All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Последни статии Кратки @ Сивостен Recent articles

Свински бут с бамя

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 14.12.2011

Enslaved - The Sleeping Gods and...

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 08.12.2011

England Medieval Festival

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 01.12.2011

SciFi Series: Grimm

(Ангел Генчев) - 28.11.2011

Band dessinee: Chasseurs de dragons

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 28.11.2011

"Синя луна" от Лоръл Хамилтън

"Зигзаг" от Хосе Карлос Сомоса

"Добрият" от Дийн Кунц

"Милениум: Взривената въздушна кула" от Стиг Ларшон

На книжния пазар. Иво Милев: "Случаите ...

На книжния пазар. Джим Марс: "Сестри ...

На книжния пазар. Томас Родригес Мартинес: ...

На книжния пазар. Курбан Саид: "Али ...

На книжния пазар: Хакан Йел - "Ресторант"

Fringe също с нов сезон

Arkan - Hilal (2008)

(Ivan G. Atanasov) - 17.02.2009

Pathology (2008)

(Angel Genchev) - 24.09.2008

Europa Universalis: Rome

(Ivan G. Atanasov) - 22.09.2008

B.B. King - One Kind Favor (2008)

(Angel Genchev) - 17.09.2008

Zavet (2007)

(T. Hristov) - 16.09.2008


Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Белег срещу Ангелчето и Мистик + оценяване
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 11:05 pm 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
Значи ситуацията е следната... АНГЕЛЧЕТО и още една нейна приятелка искат битка 2 в 1. Аз приех, само че аз опредих условията. Единственото което ще ви помоля е да има адекватно жури. Ще бъдат направени специално 3 героя по тези критерии:
Свят: "Песен за Огън и Лед"
Място на провеждане на битката: Турнира в замъка на Лорд Старк
Позволена раса: Хора
Позволени "класове": Боец с различните му разновидности- варварин, рицар, наемен убиец и т.н.
Позволени оръжия: всичко съвпадащо с съответния период (средновековие)!

Мисля, че това беше...

Ще спечеля, ще спечеля, ще спечеля... :o


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 3:10 pm 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
http://www.psiho.myfreebb.com/

Честно казано не знам защо въобще се регнах там... ма карай :? !


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 8:49 pm 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
Герой на ангелчето:

Име: Мелиса Джейн
Години:16
Оръжия: Дълъг двуостър прът, който умее да върти много бързо във въздуха. На кръста си тя държи торба с изтръгнати върхове от копия и стрели ,които мяташе по противниците си с невероятна точност причинявайки трайни увреждания.
Външен вид: Ниска и много скоклива с къдрава кестенява коса,дълга до малко под раменете. Облечена е в невероятно широки черни панталони с две розови връзки отстрани (понякога ги ползва за да задушава противника.)Блуза с широки, черна с розови инкрустирани знаци в средата.Единия ръкав е разпран почти до рамото,където личи татуировка с неразбираем надпис ,около който са увити вериги .
На врата на момичето има прилепнал кожен гердан, върху който е инкрустиран същия неразбираем надпис. Очите на момичето са кафяви, минати по края на клепача със златисто. На бузата й личи едва забележим белег във формата на сърце. На краката на момичето се забелязваха странни обувки направени от черна кожа с множество преплитащи се връзки. Завръзваха се отзад, някъде на нивото на глезените. Самите обувки бяха ниски и на върховете си бяха изключително огъваеми. Момичето ги беше подгънало леко за да не й създават затруднения по време на битката. Най-голямо впечатление правеха разноцветните връзки, с които бяха завързани цървулите й. Едната беше розова ,а другата черна. На долната част на обувката бяха инкрустирани така познатите символи на татуировката.
Кожата й е гладка ,без особени поражения върху нея. Ръцете й са малки ,с един единствен розов пръстен на показалеца. Има дълги нокти минати с интересен неонов хамелеонов лак. .Веждите й са тънки и старателно оформени, миглите й са дълги и леко искрящи на слънцето.
Характер: винаги готова да експериментира , извънредно чувствителна и емоционална. Понякога се изнервя прекалено бързо и избухва. Когато човек се намира близо до нея не може да скучае. Не е особено силна ,но се отличава с невероятна бързина и остроумие. Заклет оптимист, тя никога не се предава и вярва до край в победата. Когато вижда ,че е на финалната права дава всичко от себе си. Не се отличава с особена интелигентност, но това рядко се забелязва. Много говори, много налита на бой ,много се заяжда. Рядко се цупи , рядко скучае , рядко прави нещо от злоба.
История: Мелиса си пада по приключенията. На петнайстия си рожден ден света й е крив и тя решава да избяга от вкъщи. В последствие попада сред вихъра на големия град и среща първата си любов. За кратко учи магьосничество, но когато вижда ,че е попаднала на шарлатанин решава ,че магията всъщност не съществува. Напълно отчаяна от живота си тя продължава да търси късмета си. Качва се нелегално на товарен кораб,без да знае накъде отива. Когато превозното й средство стига до крайната си точка тя установява,че се намира в голям град.Той се оказва странно място без особено много жители. Мелиса го намира за прекрасен подарък от съдбата и се нанася за постоянно в него


Герой на Мистик_Лейди


Име: Кристина Дж. Силк, но почти никой не я нарича така. Известна е като Лиен Си. Почти винаги се е представяла така. След години, когато научила китайски разбрала, че името й всъщност означава "Щастлива любов".


Умения: Дълго време се е занимавала с изучаването на бойни изкуства и е доста добра в тях. Когато убива никога не оставя следи. Почти всичките смъртни случай причинени от нея изглеждат като нещастни случаи. Обикновенно разчита нна бързината си, но любимата й стратегия включва елемента на изненадата. Свикнала е да действа сама. Трудно се сработва в екип и мрази когато някой реши да й помага.

Оръжия: Притежава огромна колекция от ножове. На единия от тях обаче държи най-много. Той има дръжка наполовина бяла на половина черна, наподобяваща символа "Ин и ян". По острието му са гравирани със съвсем малък шрифт китайски йероглифи, които само тя може да разчете. Това оръжие винаги й бе носило късмет. В използването на ножовете си се справяше отлично и именно поради този факт когато излизаше навън не пропускаше да вземе със себе си поне два-три от тях. На битка носеше и повече. Имаше един меч, на който цял живот бе приписвала някакви магически способности. Всъщност той си беше най-обикновен меч - хващаш го за тъпата страна и мушкаш с острата. Въпреки това тя обикновенно не пропускаше да вземе и него. От времето, когаато все още бе вярвала в неговите способности тя поне се бе научила да борави с този вид оръжия.

