[Ендивал] Салиус О'Либриум

Мястото, където са описани всичките видове герои от <b>активните в момента (или организиращи се) линии</b>. Тук запишете персонажите си - техния характер, описание и (ако е нужно) статистики.
Post Reply
Razor
Posts: 24
Joined: Thu Jan 03, 2008 7:42 pm

[Ендивал] Салиус О'Либриум

Post by Razor »

Име: Салиус О'Либриум
Раса: Горгона
Расово качество: Ефирност
Клас: Длан
Класово качество: Бързина

История:
Салиус се ражда през месец Язмаел в обикновено семейство някъде из Екилибриум. Няколко години след раждането на отрочето им, родителите разбират, че Салиус е надарен с ефирни способности, но и с проклятие - неконтролируеми припадъци. Загрижените родители не позволяват на сина си да се отдалечава много от дома, нито да върши каквото и да било, което може да застраши живота му предвид особеното му състояние. Въпреки това свободолюбивият и жаден за приключения Салиус никога не им се е подчинявал дотолкова и няколко пъти е патил заради постъпките си.
Мечтата му е да стане воин, но родните академиите го отхвърлят заради припадъците. Затова той тръгва из широкия свят в търсене на някакъв лек за болестта си. Обикаля много, но така и не намира нужното му лекарство, нито пък научава каквото и да било съществено. Никъде не се чувства на място, а търсенето му започва да прилича по-скоро на лутане. Единствено когато остава в Чернобряст при няколко от тамошните Братя на Дъба, благодарение на един от тях, с когото се сдружават, успява да прихване някои от техните учения. Това е всъщност и единственото място, където се задържа за близо година. Незнайно по каква причина в гората се чувства по-добре, дори се отдава на молитви в храма на Нейтуиде.
Въпреки желанието му да остане за по-дълго, слухове за различни знахари и лечители пръснати из Ендивал за пореден път размътват неговите мислите и той решава отново да поеме по непознати за него пътища, за да ги издири. От Чернобряст взима за свое другарче в странстванията един блох.

Описание:
Салиус е строен мъж с меки лицеви черти. Кожата му е каменно сива с лек млечен оттенък, а на главата си носи корона от зеленикави виещи се змии. Има леко дрезгав глас с на моменти веселяшки нотки. Пъргав и енергичен, неволно или не показва жаждата си за живот. Спрямо облеклото обича убитите цветове - най-често сиво - и като всяка горгона предпочита дългите роби с качулка.

Характер:
Гогонски гордост и боен нрав за доказване чрез битка, които след престоя му при Братството на Дъба и поради липсата на връзка със себеподобни леко се изменят, тъй като се изменя отношението на Салиус спрямо самата битка. Иначе Салиус е малко сприхав и се засяга лично сравнително лесно, но обикновено е толкова завеян, че се сеща за това чак след като му е минало.
Магическите си способности изцяло пренебрегва, страхувайки се, че те може да са причината за неговите проблеми.
Особено привързан е към спътника си - малък блох на име Кил. Животинчето неведнъж го е събуждало с муцуна след някой тежък припадък.

Общи данни:
Ръст: 179 см.
Тегло: 154 кг.
Възраст: 27 г.

Първостепенни показатели:
Сила: 20
Издръжливост: 10
Ловкост: 20
Бързина: 20
Воля: 15
Ефирност: 15

Познания / Знания:
(ДП) Духовно познание: 5
(ЕП) Ефирно познание: 5
(БП) Бойно познание: 10
(ПП) Практическо познание: 10
(ТП) Теоритично познание: 10

Положителни качества: Ориентация
Отрицателни качества: Епилепсия

Второстепенни показатели:
ЖТ: 30 / 30
МТ: 30 / 30
Акт: 6 / 6
Вди: 80
Въз: 5
Пре: 7
Скок: 2 м
Товар: 30 / 30

Атаки и защити:
(ДА) Дъгова атака: 7
(ПА) Права атака: 7
(АР) Атака от разстояние: 7

Щети: 2

(ЗП) Защита париране: 7
(ЗБ) Защита блокиране: 7
(ЗО) Защита отбягване: 7

Умения:
Братството на Дъба - Приятелство с животните 22
Общи - Езици (елфически) 22, Готвене 10, Флора и фауна 3, Следотърсачество 3,

Бойни умения:
Братството на Дъба - Коварна тояга 10

Молитви:
Нейтуиде-Елдин - Чужд поглед 10

Дрехи:
Сив ленен панталон, дълги кафяви кожени ботуши, дълга тъмносива ленена роба с качулка, кърпа, копринено бельо - 1 кат даром, още един на стойност 170к

Раница:
Зарове (15к), свещ (12к), огниво и кремък (10бр - 10к), прахан (10бр - 10к), въжена стълба (20к), хамак (35к), лечебен мехлем (2бр - 70к), хляб + риба + зеленчуци ( по 2кг, приготвени за ~10 пътни дажби - 98к), 1кг плодове за животинчето (10к)

Накити:

Инвентар:
Голяма кесия (20к), стоманена тояга (200к), голям мях (30к)

Джобни пари в играта: 700к

---

Кил

Общи данни:
Размер: 32 см.
Тегло: 2,2 кг.
Възраст: 2 г.

Първостепенни показатели:
Сила: 2
Издръжливост: 3
Ловкост: 5
Бързина: 14
Ефирност: 0

Второстепенни показатели:
ЖТ: 5 / 5
Въз: 1

Качества:
Имунитет срещу всички познати отрови и приспивателни

Атаки и защити:
(ПА) Права атака (когато е свит на кълбо): 3

Щети: 0 (но поне да зашеметява)

(ЗБ) Защита блокиране (когато е свит на кълбо): 3
(ЗО) Защита отбягване: 2
Post Reply