Черен списък на заведенията
- The Doctor
- No, don't do that. No, really don't. Really.
Черен списък на заведенията
Но.1 София. "Грифон"
Полюции:
Български Туборг: 1.80 лв.
Картофки соте 600 гр: около 250 гр. без следи дори от чесън.
Столично тъмно: 1.90 лв.
Обслужване: чакане поне 20 минути за поръчка. и дори за пепелник, което не се води и поръчка.
кошмар!
Полюции:
Български Туборг: 1.80 лв.
Картофки соте 600 гр: около 250 гр. без следи дори от чесън.
Столично тъмно: 1.90 лв.
Обслужване: чакане поне 20 минути за поръчка. и дори за пепелник, което не се води и поръчка.
кошмар!
Last edited by Guest on Thu Dec 30, 2004 10:35 pm, edited 1 time in total.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
- Simba
- Star-crossed voyager
Но. 2 София, Механа "Кукери"
1) Бирите се размножават в сметката (поръчваш 6 носят ти 6, а плащаш 8- 10 в зависимост от плодовитостта на химикалката)
2) При накапване на покривката с чай сервитьорът ти крещи: "Ка можа да накапеш покривката бе(ма), знаеш ли колко трудно се пере? Днес я прахме и утре пак". Не ми се мисли какво ще стане ако бъде накапана с червено вино например
3) Приветливо посрещане: "Кво искате?", ... , "Ква маса?", ... , "Бе за колко човека те питам бе, какво ме бавиш - не виждаш ли че си имам работа. Аман - не знае какво иска, а дошъл и ми мели" (ядосано).
4) Чакане на поръчка от 1/2 до 1 час, чакане за поръчка 15 - 30 минути.
Иначе барем поне цените са нормални
1) Бирите се размножават в сметката (поръчваш 6 носят ти 6, а плащаш 8- 10 в зависимост от плодовитостта на химикалката)
2) При накапване на покривката с чай сервитьорът ти крещи: "Ка можа да накапеш покривката бе(ма), знаеш ли колко трудно се пере? Днес я прахме и утре пак". Не ми се мисли какво ще стане ако бъде накапана с червено вино например
3) Приветливо посрещане: "Кво искате?", ... , "Ква маса?", ... , "Бе за колко човека те питам бе, какво ме бавиш - не виждаш ли че си имам работа. Аман - не знае какво иска, а дошъл и ми мели" (ядосано).
4) Чакане на поръчка от 1/2 до 1 час, чакане за поръчка 15 - 30 минути.
Иначе барем поне цените са нормални

Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
Never miss the past.
The moment may just last
Energie
бул. Патриарх Евтимий, до "Dunkin Donuts"
Лъскаво, high-class на вид заведение, с душната атмосфера присъща на тежкарските барове. Приглушена светлина, скъп интериор и полу-униформен персонал. Бар с много бутилки зад него. Цени каквито човек може да очаква от такъв сорт заведение. Обслужване, каквото човек може да получи в кварталната кръчма, с настроени само малко по-добро от описаното в горното мнение. При все high-class вида на заведението, нищо high-class няма в менюто и изпълнението на поръчките. Няколкото fancy неща в менюто получават посредствена реализация, а чаят спада в категориите "зелен, черен, билков". Примерен диалог(след като са ти се накарали, че не може двама души да седят на маса и трябва да отидеш при другите от компанията, или нещо подобно):
Клиент: Имате ли зелен чай?
Сервитьорка: Да, имаме.
К.:Twinings?
С.:Да.
К.:Чудесно. А Gunpowder на Twinings имате ли?
С. - гледа тъпо.
К.:Добре, донесете ми един зелен чай Twining и еди-какво-си.
20 минути по-късно, аз се наслаждавах на своя чай Pickwick. Черен, с аромат на лимон.
Admatha:
Alaris>>Хехехе, в същото Energie няква отворена сервитьорка миньонче ме гледаше изотдолу и ми крякаше как щяла да ме изхвърли задето нищо не съм си поръчал - при все че останалите 6 пиеха по нещо.
Поне се получи комично
бул. Патриарх Евтимий, до "Dunkin Donuts"
Лъскаво, high-class на вид заведение, с душната атмосфера присъща на тежкарските барове. Приглушена светлина, скъп интериор и полу-униформен персонал. Бар с много бутилки зад него. Цени каквито човек може да очаква от такъв сорт заведение. Обслужване, каквото човек може да получи в кварталната кръчма, с настроени само малко по-добро от описаното в горното мнение. При все high-class вида на заведението, нищо high-class няма в менюто и изпълнението на поръчките. Няколкото fancy неща в менюто получават посредствена реализация, а чаят спада в категориите "зелен, черен, билков". Примерен диалог(след като са ти се накарали, че не може двама души да седят на маса и трябва да отидеш при другите от компанията, или нещо подобно):
Клиент: Имате ли зелен чай?
Сервитьорка: Да, имаме.
К.:Twinings?
С.:Да.
К.:Чудесно. А Gunpowder на Twinings имате ли?
С. - гледа тъпо.
К.:Добре, донесете ми един зелен чай Twining и еди-какво-си.
20 минути по-късно, аз се наслаждавах на своя чай Pickwick. Черен, с аромат на лимон.
Admatha:
Alaris>>Хехехе, в същото Energie няква отворена сервитьорка миньонче ме гледаше изотдолу и ми крякаше как щяла да ме изхвърли задето нищо не съм си поръчал - при все че останалите 6 пиеха по нещо.
Поне се получи комично
Sol Invictos Comiti
"Старият войн", всички го знаете къде е.
1. Старата сервитьорка като даваше пепелниците, все едно играеше кърлинг, не ги сменяше и т.н.
2. Седем души седим и пием. В 21.45 ни казват да даваме последни поръчки, че като "няма" клиенти, затваряли по-рано (работно време е обявено до 23.00). Ние упорито седим и пием бавно. Те гледат мръсно, спират музиката и гледат по-мръсно. На нас ни писва и отиваме в Дивака.
3. Днес. Нова сервитьорка:
- Двама ли сте?
- Да.
- Седнете на тая маса. (Масата е в стил всички минават през теб на път за кенефа а в заведението няма никой друг.)
Ние сядаме на друга маса. Сервитьорката пак идва:
- Седнете на тая маса, штото е за двама.
- Ама на нас не ни харесва.
И отиваме в Дивака. НЯКОИ НЕЩА НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ.
Admatha:
Ver Lark>>започвам да подозирам едно отношение между пепелниците и заведенията от черния списък: със сигурност не пребивават в една и съща плоскост на време-пространствения континуум :>
1. Старата сервитьорка като даваше пепелниците, все едно играеше кърлинг, не ги сменяше и т.н.
2. Седем души седим и пием. В 21.45 ни казват да даваме последни поръчки, че като "няма" клиенти, затваряли по-рано (работно време е обявено до 23.00). Ние упорито седим и пием бавно. Те гледат мръсно, спират музиката и гледат по-мръсно. На нас ни писва и отиваме в Дивака.
3. Днес. Нова сервитьорка:
- Двама ли сте?
- Да.
- Седнете на тая маса. (Масата е в стил всички минават през теб на път за кенефа а в заведението няма никой друг.)
Ние сядаме на друга маса. Сервитьорката пак идва:
- Седнете на тая маса, штото е за двама.
- Ама на нас не ни харесва.
И отиваме в Дивака. НЯКОИ НЕЩА НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ.
Admatha:
Ver Lark>>започвам да подозирам едно отношение между пепелниците и заведенията от черния списък: със сигурност не пребивават в една и съща плоскост на време-пространствения континуум :>
Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
Дайте ми власт и ми гледайте сеира!
[quote = Батето]
[quote = Батето]
- Simba
- Star-crossed voyager
София, "Синият клуб"
Имало едно време син клуб, хубаво заведение (макар че левскарско), където бирите си бяха бири, картофите картофи, а сервитьорката - сервитьор. Имало едно време двама приятели, които редовно ходели там да гледат дербито ЦСКА - Левски 68... ъъъ 1914 де. И им харесвало. Обаче решили да идат отново...
1.5 години по-късно:
Влизаме - нещо средно между горгоната Медуза и сервитьорка: Заповядайте, тримали сте, прекрасно - ето онази маса там е свободна.
Хвърлят ни се три менюта, избираме набързо и дълго време се опитваме да спрем прелитащата горго... сервитьорка за да поръчаме.
Поръчваме - 3х1 литър бира с картофки - бирите ги спирваме в чаши с мерка 330 мл и успяваме да напълним 2 чаши и на дъното на трета - ебахти литъра, викам аз, но колегата инженер казва нещо за изпарението, пяната - не го разбрах, но според мен литъра си беше 700 мл, каквото ще да ми обяснява.
Картофите - около 10 резенчета, със завист ме гледаха, че при мен имаше 11.
Поръчваме - 3х1 бира, този път без картофки - стига ни толкова, горго... ъъ сервитьорката взима чашата на единия от компанията и повече не му я връща - той демонстративно започва да пие от каната - нулев ефект.
Поръчваме 3х 0.5 л бира и нов пепелниk. Последното поради простата причина, че този вече е с връхче... Новия пепелник идва, по-късно и бирите идвата - тези са по 330 мл.
Сметката не излиза - всички вадим калкулатори и дори след начисляване на 10% сървис продължава да не излиза упорито... започваме да вдигаме врява по въпроса за 700 милилитровите литрови бири и още по микроскопичните половинки и сметката ни се редуцира изведнъж - била писала по-големи бири?!? (там повече от литър не се продава - а пък половинките и литър да беше писала пак не излизаше).
Посетете "Синия Клуб", но си носете калкулатор и мерки и теглилки. За твърдия алкохол и спиртомер (че той сигурно пък ще е воднист).
Admatha>>Недей обижда горгоните
сервитьорката явно е била някакъв freak of nature.
Имало едно време син клуб, хубаво заведение (макар че левскарско), където бирите си бяха бири, картофите картофи, а сервитьорката - сервитьор. Имало едно време двама приятели, които редовно ходели там да гледат дербито ЦСКА - Левски 68... ъъъ 1914 де. И им харесвало. Обаче решили да идат отново...
1.5 години по-късно:
Влизаме - нещо средно между горгоната Медуза и сервитьорка: Заповядайте, тримали сте, прекрасно - ето онази маса там е свободна.
Хвърлят ни се три менюта, избираме набързо и дълго време се опитваме да спрем прелитащата горго... сервитьорка за да поръчаме.
Поръчваме - 3х1 литър бира с картофки - бирите ги спирваме в чаши с мерка 330 мл и успяваме да напълним 2 чаши и на дъното на трета - ебахти литъра, викам аз, но колегата инженер казва нещо за изпарението, пяната - не го разбрах, но според мен литъра си беше 700 мл, каквото ще да ми обяснява.
Картофите - около 10 резенчета, със завист ме гледаха, че при мен имаше 11.
Поръчваме - 3х1 бира, този път без картофки - стига ни толкова, горго... ъъ сервитьорката взима чашата на единия от компанията и повече не му я връща - той демонстративно започва да пие от каната - нулев ефект.
Поръчваме 3х 0.5 л бира и нов пепелниk. Последното поради простата причина, че този вече е с връхче... Новия пепелник идва, по-късно и бирите идвата - тези са по 330 мл.
Сметката не излиза - всички вадим калкулатори и дори след начисляване на 10% сървис продължава да не излиза упорито... започваме да вдигаме врява по въпроса за 700 милилитровите литрови бири и още по микроскопичните половинки и сметката ни се редуцира изведнъж - била писала по-големи бири?!? (там повече от литър не се продава - а пък половинките и литър да беше писала пак не излизаше).
Посетете "Синия Клуб", но си носете калкулатор и мерки и теглилки. За твърдия алкохол и спиртомер (че той сигурно пък ще е воднист).
Admatha>>Недей обижда горгоните