Характер: Трудно бе някой да разгадае характера на това момиче. На пръв поглед тя изглежда напълно хладнокръвна и безмилостна. Всъщност бе силно емоционална, но добре успява да прикрие това. До сега никога не се бе влюбвала истински. Малко са хората на които тя държи, но за всеки един от тях е готова да даде живота си. Истинските й приятели се броят на пръсти, но засметка на това има изобилие от врагове. Често действа необмислено, но въпреки това обикноевнно намира начин да излезне победител в повеченто ситоации. Рядко избухва за глупости, но когато наистина се ядоса става наистина опасна. Не е злопаметна. Винаги забравя всичко лошо, което й се е случило. Именно поради този факт тя много лесно прощава. Но в момента когато е ядосана е способна да направи неща, които после осъзнава, че не е искала. И все пак рядко й се налага да се извинява.
История: Израстнала в семейство, в което парите никога не са достигали, тя от малка е свикнала, че трябва сама да се бори с живота, защото няма кой друг да й помогне. Най-голямата й мечта - да отиде в Китай се осъществява, когато тя навършва 14 години и спечелва стипендия и възможността да замине именно за тази страна. Интересай към западната колтура не се изчерпва с това да научи чуждия език до съваршенство. През целия си престой там тя упорито се занимава с различни видове източни бойни изкуства. Учила е при над 10 майстора и в крайна сметка успява да стане наистина добра в битките. Тогава тя още не знае, че съвсем скоро именно тези й умения ще изиграят важна роля в живота й. Не след дълго, когато завършва образованието си и се връща в родната си страна тя разбира, че къщата в която е живяла преди сега принадлежи на съвсем други собственици, а родителите й са убити. Тогава, останала без покрив над главата си и без абсолютно никакви пари тя решава, че ще изкарва прехраната си с това което умее най-добре. И така става наемна убийца.


Външен вид: Много красива, но доста странна. Дрехите, които носи винаги са черни. Много обича да ходи с къси поли и дори на битка редовно се появява с такива. Дрехите не са способни да ограничат движенията, които убийцата използва. Винаги носи високи ботуши, които както всичко останало по нея са черни. Останалата част от облеклото си сменя според настроението. Никога не е била особена фенка на бижутата, но има три с които никога не се разделя. Малък анкх на тънка верижка около врата й - подарък от най-добрата й приятелка, малка, почти незабележима гривна на лявата й ръка и пръстен, който понякога използва за оръжие. И трите са сребърни. Има дълга до кръста права коса, която някога е била светлокестенява, но момичето доста пъти е сменяло цвета й. В момента е черна. Очите й са зелено-кафяви.Герой на моя Милост :-D


Име: Белег Куталион
Години: 29

Описание:

Черна коса сплетена на плитка, както и още по- черни очи. Човекът е 167 и изглежда доста слаб, но само на пръв поглед. Просто работата му като "наемник" и безбройните тренировки са направили мускулите му еластични и гъвкави, както и достатъчно силни което му позволява да изпълнява доста акробатични номера, както и ловко да се измъква от атаките на по- силните от него. Облича се в къси дрехи, дори и в най- големите студове, за да не му пречат, като "брони" и други защитни средства по него няма.
Оръжията които използва са 2 секача (тип Ендивал или WC 3 Demon Hunter) с които досега се е предпазвал и атакувал с тях доста успешно. Те са леки и маневрени оръжия което е допълнително улеснение за Белег. У себе си той има и един кинжал, който крие всеки път на различно място. Секачите са с предпазители за ръцете, така че да не може някоя неволна атака да му отсече пръстите. Презпазителите са гравирани във формата на орел.

Характер: Белег е от този тип хладнокръвни убийци които запазват спокойствие независимо срещу кой са изправени. Правило номер едно. Бъди хладнокръвен и предпазлив. Правило две. Спазвай правило едно. Въпреки предпазливостта му, това не пречи при удобен случай да се хвърля с главата напред, като разбира се ако това не би му коствало главата.
Не е от приказливите. Предпочита тихата и бърза битка.
Ами това са техните и моя герой. Въпреки, че техните не се връзват много с "Песен за Огън и Лед" не можах да им обясня всичко за света ама карай... Арената пак повтарям е Кръгла приличаща на колизеум като се намира в замъка на Старк... което предполага снежно време. Аз започвам първи. До довечера ще бутна тук 1, 2 поста или ще отворя нова тема...


Last edited by Beleg Kutalion on Tue Jan 10, 2006 12:12 am, edited 3 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 12, 2006 12:38 am 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
А така ще изглежда битката занапред :-) . Оценявайте :P !


Белег за последен път провери "арсенала" си, преди да влезне в поредното кърваво меле. Секачите му бяха наточени до съвършентсво, а кинжала се развяваше заедно с плитката на която бе вързан.
Мъжа сложи ръцете си в предпазителите и затърка остриетата едно в друго. Звука от допира на метал в метал го успокояваше.
Белег излезе от тъмния коридор и навлезна в кръгла арена покрита до прасеца със сняг. Публика нямаше, освен Старк, семейството му и един двама стражи. Навъсения поглед на лорд Старк сякаш бе показател и за времето... мрачно и студено.

Белег разчисти с едно движение снега под себе си, за да провери дали няма лед отдолу и след като се увери, че е безопасно за салта погледна към отсрещния коридор от който излизаха две... момичета. Красиви, но жени...
Едва ли лорд Старк ги беше подценил, тъй че най- вероятно биха били достойни противници, но все пак...
И двете бяха облечени леко, също като него и сигурно се бяха специализирали в същото в което и Белег... акробатиката. Едната от тях държеше в ръцете си двоустър прът, а другата два ножа, а на гърба и зад рамото й се подаваше дръжка на меч.

