Middle-earth, доуточнения

Тук можете да разберете повече за Портала като организация за интернет ролеви игри, да дадете своите предложения или да потърсите други играчи за новата си идея за приключенска линия.
Post Reply
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Middle-earth, доуточнения

Post by Squall »

Значи, да обобщя идеите ми до момента и евентуалните участващи:

Игра в света на Толкин, Средната земя, като основната идея е за малко по-пауърплейско приключение, така да го наречем, в което героите са приближени до висшите среди, по-знатни бойци, известни мъдреци и т.н., нещо от сорта. Няма да има 40 дни обикаляне; директно се включваме в приключението, групата е заедно и всички са включени по какъвто и да е начин. Първоначално смятам да почнем с кратка линия, която ако успешно завършим /дай боже!/, ще разклоним и продължим.

За системи има няколко варианта. Най-добрия и предпочитан от мен вариант е фрийформ, с евентуални доутчнени правила. Другите са модифициран Е3 и d20. Тук чакам и вашето мнение.

Играчи:
1. Daredavil
2. Raiden
3. Асен
4. Ivan_Helsing - 5-10%
5. Alido /човек от моя клас/ - 10%

Още играчи се приемат.

Така, относно време и място на дейсвието. Мислех за развитие след края на Третата епоха /което ще рече след действията във Властелина на пръстените, ако някой не знае за какво става въпрос/, като дадения по-долу въвеждащ пост е именно по този вариант. Ако имате предложения, подлежи на коментар.

Предистория:
След победата над Саурон и злите му слуги, над Средната земя настанал продължителен мир. Крал Елессар /Арагорн/ властвал над човешките земи, заемащи огромни територии, а владенията на джуджета и елфи в Средната земя залязвали. Хобитите продължавали да живеят в своето Графство, вече напълно свободно от човешка зависимост. Членовете от Задругата на Пръстена - хобити вече не живеели (или поне не в Средната земя) - Фродо, Самознай, Перегрин и Мериадок, а Гандалф отдавна бил отпътувал отвъд Великото море. През 120-тата година от Четвърта епоха по летоброенето на Гондор, починал и крал Елесар. Тогава, според преданията, Леголас построил кораб и заедно с Гимли джуджето отплави през Андуин на запад. С това свършила Задругата на Пръстена.
Със смъртта на Арагорн Елессар настъпило разединение в човешките територии. Роханци искали свое собствено управление, независещо от Гондор. Наследникът на престола, Елдарион, не желаел нови войни и поквари на Средната земя и отстъпил, но все пак разединението било факт през Средногодишния ден на 200-тата година от Четвъртата епоха. През последните 20 години от живота и царуването си, Елдарион, въпреки огромните си усилия, не успял да запази целостта на кралството си под влиянието на своите сестри и след смъртта на краля, държава Гондор на практика не съществувала (година 220 от Четвъртата епоха по летоброенето на Гондор). Той не оставил наследник и избора трябвало да бъде между синовете на сестрите му - Фарамир Елессар и Еарендил Елессар, и владетеля на Рохан - Елфвине Прекрасни, син на Еомер Еадиг, който пък вече бил към края на своя живот.
На практика, положението в Средната земя било пред война не заради големи конфликти, а заради човешката горделивост и инат, както и желанието за власт. Борбите за престола продължавали 5 години, през които Елфвине починал, а неговия трон в Рохан заел сина му - Брего II.
Така, през 225 г. от 4. еп., Средната земя била пред първата Война на Хората. За да избегнат това, тримата кандидати за престола решили на събрание да изберат най-подходящия начин за избор на Крал Човешки.


Това е началото, ако ви харесва така, ще допиша началото, след героите де. Имаше вариант за въвеждане на орки и зла страна, ако искате може да го измисля някак.
Въобще, в момента се приемат всякакви предложения - относно система, цялостна смяна на епохата, смяна на конкретния сценарии.
Last edited by Squall on Fri Dec 12, 2008 12:04 am, edited 1 time in total.
User avatar
Асен
Posts: 1174
Joined: Tue Apr 06, 2004 8:27 pm
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Асен »

Аз не съм потвърждавал, че ще участвам, така че моля моето име бъде премахнато от списъка с играчите!
Казах, че ще видя система, сетинг, кой още участва, какъв е очакваният стил на играта и силово ниво на героите - евентуално, тогава може да се запиша на общо основание. Чакам още информация, но засега по графите "сетинг", "система" "силово ниво", клоня към отказ от игра!
"Anyone can become angry—that is easy. But to be angry with the right person, to the right degree, at the right time, for the right purpose, and in the right way—this is not easy."
- Aristotle, The Nicomachean Ethics
"Knowing is half the battle. The other half is violence."
Do you think Helen would have launched a thousand ships had she been moderately pleasant, and reasonably attractive in a good light?- Lugh, on the subject of sex in RPGs, on RPG.net
Weird crazy shit happens. You can either laugh or cry. It hurts less to laugh. -Old Geezer, RPG.net
Daredavil
Posts: 928
Joined: Sat Jun 09, 2007 1:58 pm

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Daredavil »

аз казах, че принципно съм навит, но предпочитам да не играя Ендивал. Не притежавам нито една от трите книги а и системата не ми хареса особено. Твърде много неща трябва да се помнят. Лично аз ще се радвам ако има възможност за "Evil" персонжи. Може да не истински гадове, ама да са поне малко зли. Обикновено играя лошо момче и смея да твърдя че добре се специализирах в тази област, а досега не ми се е случвало да съм играл добър пресонаж. Тук е мястото да кажа че вече 3 игри съм играл с Рейдън, една от които даже и завърши (всъщност тя е единствената завършила игра във форума), та смея да твърдя че двамата с него сме добър екип. мислим еднакво, бием се еднакво, дори дишаме еднакво. На път сме да започнем четвърат игра заедно.

