Бял списък на заведенията

С други думи, хапване, пийване и такива благинки ;")
Atealein
Магьосница

Бял списък на заведенията

Post by Atealein »

По аналогия с черния списък тук е добре да впишете адреса и името на заведение, което ви се е сторило особено ценна находка заради цени/обслужване/обстановка и т.н. по избор..

Веднага ви давам пример:

”Подъ Липите”
София, кв. Лозенец, ул. Елин Пелин 1
тел. 866 50 53, 866 50 59
GSM 0886 801227
Image
Намира се малко над Биологическия Факултет. Обстановка - просторна българска механа с три големи салона. Изкусурени са всички детайли като собствени глинени подноси, камина, пещ и въобще местенцето радва окото. Музиката е българска, последния път като бях пускаха песни от рода на ”Една българска роза”, ”Преди сто лета” и подобни, друг път е с народна музика, присъствала съм веднъж когато свиреха гайдари и беше много приятно наистина. Кухнята е удивителна, традиционна, разнообразна, може да се каже, че има от всичко за всеки, а самите гозби са удивително вкусни. Алкохол предлагат както български, така и вносен и имат страхотна палитра от вина. Цените са нормални, но съм забелязала един недостатък - като седнеш да ядеш и да пиеш толкова ти се услажда, че повечето пъти не знаеш кога да спреш. 8)

zaiche: Задължително е да завършите пира там с парче домашна торта.. дори не мога да ви опиша колко божествено хубава е!

Twilightling: има и печени картофи и печени гъби:>
Last edited by Atealein on Sat May 14, 2005 2:44 pm, edited 1 time in total.
Tanstaafl! Няма такова нещо като безплатен обяд.

Nil illegitimi carborundum!
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Post by The Doctor »

ха ;)

вездесъщият "жорж"

улица будапеща, кой номер - ще излъжа - една пряка преди сливница, телефонът го има в темата за съботника.

обстановка - тясна и задушевна през зимните месеци, но събира 20 човека без проблем, през лятото - зеленичък ресторант-градина. музика - точна, сервиране - овреме, цени - народни, меню - разнообразно и пълно през повечето време - от шопска салата до пелмени, особено при новите наематели. заведението с най-много снимки от срещи :)

--

"перпер"

люлин 7, мързи ме да гледам визитката :) цени - средни (бирата е левче до лев и 20), с огромно огромни порции (като шкебме-чорба половин килограм), музика - сръбска и гръцка (оригинална), което се преживява поносимо. места има винаги. със сервирането няма проблем, а менюто е доста доста богато. обстановка: удобно, приспособена е от квартална кръчма. изключително нашироко - има и места навън :)
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Simba
Star-crossed voyager

Post by Simba »

Ауу, Райст - това не ми звучи като София - "Люлин 7", стряскащо е :).

Механа илиянци - цени народни, порции огромни, музиката - всякакви чалгии, обаче поне тихичко я пускат - камина, печка циганска любов, сервитьорка учтива, не се бавят поръчки. Намира се на плоюада на сел... ъъъ квартала.
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
Xellos
Дубъл

Post by Xellos »

ресторант "Амиго" ул. Майска песен. кв. Надежда 6-та, но не последна ;р На изхода от Северния парк. Или на 300 метра от блока на Флаша зад 635 блок ;р Къщоподобно едно такова.

Приятно заведение чиято атмосфера макар и скромна и без някакво дизайнерско изпълнение е чиста, спокойно е и храната идва бързо - в сериозни количества и великолепно изпълнние, което не е мръднало от 2 години насам. Сервитьорките макар и често сменяни са приятни момичета с обноски. Музичката, рок баладки радио романтика и там още 2-3 цд-та. Има и тераса с фонтанче отпред през лятото. Пилешките шишчета с картофки "Амиго" /ака Соте/ и кашкавал пането са мега. Места има ако е с резервации доволно. Иначе няма много хора, местните туземци си кесят у "Чедото", което е чудесно за мен ;)
"A Mage lives and dies by his magic, never forget that."
Виерко
Владимир Райков

Post by Виерко »

чедото си е ебаси и селското място. :lol:

Виенски салон "Ренесанс" - Студентски Град, бл.54А, уютно, удобно, цените са доста ниски - сладоледите са доста добри. Има и готвено, но става бавно и не е особено добро (поне това, което пробвах). Е, все пак е сладоледено място. :lol:

"Яхъра", гостилница в Студентски Град - блок 54 (не се лъжете, намира се на поне половин километър от Ренесанс), втора спирка на 280 след фантастикото.
Има доста хапване, българско, сръбско, евтино е. Специалитетът е бижу - Пиле Яхъра. Салатите не са много добри, поне тези с домати и краставици, доколкото съм забелязал, овчарската си струва днякъде.
Основните преимущества са, че е евтино и готвят хубаво.

