Зикуратът: Световните корпорации

Архивни линии от нашия свят.
Locked
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Зикуратът: Световните корпорации

Post by The Doctor »

Пентекс

Водеща компания в химическия и биотехнологическия бранш. Създадена през миналия век в Съединените щати, след стабилизацията на пазара трупа авоари чрез пробивни открития: биоактивните импланти, позволяващи директно, "телесно" включване към Вирту, са тяхна разработка. Редица компоненти за биоетхнологично организиране и подобрение на културите също принадлежат на Пентекс, балансирайки продоволствения недоимък. Далеч не всички прдукти са природосъобразни, но ефективността им заглушава разума. Земята ражда, но страда.

Макар и североамериканска, Пентекс печели симпатии в изостаналите страни, начело с африканските. Програмите и осигуряват ако не благоденствие, то стабилизиране на бедстващите области, и то сравнително евтино. Печелившите и райони са Северна Америка, Африка и Латинска америка. Дъщерни компании на практика няма - всички опити се оказват неуспешни, особено в развитите страни. Там среща и силна съпротива - множество по-малки по обем, но стабилни консорциуми оспорват властта и - главно над африка - европейски и азиатски, а опитите за прониквание на тези пазари срещат твърда съпротива.

Пентекс са заангажирани и в промишлената химия, ракетостроенето, нефтопреработвателната индустрия, колонизационната практика.

Борд: Неизвестен. Ръководи се от върховен директор.
Капитал: В сравнение с Пентекс, някогашният Майкрософт е като недоносче. Всъщност никой не знае колко е дълбока кацата, но изглежда като да е бездънна.

Пентекс поддържа "Зелена полиция", на места незаконно, на места с доста изкривена представа за функциите. Колкото се бори за запазване опитите и, четири пъти повече се бори срещу промишления шпионаж и съпротивата - на всяко ниво, дори чрез репресии.

Зелената полиция на Пентекс е оторизирано звено и картите и са валидни в целия свят, макар че в различните му части им се гледа с различна сериозност.
Last edited by Guest on Sun Jun 26, 2005 11:36 am, edited 1 time in total.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Post by The Doctor »

Четирите големи в инженерния бранш.

WasserBauwesen GmbH

Или Воден Инженеринг, дружество с ограничена отговорност. Възниква в Австрия по времето на дълбоката екологична криза от началото на 21 век. Първоначално цивилна ремонтна компания, с учестяване бедствията на Стария континент прераства в паневропейски инженерен консорциум. При икономическия срив на множество от по-бедните страни взема контрол над различните сили за бързо реагиране - пожарни команди, жандармерия, спасителни служби, гвардия, части от полицията.

От този момент на практика държи в ръцете си Централна и Източна Европа и е една от причините за окончателния завършек на Северноатлантическия пакт. Също вече формалната организация на Европейския съюз вдига безпомощно ръце от WB и постепенно изчезва от политическото полезрение.

Често влиза в конформации с Пентекс поради постоянните си програми за облагородяване на Северна Африка, където притежава обширни площи.

Борд: Седалище на WB е Виена, генерален директор - Петер фон Краус III.
Капитал: Около 7 милиарда кредита.

***

Росстрой

Всъщност строително обедниение, отдавна надминало и името си - колкото и парадоксално да звучи. С развитието на по-модерна техника строителния бизнес става доста по опасен, но и доста по-доходоносен за тези, които го притежават.

Изненадващо, миниатюрната руска компания "Магнитогорскстройинж" в най-подходящия момент слага всички строителни компании под свое крило на безценица. Говори се със силното рамо на "Юкос". Или поне това е официалното становище на държавната администрация, която по време на безпрецедентия шести мандат на президента Владимир Путин я национализира.

Строежът на модерни сгради и техника са тяхната основна задача.
Има влияние навсякъде, където архаичните малки градове все още съществуват - т.е. в целия далекоизточен район на Европа и Азия - от Турция и арабските земи до Корея. Действа винаги по поръчка, предимно клиентите и са богати земевладелци, имащи големи планове как да станат още по-богати или големи градове, желаещи да се разпространят и да превземат малките градчета, съществуващи покрай тях.