П.С. по принцип не искам да критикувам други играчи, но съм играл две игри с Хелзинг и впечатленият с които останах бяха че е инитилигетен с богато въображение, но несериозен -в едната зачезваше за дълги периоди и бе човекът който липсваше най-дълго, в другата се отказа още от самото начало след като ни мъчи месец -два с постянното си присъствие-остъствие. наблюдавал съм го и в други игри, в които не съм участвал и там също участието му не е много редовно.Разбира се това не пречи в тази игра той да е по-редовен. Както казах той е умен, и може би просот му е било скучно. Ето защо може би е добра идея да се запасиш като водещ поне с още двама трима човека. И последно - след "Пророчеството..." ми се струва добра идея ако можеш да намериш жена -играч.

П.П.С .Герой ще напиша като видя системата и правилата.
Не знае никой преди колко века
разбудила е тя човешкото в човека,
но струва ми се, в нощ студена
от майчина целувка е родена.

Усмивката - тя води двама млади
към върхове и звездопади.
Усмивката
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Squall »

Асене, идеята за сетинга мисля, че беше основната и я обсъдихме, не разбирам какво те отказва от сетинга. За система казах вие да предложите, понеже към Средната земя няма конкретна система.

Ако не се съберат играчи, трима поне, не мисля че има смисъл да почваме.
User avatar
Асен
Posts: 1174
Joined: Tue Apr 06, 2004 8:27 pm
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Асен »

Скуале, чак толкова ли е тънка разликата между "попитах те какво замисляш и го прочетох" и "искам да играя в него", че само аз да я виждам?
Повтарям, махни ми името от списъка с играчите! Ако реша да се включа, ще пиша в темата, но за момента предложението не ми пасва.

Е, поне ще ти обясня защо. Може пък да обърнете внимание на казаното и да го обсъдите с играчите, аз поне го намирам за полезно :P !

А какво не ми харесва в сетинга на Толкин - да започнем с обективния морален компас. Орките са обективно зли, което е чудесно за игра в стил Занданолаз и Змейотреп, но за политически интриги не става. Как ще го направиш, не знам, но Толкин без обективен морален компас просто е равно на тотална промяна на сетинга.
Само по себе си това може да бъде хубаво, но толкиновият морален компас пасва повече на друг тип игри, не на тези, в които предпочитам да играя в момента. Нямам предвид "без" морален компас, а с различен такъв.
(Толкин е поставил в основата на света си католическата доктрина за природата на Доброто и Злото. Аз в момента предпочитам да играя с дуалистична или псевдо-дуалистична такава).
Добави към това проблемът с илуватароизбраните. Нещата, че и расите, или имат Докосването на Илуватар, или нямат и колкото по-малко имат от него, толкова по-малко съвършени и по-зли са. Справки, виж разликата между елфи и орки, а за "плъзгаща се скала", сравни низходящата градация на съвършените елфи, несъвършените хора и непоправимите орки. Извън игровите проблеми, подобна постановка просто не ми харесва - въпрос на вкус.


После преминаваме към системата. Към фрийформ казах, че имам алергия. Идеалният ти вариант е нещо, базирано на Зар20 (заради уклоните), но това в най-добрия случай не ме привлича, а вариантите с Тру20 и Железните герои или не пасват на Средната земя, или не съм ги чел достатъчно, или и двете.

Силово ниво - нямам желание за пауърплей. По-скоро ще седна да дълбая в точно обратната посока. Стил на играта и участници още не са уточнени, така че нямам коментари, но посочените проблеми са ми напълно достатъчни.

Хайде, стига съм ти вършил работата по анализ на предложената игра :-D !
Last edited by Асен on Tue Dec 16, 2008 3:55 pm, edited 1 time in total.
"Anyone can become angry—that is easy. But to be angry with the right person, to the right degree, at the right time, for the right purpose, and in the right way—this is not easy."
- Aristotle, The Nicomachean Ethics
"Knowing is half the battle. The other half is violence."
Do you think Helen would have launched a thousand ships had she been moderately pleasant, and reasonably attractive in a good light?- Lugh, on the subject of sex in RPGs, on RPG.net
Weird crazy shit happens. You can either laugh or cry. It hurts less to laugh. -Old Geezer, RPG.net
User avatar
Raiden
Posts: 542
Joined: Mon Jun 04, 2007 10:22 am
Location: София

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Raiden »

Аз също не съм обещавал, че ще играя :o Трябва да знам повечко за историята, която ще се разиграе. Предните пъти, когато съм играл, това беше грешка от моя страна, макар и само на късмет да съм попадал на хубави замисли. Вече знам, че трябва да се разпитва предварително, за да няма после фалове. Три пъти мери, един път режи ;)
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Squall »

Добре, никой не казва, че сте обещали, че ако не играете ще плащете неустойки и каквото и да било. Просто съм сложил ориентировъчно да се знае кой, как, защо.

