( Даная ) Лорд Айвън Велиан

Кралство Даная. Кралицата в опасност? Първосвещеникът на Халид - съюзник или враг? Къде е Първожрицата на Умбра? Интриги, заговори, опасности... Ще оцелее ли Кралицата? Ще бъде ли открит Артефактът?
Locked
cherno_slance
Posts: 880
Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Location: Бургас
Contact:

( Даная ) Лорд Айвън Велиан

Post by cherno_slance »

Айвън Велиан
раса - благородник 47 поколение
възраст - 25/26
статус - лорд, ужасно богат, ужасно информиран, мегаломан в егоистичните и филантропните си постъпки.

Външен вид - съвсем малко над среден ръст, строен, с приятно, винаги леко усмихнато лице. Коса тъмна, очи тъмни.

Характер - не обича да рискува, освен ако ползата не си заслужава. Във всички случаи предпочита да използва хора, вместо да се цапа лично с каквото и да е.

История - загубил е всичките си братя, сестри, родители и братовчеди/ки. Единствена останала сродница - лейди Лариса Крисчрън ( по фамилия на починалия си съпруг). Тя му леля и си го обича, макар да го подозира в участие във вътрешнороднинската касапница за власт.
Завършил е като частен студент Храма на Халид в Даная, понастоящем е Градоначалник на Ерисея и Първи Министър в Съвета на принц Ти'сейн.

Обсебен е от идеята да помогне на Принца да превърнат Тиен'хара от загубено в историята име и постхерцогска провинция в добре изградена и гладко функионираща, богата държава - с нови пътища, акведукти, блестяща, огромна столица и препълнена хазна.
... А да, мечтата му е чрез своите деца или внуци да се сроди с рода на Принца и то не по политически причини, а заради изобилието на вигори сред родовата линия на последния.
В момента му предстои брак с Лейди Мария Талд ин Арит, която вече носи негово дете.
Locked