Белег стоеше и изчакваше... изчакваше те да нападнат, но това не се случваше. Явно не бяха професионалистки, защото би им било много по- лесно ако го нападнат едновременно, затова мъжа реши да използва дадената му възможност да ги подмами в центъра, където щяха да са лесна плячка.

Отначало запристъпва бавно, докато не стигна центъра на колизеума след което се затича. Двете се приготвиха за атака, но продължаваха да не мърдат от местата си.
Малко преди да влезне в обсега на "пръта" Белег направи салто назад и застана на същото място на което бе спрял устрема си. Момичетата бяха учудени, но веднага се окопитиха и нападнаха на свой ред. Отначало ударите им бяха трудни за париране и само късмета позволи на Белег да мине без наранявания, но после свикна на ритъма и ги отбиваше без проблем като продължаваше да пристъпва назад към центъра на арената.

Когато се увери, че е далеч от стените към които би могъл да бъде приклещен Белег отскочи назад последван от единия от ножовете на момичето с късата пола. За щастие срещна предпазителя на секача и отскочи някъде в снега.
- Да видиме как ще избегнеш това- каза другото момиче с кестенявата коса и бръкна в малка торбичка на кръста си която Белег бе пропуснал да види. За части от секундата три, четири остриета полетяха към мъжа. Той се сви зад секачите и за щастие отби тези които бяха попаднали в целта.
Разпери ръце като орел и видя, че това не бе всичко летящо към него. Втория нож на чернокосата се заби малко над китката му. Кръвта му оцапа снега, а шока от развоя на битката беше огромен. Белег хвана ножа и го извади от ръката си, като даже не успя да си поеме дъх, защото момичетата се бяха втурнали в нова атака... като чернокосата бе извадила меча си.
Мъжа хвърли обратно оръжието към притежателката й, но не уцели и след малко отново бе принуден да парира атаките им, докато по ръката му се стичаше пот и кръв...Mystic_Lady


Меча, който Лиен Си държеше в ръката си изведнъж се завъртя във въздуха и падна в снега. За миг бе изпуснала противника си от поглед и той бе успял да й нанесе атака. Усети, че както по неговата ръка, така и по нейната се стичаше кръв. Но за разлика от Белег тя не обърна особено внимание на раната си - просто бе свикнала редовно да се сдобива с такива. И все пак това успя за втори път да я разсее и ако съобразителността на съотборничката й не бе проработила така мигновенно меча щеше да попадне в ръцете на момчето. Но точно когато той протегна ръката си към оръжието Мелиса го измъкна на милиметри под ръката му, а самия Белег ритна силно в главата.Той разбира се не й остана длъжен и бързо се съвзе, макар и силата на удъра който бе понесал. С единия си секач успя да пореже момичето. Снега бе оцапан от кръвта и на третия участник в битката. Но на нея, за разлика от Лиен Си това не й повлия разконцентриращо, а напротив - мотивиращо. Желанието й да победи в този дуел нарастваше с всяка изминала минута. Тя размаха "пръта" с който в началото на битката упорито твърдеше, че ще успее да се бие, но след като видя че няма особен ефект реши да преустанови временно заниманията си с него, а сегада се заеме с нещо, което може наистина да й свърши работа. Например меча на Лиен, който беше в другата й ръка. Ако не друго то поне бе по-остър и съответно причиняваше по-голяма болка на противника. Но в същия момент в съзнанието й изникна важния въпрос - тя накога преди този момент бе ли се била с меч? Отовора със сигурност беше - не, но все пак реши да опита. Неумело го размаха, но колкото и странни да бяха движенията й, причинени най-вече от това, че той бе наистина доста тежък, тя все пак успя да постигне нещо. Е, не беше много и все пак бе доволна. Когато острието на оръжето се бе доближило до Белег той бе посегнал със секача си за да го отблъсне, но по гладката му повърхност меча се бе плъзнал и така бе достигнал до ръката на момчето. Така той получи вторарана, съвсем близо до първата си. Ръката му кървеше все по обилно .... но си го беше заслужил. Рамото на Мелиса не беше по- добре.
Но докато тези двамата се биеха напълно бяза забравили за съществуването на Лиен Си. Това бе единствено в нейна полза, защото тя беуспялада се прокрадне зад Белег и докато той замахваше в една от поредните си атаки към другото момиче тя бе успяла ... да го спъне. Колкото и детинско да звучеше това винаги вършеше работа. Но докато падаше той бе успял да хване ръката на Си и тя също се изтърси на земята. Допира на снега с кожата й бе едно от най-неприятните усещания, които бе изпитвала през целия си живот. Нещата, които винаги бе мразила най-мого бяха снега и студа. Те й причиняваха по-голяма болка от която и да е рана. Ето затова не се ходеше по сред зима с пола! Бе си мислила да облече този път дънки .... но малко преди битката тя бе упорито решена, че няма да участва. Когато обаче Мелиса се появи на вратата й точно две минути преди уговорения час за дуела тя все пак се примири с факта, че трябва да отиде. Разбира се нямаше време да се преоблича, колкото и да и се искаше. Поради този факт сега бе с възможно най-неподходящите дрехи - съвсем тънка черна блуза с голямо деколте и доста къса пола. Добре, че поне високите ботуши ги имаше. Те предпазваха от студа краката й до малко под коленете.
На земята Си остана някъде около тридесет секунди. Не намери сила веднага да се изправи. Тази малка част от минутата обаче й се бе сторила най-дългия период от време на света. Точно до нея бе и Белег. Още докато падаше Си държеше в лявата си ръка един от ножовете си. С него успя да пореже рамото на Белег. Колкото и да си мислеше, че на нея й е гадно в този момент, толкова и бе сигурна, че на противника й му е по-гадно. Все пак допира на сняг до прясна кървяща рана наистина бе много неприятно чувство. След като и двамата се изправиха, а това се случи горе-долу по едно и също време те се отдалечихаедин от друг. Лиен Си бе толкова премръзнала, че й трябваха няколко секунди за да се освести. Точно за това я имаше Мелиса - когато на Си й е зле да се бие тя и разбира се обратното. Момичето се приближи до Белег, като погледа й ясно изразяваше намеренията, които се въртяха в главата й. А именно - да спечели дуела и да пребие момчето! Не бе сигурна, че ще успее, но бе сигурна, че ще опита и ще даде всичко от себе си. Лиен Си бе на същото мнение, но в момента го споделяше стояйки в другия край на арената и треперейки. Но няколко минути след този момент размислите й бяха прекъснати от едно от остриетата от копия на Мелиса, което се заби на сантиметри от главата й. Тя погледна към двамата биещи се. Явно Белег бе успял да се докопа до едно от оръжията на приятелката й и да го насочи именно към Си. Това обаче вместо да й навреди по някакъв начин я върна към дейвствителността. Вече бе по-добре и можеше отново да се включи в битката. Насочи се към Белег, все още държейки в ръката си ножа, по който се стичаха капки от кръвта на момчето.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 12, 2006 1:06 am 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
Белег забеляза, че чернокоската не обича снега за разлика от него, което щеше да е преимущество.
Докато парираше атаките на другото момиче, той бе успял да откъсне кесията с "остриетата" която бе стояла на колана и й сега ги използваше срещу притежателката им, която обаче ловко ги отбягваше. Скоро Белег се озова на близо 10 метра от двете момичета, с празна кесия. Той я разкъса и я увърза около ръката си, за да спре все още щуртящата кръв.