Дъщерни компании:

Перестрой - името показва действията й. След като земята бъде приочистена, за нея остава единствено да строи. Притежава клонове из почти целия свят, включително и на "вражеска" територия.

КС "Юрий Гагарин" - мажоритарен собственик на Луна-сити. Като цяло се занимава със строеж извън Земята, що се отнася до колонии и подобни.

Терраформ - разполага с машини, които служат за разруха и прочисване на пътя, както от стари сгради, така и от неблагоприятните особености на живата и неживата природа.

***

В услуга на Росстрой съществуват няколко отдела на страховитата някогашна ФСБ (Федерална служба за безопасност), сега ВРСБ (Всерусийска служба за безопасност). Официално служат за защита на работниците по време на работа, но всъщност те са тези, които се справят с хората , които поради някаква причина се опитват а спрат строежа - независимо дали са губещи пари големи бизнесмени, или обикновени хора, защитаващи домовете си. Имат тъмносини униформи и каски, ходят с открити лица.

В подземния свят има сравнително малко влияние, въпреки че често наема хора от там , предимно такива, които убиват за пари.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
User avatar
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец
Posts: 2397
Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Location: In-a-bun On-a-stick
Contact:

Post by Дилвиш Прокълнатият »

Consortio TriPlanetarum

Началото на този консорциум е поставено през далечния 21 в., по времето на Цигарения бунт. Основоположниците му са отговорниците на по-големите космодруми в света, които се опасявали, че техника за милиарди и милиарди тугрици ще бъде разбита. Затова те се отцепили от съответните държави под предводителството на директора на бившия френски космически център Ариадна в Гвияна. Тъй като Трети чуждестранен пехотен полк на Френския чуждестранен легион охранява въпросният център, след съответните преговори в Гвияна настъпва смяна на правителството, като новото правителство веднага се сдобива с няколко "колонии" като Байконур, Кейп Каневерал, Хюстън, Голямата Червена Пустиня, Нарита, Звездното градче и др. Единствените космодруми, които не се присъединяват, са китайските, но те западат за петнадесет години, тъй като никой не иска да им продаде гориво.
Амбициозният водач на тази най-млада държава, нипонзулусът Шака Хамирате, бързо получава признание, тъй като предвидливо поема под контрола си всички орбитални спътници. Въпреки опитите за превземане на космодрумите, Космогвияна успява да ги задържи по прост, но ефективен начин - всеки опит за превземане бива потушавам чрез изстрелване на ракета в Космоса - предимно към Луната, поради което тази война е известна като "Печеливше бягство". Освен задържането на Гвияна и на анклавите си, Космогвияна бързо се сдобива и с друго предимство - владее повече от половината повърхност (селенотория) на Луната, има свои изследователски и промишлени центрове там, своя инфраструктура и дори наченки на правителство. Именно Космогвияна дава ход на завладяването на Слънчевата система, като праща експедиции на Марс и Венера. Вторите експедиции се заемат с тераформирането на планетите, като тази работа се извършва изцяло от някои не дотам удобни на някоя корпорация индивиди.
Понастоящем, Трипланетният консорциум (новото има на Космогвияна) има управителен борд от 15 души, които вече показва признаци на закостенялост и придържане към традицията. Занимава се с транспорт и консруиране на всякакви транспортни средства - от велосипеди и мотоциклети до совалки и орбитални станции. Също така е монополист в областта на спедицията. Разработките на лабораториите на Трипланетния в някои области на физиката - свръхпроводници, ядрена физика, астрономия и др. - са легендарни; не напразно консорциумът е абониран за Нобеловата награда по физика през последните 86 години. Най-силният човек в консорциума за момента е Блиценджон те Киривату - чистокръвен шотландомаор, който е шеф на отдел "Буферен".
Трипланетният консорциум от близо 150 години е в състояние на въоръжено примирие с корпорация СибСвет - най-големият монополист на пазара за радиоактивни вещества. Причината е в това, че докато СибСвет държи всички радиоактивни източници, Трипланетарния държи всички спътници. Така горивото и информацията са се стиснали един-друг за свидетелите, което е и задачата на Блиценджон и неговият аналог за СибСвет - оджибуа-тракът Зибелтиурдос Трите Съня.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
User avatar
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец
Posts: 2397
Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Location: In-a-bun On-a-stick
Contact:

Post by Дилвиш Прокълнатият »

По идея на Dreben_ama_Vreden (бел. мод.)

