[Пети дубъл] Армион-ап-Карастеро

Мястото, където са описани всичките видове герои от <b>активните в момента (или организиращи се) линии</b>. Тук запишете персонажите си - техния характер, описание и (ако е нужно) статистики.
Post Reply
User avatar
Raiden
Posts: 542
Joined: Mon Jun 04, 2007 10:22 am
Location: София

[Пети дубъл] Армион-ап-Карастеро

Post by Raiden »

Армион-ап-Карастеро
Даенлин, Длан
Възраст 48 години
Височина 178 см
Тегло 72 кг

Качества:
Кристален Слух - Расова дарба
Ловкост - Класово качество
Красота - Армион е природно красив, макар и да не е наясно с този факт.
Приятелство с животни - Армион уважава животните и те усещат това.
Клаустрофобия - Поради живота си в гората, Армион не е свикнал с тесни пространства и изпитва страх от тях.

Статистики:
С 20
И 15
Л 15
Б 20
В 15
Е 0
ДП 5
ЕП 5
БП 10
ПП 10
ТП 10
Късмет -1

Вторични статистики:
Акт 9
ЖТ 35
Въз 7
МТ 0
Пре 0
Товар 35
Вдигане 80
Скок 1
ДА/ЗП 6
ПА/ЗБ 7
АР/ЗО 6
Щети 2

Умения:
Черна тетива – 21
Лекуване – 21
Флора и фауна – 21
Наука – 8
Създаване на стрели – 5
Катерене – 4

Армион беше добре сложен. Определено имаше хубаво тяло и чаровна усмивка, но сам не знаеше това, тъй като не беше свикнал да се сравнява с другите. Лицето му беше благо и не познаваше гримаси като злоба или отчаяние.Очите му бяха проницателни. Косата му беше тъмно кестенява, не много къса и естествено рошава. Свикнал беше да носи стандартните в гората зелено-кафяви дрехи, като блузите му винаги бяха с качулка, с която да покрие главата си при силно слънце или при студен вятър. Качествените обувки също бяха нещо, на което даенлинът държеше и за което беше на мнение, че ресурси не бива да се пестят - как иначе се газеше в сняг, по пресечен терен или пък върху отровни бодили и треви.

Животът на Армион до скоро беше сравнително монотонен - живееше с баща си в една къщурка едно малко и забутано горско село, далеч от проблемите в града, далеч от амбициите на големите, далеч от лицемерието и лъжите. Беше свикнал да се задоволява с това, което имаше и да не ламти за повече - така го беше научил баща му, който Армион чувстваше и като по-голям брат и верен приятел. Още от малък беше свикнал да уважава природата във всичките й аспекти - нямаше безпричинно да нарани или убие животно или да злоупотребява с богатствата на гората. Въпреки това знаеше, че злото и завистта върлуваха по света и че не всички бяха добронамерени. Поради тази причина младият даенлин вярваше напълно само на другите обитатели на селото, защото там важеше правилото - един за всички и всички за един. Това беше и начинът да оцелеят - заедно ловуваха, заедно се трудеха, заедно живееха и всичко беше общо. Армион често имаше проблеми с момичетата - не че не ги харесваше, дори напротив, а и беше сравнително чаровен, но просто не знаеше как да общува пълноценно с жена. В няколкото случаи, когато някоя девойка го харесаше, той просто не знаеше какво да каже или да направи, така че й покаже чувствата си и да я заинтригува. Доста голяма част от проблема се държеше на факта, че даенлинът беше израснал без майка. Баща му не обичаше да говори за това - тъмните елфи силно обичаха и бавно и мъчително понасяха раздялата. Армион беше чувал само, че тя все още е на този свят и живее в някой от околните градове. Интересно му беше да научи що за човек беше тя, макар и да го беше страх, че може да се разочарова.
Всичко, което Армион знаеше го беше научил от баща си и местния лечител. "Старият" беше бивш войн от обществото на Кървавия Сокол и показа на сина си тънкостите на стрелбата с лък. Показа му и как да си прави стрели. Вярно, че Армион тренираше усърдно, но все още не беше достатъчно добър... особено във второто. От селския знахар пък научи как да чете, как да почиства и превързва по-леки рани, как да лекува някои по-разпространени болести. За почти 50-те си години в гората даенлинът нямаше и как да не научи специфичните характеристики на разните растения и животни - знаеше кое става да ядене и кое не, кое е отровно и опасно, кое може да се ползва за по-бързо заздравяване на раните.
Преди няколко седмици обаче нещата се промениха - баща му го извика и му нареди да тръгне по света. Каза му, че в него има потенциал и не му се ще застоя в селото да провали светлото му бъдеще. Армион беше против, но реши да не противоречи на човека, на който дължеше всичко. Обеща му обаче, че няма да забрави ни него, ни селото и от време на време ще се връща, за да ги види. Няколко дни по-късно даенлинът със сълзи на очи за пръв път напусна сам селото...

Пари: 290

Съставен лък - Щети АР +1 / Обсег 100м / Тегло 3кг

Колчан със стрели:
6 Обикновени - Щети 5 / Тегло 0,2кг
3 Широки - Щети 7 / Тегло 0,2кг
3 Бронебойни - Щети 4 / Тегло 0,2кг

Кожен нагръдник - 5М/5С/8Т / Тегло 6кг

10 метра превръзки и бинтове

Факла

Огниво и прахан - 3
Post Reply