Те си шепнеха нещо докато момичето с пръта подаваше на другата меча й, но свистенето на студения вятър заглушаваше всяка тяхна дума. Докато Белег слушаше песента на вятъра и внимателно наблюдаваше противничките си той откъсна още едно парче плат и го уви около рамото си.
"Защо само лявата ми ръка раняват по- дяволите... нямам ли крака, тяло? Как очакват да се бия без една ръка"
Засмя се наум Белег, но положението му не бе въобще за смях. Трябваше да се действа и то светкавично... трябваше да ги раздели една от друга.
"Разделяй и владей!"

Сега му беше времето да разделя. Белег отново се затича към двете като преди да влезне в обсега на меча и пръта той спря и застана в бойна поза.

Двете вече нямаха намерение да обмислят планове и затова започнаха да атакуват, а Белег не парираше ами просто избягаваше атаките им с елегантни движения, като се стараеше да намери слабо място, но засега не му се отдаваше възможност. Дъха му започна да излиза на големи облачета от устата му. Трябваше да действа.

Макар и рисковано Белег се хвърли в яростна атака, а момичетата бяха толкова стъписани от поведението на противника си, че отначало не знаеха какво да правят.

Точно това бе възможността която Белег чакаше. Моментното им объркване му даде възможност с няколко удара да изтръгне меча от ръката на чернокосата и да го запрати на 5-6 метра. Тя извади други два ножа, но те не бяха достатъчно дълги, че да навредят на мъжа, затова тя отстъпи назад и се опита да заобиколи сражаващите се, но Белег така и не й даваше възможност.

"Разделяй и владей!"

Каза си "наемника" и привидно даде шанс на чернокосата да го подмине, но когато тя прескочи секача му той ритна другата си противничка в гърдите и замахна назад с другия секач...

Няколко кичура коса паднаха върху снега, заедно със съвсем мънички капки кръв.

Чернокосата бе взела оръжието си, а Белег бе пропуснал шанса си и сега бе приклещен между двете...


Last edited by Beleg Kutalion on Fri Jan 13, 2006 11:25 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 12, 2006 5:45 pm 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
АНГЕЛЧЕТО (ХАХА ВЪОБЩЕ НЕ СА В ЧАС ДВЕТЕ ГОСПОЖИЧКИ, АМА КАРАЙ. ВИЕ ОЦЕНЯВАТЕ :P )

Той явно определено не познаваше Мелиса. Когато вида кичурите от косата си на снега ,момичето се усмихна спокойно. За разлика от Белег тя бе научена , че яростните атаки не са желателни ,когато мелето е 2в 1. Приятелката й беше насочила меча към Белег. Момчето започваше да се изморява все повече." Облачетата" ,които излизаха от устата му се сгъстяваха,докато не се получи нещо като безкрайна верига от дим.
Мелиса направи знак на Лиен да мине малко в страни и скочи във въздуха. Другото момиче чакаше само това. Извади двата остри ножа и ги метна по Белег. Единият беше прескочен от убиеца с лекота и тъкмо когато момчето се смееше на атаката, вторият нож го удари в крака и той се свлече наземята. Това ,обаче май не беше достатъчно. Скокът на Мелиса се бе превърнал в салто и приземяването на крайниците й беше установено право в корема на Белег. Това отново събути яростта на убиеца. Той се изправи бавно и с остатъка от торбата на брюнетката превърза раната на крака си. Озова се приклещен между две момичета ,които определено не му бяха почитателки, поне видът им издаваше точно обратното. Въпросът беше коя от тях го е вбесила повече-въпрос, който и тримата си задаваха. Белег гледаше кръвнишки тукъм едната ту към другата. Не предполагаше ,че боят с две ще се окаже толкова трудна задача. Забеляза ,че противничките му видимо изчакват той да атакува. "Е има да си чакат" -подсмихна се убиеца.
Двете момичета стояха в готовност. Всяка секунда бе от значение... Те не изпускаха Белег от поглед. Мелиса отново се усмихна по онзи злобен начин,който не вещаеше нищо хубаво. Си се стрелна и улови един от секачите на Белег. Убиецът, обаче нямаше да се предаде без борба. Дръпна силно секача и Лиен се озова на земята. Радостта в очите на момчето скоро помръкна. Усети ,че нещо много малко и много остро се забива с всичка сила в петата му. Нададе вик, а после извади острието от крака си. Напълно бе игнорирал присъствието на второто момиче ,което се бе докопало до едно напразно изхабено от Белег оръжие,което някога се бе помещавало в кесия на кръста й.
След като болката стана по-слаба убиецът се свести и забеляза ,че двете момичета се насочват към него. Лиен Си очевидно се бе изправила и сега бе решена да отсече някой негов крайник с меча си. Брюнетката пък беше се заловила за пръта и го въртеше във въздуха толкова бързо ,че погледът на Белег се премрежи. Той отстъпи назад и замахна с двата секача към момичетата. Единият от тях поряза Мелиса в корема, а Си се мушна под другия и се озова точно до момчето. Мечът й бе опрян в гърлото на наемника.
Докато Мелиса почистваше раната си със сняг,битката продължаваше с пълна сила. Момичето се отказа от опитите си да се самолекува и се затича към другите двама. Там тя стана свидетел на най-невероятните три движения в живота й. Първо Белег някак изви тялото си назад и отби меча на Си с ритник. След това убийцата подскочи във въздуха и нанесе на момчето удър с крак в лицето. После те скочиха един към друг, и двамата еднакво бесни и решени да победят в тази схватка. Накрая се отбъснаха и паднаха на снега като едва успяха да си поемат дъх. Всичко това се разви за някакви части от секундата ,така че Мелиса остана само наблючател. Тя подаде ръка на Си и я вдигна отново на крака. Белег беше замаян и им усигори достатъчно време да се изтупат от снега и да го нападнат. Убиецът се осъзна ,но вече беше твърде късно. Усети ,че се търкаля по арената ,а двете момичета седят в центъра и го наблюдават.Той спря да извършва тази така смехотворна дейност и се добра до един от ножовете на чернокосата. Хвърли го към смеещите се момичета и зачака.
Си познаваше ножовете си ,можеше да ги усети , да ги почувства дори да бе обърната с гръб към тях. Тя светкавичко се хвърли пред Мелиса ,спирайки всякакви изблици на смях и хвана ножа си малко преди той да се е забил във врата на приятелката й. От това действие на ръката й се получи рана,но важното бе ,че е успяла да спре ножа навреме


