Вътрешни Проблеми 1. Рей, Родни, Руж и Семереди.
Некромантът преглъща неловкото мълчание и отговаря:
-Нека да перефразирам. Нямам нищо против Вие да разполагате с находката, стига аз да получа нейните параметри. В замяна на това и на гаранция, че една точно определена личност ще я получи, както се изразяват някои, 'на куково лято' съм съгласен да ви предоставя информацията, с която разполагам. Предлагам ви споразумение, защото считам, че ако го сключим ще сте достатъчно благоразумен да го спазите, най-малкото от колегиалност. Да не говорим и че клан Джовани е добър съюзник, но неприятен враг...
Междувременно новодошлите не остават извън полезрението на Семереди, чиято публика съвсем е оредяла, така да се каже. Двамата гулове, киснещи в бара и стоящата насред паркинга кола са доста очебийна картинка.
Един квартал по-нататък Рей продължава безуспешно да си търси подходяща жертва. Бездомници като цяло не липсват, но имат отвратителния навик да спят на групички. Само на едно място двама смърдящи клошари са се завили с някакъв брезент заедно с дръгливо, свито на кравай куче.
-Нека да перефразирам. Нямам нищо против Вие да разполагате с находката, стига аз да получа нейните параметри. В замяна на това и на гаранция, че една точно определена личност ще я получи, както се изразяват някои, 'на куково лято' съм съгласен да ви предоставя информацията, с която разполагам. Предлагам ви споразумение, защото считам, че ако го сключим ще сте достатъчно благоразумен да го спазите, най-малкото от колегиалност. Да не говорим и че клан Джовани е добър съюзник, но неприятен враг...
Междувременно новодошлите не остават извън полезрението на Семереди, чиято публика съвсем е оредяла, така да се каже. Двамата гулове, киснещи в бара и стоящата насред паркинга кола са доста очебийна картинка.
Един квартал по-нататък Рей продължава безуспешно да си търси подходяща жертва. Бездомници като цяло не липсват, но имат отвратителния навик да спят на групички. Само на едно място двама смърдящи клошари са се завили с някакъв брезент заедно с дръгливо, свито на кравай куче.
Si vis pacem para bellum
Нахранен и доволен Рей реши да прекара оставащото му време(така че да му оставане: пътя до елизиума + час до сутринта) в някой парк и да прегледа каква информация за мишената бяха предоставили.
Сети се за присъствието на Сабатци в града обаче и реши да се настани на някое празно, широко пространство в близост до елизиума - било то парк, площад или нещо от рода.
Сети се за присъствието на Сабатци в града обаче и реши да се настани на някое празно, широко пространство в близост до елизиума - било то парк, площад или нещо от рода.
If this is empty this doesn't matter
Put that in your ramen and eat it!!
Няма по-спокойно и тихо място от парковете - направо идеален избор за някой, който желае да прекара час-два в усамотение. За жалост информацията за Борхес е оскъдна - има само снимка, един адрес на кантората и втори - домашен. Копие на стар договор индикира, че човекът е 46ти набор.
Междувременно Руж, след безплодно и безцелно скитосване по нощните улици, което на два пъти й докарва продължителни погледи от патрулиращите полицаи, успява да се свърже с адмирала по една силно пращяща линия. Отсреща се чува само:
-Здравей Хана, къде си в момента? Звучиш като от някой друг свят.
Междувременно Руж, след безплодно и безцелно скитосване по нощните улици, което на два пъти й докарва продължителни погледи от патрулиращите полицаи, успява да се свърже с адмирала по една силно пращяща линия. Отсреща се чува само:
-Здравей Хана, къде си в момента? Звучиш като от някой друг свят.
Si vis pacem para bellum
Е, обица на ухото, следващия път - предварително ще искам информацията. Сега трябва да го следя и проучвам... мааамка му
Рей прибра материалите и пое към Елизиума.
Един бог знае какво мотопедче е намерил Маккей, по-добре да подраня
Рей прибра материалите и пое към Елизиума.
Един бог знае какво мотопедче е намерил Маккей, по-добре да подраня
If this is empty this doesn't matter
- Предложението ви започва да ми харесва все повече и повече, особенно ако личността, за която аз си мисля и тази, за която вие си мислите, е една и съща. Като да речем един "предан" поданник на Съединените Американски Щати от арабски произход, ненадейно влязъл в бизнеса с исторически ценности. Тук е момента да ви запитам до кога е в сила щедрото ви предложение, защото ми се ще да го обмисля на спокойствие, а както може би знаете са ми се струпали редица неприятности и непредвидени ангажименти.
Dyo ma kiserai al'Shaidar-shar e Manshima'dor!
-Не си съвсем далеч от истината, Артър, но Монтевидео ти изпраща поздравите си. Слушай, можеш ли да ми намериш информация за един от нашите - Рей Джоунс му е името. Може да ми се наложи да поработя с него. А да - и за Кърк Каспар. Подозирам, че и двамата са минали през родната ни армия, а последния се очертава да ми е шеф, докато съм тук.
ИИ:Аларисе, ще почакаш малко.
ВИ:
Некромантът отговаря с лека усмивка на лицето си:
-Е, той е само частен случай, ако беше един, до сега лично да сме се погрижили за негово любопитство. Това за погубването на котката е ваша поговорка, ако не се лъжа. Впрочем, предложението ми е в сила до утре вечерта. Вдругиден стягам багажа си и после пътувам, тъй че най-късно утре преди заран очаквам отговора ви.
Ди Луна надрасква телефон на едно листче от тефтера си и го подава на Родни.
Адмиралът прави малка пауза, след което отвръща:
-На прима виста не мога да се сетя за нито един от двамата, а и като имам предвид, колко Джоунсовци ще ми изкарат регистрите, няма да е зле да ми кажеш нещо повече. Впрочем, като си говорим за военни, в Монтевидео по последните ми сведения е Закари Хейси. Тоя човек може да е предмет на дълъг разговор, твърде дълъг за уличен телефон.
ВИ:
Некромантът отговаря с лека усмивка на лицето си:
-Е, той е само частен случай, ако беше един, до сега лично да сме се погрижили за негово любопитство. Това за погубването на котката е ваша поговорка, ако не се лъжа. Впрочем, предложението ми е в сила до утре вечерта. Вдругиден стягам багажа си и после пътувам, тъй че най-късно утре преди заран очаквам отговора ви.
Ди Луна надрасква телефон на едно листче от тефтера си и го подава на Родни.
Адмиралът прави малка пауза, след което отвръща:
-На прима виста не мога да се сетя за нито един от двамата, а и като имам предвид, колко Джоунсовци ще ми изкарат регистрите, няма да е зле да ми кажеш нещо повече. Впрочем, като си говорим за военни, в Монтевидео по последните ми сведения е Закари Хейси. Тоя човек може да е предмет на дълъг разговор, твърде дълъг за уличен телефон.
Si vis pacem para bellum
- Благодаря и лек ден. - каза Родни на некроманта, обърна му гръб и се в прибра в Елизиум мислейки си:
"Къде ли в името на кървавата брада на предполагаемият ни фермерси праотец се е затрила оная вещерска врачка Домингеш?!"
След като влезе вътре се огледа за някой, който би го упътил към съответната персона.
"Къде ли в името на кървавата брада на предполагаемият ни фермерси праотец се е затрила оная вещерска врачка Домингеш?!"
След като влезе вътре се огледа за някой, който би го упътил към съответната персона.
- The Doctor
- No, don't do that. No, really don't. Really.