Като гледам иначе няма особено желание за игра, или поне с такова впечатление оставам, но все пак ако искате, ще пусна още нещо.
User avatar
Асен
Posts: 1174
Joined: Tue Apr 06, 2004 8:27 pm
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Асен »

Всъщност, пратих линка с темата на няколко човека, които харесват Толкин и евентуално, може да имат време за игра. Повече от това не мога да ти помогна, не си говоря с толкова много толкинисти :P !
Пиши все пак повече, може на някой да му дойде музата за персонаж - от всяко положение не губиш много :-D !
"Anyone can become angry—that is easy. But to be angry with the right person, to the right degree, at the right time, for the right purpose, and in the right way—this is not easy."
- Aristotle, The Nicomachean Ethics
"Knowing is half the battle. The other half is violence."
Do you think Helen would have launched a thousand ships had she been moderately pleasant, and reasonably attractive in a good light?- Lugh, on the subject of sex in RPGs, on RPG.net
Weird crazy shit happens. You can either laugh or cry. It hurts less to laugh. -Old Geezer, RPG.net
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Squall »

Мерси за помощта, наистина. :-)

Иначе, като се позамислих и огледах писаното дотук, мисля, че ще е по-добре вариант, в който присъства "зла" страна в сблъсъка, да речем по време на Войната на Пръстена. Кажете какво ви е мнението по въпроса, да знам кой вариант да пиша. За системата, ако не постъпят предложения, оставаме фрийформ.
Daredavil
Posts: 928
Joined: Sat Jun 09, 2007 1:58 pm

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Daredavil »

Аз определено съм "за". Въпросът е как ще съчетаеш нещата. А също доколко "злата" страна ще бъде "зла", "добрата" - Добра" дали "злите" ще са ботове на системата или реални играчи и ако да дали ще имат реални шансове да победят или те ще са такива само на хартия. Неща като баланс и мощност на нивото са много важни. Засега аз все още не съм се отказал.При все че съм заявил участие ив друга линия (а това ще ми отнеме доста време) идеята ти ми харесва - поне на начален етап, но не съм пуснал герой защото искам да видя развитието й. Засега около 90%съм сигурен като участие.

П.С. Ако има зли персонажи аз ще играя зъл. винаги играя зли хора - най-вече крадци и мошенци, но също и убийци.
Не знае никой преди колко века
разбудила е тя човешкото в човека,
но струва ми се, в нощ студена
от майчина целувка е родена.

Усмивката - тя води двама млади
към върхове и звездопади.
Усмивката
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Squall »

Еми в такъв случай, ако утре имам време, ще напиша друг вариант. Но май се очертава single player...
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Squall »

Няма да пиша подробно, понеже предполагам тия събития са известни на познаващите историята.

Действието започва по време на Войната на Пръстена. Задругата на Пръстена вече е разкъсана, Фродо и Сам са сами по пътя към Съдбовния връх; Мери и Пипин са пленени от орки; Гандалф е в неизвестност за света след Мория; Боромир, Арагорн, Гимли и Леголас преследват орките, отвлекли хобитите. Саруман готви атака, с която цели да съкруши Рохан, но както винаги не разкрива напълно плановете си и враговете му вече забелязват липсата на най-важната част от войската му - войските на Шаграт /главнокомандващия на урук-хай войските на Саруман/; през това време, в Рохан вече се съвзимат от разцепленията в царския двор, породени от Грима Змийския език. Еомер е повикан при крал Теоден със специална задача за него и най-верните му войски.
/при единия вариант героите стават най-приближените в конницата на Еомер; при другия - съветници и бойци от елитния батальон на Шаграт /.
И Еомер, и Шаграт са изчезнали вече от около седмица като единствените слухове за тях са, че яздят неуморно към неизвестна цел.
И в двата варианта, на героите, колкото и приближени да са те до своите главнокомандващи, не е разкрита целта на мисията, освен посоката - скалата Ерех.

Да кажа, че събитията след точката на начало на играта не съществуват и нищо от тях не е задължително да се случи.
Фрийформ игра, чакам герои.
Daredavil
Posts: 928
Joined: Sat Jun 09, 2007 1:58 pm

Re: Middle-earth, доуточнения

Post by Daredavil »

като начало идеята ми се струва добра. Ще постна герой тези дни. Със сигурност ще бъда на страната на Саруман. дано се съберем поне трима-четирима сериозни играчи.
Не знае никой преди колко века
разбудила е тя човешкото в човека,
но струва ми се, в нощ студена
от майчина целувка е родена.

Усмивката - тя води двама млади
към върхове и звездопади.
Усмивката
Post Reply