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 4:42 pm 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
Изненадан и уморен Белег въздъхна, като още едно от облачетата се издигна нагоре.
Студения въздух "гореше" дробовете му и на Белег му се наложи да разкъса от собствените си дрехи, за да може да увие парче плат около устата си.

В това време двете му противнички се бяха втурнали в атака, като чернокосата държеше само ножа си, защото меча и бе на няколко крачки от нея. В последствие тя извади и втори... по- дълъг нож, докато приятелката и въртеше пръта си.

Този път наемника бе готов, да посрещне атаката им по доста странен начин. Белег изви гърба си и заби секачите си в земята, след което се придърпа с ръцете си изритвайки пръта от ръцете на Мелиса и се изтреля във въздуха... нагоре и назад.

При падането обаче той натовари прекалено много петата си и замалко не изгуби съзнание което даде на Си да се приближи до него, но оръжията и не бяха много добри за близък бой за това и се наложи да отстъпи, докато Мелиса тичаше да вземе пръта си.


Меча на чернокосата бе паднал точно до краката на Белег и сега той се чудеше как да го опази от ръцете на Си, защото в нейните ръце това оръжие беше като буреносен облак. Наемника забеляза как тя гледа до крака му и как желае този меч...

"Нека желанието да я погуби. Сигурно пак ще мога да извъртя номера със залъгването."

Мелиса бе застанала до партньорката си и й говореше нещо, но студения вятър продължаваше да заглушава всяка тяхна дума.
Наемника погледна към лорд Старк и семейството му и забеляза значително по- мекия му поглед. Най- вероятно дуела се бе харесал на Лорда и ако Белег успееше да победи щеше да бъде награден пребогато... "ето ти мотивация" помисли си той и се усмихна на себе си.

Потънал в сладки мечти за това какво щеше да направи с парите той не усети кога Си бе минала зад гърба му, а Мелиса се бе затичала напред.
"Явно и те използват стари трикове" каза си Белег и малко преди Си да се плъзне и да подсече краката му той направи салто назад, оставяйки чернокосата да се попързаля към съотборничката си.

Двете се оплетоха една в друга и Мелиса падна на земята. И двете бяха паднали в студения сняг, а Белег нямаше намерение да проявява милост. Той се затича към мястото където в момента се изправяха на крака двете момичета и започна бърза серия от мощни удари.

Един от тях разцепи пръта на Мелиса през средата, а другия за малко не отряза ръката на Си... разминавайки се на милиметри от целта.

Мелиса бе хванала разцепения прът като две отделни оръжия(мечове) и бе готова за атака, но Си вече се бе втурнала към Белег, който малко преди това с два ловки отскока назад се отдалечи на пет метра от двете си противнички.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 11:24 pm 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118
Мистик