Admatha:
Дилвиш>>Хе, Оси, кат` споменаваш "Яхъра", спомени и "Гроша", бре, те са една верига
Osogovetz>>Ами, Дилвише, забравих го този Грош
Капли на лице - это просто дождь, а может плачу это я.
Дождь очистил все, и душа, захлюпав, вдруг размокла у меня...
Lotien
Fata Morgana

Post by Lotien »

Виенски салон "Лучано" ул. Московска на ъгъла с Раковска

Обстановката е задушевна и изключително приятна. Порциите са огромни а питиетата класови. Цените не са особено народни, но съответстват на качеството и количеството, т.е заслужава си.

Admatha:
Xellos>>Мдаа, стълбата към небето там си я бива
StiLin>>Говори ми Наистина е стълба към небето
Вафлите също изключилно вкусни
Член на клуб Б
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Има ли някой варналия тука да ми каже телефонен номер на китайски ресторант? А?
Един от основните странични дефекти на демокрацията, при която всеки може да избира и да бъде избиран, е малко набиващия се на очи факт, според който всеки може да бъде избран.
The Doctor

Post by The Doctor »

Ъмм имам много трагични спомени от китайските във Варна.. Малки порции, високи цени. Да не са отворили някой нов, пък и читав при това?:)
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Нещо такова, въпреки обслужването.
Един от основните странични дефекти на демокрацията, при която всеки може да избира и да бъде избиран, е малко набиващия се на очи факт, според който всеки може да бъде избран.
The Doctor

Post by The Doctor »

бе изживяването ми беше в една по-скоро закусвалня, не точно ресторант - може би я няма вече? - там при фонтаните.. под малки имам предвид, че даже оризът беше в малка, обикновена (!) чиния.. тия ваш'те китайци да не са корейци всъщност?:р
Марфа

Post by Марфа »

Мдам, няма я вече таз закусвалня. Ами и аз не знам защо китайските ресторанти във Варна или изчезват невероятно бързо, ако сбъркат да имат големи порции и ниски цени наведнъж, или просто си намаляват грамажа и си качват цените. Може би има нещо общо с факта, че после на същото място изниква поредната полюция на Мустнаг фууд :evil: "Чжоу" в частност още е с ниски цени и големи порции, с ужасно обслужване, ама с вкусна манджа, дано, дай Боже, да не изчезне и той скоро:(
Xellos
Дубъл

Post by Xellos »

Бе то китайски с малки изключения са си за "Храна за вкъщи". Освен ако не си нещо ентомолог и то фен на хлебарките. :? .

Марф - тя тая картофената къща има ли я още там?
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Аха:) Тука е заса:)))
Ringlas
КуХа МаНеРкА

Post by Ringlas »

"Викинг" на Червения площад беше много добро. Жалко че поразвалиха храната...
Ла Пастария на "Драгоман" - страхотен вкус, перфектно обслужване, качествена храна и...високи цени...
Eliks

Post by Eliks »

Рекох и аз да похваля един китайски ресторант в София - намира се в сградата на Съюза на глухите - ул. Денкоглу, малко по-нагоре от Суши бара в посока кино Мир, голямо, много приятно като обстановка, цените са в сравнение с други китайски по-ниски, порциите доста големи, сервитьорките са любезни. Бързичко стават нещата и никога не ти надписват сметката.

Сега имам един въпрос, търся си някакво заведение, където да се събират по 40 човека поне и да е в центъра, и разбира се да има бира и няква скара ако може и да е с нормални цени.
Манга феновете се събираме всяка събота от 18 00 на попа и понеже винаги сме много хора супер трудно си намираме място, гореспоменатия китайски става, но много често им писва от ориз и искат нещо като бирарийка. Пък последния път като ходихме в Бохем и заехме почти всичките маси изгониха 80 % от хората, понеже половината не си носеха личните карти да удостоверят, че са над 18, имаше разбира се и такива под 18 и тях също ги изгониха... ние демонстративно си тръгнахме. Та ако някой знае подобно заведение да се обади, може и кафене да е ама поне сандвичи да има.. и бира ^_^ (тя е най-важна в случая)
donenceto

Post by donenceto »

Китайски във Варна - на Пискюлиев ама не знам кой номер точно по пътя към колхозния пазар - "НЕБЕСНА ДЪГА" - най-хубаво готвят там!!!Големи порции, прилични цени , ама заведението малко на столова мяза :unhappy:
shannara
спъната жирафа

Post by shannara »

Ресторант "Бъфало", Люлин (4 мисля), бул Панчо Владигеров, точно срещу новите сгради на Кооперативен пазар.