Ocean Press-Varna

Водеща компания в информационния бизнес. Започнала като издателство, състоящо се от един поостарял бизнесмен и сина му - компютърно генийче, сега Ocean Press е една от Големите. Заедно с ПентЕкс заема водеща роля в създаването на виртуалния свят - създава софтуера за самия строеж на киберпространството.

Ocean Press в момента разработват технологии, които правят VR все по-реалистична, с което си печелят доста врагове сред фундаменталистите и религиозните фанатици.

Ocean притежават големи "плантации" на Луната и Марс, но си печелят много симпатии на Земята, особено в Източна Европа, откъдето е дошла компанията. Благодарение на тяк, "свят 2.5" просперира.

Борд: управлява се от седем директора и Генерален Директор, който задължително трябва да е от рода Аврамови.

Ocean Press в последно време наема голямо количество хакери и наемници за атака срещу някои от Големите.
Last edited by Дилвиш Прокълнатият on Tue Oct 26, 2004 10:32 pm, edited 1 time in total.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
User avatar
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец
Posts: 2397
Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Location: In-a-bun On-a-stick
Contact:

Post by Дилвиш Прокълнатият »

По идея на MaestroZ (бел. мод.)

BuildersUnion - BU Corporation - с появата на по - модерна техника строителния бизнес става доста по опасен , но и доста по - доходоносен за тези, които го притежават. Това бива навреме осъзнато от някога не особено силната руска компания Real Corporation и в подходящ момент слага всички строителни компании под свое крило за безценица.
Строежът на модерни сгради и техника са тяхната основна задача.
Има влияние навсякъде, където архаичните малки градове все още съществуват.Действат винаги по поръчка, предимно клиентите й са богати земевладелци, имащи големи планове как да станат още по - богати или големи градове, желаещи да се разпространят и да превземат малките градчета, съществуващи покрай тях.
Rebuilder corp. - името показва действията й.След като земята бъде приочистена, за нея остава единствено да ... строи.Под нейния знак са всички някога независими малки компании в този бранш, разпръснати из целияя свят.
CosmoBuilder - има малки земи на Луната и Марс.Занимава се със строеж, който се намира в територия извън Земята.
Remover corp. - разполага с машини, които служат за разруха и прочисване на пътя, както от стари сгради, така и от неблагоприятните особености на живата и неживата природа.
Workers Guardian - официално служи за защита на работниците по време на работа, но всъщност те са тези, които се справят с хората , които поради някаква причина се опитват а спрат строежа - независимо дали са губещи пари големи бизнесмени, или обикновени хора, защитаващи домовете си.Имат тъмносини униформи и каски, ходят с открити лица.
В подземния свят има сравнително малко влияние, въпреки че често наема хора от там , предимно такива, които убиват за пари.
По принцип враждува с тези, които се опитват да разрушат монопола й или с компаниите, които поради някаква причина зашитават тези, които пречат на работата.
Няма много земя извън Земята, но има голямо влияние, защото тя извършва строежите, които са нужни на земята на другите.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
User avatar
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец
Posts: 2397
Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Location: In-a-bun On-a-stick
Contact:

Post by Дилвиш Прокълнатият »

По идея на Alaris (бел. мод.)