Never trust the future
Never miss the past.
The moment may just last
Never miss the past.
The moment may just last
Дива Орхидея в една друга тема wrote:Не поръчвайте от там!!! (бележка на модератора - иде реч за пицария "Сити") С приятеля ми често поръчваме пица за вкъщи (особено пък, както сега, когато сме в сесия). Поръчваме си от http://www.varnapizza.com обикновено поръчваме от "Донатело", но решихме да видим и другите как са. И 4 пъти си поръчахме от пицария "Сити" -> резултата: добре приготвена (като за доставки по домовете) храна, 2 от поръчките бяха непълни, т.е. липсваха неща от поръчката, които иначе в касовата бележка бяха отбелязани, съответно платени. А в останалите 2 поръчки имаше неточности (слата "Сити", която е описана така - домати, топено сирене, моцарела, френч дресинг и зехтин... е, да ама моцарела нямаше; другия път вместо чеснова пърленка, получих такава с кашкавал и сирене). Днес като установихме, че ни липсва отново една пъленка, приятеля ми звънна да се оплаче в пицарията. Там едно девойче твърдеше, че лично то е сложило пърленката при салатите... е, да ама тя определено не беше там... или девойката има проблеми с паметта, или момчето, което разнася поръчките обича да похапва... и в двата случая клиентите са ощетени. След скандала по телефона си получихме пърленката (за която трябваше да чакаме още половин час, което ще рече след като вече се бяхме нахранили) и двата соса от предния път (интересно само за какво са ми тея сосове с 5 дена закъснение...).
Та ако все пак решите да си поръчате от там, проверявайте поръчката си още на врата като ви я доставят
Admatha>>
Всички останали казаха следното:
LifeJoker>>Ми бих се пробвал да си я поръчам за в нас. Интересно ще е.
Marfa>>btw, мерси за адреса. Идея си нямах, че съществувал, ама вече ше мога да испоръчвам пица за вкъщи
Ver Lark>>Любе, поръчай една и за мен ;р
Bhaal>>10x dude, не знаех за тоя сайт. Хехе, много яко тва, благодаря ти пак!
Плевенски черноти във вашия списък
малко офф-топиков въпрос
в списъка приемате ли и не-столични заведения

