Лингвистика, драми и ми откраднаха рачето...

Питам се дали... или?
Locked
Daredavil

Лингвистика, драми и ми откраднаха рачето...

Post by Daredavil »

Как пък един не ми написа правилно името. То не бе Дир - девил, не бе Дер - Девил (най-близокто), не бе дюде, но Даге - давил вече е нетърпимо. Чете се Деърдевил (Дръзкият дявол). Само за сведение.

П.С. не че е нещо важно, ама е ужасно досадно да ви бъркат името. Вие филми на Марвел не гледате ли бе???? Знаех си че трябваше де избера Батман ама на, кой ме би през главата??
П.П.С. Ето и въпросният случай е тъкмо темата - Деърдевил - поредният герой с маска, когото полицията отначало преследва, а в края на филма му помага (идентичен случай като в "Батман").
Не знае никой преди колко века
разбудила е тя човешкото в човека,
но струва ми се, в нощ студена
от майчина целувка е родена.

Усмивката - тя води двама млади
към върхове и звездопади.
Усмивката
Jane Undead

Re: Относно присъствието на "лошите момчета" в творчеството

Post by Jane Undead »

Добре, размиват се. И както от това? Така де, какви са последствията, освен че хората вече харесват и "лошите" герои? Ще доведе ли това до нов жанр филми? А какво показва това размиване (може би че кино-сценаристите са поумнели напоследък)?
Девять граммов в сердце…
Постой, не зови!
Не везет мне в смерти,
Повезет в любви.
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец

Post by Дилвиш Прокълнатият »

Майко мила...

Първо, "напоследък" е откак има писменост. Справка - епосът за Гилгамеш. Край на дискусията.

Второ, "Daredavil" не се - повтарям, НЕ СЕ - чете като "Деърдевъл". Няма как "а" да премине в "е" между две твърди съгласни. Никакъв, който да ми е известен.

За неизписването - в Лука 6:41 има и причина, и обяснение.

И обикновено не, БЕ, не гледам филми Марвел, БЕ.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Post by The Doctor »

Да си препикая предварително колчетата на поста обаче. Ето:

Image

Тъй. Сега ще заспоря с Диливиливиша обаче - ако разглеждаш Daredevil като съчетание от dare и devil, ще се чете "деър-девъл", по канонично ингилизкому ;) И то докато с дяволите можеш да си поиграеш малко на произношения, деър ще си е деър... И всичко туй щеше да е вярно, ако нашият приятел тук не си беше объркал ника още при регистрацията - сега е вероятно Деърдейвъл, или -дайвъл, зависи от акцента :shock: Сиреч, "девъл" се пише "dEvil", не "dAvil" - мога да го променя?

И след като приключихме таз лингвистична гимнастика, надявам се за всички станала ясна, верно да се върнем на темата, а? Аз пък смея да твърдя с апломб, че добре измислените герои не са нито положителни, нито отрицателни. Разбирам обаче за какво говори Дявола, без дори чак такива мисловни еквилибристики и без да се правя на ударен - говори, или поне мисълта му е за коректива, без който не може да се оцени другия полюс, но виж с каква идея го ползва - не разбирам. Може би ако поясни.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец

Post by Дилвиш Прокълнатият »

Image
"Ако баба беше мъжка, щеше да си има дръжка!" ;), така че, да, АКО беше правилно написан, то тогава БИ СЕ прочел като "деърдевил/-ъл".

Обаче аз не разбирам за какво става дума и що трябва да гледам неграмотно изписаните и недовършени (от логическа гледна точка) разсъждения, че, видите ли, ТЕ ДОБРИТЕ ИМАЛИ БИЛИ И ЛОШО В СЕБЕ СИ, ZOMG TEH HORROR!!1!1 :dry: - при положение че, както обясних, т`ва се върти нагоре-надолу и се описва от минимум 7000 години. Ми добър вечер, аз съм ваш`та леля :closedeyes:

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Post by The Doctor »

Image

Е дай и прогнозата за времето, де ;)
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Locked