Hogosha SPMM

Японската Hogosha Super Polymers, Materials & Mining започва историята си в началото на 90-те години на 20 век като подразделение на Митсуи за разработки на нови материали. В последствие продадена няколко пъти поради ниската възвращаемост на вложените ресурси. Пробива идва точно навреме за да спаси поредния собственик от фалит. Консорциума Hogosha Mining със седалище в Токио постепенно обединява основните минодобивни компании а в последствие и няколко лаборатории за разработки на нови полимери, иновативни методи в инженерната химия, металургията и аномални материали. Една от тях е и тази която извежда Hogosha Mining от задълбочила се криза свързана със забрана на няколко основни производства(определени като производство на изключително опасни и аномални материали в близост до населени места и нездравословни методи).
Така след прехода Hogosha Mining сменя името си на Hogosha Super Polymers, Materials & Mining, открива десетки нови високотехнологични фабрики, лаборатории, както и няколко полу/никак- нелегални центрове за изследователска дейност. По настоящем Hogosha SPMM снабдява с материали почти всяка фирма свързана с производство - от автомобили, през космически кораби, до подводници, оръжия и строителни компании.

Продуктите й включват материали - от стомана с интегрирани въглеродни тръбички и нишки - даващи й 5 кратна якост комбинирана с лесна манипулация, иновативни полимери отличаващи се с невероятна здравина и възможности доближаващи се до титаниеви и волфрамови сплави. Mining е останало в името на корпорацията поради една важна причина - с развитието на новите материали покоряването на дълбоки подводни и подземни залежи се е превърнало в детска игра. Компанията добива редки минерали от дъното на тихия и северния ледовит океани. А последните десетилетия има големи мераци за разработка на други планети. Освен тези иновативни материали Hogosha продължава да добива и стандартните и все така използваеми мед, цинк, сяра, злато, платина и други добре познати изкопаеми субстанции.

Разработваните аномални материали намират нелегално приложение като преносими бомби с огромен потенциал, които не се засичат от детектори. Редовно продавани на групировки от подземния свят. Другите им приложения са строго секретни, но се спекулира за антигравитация, антиматерия и дори забавяне на времето.

Влиянието й е огромно като се вземе предвид че моментално закупува новопоявили се конкуренти или просто компании със сходни на нейните интереси. Донякъде се конкурира с Pantex, но гледа да избягва директна конфронтация за пазари. Реално държи 40% от азиатския пазар на материали, а в световен мащаб - малко над 25%. Въпреки вече древните и все така уважавани закони за защита на конкуренцията, корпорацията активно действа под масата, за да си осигури пазари и тихо съществувание.

Официално борда на директорите се състои от 30 члена, но на практика фамилията Kurai решава всички основни въпроси свързани с дейността и интересите на корпорацията.

Дейността й в повечето случай е в границите на закона, но за да може безпроблемно да практикува производствата и изследванията си практически е закупила няколко провинции в Япония. Полиция, кметство и голям брой гласове в парламента й осигуряват спокоен живот и просперитет.
Корпорацията има бази на двата полюса, няколко десетки океански платформи, изследователски центрове из Япония и САЩ, както и два експериментални комплекса - единия близо до Аляска, на около 500 метра под водата, а другия на площ от 2 квадратни километра и на 300 метра под повърхността на Сибир.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
User avatar
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец
Posts: 2397
Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Location: In-a-bun On-a-stick
Contact:

Post by Дилвиш Прокълнатият »

По идея на Alaris (бел. мод.)

GEO Corp.

Global Enviromental Organization е интернационална корпорация с близо 200 години история. Основоположена към средата на 21 век тя се заема с 'тежката' задача да пречисти земята. Въздух, вода и почва. Опитва се да навлезе и в космоса, но другите корпорации твърдо отстояват позициите си. През 70% от времето през което е съществувала - тя поддържа световното мнение че земята е силно замърсена и напрактика изнудва правителствата да й плащат годишни вноски за да не изключи филтрите и да ги остави да потънат в отпадъци и смог. Всичко това е лъжа разбира се при все че малко след основаването си света тотално преминава на екологични горива и източници на енергия. Фирмата все пак продължава да произвежда филтри за въдух и по настоящем във всеки по-голям град а в мегаполисите по няколко огромни небостъргачи са заети от инсталациите които непрестанно филтрират въздуха. Същото важи и за речните и морски инсталации. Действително смога е пречистен, водата е кристална, но корпорацията вече е прекалено вкоренена в света. На практика всяко правителство започва бюджета си с вноските си към GEO.
Как се поддържа такава заблуда вероятно никой няма да разбере, но обективно погледнато корпорацията държи под ръка повечето известни учени в нужните й насоки, а който не държи го застига някакъв много неприятен и кървав инцидент.

