All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Последни статии Кратки @ Сивостен Recent articles

Свински бут с бамя

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 14.12.2011

Enslaved - The Sleeping Gods and...

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 08.12.2011

England Medieval Festival

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 01.12.2011

SciFi Series: Grimm

(Ангел Генчев) - 28.11.2011

Band dessinee: Chasseurs de dragons

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 28.11.2011

"Синя луна" от Лоръл Хамилтън

"Зигзаг" от Хосе Карлос Сомоса

"Добрият" от Дийн Кунц

"Милениум: Взривената въздушна кула" от Стиг Ларшон

На книжния пазар. Иво Милев: "Случаите ...

На книжния пазар. Джим Марс: "Сестри ...

На книжния пазар. Томас Родригес Мартинес: ...

На книжния пазар. Курбан Саид: "Али ...

На книжния пазар: Хакан Йел - "Ресторант"

Fringe също с нов сезон

Arkan - Hilal (2008)

(Ivan G. Atanasov) - 17.02.2009

Pathology (2008)

(Angel Genchev) - 24.09.2008

Europa Universalis: Rome

(Ivan G. Atanasov) - 22.09.2008

B.B. King - One Kind Favor (2008)

(Angel Genchev) - 17.09.2008

Zavet (2007)

(T. Hristov) - 16.09.2008


Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Кактуси, коприва и кратунки.
PostPosted: Fri Jun 15, 2007 11:55 pm 
Emeritus
User avatar

Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Posts: 8767
Location: София
Бе това да гугълваш на български е лошо нещо. Какви ли не простотии изкопава човек.

Това тук е нещо като превод на нещо като статия, която се мъчи да ни каже нещо за (зло)употребата на някои растения с по-интимни цели:
http://f-bg.org/index.php?name=Forums&f ... 31&start=0
По съвместителство е абсолютно некохезивно.

_________________
Si vis pacem para bellum


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:19 am 
Владимир Райков
User avatar

Joined: Mon Apr 05, 2004 12:07 am
Posts: 927
Ооо, на това как се смяхме в един друг форум, не знаех дори, че е от някакъв сайт за садо-мазо. :shock:

_________________
Капли на лице - это просто дождь, а может плачу это я.
Дождь очистил все, и душа, захлюпав, вдруг размокла у меня...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:36 am 
Emeritus
User avatar

Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Posts: 8767
Location: София
Ми чудесно - това прави желанието ми да пребия преводача и автора още по на място.

_________________
Si vis pacem para bellum


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 1:24 pm 
User avatar

Joined: Sun Apr 25, 2004 2:10 pm
Posts: 895
Andras wrote:
Ми чудесно - това прави желанието ми да пребия преводача и автора още по на място.


Ъ-ъ, преводачът най-вероятно е някоя програма за машинен превод.

Спомням си как някой беше опитал да натрупа редакции в българската Уикипедия като пуска статии машинно преведени от Уикипедия на други езици. И там имаше брутални попадения. Запазил съм си някои, ако има интерес, мога да ги пусна. :-)

_________________
Дагърстаб. Слабоерудиран програмист.

В полза на Незнайния читател.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 1:31 pm 
Emeritus
User avatar

Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Posts: 8767
Location: София
Quote:
Ъ-ъ, преводачът най-вероятно е някоя програма за машинен превод.

Все някоя човешка ръчица е кликнала на копчето "Преведи". Е нея искам да потроша.

ПС. Има интерес

_________________
Si vis pacem para bellum


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 2:02 pm 
User avatar

Joined: Sun Apr 25, 2004 2:10 pm
Posts: 895
В приблизително хронологичен ред:

