героите .... може би... ако авторите им се навият, което не е много вероятно, но нейсе )
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Post by The Doctor »

ще я отворим... ама разбира се, не само да събере 2-3 желаещи (ей го пророчеството сигурно 10 "желаещи" имаше, а докъде стигна), ами и малко да позапочне линията в кратки.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Проблем ли ще е, ако това не са същите играчи

Няма да е абсолютно никакъв проблем, стига да не ползвате героите на старите играчи от линията.
cherno_slance

Post by cherno_slance »

Ще се ползват разбира се - дотолкова, доколкото всеки играч разполага само с един герой, а групата се движи общо.

Естествено новите играчи ще си имат свои си герой - това се подразбира.
Blade
Валхеру

Post by Blade »

Ако ще ги засягате пряко, мисля че ще е редно да пратиш по едно ЛС на всеки от участващите сериозно в старата линия.
Volokin
Искам!!!

Post by Volokin »

Значи аз говорих с Черно слънце, но той е решил и тука да постави въпроса, което е хубаво.
Човек намери просто още поне един, а за предпочитане двама души освем мене и тебе, ще изкараме линията от полетата, след което ще ударим по едно ЛС, на играчите които няма да участват и започваме.
Passenger

Post by Passenger »

Аз си казвах да не пипате портала. Някои хора играят още в скапаните линии (моята да кажем) и не им е удобно да скролват почти цели два екрана докато стигнат до запокитения на майната си под 100те ненужни архива форум. Изобщо FFS? :roll: Това трябва да е едно от най-тъпите решения въобще...
...the farther I fall I'm beside you
as lost as I get I will find you
the deeper the wound I'm inside you
for ever and ever I'm a part of...
Squall
Griever

Post by Squall »

Ако са някакви малки промени, става. Но иначе съм съгласен с Паса.
Passenger

Post by Passenger »

А да, споменах ли, че когато не мога да се върна към определен форум от темата, от която съм гелдал като щракна просто върху path link-овете поствени над и под мнения много ме дразни? Не!? Еми хубаво тогава.
Admatha

Post by Admatha »

Я и аз да попитам каква точно е идеята архивът да е над активните линии?
Passenger

Post by Passenger »

Уау, щом модераторите не са известени какво ли става.

А и сега намерих друга гавра. Макар и да пише, че съм модератор на линия ми, нито мога да пипна с пръст старите публикации в ИИ темата, нито мога да ги променям, да не говорим за заключване и тем подобни.

Може да сте в почивка, но защо да прецаквате активните хора, а? Баси безобразието. Сигруно и ако свършим скоро с битката в Арената ще ви отнеме година да я видите, още две да я прочетете, пък може на 50тият ми рожден ден и да почнете да оценявате. Не знам обаче кога ще свършите. Опасявам се, че няма да го доживея...
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Post by The Doctor »

ти не се ли беше махнал от тук?

http://www.sivosten.com/forum/viewtopic ... 346#120346
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Passenger

Post by Passenger »

Ще ти се. От тук не, във форума не смея да влезна, в протала си имам дълг към хората. Едно линия, едно битка ни моа са така лесно. Е всъщност може, но то е в ръцете на всемогъщият... ти. Хях. Пък и повечето сган не влиза тука, тъй че е спокойно.
Volkos Lark
Fidei defensor

Post by Volkos Lark »

@Passenger:
Ми май то там ти е проблема, ако беше погледал на форума.....и по-точно именно линка, който е дал Вер. Където е обяснено съвсем добре какво точно е планирано за Портала и какво се прави в момента. Но пък... защо ти е да четеш форума.

А и да.... споменах ли, че предложенията и запитванията все пак би трябвало да са в рамките на добрия тон? Не?!?! Ми добре.
Никой не ти обръща внимание, ако не са в този тон? Следващия, моля.
Praise the Lord and pass the ammunition!
Before you learn how to use a sword, you must master when to use it!
"War is God's method of teaching Americans geography"
Passenger

Post by Passenger »

Хахахаха, ох смешно. Винаги съм го казвал и пак ще го кажа. Как по дяволите успяват всички да ми чуят гласа в писанията? :D Нещо да не съм пуснал skype-a без да искам? Тон? За какво си говорим изобщо. Ахахаха. Волкосе, нали знаеш за пещерата и ехото? Каквото повикало... Не аз съм user hostile, нали? :D . Аз съм admin hostile гахахаа. Видях форума и съобщението, което бе написал Вер между писаниците на Голум, теб и Елм.. така де Скуал. Общо взето бе в типичен за Вас комунистически стил, а да го резюмирам "правим всичко добро за доброто на доброто." :lol:

Следващият? Какво тук стол ли стана, че се редя на опашка? Купони давате ли? Пенсии? :lol: :lol: :lol:

Добре де, казах на Адмата, че ще спра. Ето преставам, много обичам да ме провокират просто {-] :-D
Post Reply