[Евалорм] Тул`Шейн

Архив герои от приключилите кратки линии.
Locked
Passenger
Posts: 2170
Joined: Fri Dec 19, 2003 12:29 pm
Location: Quake Kupel
Contact:

[Евалорм] Тул`Шейн

Post by Passenger »

Име: Тул'Шейн
Раса: Човек - Кенвийр
Пол: мъжки
Възраст: 40

Братсвото Хиндар:
Славата на Торана, е че приютява тази странна монашеска общност, чиято философия се гради върху мира и спокоиствието. Жителите на скромният град, на който описанието "голямо село" би прилягало
повече, са изцяло монаси - и жени, и мъже. Съдбата на Тул`Шейн му е отредила и той да отвори очи за първи път там.
Още от малък, Тул започва своето обучение, но не постига големи успехи в бойната си подготовка от колкото в менталните учения. Още от юноша той обича да сяда на ръба до Разрухата съзерцавайки опустошителната мощ, медитирайки и расъждавайки. Естествено е завършил бойното обучение успешно след 22 си година, което е нормално за ученик в братството, а за защита полза два къси стоманени меча, винаги завити в копринен, лимонено жълт на цвят плат, който изважда само в случай на опасност.
По-нататък се концентрира изцяло върху знанията, които му предоставя голямата Торанска библиотека и също напреднали ментални упражнения. Той започва усилено да изучава писменостите и езиците на другите народи, заради което сега знае повечето от тях без може би един. Ето защо, той е сигурно един от малкото братя, които се интересуват от останалата част от света и един от малкото, сравнително общителни такива. Също духовните тренировки и медитациите са направили духа му силен и непоклатим - Тул може да понесе каква ли не болка в доста големи количества, при силна концентрация, което га прави практически имунен за вякакъв вид изтезания. Но той не е по-малко смъртен от другите същества и също не кърви по-малко от тях.
Като всеки монах от братството, Тул има татуировка символизираща неговото членство в ордена на Хиндар. Тя представлява змиевиден златен дракон, който три пъти се увива около кръста му,
завършвайки с зейналата уста при тила.

Външен вид:
Кенвийр е родината на Тул. Отличителни белези е трудно да му се намерят, а и сигурно ще се затрудните да го разпознаете в малко по-голяма тълпа, в родния си град Торана. Макар и вече да не е толкова млад, той е запазил младешките черти на лицето си Средно висок на ръст, по-скоро нисък, с нормални черти на лицето - дръптани кафеви очи, светло черна права коса (когато не я бръсне, както е в момента) , кожата е естествено жълтеникава за един кенвийрец. Единственото, което може да го отличи от повечето е неговото малко наднормено тегло за ръста му, но Тул не е в никакъв случай дебел, а просто едър. Широките рамене и възлестите му яки ръце подсказват недвусмилено, че няма да е много удачно да се впускате в юмручен бой с него, камоли борба. Обикновенно, ходи с широки кафеви вълнени панталони стигащи до глезените и ленен елек, без риза, от който, се вижда изпъкналата мускулатура на монаха. Монасите от Хиндар са скромни като същност и не предпочитат цветните и лъскави дрехи, но по принцип Тул предпочита жълтият цвят за някои от личните си вещи - бродиран с златен конец е символа на братството, върху гърба на елека.

Нрав:
Макар, спокоината си натура и дружелюбния характер, Тул е намерил недостътк в себе си, които противоречи на втория обет - "Води спокоен и целомъдрен живот - ще спазваш ли това?" . При многото медитации на ръба до Разрухата, които е правил е усетил как концентрацията му се нарущава, защото вътре в себе си чувста, напиращото желание да скочи в буйният океан и да преплува бошуващите му бездни. За щастие, не го е сторил за сега, но влечението му към предизвикателства сякаш напира с всеки изминал ден. Може би и това е причината поради, която е почнал да изучава чуждите култури на другите народи, а и сигурно затова в момента е поел към Елонг, за да засити тази негова страст възможно най-бързо - като отиде в териториите на магьосниците от нартиндел, смъртните врагове на кенвийрци.

Хъмм, не съм проверявал за правописни. Ако съм се изхвърлил много, казвайте да режа, ако трябва.
...the farther I fall I'm beside you
as lost as I get I will find you
the deeper the wound I'm inside you
for ever and ever I'm a part of...
Blade
Валхеру
Posts: 3540
Joined: Sun May 02, 2004 2:51 pm
Location: Светът на безкрайната реалност - Евалорм, Кенвийр.
Contact:

Post by Blade »

Съживи се! 8)
Locked