От статията "Pitbul" (ъхъ, точно така написано):
Quote:
Номерът на капан от бик е една специфична надпревара на куче, главно това име се назначава дори за да спомене себе си дo група разнообразия от кучета, които имат подобни физически черти,. Американскиа вид на Пит Бул териер, Ел -- териер старфоршир и териера.Американския старфоршир е обикновено обединен в този denominación, затова освен това също дог или аржентински могат да бъдат каменна глупост, бултериерът английски, булдогът американски, perro de потиска примамката и боксер.Каменният здравеняк е куче на размер наполовина, хората изненадват съжаление между 16-27 кг (35 60 Паунд.) И Жените между 13-23 кг (28 50 Паунд.) На кратък фиброцимент, това са разбирания за нейната информация и лоялност. Състезателни са и poseen много Дo сила,"каменните бици" искат да бъдеш обучено често и неговата кожа може да бъде изключително чувствителна Cuando обръщам от коса."каменните телци" бяха историческо разузнаване Една порода Това беше точно толкова dominante сребро към други кучета,, един махмурлук на породите на миналото,. Освен това, каменен телец, който показва правилното естество на породата, е все още по-dominante и защитник una обикновено отличен избор като куче.Кучешки, за каквото и да е, което е необходимо, законодателстването напуска темата, тъй като големи са жертвите в причина de, които не виждат, че този груб не не може да отиде свободно по улицата,.

И представа си нямам какъв е бил оригиналният език, но май не е бил английски.

От "Модем":
Quote:
Модем (от "модулирайте" и се "демодулирайте") е устройство, което модулира аналогов преносител. Дава знак да кодира цифрова информация, и демодулира също така такъв сигнал на преносител за декодиране на предадената информация. Целта е да създадете сигнал, който може да бъде предаден лесно и декодиран, за да възпроизведете оригиналната цифрова информация. Модеми могат да бъдат използвани над кое да е средство да предадат аналогови сигнали, от мотивираните диоди за да предадат по радиото. Експерименти са били дори извършени при употребата на модемите от средата със два задника, които са свързани от корд.

Най -познатият пример е гласова група модем , която прави 1-те и 0 на цифровите ако на система в звуци онова е могло да бъде предадено, пo телефонните линии на ясните стари телефонни системи (саксиите), и единадесетима получиха с другите страни, converts онези звуци назад в 1 сек и 0 модема на S. са обикновено класифицирани от количеството на информацията, която те могат да изпратят във дадено време, нормално измерени в килобити, или килобит.

По-бързи модеми са използвани от интернет-потребители ежедневно, особено изпращат телеграма модеми и рекламни модеми. В телекомуникации, модеми предаватели с радио предават кадри от повтаряне от информация при много високи data rates от микровълнови връзки. Някои микровълнови модеми предават повече от сто милион килобита. Оптически модеми предават информация за стъкловлакна. Най-междуконтинентални информационни връзки използват сега оптически модеми предавайки свръх-подводни стъкловлакна. Оптическите модеми рутинно имат дата предавност в крайност на байтове в секунда.


Получерният е мой. Този път е от английски. Ще се опитам да издиря оригинала на "двата задника".

Редакция - намерих го:
Quote:
Experiments have even been performed in the use of modems over the medium of two cans connected by a string.


От "Микрофон":
Quote:
Микрофон, споменат понякога като микрофон или моя въглерод. Това акустичен златен сензор за електрически преобразувател, който превръща sound pressure, е ли в електрически сигнал, в който. Микрофони са използвани в такива много приложения като телефоните, касетофоните, слуховите апарати, филмово производство, живо и записано аудио-инженерство, в радио и телевизия, което разпространява, и в компютри за записване на глас, воип, и в допълнение за не-акустични цели, както са ултразвукови.

==История==

Той Изобретението на практичен микрофон беше решаващо при ранното развитие на телефонната система. Няколко изградени примитивни микрофона на ранни изобретателя (се обадиха тогава на податели) пред Александър Бел, освен освен първия комерсиално практичен микрофон беше въглеродният микрофон, който е замислен в Октомври, 1876 от Томас Едисън. Много ранни развития на украшение на микрофон станаха в места за експерименти на камбана. Вижте също така професията на време за телефона. Основните основни създавания, все още популярни, са на американец, британец и руснак.

==Начин на работа==

Микрофона е това устройство което е създадено за да привлече вълни на въздух, вода или твърд материал и ги ще превежда към електрически сигнал. Най -обикновеният метод през тънка мембрана получава някакъв пропорционален електрически сигнал. Повечето микрофони в употреба използват днес за аудио електромагнитно създаване (динамични микрофони), промяна на кондензиране, или създаване за да получат сигнала от механичната вибрация.