Тя обаче не спря засилката си и след секунди вече беше до него. Замахна с ножа си, като всячески се опитваше да му причини каквато и да е рана. Стрянното бе, че не успяваше. Нещо й имаше - както до преди малко имаше огромно желание за победа и бе почти сигурна в способностите си, така сега напълно се бе отчаяла. Мелиса обаче осети това и веднага се притече на помощ на приятелката си. Докато Си разсейваше Белег с ножовете си, съотборничката й размаха едната част от пръта,намираща се в дясната й ръка и успя да доскъса и без друго жалкия остатък от блузата на момчето, която той преди малко бе изолзвал за да предпази дишането си от ледения въздух. Това отклони вниманието на момчето към Мелиса и по този начин неволно даде шанс на Лиен да му направи подсечка. Той се изтърси на земята, а Мелиса опря върха на копието (половината от пръта) в гърлото му. Той разбира се не им остана длъжен и веднага използва едното от своите оръжия за да се отърве от насоченото към него острие. Изправи се със сведкавични движения и със също толкова бързи се отдалечи от момичетата. Си се ядоса, че атаката им не бе оспяла и в разочарованието си метна единия от ножовете си, без даочаква той да оцели. Странното бе, че Белег в последната секунда без да иска се мръдна и застана именно на пътя на летящото оръжие, което се заби на най-гадното възможно място - ръката на която вече имаше цели две рани. Той извика от болка." Защо момичетата се целеха именно там, по дяволите? "- чудеше се той докато измъкваше ножа от ръката си и съзерцаваше кръвта, която обилно струеше от раната. Лиен от своя страна се усмихваше злорадо и се чудеше на късмета си, който ту се появяваше ту изчезваше, но когато го имаше й правеше огромни услуги. Не, тя не се целеше в ръката му, дори не се целеше в него. Просто метна ножа в посоката където се намираше момчето. И взе, че оцели! Белег обаче определено не остана доволен от развоя на събитията. Колкото и да бе по-силен от момичетата физически, те
все пак бяха две и ... поне на него му се струваше, че бяха доста хитри. Всъщност, просто бяха големи късметлийки. А дали щяха да го победят - и двете не знаеха. Но най-важния урок който Си бе научила от живота бе, че за да постигне нещо трябваше да бъде оптимистка. И колкото и невъзможна да бе победата им, тя все пак вярваше в нея.
Белег беше направо бясен. По дяволите, ако още веднъж го оцелеха там можеше да остане без ръка! Но за сека все още я движеше някак си и най-странното - успяваше да държи секача с нея. Сега вече бе толкова ядосан, че мотивацията му за победа се бе удвоила. Той изчака момичетата да започнат своя атака, което те разбира се веднага направиха и умело започна да отбягва всяко оръжие, което се опитваше да достигне до него. Когато и на Лиен и на Мелиса им доскуча от това, те започнаха да не внимават и именно това бе целта на момчето. В моментното разсейване на Лиен тя получи неочакван лакът в ицето, което я зашемети, а пък Мелиса бе олучена от единия секач в бедрото и от болката се изтърси на земята. Тя за разлика от Си обожаваше снега. Именно той спря болката й и тя успя отново да се изправи на крака. В едната си ръка обаче държеше снежна топка, която полетя към Белег и го оцели в лицето и за секунда той не виждаше нищо около себе си. Лиен, която вече се бе освестила направи възможно най-простото и на пръв поглед глупаво нещо, което можеше да измисли - заби му шамар. Но това определено не бе какъв да е шамар. Точно преди това бе обърнала пръстена си на опъки и острата му част бе от вътрешната страна на ръката й. Точно тя се заби в кожата на лицето му. Си провлачи ръката си надолу чак до брадичката му като по този начин му остави дълбок белек. В следващия момент обаче той замахна със секача си. Острата му част подмина момичето но оръжието така се извъртя, че тъпата му страна се заби странично в кръста на момичето така, че тя падна на земята.* Мелиса в същото време изникна зад гърба му и успя да го разсея докато Лиен се изправи и изтръска дрехите си от снега.* Поради природата на секача, който няма тъпо освен вътрешната страна на предпазителя би трябвало да съм я ударил с лакътя си...
*Белег*!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 17, 2006 12:34 am 
Самотник

Joined: Tue Nov 02, 2004 8:11 pm
Posts: 2118След поредната "бясна" атака Белег реши някак си да изгуби време, за да си почине и отдъхне малко.
Той отскочи назад като се стремеше да избегне евентуални летящи предмети и след като се увери, че е на безопасно растояние прокара ръка през лицето си избърсвайки кръвта рукнала от раната.
"Ще има доста работа за лечителите" помисли си той и се изплю в снега.
- Поне като ще убивам някой да знам как се е казвал.
Двете момичета го изгледаха мълчаливо, но след малко и двете започнаха да се надвикват коя да говори първа. Вятъра бе стихнал и сега всяка тяхна дума се чуваше отчетливо и ясно.
- Мислиш ли, че ще успееш да ни убиеш. Ще ти кажем имената си, за да знаеш кой те е убил теб- каза чернокосата и добави.- Кристина... викат ми си, а момичето до мен е Мелиса.

Белег за пореден път се замисли какво да прави и реши да спечели още време

- Не ми изглеждате много "стари". На колко години сте?

- Стига си разпитвал- викна Мелиса и тръгна в атака като бе последвана от съотборничката си с късата пола.
Нова поредица от безмислени удари бе отбита от секачите на Белег, който единствено бе порязан по крака и то съвсем леко.

Белег отново отскочи назад опитвайки се да спечели време и да даде време на ръката му да си отпочине.
- И все пак не разбрах на каква възраст сте...

Си промълви нещо на непонятен език, а Мелиса измънка нещо подобно на "16" след което отново тръгнаха в безцелна атака без каквито и да е оръжия можещи да преодолеят защитата на секачите.

Си обаче вече бе набелязала меча си и в момента в който Белег отскочи за нова почивка тя пренебрегна каквато и да е болка и се втурна за меча си.

Мъжа който и без това нямаше шанс да и попречи за момента остана на мястото си опитвайки се да промени посоката на бягство така че наближаващата стена да не е зад гърба му.

Си вече бе взела меча си когато Мелиса отново атакува...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 18, 2006 6:48 pm 

Joined: Sun Sep 19, 2004 11:12 am
Posts: 78
и последните два поста:

ANGEL4ETO

Мелиса си пое дълбоко дъх. Крайно време беше за малко повече действие. Тя мразеше да чака, времето беше понятие ,което не понасяше и както обичаше да се изразява "убиваше всичко детско в нея". Така ,че докато Белег чакаше и се подсмихваше лукаво , в ума на момичето се прокрадваха хиляди тактики. Тя погледна Лиен Си и й се усмихна. Убийцата не разбра мисълта на приятелката си ,но след два много бързи знака по лицето на съотборничката й се разля широка усмивка. Мелиса се затича към противника си и започна да го напада с остатъците от двуострия път. Умело отбиваше ударите на секачите , но така и не можеше да уцели Белег. През това време другото момиче чакаше подходящия момент. Когато видя как "пръта" пада на снега , уж отбит от секача на Белег, тя плъзна меча си към Мелиса и се затича с все сила към момчето. През това време малката се изправи и започна да атакува с оръжието, което й бе дала приятелката й. Убиецът отскочи назад, но до стената близо до него се заби поредният нож. Лиен Си и дружката й се насочваха към него, а погледите им не вещаеха нищо хубаво. Този път той не изчака да види какво ще се случи. Втурна се с все сила напред и пропъди момичетата размаквайки секачите.
Скоро битката зае началното си положение , в което двете момичета се подпираха на вратата на арената, а Белег седеше някъде в дъното и се усмихваше. Сега беше момента да се хвърлят всички карти. Мелиса не знаеше точно колко остава до края на битката, но чувстваше ,че ако не сега няма кога. Всичко беше въпрос на изживяване. Момичето не знаеше дали ще оживее след всичко това, не знаеше дали ще спечелят, не знаше дали ще намерят изхода , не знаеше отговорите на толкова много въпроси...но не й трябваше да ги знае.Остави меча настрана. Дръпна двете розови връзки на панталоните си и те се сдобиха с цепки до малко над коленете. Тя завъртя двете връзки високо над главата си. Този ход имаше за цел да обърка Белег. И наистина се получи. Докато момчето примигваше замаяно от бързото движение на Мелисиното оръжие Лиен Си го атакува с ритник в корема и той падна на снега. Брюнетката скочи към момчето и го притисна с коляно към земята. Уви едната връзка около врата му и се опита да го задуши с нея. Той издаде хриплив звук и напрегна всичката си сила за да се обърне. Мелиса се затъркаля по снега ,преобърната от голямата сила на Белег. Си използва момента и налетя на момчето като се опита да го наръга с един от ножовете си в корема, но беше спряна от острите секачи. През това време приятелката й си върна меча и се запъти с усмивка на лицето към двамата снегобойци. Точно когато ръката на Лиен Си беше изложена на риск от порязване , Мелиса подложи меча под острието на секача.Убийцата се измъкна на сантиметри от оръжието и отново спъна Белег. Така те оспяха да възвърнат контрола над телата си, а момчето...е той отново лежеше на така любимият му сняг.
Сега положението беше следното-или те или той. Е тук Мелиса и Лиен Си бяха на абсолютно единодушно мнение-те. Егоизмът не беше присъщ на момичетата...но в случая трябваше да бъдат поне малко егоисти,защото Белег мислеше така "Или аз убивам тях, или те мен" , а те си обичаха живота и не си го даваха.


