Слейърс 03 - По следите на изчезналия мундир

Meet the Slayers :P
Locked
User avatar
NIK THE FLASH
Forum Troll
Posts: 300
Joined: Wed Dec 26, 2001 4:53 pm
Location: София
Contact:

Слейърс 03 - По следите на изчезналия мундир

Post by NIK THE FLASH »

Част 1 - Ушите на Дука

Ver Lark
----------

"Ушите на Дука" биеше всички класации за популярност на кръчмите в района. В последното представително изследване бе заела не само първото, но също и второ и трето поради някои особености в произношението на зверочовеците. Причината бе проста - тук се събираше цялата доносническа пасмина на архидука и компания, та никой не очакваше да бъде ИЗНЕНАДАН от някой случаен донос.. Дори кръчмарят самоотвержено бе сменил името на таверната с изненадващо добър търговски ход.

"Ушите" разбира се бяха препълнени. Двамината трудно намериха свободна масичка, но все пак накрая успяха да се настанят. На сцената в единия край духов оркестър изпълняваше вариация на Лебедово езеро. След малко пред двамата поставиха чаши чай. Зел подхвърли златна монета и сервитьора раболепно се ухили. Зел въздъхна.

- Shadow Snap! - малка кама се заби в масата. Сервитьорът приятно позеленя, а Зел го изгледа с досада - Рестото...


Xellos
----------

Кселос деликатно отпиваше от чашата и обмисляше какво да си спести от обясненията.
- Резо се опитва да се върне пак, Ех. Тая работа с битките с големи огнени твари с много крайници. Не мога да разбера защо все се моткат из нея некви "Бели" типове накрая.
И така. Откровенно ме интересуват предметите които иска и как се нави точно ти пак да му служиш?


Ver Lark
----------

- Сигурно за да личат по-добре саждите... Пфу. Изрично си поръчах черен чай!

Зел изчака да му донесат новата поръчка и възнагради сервитьора с изпепеляващ поглед. Онзи се оттегли безславно.

- Резо обеща да ми върне старото тяло. Въобще не му вярвам, но все пак трябва да опитам, а и със сигурност знам че е способен.. Очаквах да си се досетил между другото? Колкото до предметите - иска светлинната сабя, както вече разбра, а в добавка - magic amplifier-ите на Лина и Амелия. Предполагам само като за начало, но ми звучи като нещо внушително, което смята да прави, сметни само каква комбинация са.. За всеки случай грам понятие си нямам за какво точно иде реч, поне при Лина - Резо пукел не отбира от черна магия. Още повече не знам дали е способен да извърши истински каквото и да е заклинание в сегашното си... положение. Това е в основни линии. Надявам се историята да приключи бързо и безболезнено, макар и като имам предвид досегашния си главоболен опит.. едва ли ще е така. Ти нещо интересно да имаш да ми кажеш?


Xellos
----------

Кселос със странно опулено изражение гледаше към Зел и с градация нареждаше. - oh my... Ако не ме лъже слуха пак опират нещата до Лина Амелия и Гаури. И ти ми говориш за "безболезнено". Ти и това тяло ли искаш да загубиш!!!. И с по спокоен тон продължи - Запознат съм добре с amplifier-ите и Горун Нова, но какви са останалите два предмета?. Събрани накуп тези не са кой знае какво. Имам интерес към един от другите два предмета.


Ver Lark
----------

- Ами... - Зел примижа по котешки и вдигна пръст пред лицето си. - Това е тайна!

Кселос пусна един sweatdrop, да не остане без хич.
- Поднасяш ли ме нещо?...
- В интерес на истината... - доволната физиономия на Зелгадис се изпари - Да.

Кселос пусна и облаче пара от облекчение.
- Проблемът обаче е - продължи Зелгадис - че нямам никаква представа какво още иска Резо. Както винаги предпочита да си върши част от работата сам.

Настъпи миг неловко мълчание.
- Освен да отидем и да погледнем. Няма да ни навреди, а и предполагам наемниците ще имат нужда от доста помощ.
Don't worry about what people think!!! They don't do it very often...

I see dumb people...they're everywhere...they walk around like everyone else...they don't even know that they're dumb...аnd...many of them...THEY POST HERE!
Locked