Съкровените тайни на стройните хора

Място за ангажиращи и не толкова дрънканици - каквото ви душа иска ;р
Locked
apostol
Posts: 45
Joined: Wed May 24, 2006 6:55 pm
Location: София
Contact:

Съкровените тайни на стройните хора

Post by apostol »

ОТСЛАБВАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО БЕЗ УСИЛИЯ


Каква е тайната на слабите, на стройните хора? На тези, които ядат каквото си поискат, без да напълняват? За тях не е важно количеството, което изяждат, а как комбинират храните и какво е цялостното им отношение към тях.

Слабите хора не се успокояват с храна, нито се лишават от нея като тези, които се подлагат на диети. Диетите забавят метаболизма, тялото остава гладно и започва да трупа калории за „черни дни". Мнозина, които се борят с излишните килограми, попадат в капана на йо-йо ефекта - гладуват, а след това се тъпчат, което означава, че свалят килограми, но после си ги връщат в повече.

За да се храните правилно, трябва да имате предвид калоричността на храните, т. е. броя калории за грам. Можете да си позволите да ядете по-големи количества нискокалорични храни, но не и големи количества висококалорични.

Гладът и апетитът играят основната роля в контролирането на килограмите. Полезен инструмент в това отношение е така нареченият индекс на засищане, съставен от д-р Сузан Холт от университета в Сидни, Австралия. В него за стандарт се приема белият хляб и всички останали храни се сравняват с него. Коефициентът на засищане се изчислява въз основа на времето, което ще измине след като сте изяли една храна, преди отново да изпитате глад. Най-общо казано, колкото повече фибри, протеини и вода съдържа храната, толкова по-голям ще е коефициентът и на засищане.

Ето и какъв е коефициентът на засищане при някои от най-любимите ни храни:

Задушени картофи – 232;
Бяла риба – 225;
Овесени ядки – 209;
Портокали – 202;
Ябълки – 197;
Кафяви спагети – 188;
Телешко месо – 179;
Грозде – 162;
Пълнозърнест хляб – 157;
Царевица – 154;
Яйца – 150;
Сирене – 146;
Кафяв ориз – 138;
Бял ориз – 132;
Солени бисквити – 127;
Бели спагети – 119;
Корнфлейкс – 118;
Банани – 118;
Житни растения – 116;
Пържени картофи – 116;
Бял хляб – 100;
Сладолед – 96;
Кисело мляко – 88;
Фъстъци – 84;
Поничка – 68;
Кекс – 65;
Кроасан – 47.

Ако искате да се храните нормално и едновременно с това да губите тегло, помислете над тази таблица и си съставете едно разумно дневно меню! А след две седмици ще са ви необходими дрехи с един размер по-малки…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
Locked