Продуктите й са от огромните филтриращи инсталции в мегаполисите до компактните филтри в космическите станции. Като вторични производства и интереси - GEO се занимава с всички подразделение на химията.

Влиянието й е огромно. GEO притежава, обслужва и охранява най-големите си центрове - практически във всеки западен град(цяла Европа+турция, Австралия, САЩ и Южна Америка) с над 5 милиона човека. Из Африка няма инсталации поради продължителната си изостаналост и следователно - ниски стойности на замърсяване.

Бизнеса й - продажба и производство на инсталации е на челно място в световен мащаб, но вече има сериозна конкуренция от някой далекоизточни компании, достатъчно големи за да не могат да бъдат заличени лесно. Повечето от тях вече са си разпределили Азиатския пазар, включително мащабни проекти за градовете и реките, и водят ожесточена конкурентна стратегия на запад с надеждата да докопат правата над някоя държава. Тук вече войната е не само на пазара, но и под масата.

Борда някога е бил част от ООН, но в последствие е заместен от инвеститорски съвет, който пък от началото на 22 век се състои от няколко анонимни милиардера. Лицето на компанията все още са учени подкрепяни от няколко доброжелателни бизнесмена, но всъщност методите и практиките за поддържане на света в заблуда процентно е 80% от дейността й. Контрола на част от информацията във Вирту е нещо за което корпорацията редовно приема в редиците си млади професионалисти, иначе казано - хакери.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
User avatar
B. Delvig
Here be monsters!
Posts: 1445
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:58 pm
Location: Sofia
Contact:

Post by B. Delvig »

Оpus Dei е корпорация включваща в себе си група производствени и финансови организации специализиращи в няколко основни сектора. Сама по себе си Оpus Dei изпълнява ролята по скоро на надзорен съвет и контролира инвестициите и развитието на дъщерните си фирми.

Освен няколкото адвокатски и финансови къщи с които разполага, Opus Dei ръководи две основни производствено-търговски компании:

Армалайт е консорциум създаден от съвместните усилия и финанова мощ на австрийската Щаер и немската Хеклер & Кох. Основната търговска дейност на компанията са персоналните и военни системи за сигурност. Линиите на продукция и търговия влкючват пълната гама лично, ловно и бойно огнестрелно оръжие, поръчкови защитни и нападателни импланти, автономни Меch-войници, орбитални системи, както и ексклузивната серия нано-модулирани, персонални охранители “Сафо”.

Втората основна компания контролирана от Оpus Dei е Pandorra, специализираща в развитието и практическата имплементация на нано технологии. Pandorra е организирана като международна мрежа от изследoвателски центрове със специален статут и ограничен достъп. Контролира се от научен съвет които от своя страна отговаря директно пред Първа Ложа в централата на Opus Dei.
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...
User avatar
fizik
Молекулно прост
Posts: 2083
Joined: Wed Mar 10, 2004 11:33 am
Location: Nirgendwo in Afrika

Post by fizik »

не знам дали на някой му е направило впечатление но
BuildersUnion и Россстрой са почти еднакви, дори и като текст?
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.
User avatar
Дилвиш Прокълнатият
Шопландски боец
Posts: 2397
Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Location: In-a-bun On-a-stick
Contact:

Post by Дилвиш Прокълнатият »

Мдааам... знаем. Въпросът беше да се разберат господаря Райст и Маестро Z помежду си кое да остане, обаче уважаемият Маестро май е доста зает напоследък.
А просто така да питам, пречи ли ти? В смисъл, да, така е, доста си приличат, но няма някаква сериозна причина да ги махна, май. Още повече, че при мен създават много добър фен шуй на монитора на този етап :D :D :D .
Last edited by Дилвиш Прокълнатият on Mon Dec 20, 2004 12:38 pm, edited 1 time in total.
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!
User avatar
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.
Posts: 12312
Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Location: Time and Relative Dimension in Space
Contact:

Post by The Doctor »

като нищо едната може да е пълен фалш ;р не бях обърнал внимание де :)
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Locked