[Unknown armies] Джейсън Калахан

Мястото, където са описани всичките видове герои от <b>активните в момента (или организиращи се) линии</b>. Тук запишете персонажите си - техния характер, описание и (ако е нужно) статистики.
Post Reply
User avatar
blue
Posts: 133
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:40 pm

[Unknown armies] Джейсън Калахан

Post by blue »

Име: Джейсън Калахан (:

Възраст: 17

Описание: Сравнително висок и слаб, без да стига до крайности. Има среднодълга и права кестенява коса, която в повечето случаи изгежда подозрително рошава. С изключително изразителни и дълбоки светлокафяви очи, които почти винаги искрят с невинаги доловимо за другите вдъхновение. Те, заедно със заразната усмивка му придават и чар, който бързо стапя ледове и го прави човек, на когото лесно можеш да се довериш. Облича се гимназиално, с дънки и неразбираемата за много хора комбинация от блуза с ръс ръкав върху такава с дълъг. Пада си по шаловете и има всякакви дрънкулки по себе си и ръцете си. Не се разделя с чантата си с една презрамка, в която носи фотоапарата си.

Характер и история: Всеки е срещал този тип хора. Онези, които вярват в доброто, вдъхновяват се лесно и стават заразително оптимистични в моменти, когато ти се иска да режеш и кълцаш. Джейсън е като тях. С изграден морален кодекс въпреки възрастта си, който следва и идеали, които защитава и умения да разбира хората той оставя впечатлението на доста по-зрял, отколкото би трябвало да е. Понякога има склонността да се затваря в себе си, видимо тъжен, но се старае това да се случва колкото се може по-рядко и при възможност, когато е сам.
Израснал в семейство на детска учителка и моряк, Джейсън още от малък развива силен интерес към изкуствата, главно заради влиянието на майка си. Предмети като химията и математиката са абсолютно непонятни и безсмислени за него, но пък литературата и философията му се отдават без да се старае. След като получава фотоапарат за десетия си рожден ден в Джейсън се развива силна любов към фотографията, която от негово непретенциозно хоби се превръща в страст.
Може би именно заради това, след като майка му се съгласява, Джейсън сменя досегашното си училище в Лондон с ново учебно заведение по изкуства с профил фотография в столицата на културата – Париж.

Отключващ фактор: 12-тата есен на младия господин Калахан се разстилаше над Лондон. В един от изключително редките и ценни дни, когато не вали изведро, хлапето се разхождаше с фотоапарат под ръка и снимаше начина, по който светлината се отразяваше в локвите по паважа. Вечерта, по време на упражненията си за проявяване на снимки, на фотографската хартия излиза изключително странен образ. В локвата, която Джейсън е снимал ясно може да се види отражението на жена с мокра, прилепнала за тялото й коса и избодени очи (детайл, който момчето сънуваше в продължение на цяла година). Ужасен, бяга при майка си, заедно с прояванета снимка и й обяснява с треперещ глас какво му се е случило. Скептичната госпожа Калахан хвърля един поглед на снимката, оставя я на масата и предлага чаша горещ шоколад на сина си. Секунди по-късно момчето може да види как на снимката се вижда просто една локва с отразена в нея слънчева светлина.

Стимули:
На гнева: Подценяване заради възрастта му – Писнало му е от повърхностни хора, които не гледат на него като на човек, а като на фетус. Откакто местен фотограф отказва дори да прегледа портфолиото му с причина, че е още млад и още други подобни случаи, характера на Джейсън може много лесно да се обърне към неочаквана сприхавост, когато е подценяван заради възрастта.
На страха: Удавяне – Така и не се научава да плува. Няма проблем с водата, обича да се забавлява в нея, стига да става въпрос за басейн. Говорим ли за река, езеро или океан обаче, е абсурд Джейсън да влезе без да се вцепени от неконтролируем ужас.
На благородството: Тъжни хора – Не, че ще тръгне да се прави на шут само и само, за да развесели някого. Просто Джейсън е вечното свободно рамо, за този, който има нужда, много често до точката, в която се превръща в „кошче за душевни отпадъци”.

Стрес фактори:
Един издържан и един провален на Свръхестествено.

Обсесия: Да промени света и то към по-добро. За момента средството, в което вярва най-силно и вдъхновено е фотографията. Защото единствено на фотолента можеш да покажеш истинската красота на обект. Нещо, покрай което минаваш всеки ден без да го забележиш контрастира ясно на снимка. Истината може да бъде видяна само през обектива. И с времето Джейсън се научи да разбира многозначието на тези думи.

Тяло: Висок и слаб без да стига до крайности
Бързина: Средно бърз, когато се наложи
Ум: Умен за възрастта си; не е наивен
Душа: Сърдечен, добронамерен; приятна компания

Тяло:
Атлетика:
Борба:
Разсейващо присъствие:

Бързина:
Отбягване:
Велосипед:
Инициатива:

Ум:
Общо образование:
Забелязване:
Скриване:

Душа:
Чар:
Лъжене:
Фотография*:
Призрачна бленда (необясним усет, който Джейсън така и не може да си обясни; понякога настръхване, друг път просто идея, а трети път дори не осъзнава как се случва, но всеки път щом послуша усета и снима, където е воден, снимката разкрива нещо... необяснимо)
There are some fish that cannot be caught.
It's not that they are faster or stronger than other fish,
they're just touched by something extra...
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Re: [Unknown armies] Джейсън Калахан

Post by Andras »

Стрес фактори:
Един издържан и два провалени на Свръхестествено.
Si vis pacem para bellum
User avatar
blue
Posts: 133
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:40 pm

Re: [Unknown armies] Джейсън Калахан

Post by blue »

+Един издържан стрес-фактор на Насилие.
There are some fish that cannot be caught.
It's not that they are faster or stronger than other fish,
they're just touched by something extra...
User avatar
blue
Posts: 133
Joined: Fri Apr 11, 2008 11:40 pm

Re: [Unknown armies] Джейсън Калахан

Post by blue »

+един издържан стрес-фактор на Безпомощност
There are some fish that cannot be caught.
It's not that they are faster or stronger than other fish,
they're just touched by something extra...
Post Reply