Нощта бе прекрасна. Над хоризонта се бе ширнало виолетово небе, изпъстрено със звезди. В такава нощ човек би казал, че боговете са преметнали кадифените си плащове над земята и са разпръснали сълзите си.
В мрака свежата зеленина изглеждаше мастилена, а уханието й напомняше на Аманда аромата на мастилото, което току що бе докоснало чистата белота на листа. От дълги часове се взираше в страницата, която, наполовина напечатана, лежеше безжизнена в прегръдката на пишещата машина. От време на време въздишаше тежко, не че имаше нужда, но просто й се искаше да разсее тишината.
Глава 25
Обожаваше да я гледа как спи. Искаше му се да протегне ръце и да я докосне. Да спусне пръстите си в извивката на бялата й шия чак до мъничката ямка в основата. Сетне да продължи пътя си в браздите на ключиците, да се изкачи по рамото и да се върне до онова местенце зад ухото й. Искаше му се да слее дишането си с нейното, за да изживее всеки нейн миг, да изсънува сънищата й, да се пропие в съществото й. Не смееше да помръдне. Тя бе разляла тялото си сред чаршафите, засенчвайки мекотата им с кожата си. Струваше му се, че в завистта си атлазените нишки се врязваха в плътта й, оплитаха косите й, опитваха се да погълнат нежността й. А тя лежеше там като богиня, до него, почти бездиханна сред океана на съня си. Мамеше го с аромата на тялото си, с всяка извивка, с лекото повдигане на гърдите си. Искаше му се да зарови устни в кожата й и да крещи, че я обича.
Имаше чувството, че думите се тълпят в съзнанието й, че не й достига мъничко, за да ги улови. Тъкмо протягаше ръка към една фраза, която се очертаваше смътно в ума й, когато грозното пърпорене прогони всяка възможност да напише нещо повече тази нощ.
Ужасният звук се приближаваше все повече и повече и в крайна сметка спря някъде около дома й. Нечий още по-грозни крясъци, я накараха да отвори кепенците на прозореца и да подаде глава навън.
Гледката не й хареса особено. Току пред вратата й някакво подобие на блатното чудовище редеше тежки клетви. Имаше смътното подозрение, че това ще да е някое от кучетата на принца, а именно това я смущаваше най-много. От няколко месеца единствения й досег с харизматичния, но крайно надут управник на областта бе представянето й в Елизиума. Бе останала с впечатлението, че няма значение дали е тук или някъде другаде, стига да не напуска творческото си гнездо. А това напълно я устройваше.
За съжаление, бившето й чипо носле, осеяно в миналото с лунички, а на този етап с едри плюски, надушваше неприятности.
-Да, да, тук съм. - кресна тя, скривайки лицето си зад ленените перденца, които бе закачила с идването си. - Ще се наложи да извините липсата ми на топло гостоприемство, сър, но не очаквах нито Вас, нито каквито и да е гости. Домът ми не разполага с необходимите удобства за такъв скъп гост като Вас - Аманда специално наблегна на последните си думи - и по тази причина ще се наложи да проведем срещата си като същински Ромео и Жулиета - вие под прозореца, нижейки прекрасното си слово, а аз зад него, криейки чувствата и лицето си.
-След толкова проницателното Ви наблюдение за прекрасния ми дом, ще бъдете ли така добър да споделите по какъв повод ме навестявате?
_________________ Welcome to the jungle. We've got fun and games.
|