Ах, започва горгоната, накланяйки се към събеседничката си, за секунда да преровя спомените си за най-интересното, защото, мила госпожице, тук (той потупва кутията) има достатъчно материал за цяла книга! (фразата завършва много въодошовено с високо вдигнат пръст)
-Ето, примерно (продължава да придържа вниманието й с много мимика), тази змия загубих при страшна битка с върколак (показва й остатък от змия, които се тресе на главата му). Разбира се, и върколака беше много силен, а ние- само двама. Но разполагахме с добри брони, драга ми елфке, ееей такъв голям щит носеше приятелят ми. Та искахме да проникнем в малък град на здрачници, а в него отряд върколаци- ловци на магове. Та те, ловците имам предвид, бяха водени от един много снажен и страшен със славата си воин, същинска планина когато поиска... та той се гордееше с прекрасният си шлем с голям син камък на него, голямо чудо! И решихме с приятеля ми да откраднем шлема и на следващата сутрин, на майтап да се разходим, уж случайно пред върколака! ха-ха- планът беше съвсем безобиден, разбира се, веднага след като шегата свърши щяхме да върнем шлема. Но за жалост върколака ни хвана и заедно със своите пияни събратя ни погнаха, барабар с шлема. Прителят ми, смелчага, се ядоса и реши нарочно да не пусне шлема. Та гониха ни до една гора, а в гората- до една полянка с ееей такова голямо дърво. И знаете ли какво? Зад нас беше само върколакът-главатар. Той ни нахули и се нахвърли на спътника ми, а след като вече беше пролята кръв- иди ни спри...
Че се ля кръв- ля се! Върколака беше страшен- размяташе ни и двамата, но накрая съумяхме да го свалим на земята. Ха-ха, още помня жалната му физиономия. След като беше умаломощен го вързахме здраво и поставихме с лице към земята. А госпожице, на срамотиите му отзад... оставихме красивият шлем със синият камък! Ха-ха прекрасна история, стига да не бях загубил тази змия!
-Ако искате, ще ви разкажа и още!
Той сваля кутията от гърба си и сякаш предизвикателно-насмешливо посяга да я отвори, чакайки реакцията на елфата.
_________________ "И после върви доказвай, че не си мъртъв..."
|