в списъка приемате ли и не-столични заведения

Както се опитвам да си представя форума, той НЕ Е на София, независимо че по-голямата част наистина са софиянци. А и когато някой софиянец или варненец примерно отиде в Плевен, ще му е полезно да знае къде да не сяда да яде. Та заведения се приемат и от Ангола, стига някой да е ходил там. 

Некомфортно се чувствам само там, където ме няма.
[quote = Батето]
[quote = Батето]
- Дилвиш Прокълнатият
- Шопландски боец
"Кривото" 2, ул. Будапеща № 8.
Бирата е разредена, пицата е с парченца стъкло... а сервитьорката се чуди защо трябвало да се връща цяла пица заради едно парченце стъкло в нея...
Добавено:
А, да, малката пица наистина е малка - ако имаше 20 см. в диаметър пък на.
Бирата е разредена, пицата е с парченца стъкло... а сервитьорката се чуди защо трябвало да се връща цяла пица заради едно парченце стъкло в нея...
Добавено:
А, да, малката пица наистина е малка - ако имаше 20 см. в диаметър пък на.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!
Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.
Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
"Стария войн" на Граф Игнатиев (до Попа).
- Извършват се окултни ритуали с храната преди да бъде под..донесена. (плашеша работа честно
).
- Собственика ходи облечен сo шушляков анцунг и черни обувки. Носи мустаци. При гласно изявено от нас желание да му ги обръснем..избяга.
- През зимата е студено..в лятната градина.
- Извършват се окултни ритуали с храната преди да бъде под..донесена. (плашеша работа честно

- Собственика ходи облечен сo шушляков анцунг и черни обувки. Носи мустаци. При гласно изявено от нас желание да му ги обръснем..избяга.

