Глава 1: Нови пътища, нови решения

Линия по Е3
Post Reply
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Глава 1: Нови пътища, нови решения

Post by Squall »

Хронология

Squall wrote:Бенен каза довиждане и продължи по пътя си, а четиримата спътници отново останаха пред избор, без много информация. Можеше да се върнат при Грегор и да искат помощ, но от друга страна можеше да ги сполети нещо по-лошо, избирайки този път и заздравявайки "търговски" отношения с Червенобрадия. Освен това, можеха да търсят помощ от други организации, като например от търговските гилдии или някой друг, като това щеше да е наистина лесно пътуване, но трудно за осигуряване и също така - не много сигурно. Самостоятелен път с подходящото проучване беше най-сигурната възможност, без да привлича много внимание и престъпници, но пък беше по-трудна за подготвяне и провеждане.

Може би имаше още много възможности за пътешествениците, много от които не водеха към Дерек или Анрант, но пък бяха наистина по-страшни и тежки. Може би имаше и други, по-кратки пътища към задачата, поставена от Грегор, която вече четиримата водеха навярно сами, но и сами определяха пътя си.


Ivan_Helsing wrote:Ерик се замисли, и после заговори тихо, но достатъчно силно че другарите му да го чуват:
-Дайте да тръгнем сами и да се надяваме да не бъдем обезглавени до един, а?


Legolas_93 wrote:Валандин погледна своите приятели и реши че варианта на Ерик е най-удачен в този момент.
- И без това ще умрем някога, поне да го направим в битка. - отговори с усмивка на лице даенлинът./чакам решение до 5 дена, максимум седмица, след което аз пиша. Ако трябва сам ще си пиша, но линията ше върви xD /
Ivan_Helsing
Posts: 504
Joined: Fri May 26, 2006 11:21 am
Location: Враца

Re: Глава 1: Нови пътища, нови решения

Post by Ivan_Helsing »

Ерик, вече леко раздразнен, попита:
-Е, тръгваме ли или някой все пак е решен да пита?
Squall
Griever
Posts: 1842
Joined: Sun Jul 31, 2005 4:13 pm
Location: София
Contact:

Re: Глава 1: Нови пътища, нови решения

Post by Squall »

Групата тръгна. Както всичко беше в един застоял момент, изведнъж всички се раздвижиха, оживени от някаква идея, чувство или каквото и да било. Разчупи се задушната атмосфера, отвори се дори лек разговор между пътешествениците. В леки шеги и на моменти по-сериозни разговори премина следобеда. Приключенците отдавна бяха оставили града зад себе си и вече виждаха само стените му в далечината в редките случаи когато се обръщаха да огледат назад. Бяха решили да се движат близо до гора Гуас на северозапад, поне до някой момент, в който щяха да се отклонят на запад в посока Теодрикон докато достигнат реката и малкото градче. Поне такъв беше плана, засега. Когато се замесиш с тези неприятни, да ги наречем, среди на черното общество, плановете не винаги са това, което са.

Навън вече слънцето залязваше, когато групата реши да спре за през нощта. Намериха подходящо място под един хълм, не много каменисто, на разстояние от гората. Набързо устроиха лагера, запалиха огън и започнаха да вечерят, поддържайки приятен разговор. Разбира се, както и очакваха, не можеше всичко да мине просто така, без нищо да им пречи или поне да им отнеме вниманието. Ерик усети шум откъм гората. Нещо мърдаше в по-високите треви, но сякаш нарочно искаше да привлече погледите на пътешествениците. Не се опитваше да прикрие звуците както и да било, но човека не успяваше да го види. Изправи се бавно, за да може да вижда по-добре, и въпреки че смяташе че създанието наблюдава точно тях, то не направи каквото и да било, за да се откъсне от погледа на Ерик. Нещо странно се случваше.
Ivan_Helsing
Posts: 504
Joined: Fri May 26, 2006 11:21 am
Location: Враца

Re: Глава 1: Нови пътища, нови решения

Post by Ivan_Helsing »

Ерки посочи с тоягата към движението за да привлече вниманието на другите, но не каза нищо. Почака каквото и да беше там да се покаже или някой друг да реагира.
Post Reply