Черен списък на заведенията

С други думи, хапване, пийване и такива благинки ;")
Locked
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Черен списък на заведенията

Post by The Doctor »

Но.1 София. "Грифон"

Полюции:

Български Туборг: 1.80 лв.
Картофки соте 600 гр: около 250 гр. без следи дори от чесън.
Столично тъмно: 1.90 лв.

Обслужване: чакане поне 20 минути за поръчка. и дори за пепелник, което не се води и поръчка.

кошмар!
Last edited by Guest on Thu Dec 30, 2004 10:35 pm, edited 1 time in total.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Simba
Star-crossed voyager

Post by Simba »

Но. 2 София, Механа "Кукери"

1) Бирите се размножават в сметката (поръчваш 6 носят ти 6, а плащаш 8- 10 в зависимост от плодовитостта на химикалката)

2) При накапване на покривката с чай сервитьорът ти крещи: "Ка можа да накапеш покривката бе(ма), знаеш ли колко трудно се пере? Днес я прахме и утре пак". Не ми се мисли какво ще стане ако бъде накапана с червено вино например

3) Приветливо посрещане: "Кво искате?", ... , "Ква маса?", ... , "Бе за колко човека те питам бе, какво ме бавиш - не виждаш ли че си имам работа. Аман - не знае какво иска, а дошъл и ми мели" (ядосано).

4) Чакане на поръчка от 1/2 до 1 час, чакане за поръчка 15 - 30 минути.

Иначе барем поне цените са нормални ;)
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
Yago

Post by Yago »

Energie
бул. Патриарх Евтимий, до "Dunkin Donuts"
Лъскаво, high-class на вид заведение, с душната атмосфера присъща на тежкарските барове. Приглушена светлина, скъп интериор и полу-униформен персонал. Бар с много бутилки зад него. Цени каквито човек може да очаква от такъв сорт заведение. Обслужване, каквото човек може да получи в кварталната кръчма, с настроени само малко по-добро от описаното в горното мнение. При все high-class вида на заведението, нищо high-class няма в менюто и изпълнението на поръчките. Няколкото fancy неща в менюто получават посредствена реализация, а чаят спада в категориите "зелен, черен, билков". Примерен диалог(след като са ти се накарали, че не може двама души да седят на маса и трябва да отидеш при другите от компанията, или нещо подобно):
Клиент: Имате ли зелен чай?
Сервитьорка: Да, имаме.
К.:Twinings?
С.:Да.
К.:Чудесно. А Gunpowder на Twinings имате ли?
С. - гледа тъпо.
К.:Добре, донесете ми един зелен чай Twining и еди-какво-си.
20 минути по-късно, аз се наслаждавах на своя чай Pickwick. Черен, с аромат на лимон.

Admatha:
Alaris>>Хехехе, в същото Energie няква отворена сервитьорка миньонче ме гледаше изотдолу и ми крякаше как щяла да ме изхвърли задето нищо не съм си поръчал - при все че останалите 6 пиеха по нещо.

Поне се получи комично
Sol Invictos Comiti
LifeJoker
Доматасъ шуклари

Post by LifeJoker »

"Старият войн", всички го знаете къде е.
1. Старата сервитьорка като даваше пепелниците, все едно играеше кърлинг, не ги сменяше и т.н.
2. Седем души седим и пием. В 21.45 ни казват да даваме последни поръчки, че като "няма" клиенти, затваряли по-рано (работно време е обявено до 23.00). Ние упорито седим и пием бавно. Те гледат мръсно, спират музиката и гледат по-мръсно. На нас ни писва и отиваме в Дивака.
3. Днес. Нова сервитьорка:
- Двама ли сте?
- Да.
- Седнете на тая маса. (Масата е в стил всички минават през теб на път за кенефа а в заведението няма никой друг.)
Ние сядаме на друга маса. Сервитьорката пак идва:
- Седнете на тая маса, штото е за двама.
- Ама на нас не ни харесва.
И отиваме в Дивака. НЯКОИ НЕЩА НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ.

Admatha:
Ver Lark>>започвам да подозирам едно отношение между пепелниците и заведенията от черния списък: със сигурност не пребивават в една и съща плоскост на време-пространствения континуум :>
Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
Дайте ми власт и ми гледайте сеира!
[quote = Батето]
Simba
Star-crossed voyager

Post by Simba »

София, "Синият клуб"

Имало едно време син клуб, хубаво заведение (макар че левскарско), където бирите си бяха бири, картофите картофи, а сервитьорката - сервитьор. Имало едно време двама приятели, които редовно ходели там да гледат дербито ЦСКА - Левски 68... ъъъ 1914 де. И им харесвало. Обаче решили да идат отново...