Двете равенства са начинът в Уикипедия да се указват заглавия на подраздели.

От "Технология" :

Quote:
В средата ма [[20ти век]] човеците овладяха да напускат планетата [[Земя]] за първи път, и да я изследват от космоса

(Това е описанието на картинка с астронавт в скафандър)

Quote:
Технологията е широка концепция, която ръководи употребата на видове и познание на инструменти и занаяти, и това как засяга способността на видове да контролира и приспособи, в неговата околност. С общество на човек, то е последствие на наука и инженерство, въпреки че няколко технологични напредъка предхождат двете концепции. Технологията е условие с произходи при the Greek"technologia","τεχνολογία""techne","τέχνη" ("занаят")и "logia","λογία" ("израз"). [1] както и да е, стриктно определение е неуловимо;"технологията" може да засегне обекти от материал на употреба на човечество,, такова като машини, железария или принадлежности, но може да също така обхване по-широки теми, включвайки системи, методи на организация, и техники. Терминът може също да бъде използван обикновено или към специфични области: примери включват"технология в конструкция",,"медицинска технология", или"върхова технология".

Използването на състезанието на човек на технологията започна с превръщането в обилните natural resources в елементарните инструменти. Праисторическото откритие на способността за контролирането на стрелбата увеличи наличните източници на храната, и изобретението на подкрепените хора с колело в отиване вътре и контролиране на тяхната околна среда. Скорошни технологични развития, включвайки пресата и интернета, намаляват физически бариери за комуникация и позволяват на хора да взаимодействат на глобален мащаб.Както и да е, не цялата технология е била използвана за мирни цели; развитието на оръжията на изобщо увеличаващата се разрушителна сила се е развило по време на история, от клубовете до ядрени оръжия.

Технологията е засегнала общество и неговата околност по много начини. В много общества, технологията е помогнала да развие повече развивам икономии (включваща днешна глобална икономия) и е дала издигането на класа на свободно време. Както и да е, много технологични процеси произвеждат нежелани продукти на By, знайни, че имат замърсяване, и изразходват природни ресурси, към вредата на земята и неговата околна среда. Различни реализации на технология влиаят на стойностите на компания и новата технология издига североизток.


Получерният отново е мой. Горе-долу в този момент ми писна да запазвам текстовете и останалите просто ги пусках за бързо изтриване.

Още Уики-хумор, но без да е свързан с машинен превод - Потребител:Daggerstab/Хумор.

_________________
Дагърстаб. Слабоерудиран програмист.

В полза на Незнайния читател.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 3:58 pm 
Владимир Райков
User avatar

Joined: Mon Apr 05, 2004 12:07 am
Posts: 927
И кое му е смешното на "Дефекация"? Доста добре е описано. :oops:

_________________
Капли на лице - это просто дождь, а может плачу это я.
Дождь очистил все, и душа, захлюпав, вдруг размокла у меня...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 17, 2007 10:29 pm 
Шопландски боец
User avatar

Joined: Tue Jun 01, 2004 9:55 pm
Posts: 2397
Location: In-a-bun On-a-stick
За питбула - оригиналът е бил испански. Нямам идея какъв точно, но бих заложил на южноамерикански.

_________________
Какое-либо совпадение с реальными лицами, местами или событиями меня ниибет!

Все беды в России - от того, что Ленин не по фен-шую лежит.

Dostoevsky FM - това не е радио, това са инициали!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 18, 2007 11:46 pm 
Star-crossed voyager
User avatar

Joined: Sat Aug 07, 2004 12:30 pm
Posts: 4973
Location: Pridelands
Начи Дагъре - колонката виждаш ли си я за случайното натъкване? Айде да не се архивираме - пускай си там, че ми дойхде до гуша от чърч.бг подобни теми.

Чакате само някоя простотийка и уморени, пременени като хищни хиени... баси, а уж ентелекти се пишете.

_________________
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group