Относно функцията на Полетата

Питам се дали... или?
Locked
LifeJoker
Доматасъ шуклари

Относно функцията на Полетата

Post by LifeJoker »

Жеко в една друга тема wrote:Практиката е показала, че премести ли се нещо в Полетата, то просто се затрива. Независимо дали някой пищи против това, или не.

Въпросното събитие протича по следния механизъм:
Полетата си се пълнят с неща, дето по някаква причина са за там. Сред тях се намират такива, за които действително е по-добре да бъдат трайно и безвъзвртано затрити. Намират се и неща, за които би било по-добре да се пазят, но не намират място в останалата част от форума.
Назрява поредният форумен скандал и полетата се попрепълват.
Скандалът приключва, а някой попрегорял и изпушил админ (или модератор, когато полетата имаха такъв) просто затрива целите полета наред, като че така ще се изтрие миналото, ще стане все едно нищо не е било и ще започнем начисто и устремени към розовото бъдеще със зелените краища.
И така до следващия скандал.

Така че, скъпи съфорумници, по-добре темите да стоят, където са си, ако действително държите на тяхноито съдържание.
Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
Дайте ми власт и ми гледайте сеира!
[quote = Батето]
LifeJoker
Доматасъ шуклари

Post by LifeJoker »

Която практика разбира се е порочна, както и практиката Полетата да се възприемат като мястото, където може да се изсипе целия наличен словесен бълвоч. Тоест, това да стане, след като темата е преместена там и да се завихри спам и псуванье. Но отдавна смятам, че Полетата имат място, и то не като помийна яма, в този Сивостен. Също така смятам, че е крайно време някои неща да бъдат просто трити или премествани тук заключени (в случаи на несъзнателен модераторски произвол, несъгласия и т.н.), но да не се превръщат в хумус, където се сеят семената на жлъчката, щото не поникват хубави работи.
Доколкото си спомням, по едно време си играх близо два дни да окося буренака и именно заради случки с изкореняване на цялата флора тук Полетата вече нямат модератор. Тогава дадох възможност и ако някой желае, да се застъпи за дадена тема.
Но пак повтарям, моето мнение е, че Полетата могат да бъдат място за смислени дискусии на не толкова подходящи за останалия форум теми, и без това половината народонаселение само тук чете какво става.
Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
Дайте ми власт и ми гледайте сеира!
[quote = Батето]
Simba
Star-crossed voyager

За чисти и святи полета

Post by Simba »

Мисля, че като цяло полетата се изчистиха от скандалността си и дори островчетата на дребен спам вече не предизвикват неприятни усещания. Нека скандалите да си цъфтят в архива и /dev/null :).

Пък и при последното изпушване на админ смислената тема оцеля ;). Значи и по този показател също има напредък.

Хакуна матата,
Симба
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
Daredavil

Re: За чисти и святи полета

Post by Daredavil »

апропо ще ме светнеш ли какво е
Хакуна матата

(някакъв вид поздрав може би?)
Не знае никой преди колко века
разбудила е тя човешкото в човека,
но струва ми се, в нощ студена
от майчина целувка е родена.

Усмивката - тя води двама млади
към върхове и звездопади.
Усмивката
Simba
Star-crossed voyager

Re: Относно функцията на Полетата

Post by Simba »

В превод от суахили - "няма никакви проблеми тук".
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
Locked