Online закупуване на билети - защо и как

Огромната тема на музиката..
Locked
Nyut
daydreamer
Posts: 917
Joined: Fri May 06, 2005 5:26 am
Location: София
Contact:

Online закупуване на билети - защо и как

Post by Nyut »

Ticketmaster и Ticketstream стъпват на българския пазар
24.08.2005

Най-популярният български сайт за онлайн продажба на билети за концерти http://www.biletionline.com подписа франчайз споразумение с компанията TicketStream, която от своя страна е представител за Централна и Източна Европа на лидера в тикетинг индустрията TicketMaster.

Договорът е първи по рода си в България, а благодарение на него българските фенове ще имат възможността да закупуват билети за множество спортни, културни прояви и концерти, които ще се състоят както на територията на нашата страна, така и за значими прояви в Европа.

Освен традиционните начини за осъществяване на покупка и резервации Ticketstream Bulgaria ще предлага и най-разпространеният начин за закупуване на билети в САЩ и Западна Европа – Eлектронен билет, който ще позволява на преките Интернет клиенти да разпечатват своите билети от къщи или в офиса на обикновен принтер и след това да отидат с него директно на мястото където ще се състои проявата.

Ticketstream Bulgaria ще предостави на редица зали съвременни hi-tech решения за цялостна организация на продажбите (box office решения) и контрол на пропускателен режим в мрежа, в съответствие с последните световните стандарти.

Политиката на Ticketstream Bulgaria ще бъде изцяло ориентирана в полза на клиента, чрез налагане на пазара на високотехнологични решения във всички аспекти на процеса за продажба на билети, като онлайн разплащания с кредитни и дебитни карти, електронни билети и електронни ваучери, sms резервации и др.Ticketpro стартира в България с продажба на билети за Depeche Mode
17.01.2006

Няколко месеца след стартиратето на платформата Ticketstream Bulgaria, на дневен ред е навлизането и на друга професионална система за продажба на билети - Ticketpro.

В Европейски и световен мащаб, Ticketpro е един от лидерите в областта на продажбата на билети за различни събития – концерти, изложби, театрални постановки, спортни мероприятия и други. Компанията вече предлага своите услуги в много страни по цял свят, сред които Съединените Щати, Унгария, Полша, Канада, Република Чехия, Италия, Русия, Индия, Китай, а от 23-ти януари и в България. Ticketpro ще стартира у нас с ексклузивни продажби на задаващия се голям концерт на Depeche Mode, похвалиха се от компанията.

Продажбата на билети за концерта ще тръгне официално на 23 януари в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и др. Според установената световна практика на компанията към цената на билетите ще се прибавя комисионна от 10%, изисквана от Ticketpro за услугата продажба на билети. Талонът на Тicketpro, който е неразделна част от билета, притежава 8 защити срещу фалшификация. В деня на концерта на входовете на стадион “Локомотив” ще има квалифициран екип, който стриктно ще проверява защитите на талона със специални устройства.

Освен по традиционния за нашата страна начин – чрез билетни каси - билети за събитието ще бъдат предлагани и онлайн, чрез интернет страницата http://www.ticketpro.bg, която ще заработи скоро след 23 януари. На клиента ще бъдат предоставени същите възможности да избере цената и сектора на билета, както и при закупуването му от билетна каса, плюс разплащане чрез кредитни и дебитни карти, куриерски услуги и други.

Цени на билетите за Depeche Mode в България :: комисионна

25лв. :: 2.50лв.
30лв. :: 3.00лв.
35лв. :: 3.50лв.
40лв. :: 4.00лв.
45лв. :: 4.50лв.
50лв. :: 5.00лв.


Източник: avtora.com
Round and round the little ball goes, and where it stops nobody knows..
Locked