(UA): Жак-Такиб (бин Франсуа бин Абдул-Муктадир) Ал-Уакил

Мястото, където са описани всичките видове герои от <b>активните в момента (или организиращи се) линии</b>. Тук запишете персонажите си - техния характер, описание и (ако е нужно) статистики.
Post Reply
User avatar
Асен
Posts: 1174
Joined: Tue Apr 06, 2004 8:27 pm
Contact:

(UA): Жак-Такиб (бин Франсуа бин Абдул-Муктадир) Ал-Уакил

Post by Асен »

Жак-Такиб (бин Франсуа бин Абдул-Муктадир) Ал-Уакил Жак-Абдуллахи Ибн Барака е 21-годишен французин 3-то поколение, макар и светлокож за етноса си. Син на арабски емигранти и внук на такива, корените му са от Алжир, Мароко и Тунис, а сам се определя като гражданин на ЕС, въпреки, че на евробюрократите им мисли само хубави неща, най-приятното от които би включвало вуду-кукли.
Израснал е отчасти по улиците, отчасти в салона по френски бокс, отчасти в училище, сега се е записал успешно да следва. Обмислял е военно училище, но после е решил, че правото му харесва повече, смята да специализира в гражданско и семейно право и изненадващо – защита на малцинствата.

Покрай салона, в който учи пътят от юмрук до юмрук и обратно* и училището, в което учи пътят от точка до точка без да вижда особена разлика, младият Жак-Такиб минава по улиците, не на всички от които представянето само с подходящата част на името си е достатъчно, за да си в безопасност. Впрочем, улицата никога не е далеч, така че младежът я е опознал отрано. В това помагат и познанствата му от салона**, а предвид квартала и етническата му принадлежност, същите познанства са му спестили не един бой от по-кореняци французи***.
Ако се движиш с хора, които обществото не харесва, и ти също не си сред любимците му, рано или късно намирате общи черти. За щастие на младия Жак-Такиб, тези общи черти засега не са прекалено много. Все още би се опитал да помогне на хора, за които улицата е враждебна среда, ако види, че може да имат проблеми, например. За сметка на това често се гъбарка със стереотипите за арабите. Ако някой се хване, обикновено просто го отписва от списъка на “свестните хора” и го слага малко под или над евробюрократите, според случая. Расизмът във Франция не винаги е бил толкова открит, но никога не е изчезвал, както доказват политическите успехи на един неотдавнашен кандидат за президент. Доказват го и няколко нападения над него с цел телесни повреди, в повечето случаи - неуспешни. При едно от тях, три неонацистчета се "опарват" лошо. За щастие, “тъкмо носех кинжала на дядо ми на поправка, но майсторът го нямаше”... въпросната джамбия наистина е богато украсен предмет на изкуството, датиран от 18 век, така че версията минава. Освен това има силно извито острие от дамаска стомана, но по-странното е, че при първите порязвания на един от нападателите, въпросният почнал да се гърчи, все едно нещо го гори отвътре. Покрай делото си се е запознал с един читав следовател, както и с един безделник, който става свидетел на последно действие и после-свидетел в съда. За последното Жак-Такиб му е доволно благодарен, така че от време навреме пият по някоя бира или играят на Куейк. Жак-Такиб често губи срещу опита му, който видно се измерва не с часове, а с месеци пред екрана.
За разлика от това, което си мислите, последно действие в живота е да извикаш линейка за онзи на земята. Особено ако нямаш представа какво му е, но му тече кръв, която ти си пуснал...**** Впрочем, порязаният е получил и трайна амнезия за около половин година, баща му е отказал да има нещо общо с него, а след половин година Франсуа го е засякъл на улицата. Изявявал се е като уличен худозник с леко “обратни” маниери. Разбира се, не го е познал, а и да беше, само оправданият би могъл да ги съди за причиненият уплах и страдание – но е преценил, че няма смисъл*****.

