( Даная ) Графиня Мария Талд ин Арит.

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

( Даная ) Графиня Мария Талд ин Арит.

Post by cherno_slance »

Мария Талд ин Арит
раса - прелъстителка
статус - графиня, член на Съвета
възраст - 23/24 години

Външен вид.
Цитат:
Графинята, хванала под ръка Велиан, изглеждаше зашеметяващо със своята искряща до синкавост черна коса, оформена на висок кок, хищтно-гъвкъв, леко заоблен силует и съвършенно в своя овал лице, загатващо недоловима надменност. Имаше устни като набъбнали листа на роза и тъмни очи с леко екзотична, бадемовидна форма. Останалите жени, а и мъже, се ужасяваха от нея.

Поведение, особености, родова принаджелност...
Цитат:
Проследи погледа му и съзря танцуващата Мария Талд ин Арит. Когато някой се опитваше да притисне с държанието си негов човек, лейди Арит по някакъв начин веднага разбираше и се намесваше деликтно и котешки ловко в излизащия от контрол разговор. В този момент си проличаваше, че дори най- богатите и могъщи типове изпитват към нея и близките й роднини явен респект. Принъцът си спомни, че рода Арит нямат много земи и основните им доходи идват от контрабанда в особени размери, организиране на покушения и търговия с ” цветя ”. Тези дейности явно им бяха достатъчни, за да поддържат великолепна шпионска мрежа из целия континент. Не случайно членовете на този род бяха изпълнявали в продължение на век и половина ролята на посланници в Херцогството, при това без да си дават труда да заемат официалните длъжности и постове. Колкото до самата дама, тя беше типична представителка на фамилията си- тоест красавица, поетеса, прелъстителка, отровителка от най- висша класа и като цяло безценен съюзник в интигите на всички равнища... и наистина беше чаровна жена. Принцът одобрително изхъмка:
- Тя е много красива, Велиан!

В момента й предстои пътуване на изток, което ще промени светогледа й радикално.
Locked