1.5 години по-късно:

Влизаме - нещо средно между горгоната Медуза и сервитьорка: Заповядайте, тримали сте, прекрасно - ето онази маса там е свободна.

Хвърлят ни се три менюта, избираме набързо и дълго време се опитваме да спрем прелитащата горго... сервитьорка за да поръчаме.

Поръчваме - 3х1 литър бира с картофки - бирите ги спирваме в чаши с мерка 330 мл и успяваме да напълним 2 чаши и на дъното на трета - ебахти литъра, викам аз, но колегата инженер казва нещо за изпарението, пяната - не го разбрах, но според мен литъра си беше 700 мл, каквото ще да ми обяснява.
Картофите - около 10 резенчета, със завист ме гледаха, че при мен имаше 11.

Поръчваме - 3х1 бира, този път без картофки - стига ни толкова, горго... ъъ сервитьорката взима чашата на единия от компанията и повече не му я връща - той демонстративно започва да пие от каната - нулев ефект.

Поръчваме 3х 0.5 л бира и нов пепелниk. Последното поради простата причина, че този вече е с връхче... Новия пепелник идва, по-късно и бирите идвата - тези са по 330 мл.

Сметката не излиза - всички вадим калкулатори и дори след начисляване на 10% сървис продължава да не излиза упорито... започваме да вдигаме врява по въпроса за 700 милилитровите литрови бири и още по микроскопичните половинки и сметката ни се редуцира изведнъж - била писала по-големи бири?!? (там повече от литър не се продава - а пък половинките и литър да беше писала пак не излизаше).

Посетете "Синия Клуб", но си носете калкулатор и мерки и теглилки. За твърдия алкохол и спиртомер (че той сигурно пък ще е воднист).

Admatha>>Недей обижда горгоните ;) сервитьорката явно е била някакъв freak of nature.
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
Admatha

Post by Admatha »

Дива Орхидея в една друга тема wrote:Не поръчвайте от там!!! (бележка на модератора - иде реч за пицария "Сити") С приятеля ми често поръчваме пица за вкъщи (особено пък, както сега, когато сме в сесия). Поръчваме си от http://www.varnapizza.com обикновено поръчваме от "Донатело", но решихме да видим и другите как са. И 4 пъти си поръчахме от пицария "Сити" -> резултата: добре приготвена (като за доставки по домовете) храна, 2 от поръчките бяха непълни, т.е. липсваха неща от поръчката, които иначе в касовата бележка бяха отбелязани, съответно платени. А в останалите 2 поръчки имаше неточности (слата "Сити", която е описана така - домати, топено сирене, моцарела, френч дресинг и зехтин... е, да ама моцарела нямаше; другия път вместо чеснова пърленка, получих такава с кашкавал и сирене). Днес като установихме, че ни липсва отново една пъленка, приятеля ми звънна да се оплаче в пицарията. Там едно девойче твърдеше, че лично то е сложило пърленката при салатите... е, да ама тя определено не беше там... или девойката има проблеми с паметта, или момчето, което разнася поръчките обича да похапва... и в двата случая клиентите са ощетени. След скандала по телефона си получихме пърленката (за която трябваше да чакаме още половин час, което ще рече след като вече се бяхме нахранили) и двата соса от предния път (интересно само за какво са ми тея сосове с 5 дена закъснение...).
Та ако все пак решите да си поръчате от там, проверявайте поръчката си още на врата като ви я доставят

Admatha>>
Всички останали казаха следното:
LifeJoker>>Ми бих се пробвал да си я поръчам за в нас. Интересно ще е.
Marfa>>btw, мерси за адреса. Идея си нямах, че съществувал, ама вече ше мога да испоръчвам пица за вкъщи
Ver Lark>>Любе, поръчай една и за мен ;р
Bhaal>>10x dude, не знаех за тоя сайт. Хехе, много яко тва, благодаря ти пак!
Daegraed

Плевенски черноти във вашия списък

Post by Daegraed »

малко офф-топиков въпрос :-)
в списъка приемате ли и не-столични заведения :?: 8)
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Аха, приемат се!
Един от основните странични дефекти на демокрацията, при която всеки може да избира и да бъде избиран, е малко набиващия се на очи факт, според който всеки може да бъде избран.
LifeJoker
Доматасъ шуклари

Post by LifeJoker »

Както се опитвам да си представя форума, той НЕ Е на София, независимо че по-голямата част наистина са софиянци. А и когато някой софиянец или варненец примерно отиде в Плевен, ще му е полезно да знае къде да не сяда да яде. Та заведения се приемат и от Ангола, стига някой да е ходил там. :lol:
Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
Дайте ми власт и ми гледайте сеира!
[quote = Батето]
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец

Post by Дилвиш Прокълнатият »

"Кривото" 2, ул. Будапеща № 8.

