Български кътчета: Белинташ

42
Locked
Сивостен

Български кътчета: Белинташ

Post by Сивостен »

Прохладна лятна утрин, греховно рано от моя гледна точка. Среща под борчетата, аз предпоследна (ей в това е номерът, да си предпоследен, хем не висиш да чакаш, хем някой друг обира парата при закъснение). От много дни не съм вдишвала свежо-прохладния утринен въздух и му се наслаждавам … цели пет минути. После почвам да нервнича, защо така еди коя си още не е дошла, нали срещата е в седем, а вече е седем и десет (това, че самата аз съм дошла в седем и пет е древна история). Пият се кафета от...

--
Прочети тук: http://www.sivosten.com/content.php?review.737
User avatar
fizik
Молекулно прост
Posts: 2083
Joined: Wed Mar 10, 2004 11:33 am
Location: Nirgendwo in Afrika

Re: Български кътчета: Белинташ

Post by fizik »

Чудесен пътепис :-) Това си го записах в списъка на местата, които трябва да се посетят. Ама доколкото разбрах само с кола става? ghhh Мене ми се ще да има някакъв вариант с обществен транспорт, хм :unsure:
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
blueberryhill
Posts: 30
Joined: Wed Apr 25, 2007 10:21 pm
Location: Sofia

Re: Български кътчета: Белинташ

Post by blueberryhill »

Кое му е чудесното? Там напълно липсва интересната всъщност информация за Белинташ. Там ходят най-вече чужденци, защото по някакъв начин са научили за това магическо място много преди нас. Че има скала има, ама не е това интересното. Че има издълбана карта на звездите - има, но пак не е това интересното. Че е от преди траките - да, незнайно чие е , но пак не е това интересното. Не че е задължително като отидеш в Рим и да видиш папата, ама поне знай, че го има. Този бог Сабазий ли беше със змиите около него хич не е от добрите. Не препоръчвам на всеки да ходи там. Четете преди това, информирайте се.
Спрете Земята, искам да сляза!
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Re: Български кътчета: Белинташ

Post by Andras »

Ти пак ли започваш с конспиративните теории?

А инак - мне, докато не се научи проклетото Кърлежи на инфраструктура, на там повече няма да ходя. Хайде, че е зле устроен град - знаем кога е строен. Че вътре всичко е ем така ем иначе - иди дойди. Ами че при целия шум около многобройните археологически обекти там, на посетителя се предлагат оферти от сорта "Кандардисайте шофьора да ви спре на разклона и вървете два километра надясно по шосето. Ако се забавите след пет, трябва да се върнете не до първото село, а до второто, което е на 8 километра...". Върхът бяха екскурзоводите на Перперикон - от трима един не правеше разлика между греда и колона, една беше гимназистка със съмнителна компетенция, а третия - дето беше действително кадърен беше наличен по случайност.

В пътеписа гледам са тръгнали от Асеновград за Белинташ, в Асеновград отдавна не съм стъпвал, може и нормални да са нещата. А дано поне там са се освестили.
Si vis pacem para bellum
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Re: Български кътчета: Белинташ

Post by The Doctor »

Еми в Асеновград преди малко повече от година и половина всичко си беше наред... поне откъм дюнери и девойки ;) А на гимназистката само компетенцията ли и беше проблема?

Иначе на мен - като простичко водноземно - ми се понрави достатъчно частта със шляпането и басейнчетата. Знам как да стигна до там, какво горе-долу представлява, няколко думи за забележителностите - за останалото не знам защо ми се струва, че ще науча на място? Сигурно щото съм наивен, или щото не искам да си разваля кефа - трябват ми няколко думи на добро впечатление, не енциклопедия. Ей затуй още помня на Жеко триминутката за Златоград - дори не знам освен най-общо къде се намира, ма пак бих отишъл (жалко, че не го описа). Затова и подкрепям Физика - чудесен пътепис.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
User avatar
Andras
Emeritus
Posts: 8767
Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Location: София
Contact:

Re: Български кътчета: Белинташ

Post by Andras »

Е, топографски беше добре оформена. Но не си заслужаваше да минеш половин България заради топографията й.
Si vis pacem para bellum
Оркрист

Re: Български кътчета: Белинташ

Post by Оркрист »

Съвсем си ми харесва и на мен. Много ми допада стилът и... достатъчно ми бе привлечен интересът, та да искам и там да ходя. Да, останалото мога и сам да го открия. За мен е хубаво споделена личната гледна точка.
По-накратко казано - много браво на авторката.
Phyllisreere (от сайта)

Български кътчета: Белинташ

Post by Phyllisreere (от сайта) »

wh0cd318881 [url=http://atrovent247.club/]atrovent[/url] [url=http://metformin365.us.com/]metformin[/url] [url=http://buyhydrochlorothiazide.us.com/]hydrochlorothiazide[/url]
CharlesSix (от сайта)

Български кътчета: Белинташ

Post by CharlesSix (от сайта) »


shoes
Locked