- През зимата е студено..в лятната градина.
Зависи, коя от сервитьорките - има едно луничаво девойче, което се справя добре.
Обаче да допълним за тази прекрасна бирария - складовата им наличност е толкова ограничена, сякаш сме в хиперинфлация. Ужас - вчери били поръчали цяла една каса с тъмна бира и понеже се намери някаква маса с пиячи на долния етаж, ние увиснахме с пиенето.
Обаче да допълним за тази прекрасна бирария - складовата им наличност е толкова ограничена, сякаш сме в хиперинфлация. Ужас - вчери били поръчали цяла една каса с тъмна бира и понеже се намери някаква маса с пиячи на долния етаж, ние увиснахме с пиенето.
Приемливото е, когато някой ти каже, че хобито му е шопинг ти му казваш, че твойто е шибинг - езиков закон в действие ® marshalj
- Дилвиш Прокълнатият
- Шопландски боец
Re: Черен списък на заведенията
Оная абоминация (най-новата, за момента) на езерото Ариана. Обстановката не е лоша, но цените са тип "главата до кръста", изборът определено не може да се нарече изобилен, но за "компенсиране" на това менюто е разпечатано с едър шрифт, с широка разрядка, на лист с формат А1 (ако някой има затруднния - като на "Работническо дело"). Сервитьорите не могат да разберат защо някакъв си като тебе им разваля хатъра и свалките с колежките...
- The Doctor
А колежките не обслужват ли бре?:)
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
- Дилвиш Прокълнатият
- Шопландски боец
Обслужваха си основно ноктите, когато не гледаха като натровени 

- The Doctor
Ей как забравихме шкафа, бре! Ма тва не е черен списък, то е черна дупка...
- Gallean
- The Chair of Indefinite Studies
E, айде сега, нищо не опитахме. Може и да е вкусно 

"И после върви доказвай, че не си мъртъв..."
- The Doctor
Опази боже да не е вкусно на тези цени...
И лайно да е, пак ще изглежда апетитно сигурно... 

"Гара за двама", Бенковски 18
Заведението е малко, само 4 маси, идеята му е да е уютно и атмосферично, донейде роматично. Свири руска музика. Но на съседната маса имаше пиянска група, която ругаеше, подсвиркваше и вдигаше шум (едно от момичета друсна и лек кючек между масите, които са много нагъсто). Държаха се като в по-долнопробна дискотека, а не като в ресторант. След като сервитьорът отказа да им направи забележка, ние си тръгнахме. Накараха ни да си платим и недонесените (и поръчани преди почти час) и неконсумирани ястия.
Освен това имаха само кола и тоник, но не и фанта и спрайт и всичко на всичко три вида натурални сокове. Иначе заведението е скъпичко - основните ястия са по 20-20 и няколко лева. Имаха хубави пелмени, но салатата за 8 лева беше патетично жалка с единия си домат, половин краставица и три листа маруля, разстлани широко по чинията.
Няма да повторя повече, остави ми много лошо впечатление.
Заведението е малко, само 4 маси, идеята му е да е уютно и атмосферично, донейде роматично. Свири руска музика. Но на съседната маса имаше пиянска група, която ругаеше, подсвиркваше и вдигаше шум (едно от момичета друсна и лек кючек между масите, които са много нагъсто). Държаха се като в по-долнопробна дискотека, а не като в ресторант. След като сервитьорът отказа да им направи забележка, ние си тръгнахме. Накараха ни да си платим и недонесените (и поръчани преди почти час) и неконсумирани ястия.
Освен това имаха само кола и тоник, но не и фанта и спрайт и всичко на всичко три вида натурални сокове. Иначе заведението е скъпичко - основните ястия са по 20-20 и няколко лева. Имаха хубави пелмени, но салатата за 8 лева беше патетично жалка с единия си домат, половин краставица и три листа маруля, разстлани широко по чинията.
Няма да повторя повече, остави ми много лошо впечатление.
Поезията е това, което се губи при превода.
Член на клуб А4.
Член на клуб А4.
- The Doctor
Гъх, ква е таз салата осем кинта златна бре 

Е, доколкото по средна ръка заведенията е 4-5 лева, не беше голяма изненада в по-скъпо заведение да е толкова. И щеше да е ок, ако не беше толкова мижава.
Поезията е това, което се губи при превода.
Член на клуб А4.
Член на клуб А4.