Бирата е разредена, пицата е с парченца стъкло... а сервитьорката се чуди защо трябвало да се връща цяла пица заради едно парченце стъкло в нея...

Добавено:
А, да, малката пица наистина е малка - ако имаше 20 см. в диаметър пък на.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
B. Delvig
Here be monsters!

Post by B. Delvig »

"Стария войн" на Граф Игнатиев (до Попа).

- Извършват се окултни ритуали с храната преди да бъде под..донесена. (плашеша работа честно :? ).
- Собственика ходи облечен сo шушляков анцунг и черни обувки. Носи мустаци. При гласно изявено от нас желание да му ги обръснем..избяга. :roll:
- През зимата е студено..в лятната градина.
Lotien
Fata Morgana

Post by Lotien »

... а за привлечеш вниманието на сервитьорката, тябва да я спънеш докато минава покрай теб ( ако имаш късмета изобщо да мине покрай теб).
shannara
спъната жирафа

Post by shannara »

Зависи, коя от сервитьорките - има едно луничаво девойче, което се справя добре.
Обаче да допълним за тази прекрасна бирария - складовата им наличност е толкова ограничена, сякаш сме в хиперинфлация. Ужас - вчери били поръчали цяла една каса с тъмна бира и понеже се намери някаква маса с пиячи на долния етаж, ние увиснахме с пиенето.
Приемливото е, когато някой ти каже, че хобито му е шопинг ти му казваш, че твойто е шибинг - езиков закон в действие ® marshalj
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец

Re: Черен списък на заведенията

Оная абоминация (най-новата, за момента) на езерото Ариана. Обстановката не е лоша, но цените са тип "главата до кръста", изборът определено не може да се нарече изобилен, но за "компенсиране" на това менюто е разпечатано с едър шрифт, с широка разрядка, на лист с формат А1 (ако някой има затруднния - като на "Работническо дело"). Сервитьорите не могат да разберат защо някакъв си като тебе им разваля хатъра и свалките с колежките...

The Doctor

Post by The Doctor »

А колежките не обслужват ли бре?:)
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец

Обслужваха си основно ноктите, когато не гледаха като натровени :dry:

The Doctor

Post by The Doctor »

Ей как забравихме шкафа, бре! Ма тва не е черен списък, то е черна дупка...
Gallean
The Chair of Indefinite Studies

Post by Gallean »

E, айде сега, нищо не опитахме. Може и да е вкусно :o
"И после върви доказвай, че не си мъртъв..."
The Doctor

Post by The Doctor »

Опази боже да не е вкусно на тези цени... ;) И лайно да е, пак ще изглежда апетитно сигурно... :cry:
Leara

Post by Leara »

"Гара за двама", Бенковски 18
Заведението е малко, само 4 маси, идеята му е да е уютно и атмосферично, донейде роматично. Свири руска музика. Но на съседната маса имаше пиянска група, която ругаеше, подсвиркваше и вдигаше шум (едно от момичета друсна и лек кючек между масите, които са много нагъсто). Държаха се като в по-долнопробна дискотека, а не като в ресторант. След като сервитьорът отказа да им направи забележка, ние си тръгнахме. Накараха ни да си платим и недонесените (и поръчани преди почти час) и неконсумирани ястия.
Освен това имаха само кола и тоник, но не и фанта и спрайт и всичко на всичко три вида натурални сокове. Иначе заведението е скъпичко - основните ястия са по 20-20 и няколко лева. Имаха хубави пелмени, но салатата за 8 лева беше патетично жалка с единия си домат, половин краставица и три листа маруля, разстлани широко по чинията.
Няма да повторя повече, остави ми много лошо впечатление.
Поезията е това, което се губи при превода.

Член на клуб А4.
The Doctor

Post by The Doctor »

Гъх, ква е таз салата осем кинта златна бре ;)
Leara

Post by Leara »

Е, доколкото по средна ръка заведенията е 4-5 лева, не беше голяма изненада в по-скъпо заведение да е толкова. И щеше да е ок, ако не беше толкова мижава.
Поезията е това, което се губи при превода.

Член на клуб А4.
Locked