Покрай всичко описано, и нямам предвид само послендият случай, е натрупал известна известност, малко практически опит, който повечето спортисти не искат да имат, а в крайна сметка си е намерил и работа като охрана на заведение. Целта му, разбира се, е да си вземе дипломата и да се измъкне от този начин на живот. Засега покрай него се е запознал с една художничка и братовчед й от Англия, които измъква от дискотеката, която пази. Изненадаващо, но малката се оказва “яка кака”, както се разбира по-късно. Разбира се, това не би променило много резултата, ако им бяха скочили въпросните момчета, прекалено пияни бяха, за да се уплашат от обикновено коте-гаеши - и едва ли щяха да се опитват да пазят опонента, което създава известне проблем на някои айкидоки, според опита на Жак-Такиб. Впрочем, и необикновено коте-гаеши****** можеше да не свърши работа, но поне двамата успяват да намерят обща тема за разговор, така че тримата се виждат и друг път. Е, братовчед й не се включва в спарингите, но после активно пие безалкохолна бира с тях. Някой от тези дни може да им позволи да разберат и за интереса му към окултното и да види как ще реагират.

*Който лаф има смисъл само на френски, съжалявам.
**Което може да идва като шок за някои, но не всички уйчещи се да се бият имат ринг в главата си като крайна цел. Някои просто не искат тях да ги бият, други имат други цели.
***Тоест, едва ли са му спестили първият успешен, но след посещението при извършителите с няколко колеги от салона, се е разчуло и поне някои нео-нацистчета са решили, че има и по-лесни жертви.
****И особено, ако наблизо е имало банкомат, което и децата знаят, че може да означава "записаха ме, че минавам, на ши****та камера, куките все едно ще ме намерят да ме питат за инцидента".
*****Поради поговорката за вземането на цървулите/камилите на бедняк и поради опита със съдебната система, който сочи, че парите няма да си струват нервите.
******От ония, дето чупят ръката на хванатия още в полет. Не е точно духовно извисено, поради което не се учи в повечето школи.


Връзки вътре в групата.
Той е и оправданият за самозащита арабин с ножа от отключващия фактор на персонажа на Галеан - горният случай е част и от моя отключващ фактор. А героят на Роуг е един от следователите по делото ми, така че се познавам и с него.
Освен това след измъкването на двамата артисти от дискотеката, също Игрови Персонажи, вероятно поддържа поне колегиално-приятелски връзки с художничката, известни още като “спаринг”. От негова гледна точка са “невинни дечица от готините предградия” - поне когато бях в Париж, по-кофти квартал беше центърът.
Доколкото знам, бившият планински спасител, също Игрови Персонаж, е потърсил работа като охрана в моята дискотека, все пак е бивш военен, така че се познаваме и с него.

Тяло Атлетичен
Скорост Бързи ръце (и крака, питайте спаринг-партньорите му)
Ум Умен
Душа Леко затворен, но сърдечен
Обща атлетика
Уличен кикбокс
Guns, guns, GUNS
Общообразователни
Наблюдение
Скриване
Избягване
шофиране
Инициатива
чар
Лъжене
*"Работещи" окултни практики
Език на тялото
Охрана в кофти бара (власт/съюзник)
Обсесия: Постигането на Разбиране За Нещата, Които Са Отвъд Гранците На Вашето Въображение (Но За Които Лъвкрафт Може И Да Е Имал Идея)
Страх: социална изолация
Ярост: ултра пацифисти, лозунгът "насилието нищо не решава" противоречи на опитът му, който казва, че често решава поне кой ще има нужда от (зъбо)лекар
Благороден: защита на "невинните" (без уличен опит, беззащитни)
Насилие 4 устоял/2провалил
Безпомощност 1 устоял
Личност 2 провал
Неестествено 2 устоял
Изолация: Няма
Last edited by Асен on Wed Oct 28, 2009 10:28 am, edited 3 times in total.
"Anyone can become angry—that is easy. But to be angry with the right person, to the right degree, at the right time, for the right purpose, and in the right way—this is not easy."
- Aristotle, The Nicomachean Ethics
"Knowing is half the battle. The other half is violence."
Do you think Helen would have launched a thousand ships had she been moderately pleasant, and reasonably attractive in a good light?- Lugh, on the subject of sex in RPGs, on RPG.net
Weird crazy shit happens. You can either laugh or cry. It hurts less to laugh. -Old Geezer, RPG.net
shentefac
Posts: 3
Joined: Thu Aug 06, 2009 12:35 pm
Contact:

shente1

Post by shentefac »

Thanks for your hard work, hope more and more people come here to sharing their valuable business experience. Let improve business skills together. Thanks your suggestion. Just for my need. I've been listening to this album a bunch recently. Really great. I'll assume this is directed to me since it's right under my post. stainless steel pipe
Post Reply