Mistyk_lady

Лиен Си се приближи до лежащия на снега Белег. Наведе се към него и му подаде ръка да стане. Той погледна очудено, но все пак я хвана и се опря на нея, защото очевидно изправянето не му беше особено лесно. Раните явно не му понасяха добре. Но Си не мислеше за това и ... просто го пусна. Той разбира се се изтърси назад и остана сред така познатата бяла, ледена покривка на земята. Момичето се дръпна назад и отиде до Мелиса, чакайки той сам да стане. Но момчето май нямаше точно такива планове. Остана си долу една - две минути, чакайки някоя от тях да направи нещо. В момента бе във възможно най-неизгоддното положение, но нито едната не се възползваха от това. Тримата просто стояха и се гледаха един друг. Естествено, накрая на Мелиса й доскуча и реши да нападне. Знаеше, че ще се издъни някак си, но все пак си струваше да опита. Хвърли единственото си останало острие от лък, което предвидливо бе скрила в задния си джоб по Белег. Разбира се - не олучи. То се заби на сантиметри от момчето и се изгуби в снега. Лиен наблюдаваше опитите на приятелката си и се чудеше какво да направи. Държеше два от ножовете си. Ако хвърлеше някой от тях със сигурност щеше да оцели, защото разстоянието наистина бе малко. Но ... нещо й подсказваше, че не трябва да прави точно това. Свикнала бе да играе в неравностойни битки, но не и когато противника бе на земята. Не, че имаше принципи, просто така бе по-скучно. Тихо подметна:
- Аре по живо. Нямам цял ден да те чакам да се изправиш - вятъра бе притихнал и думите й се чуваха ясно и отчетливо. Осекнаха в стените на празната арена и останаха без отговор. Единственото, което се случи бе това, че Белег бавно започна да се надига от снега. Тя разбира се не го остави дълго без работа. Грабна меча от ръката на приятелката си, като й връчи единия си нож и започна серия от атаки по Белег. Нямаше много попадения, освен леко разкървавяване на едното му рамо и малка драскотина по крака. Но разбира се Лиен имаше друго за цел - да го обърка и стресне. Беше се получило, защото всичко, което оспяваше да направи той бе да отбива ударите й със секачите си. Изведнъж обаче болка спря движенията на момичето. Нещо много остро се бе забило в рамото й. Тя нададе писък и погледна по посоката от която предполагаше, че е дошло това. И естествено позна - Мелиса! А това, която я бе пронизало бе собствения й нож! Не, наистина не проумяваше, как това момиче можеше да е толкова зле.
- Може ли да целиш мен! Тъпо дете, трябва да олучиш него, не мен!! - Лиен говореше точно като недоволен от проявата на детето си родител
- Ама аз ... аз такова .... него ...целех Белег, не тебе!- оправдаваше се тя
- Да, отгоре на всичко си и некадърна! - извика тя, а след това тихо добави - Ето за това обичам да се бия сама.
Белег разбира се се възползва от предоставената му възможност. Докато двете момичета се караха той се бе промъкнал зад Си. Когато отново се сети за съществуването на момчето вече бе късно. Той бе хванал китките й и я държеше толкова здраво, че и двете меча и ножа които тя държеше паднаха на земята, точно до двата секача, които преди минути бе оставил той. Сега и двамата бяха без оръжия. Следваше любимата на Лиен част - ръкопашния бой. В това винаги я бе бивало най-много. Но за нейно съжаление, обаче приключи много, много бързо. Само един ритник на зад и разбира се попадение. Добре, че беше лек и Белег само отхвръкна малко настрани с тихо мрънкане. Това обаче му даде шанс да вземе своите оръжия и да изрита на далече тези на момичето. Сега тя бе в неравностойното положение - два секача срещу нищо. Определено положението не бе розово. Обаче Мелиса все още бе наоколо. Когато Си се сети за това се зачуди защо това същество не й помагаше! Когато видя какво правеше тя обаче веднага осъзна, че друго и не можеше да очаква. Тя се бе свила в единия ъгал на арената и наблюдаваше с виновен поглед. Толкова се бе стреснала от това, което бе направила, че дори не можеше да мисли. Но разбира се, точно когато бе
най важно да помогне, тя успя да се съвземе. Един нейн вик бе достатъчен:
- Си, ножа, рамото!
- Какво? - недоумяваше несвързаните думи на приятелката си Лиен, но когато погледна рамото си на бързо разбра за какво ставаше дума. От прясната рана все още стърчеще забилото се в нея оръжие. Тя го извади с поредния вик на болка и без да мисли просто го хвърли по Белег. Олучи го и това й даде време да вземе предметите които той бе ритнал на страни преди минути. Любимия й нож, с бяло-черната дръжка, наподобяваща ин и ян стоеше на снега, точно до прекрасния меч, с който така и не бе свикнала да се бие. Е, винаги когато й потрябваше обаче можеше да го използва -макари сама не знаеше как се получаваше това. В крайна сметка факт бе, че това бяха двете й най-добри оръжия. Лиен ги вдигна от земята и усети колко ледени бяха станали дръжките им от престоя в снега. За втори път погледна към Мелиса и каза:
-К`во се офлянкваш! Я се стегни! - като видя, че в очите й се появяват сълзи извика - О, боже лигло!
Това помогна на Мелиса да се освести. Тя се приближи към приятелката си и към Белег, който в момента бе зает с това да измъкне ножа на Си от ръката си. Този път обаче това не бе така печално обезобразената такава, а другата. След като успя да измъкне оръжието от себе си той го върна на Лиен и разбира се и този път уцели. Уцели, но не там където искаше. Всъщност не успя да й причини особени поражения, посто поряза крака й, а и без това прекалено късата й пола се сдоби с цепка. Това обаче на момичето въобще не му се стори толкова безобидно. Вдина ножа си, който се бе плъзнал по крака й и бе паднал на земята. Прибра другия в джоба си.Този път не посмя да го даде на Мелиса. Като погледна полата си наистина доста се ядоса и реши да използва меча си по предназначение. Точно мислеше да наруши всички правила и да не остави противника си да си тръгне жив от това място, когато се чу пронизващия и така познат звук. Гонга за край на битката. Си и Мелиса се спогледаха. И за двете това бе една от най-кратките битки, които някога бяха водили ... или всъщност, не битката бе толкова кратка, колкото вреемето минаваше бързо. Сякаш бяха изтекли само няколко минути от момента в който бяха дошли на това място. До този момент не бяха усетили никаква умора. Когато разбраха, че битката е свършила обаче, цялата насабрала се в тях такава се изсипа върху им. Белег стоеше на разстояние от тях. Без да го забележат момичетата той се бе приближил към лорд Старк и говореше нещо с него. Единственото което стигна до ушите им обаче бе репликата на едно от децата му:
- Интересна битка беше!
Лиен и Мелиса се спогледаха и едва забележимо се усмихнаха една на друга.