Много добра обстановка(кълна се такива тоалетни не съм виждала скоро в заведение!!!); готвачът се справя много добре(ммммм - горещо препоръчвам десертите); използват пресни продукти - доказателство е качамака, който не нагарчаше. Обслужването е на ниво, а цените са нормални. 8)
Приемливото е, когато някой ти каже, че хобито му е шопинг ти му казваш, че твойто е шибинг - езиков закон в действие ® marshalj
Beleg Kutalion
Самотник

Post by Beleg Kutalion »

Абе преди 6 месеца като скокнах до там... цените изобщо не бяха нормални...
shannara
спъната жирафа

Post by shannara »

В петък като ходих си бяха ок(то според личните приходи, де :unsure: ).
Сега само за сигурното ще ти кажа: супа 1.20 - при това не беше супа Маги без твърда консистенция в нея. Десертите - варираха м/у 1.20 и 4 лева, но грамажа беше ок. Салатите бяха м/у 2 и 5 лева - според зависи. Цената на наливната бира - както на повечето места. Аз смятам, че не е яка резачка, не 'нам :unsure:
Приемливото е, когато някой ти каже, че хобито му е шопинг ти му казваш, че твойто е шибинг - езиков закон в действие ® marshalj
Xellos
Дубъл

Post by Xellos »

Хм средна цена си е кат за заведене ;) Макар че в тоя район отсреща точно катмите на пазарчето с най-ценното ;)
ANGEL4ETO

Post by ANGEL4ETO »

София ,Руски паметник, срещу спирката на 5,1,2,8 - тролеи се намира пица Италия, където и атмосферата и кльопането са супер
http://www.psiho.myfreebb.com това е моя форум ако решите случайно да влезете ми пишете едно лично от сивостена ,щото там системата е сложна-за да видиш мненията трябва да си регнат,а за да си регистрирането е през админ,щото имахме проблеми наскоро

Let the black and the pink rule
LifeJoker
Доматасъ шуклари

Post by LifeJoker »

Бистро "Централ", до кафе "Руините" зад Централна баня. Ще го познаете по голямото външно дървено остъклено помещение, което се разтваря лятото. Освен това има горен етаж (където малко бавно обслужват) и заден салон (истинско бижу). Наливна Каменица по левче, големички порции, не лошо сготвени. Има сръбска скара, българска скара, всякаква скара. Абе гот. Само чесновите хлебчета са малко странни и лазаните са ги поразвалили.
Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
Дайте ми власт и ми гледайте сеира!
[quote = Батето]
RAL

Post by RAL »

Ресторант "Финикия" Зона Б-5. За почитателите на арабската кухня,по-точно на ливанската.Която е по-близо до европейската от колкото типичната арабска.Ястията са невероятно вкусни и приготвени добре!Много добро ресторантче,ценита са умерени,обслужването е на ниво и много чисто :!: Дори и в кухнята цари чистота.Собствениците са много мили и любезни мъж и жена.Само понякога има чалга,но на фона на останалите плюсове мисля че това може да се преглътне.
Поеми риска и загуби! Не поемайки риск,ти вече си загубил! - Сьорен Киркегор
shannara
спъната жирафа

Post by shannara »

RAL wrote:Ресторант "Финикия" Зона Б-5. За почитателите на арабската кухня,по-точно на ливанската.Която е по-близо до европейската от колкото типичната арабска.Ястията са невероятно вкусни и приготвени добре!Много добро ресторантче,ценита са умерени,обслужването е на ниво и много чисто :!: Дори и в кухнята цари чистота.Собствениците са много мили и любезни мъж и жена.Само понякога има чалга,но на фона на останалите плюсове мисля че това може да се преглътне.

Подкрепям с пълна сила. Майк, собственика е много любезен, а съпругата му е главния готвач. За специални случаи и срещу заплащане може да ви викнат професионални танцьорки на кючек. Табулито го правят много фобре там ;)
Xellos
Дубъл

Post by Xellos »

Я по-точен адрес ;) Или направо съботник-Неделник??? Айде следващия.
Locked