[Unknown Armies] Паоло Салазар

Мястото, където са описани всичките видове герои от <b>активните в момента (или организиращи се) линии</b>. Тук запишете персонажите си - техния характер, описание и (ако е нужно) статистики.
Post Reply
User avatar
Raiden
Posts: 542
Joined: Mon Jun 04, 2007 10:22 am
Location: София

[Unknown Armies] Паоло Салазар

Post by Raiden »

Име: Паоло Салазар
Възраст: 27

Описание:
Със среден ръст, добре оформено тяло, много късо подстригана тъмна коса и лош поглед рядко някой би предположил, че човекът отсреща е бивш парамедик. Реално повече приличаше на затворник, а като се комбинираше това със стила му на обличане и начинът на говорене преценката ставаше още по-пълна и още по-неправилна. Външният вид лъже... донякъде...

История и характер:
Паоло е роден в малко алпийско градче в семейството на италианец военен и детска учителка французойка. Има по-малък брат - Марко. Благодарение на различията в произхода на майка си и баща си, децата още от малко научават двата езика, прихващат част от нравите и на двете нации и се оказват с разведени родители. Кофти, но факт. След раздялата, брат му отива във Франция с майка му, а Паоло остава и израства при баща си, който постоянно се стреми да набие в главата на сина си колко е важно да си издръжлив – физически и психически – и колко е важно за един мъж да постъпи в армията. Паоло може би нямаше да поддаде, ако това не го влечеше и без постоянните поучения на баща му, но при първа възможност се записа доброволец. За негова изненада физическите му резултати не бяха достатъчно добри за това, към което се стремеше... интелектуалните му способности обаче компенсираха доста добре. Видя се, че ще е по-полезен като медик на бойното поле. Първоначално това не го устройваше. После обаче прие идеята като своя собствена – осмисли, че да спасяваш живота на другарите си е по-ценно от това да отнемаш чуждите. Тренира и учи усилено няколко години... след което закриха частта им – в условията на днешните войни не били достатъчно адекватни. Трябваше да намери друг начин да преживява, пък бил и той не като военен. Тогава му се отдаде възможност да постъпи в алпийските спасителни отряди. Беше зачислен към екипажа на един хеликоптер. Предстоеше му обаче доста да се потруди, защото се оказа, че подготовката на парамедиците е доста по-тежка от тази на военните. Благодарение на уменията и куража си бързо спечели доверието на колегите си и прякора Самурая. През цялото това време редовно поддържаше връзка с брат си Марко - беше завършил един от най-елитните технически университети в Париж и Паоло често искаше съвети от него по най-различни въпроси. Следващите години всичко минаваше сравнително добре – имаше успешни мисии, имаше и неуспешни, но така се научи, че колкото и да се стараеш не винаги можеш да промениш действителността. Един ден обаче нещата се промениха - случи се Нещо* - и Паоло беше изгонен от работа. За втори път му отнемаха смисъла в живота. Този път обаче прегърна депресията и се затвори в себе си. Изнизаха се няколко месеца от лятото, през които времето навън беше в пълен контраст със ставащото в него. Изминалото време в изолация притъпи до известна степен чувствата му и социалните му умения – стана циничен и пестелив на думи. Знаеше, че не е виновен за инцидента... трябваше да направи нещо... Тогава почина баща му. Случката, макар и съкрушителна за обикновените хора, го накара да се осъзнае и да преосмисля живота си – нямаше смисъл да е пикльо, който се оплаква и тъгува по изгубените дни. Реши, че му трябва малко по-различна обстановка... стегна набързо един куфар, приготви се да отнесе ударите на съдбата, взе си билет за Франция и...

Отключващ фактор:
По време на снежна буря в Алпите, една жена моли Паоло да намери нейния загубен син на път за базата на ПСС. Отрядът се вдига на крака и търси близо тридесет часа, при което двама попадат в лавина - единият умира на място, другият се инвалидизира в следствие на измръзванията. Оказва се, че никой не е подал официален сигнал за изчезнало момче после, а споменатата жена не е видяна от никой.

Обсесия:
Спасяване на човешки животи.

Стимули:
Страх - Депресия – Паоло някак не одобрява идеята да се депресира отново, затова е готов на доста неща, за да се държи на ниво.
Гняв - Проява на страх – Самураите са считали смелостта за най-висш добродетел. Тъй като героят не напразно е получил този прякор, той винаги се разгневява, когато види проява на страх.
Благородство - Спасяване на човешки живот - Паоло би рискувал доста, за да спаси някой, пък бил той и непознат.

Стрес фактори:
Издържани на насилие(2), самота и безпомощност, свръхестествено
Неиздържани на насилие, свръхестествено, съмнения в себе си(2) и безпомощност

Показатели:
Сила - Корав, издържлив, минава за мутричка, ако реши
Бързина - Нормален по този параграф
Ум - Изненадващо интелигентен за външния си вид
Душа - Двойна доза сарказъм и ирония

Умения:

Сила
Атлетика
Катерене
Издръжливост
Ръкопашен бой

Бързина
Отбягване
Огнестрелни оръжия
Пилотиране
Шофиране
Инициатива

Ум
*Военен медик
Военно дело
Забелязване
Скриване

Душа
Чар
Сплашване
Лъжене
Брат компютърджия
Last edited by Raiden on Fri Sep 11, 2009 10:01 am, edited 7 times in total.
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Re: [Unknown Armies] Паоло Салазар

Post by Andras »

Цифрите, цифритеее....
Si vis pacem para bellum
Post Reply