Това е края на битката. Не се чудете защо нашите постове са последни и са един след друг. Така го реши Белег. Е, това е - оценявайте


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 28, 2006 10:53 pm 
Валхеру

Joined: Sun May 02, 2004 2:51 pm
Posts: 3540
Location: Светът на безкрайната реалност - Евалорм, Кенвийр.
Обещах да пиша и ето - писах. Доста дълъг дуел и честно казано, на места ми се щеше да ви удуша и тримата :) :lol: Ето ги и моите резултати:

Стил, изразни средства, грамотност
Белег
Всичко е хубаво, само дето има повторения, граматични и правописни грешки и тук-таме стилистични. Има още работа по стила ти, това е сигурно.

5/10

Ангелчето
Същото, като при Белег - повторения, правописни грешки и хъм... скучен стил - тоест, не е писано достатъчно увлекателно за да задържи читателя към произведението.

5/10

Мистик лейди
Тук стилът е малко по-интересен - има зачатъци на диалози, разговори, описания. Но елементарни грешки като "олучи" (улучи) просто дразнят окото, и то страшно много. Също се забелязват повторения.

5/10

Боравене с околната среда
Белег
Е, тук виждаме напредъци - за разлика от опонентките си, Белег се опитва да описва околната среда подробно; ясно се вижда това още в първия му пост, където описва времето, арената, дори благородниците.
На места се получават някои глупави грешчици, които са следствие на нечетене на предните постове, но те са дребни и незначителни.

5/10

Ангелчето
Ангелчето също се опитва да описва околната среда, но постовете и се спират главно и единствено на бойните действия.

4/10

Мистик лейди
Описанията при Мистик лейди пак са откъслечни и не се срещат толкова често, като тези при Белег.

4/10

Употреба на героя на опонента и НИП-ове
Белег
Отново, още от първия си пост, той описва подробно НИПовете - от опонентките, чак до лорда Старк; постът с диалога, който започва да води, е свежо хрумване, макар и не дотам добре написано. Въпреки всичко, описанията директно му носят

6/10

Ангелчето
И тя разиграва добре героинята на своята партньорка, както и самият Белег - въпреки това, минус тук са непрекъснатите поражения, които нанася върху самия Белег, откъдето произлиза и голямата нелогичност на боя.

4/10

Мистик лейди
За разлика от Ангелчето, която описва някак между-другото действията на Лиен Си, Мистичната дама действа по-прямо откъм чуждите персонажи - описанията са наистина прилични, има мисли, желания. Естествено, много наранявания са минус.

6/10

Логика, реализъм, вживяване в ролята на персонажа
Белег
Ето, тук виждаме един наистина цветен образ, за разлика от останалите - Белег има действия, мисли, говори... въобще при четенето придобиваме представа за по-жив образ от този на момичетата, които сякаш са като едни роботи, които само се бият. Вживяването на Белег е на ниво.
Обаче, реализмът и логиката куцат - то не бяха много рани, но Белег все пак продължаваше да скача и тича, като нищо; освен това - кой ще тръгне да си превързва раната насред смъртоносна битка? Откъснати кесии, мятане на оръжия, пълно забравяне на функциите на секачите и въобще как могат да се използват - едно време хвърляш ками, в другото си със секачите, накрая пък си превързваш ръката. Белег е Белег, а не Шесторъкия Шива, важно е това да се отбележи.

6/10

Ангелчето
След прочитане на постовете на Ангелчето, не успях да видя и следа от разиграване на персонажа - наистина, това е доста слаба част, особено в една ролева игра - мястото, където персонажът е сив и практически... не е образ. Също както и при Белег, и логиката е много куца тук - то не бяха бойни маневри, които са невъзможни за изпълнение, рани и наранявания...

3/10

Мистик лейди
Е, разиграването тук е по-на ниво; както вече казах, образът на Лиен Си е по-разгърнат от този на Мелиса, но това е само малък плюс - отново наблягам на реализма и логиката, които липсват в постовете.

4/10

Общи оценки
Белег: 22
Ангелчето: 16
Мистик Лейди: 19

_________________
Моят блог


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 15, 2006 9:39 pm 
Дядо Йоцо гледа
User avatar

Joined: Wed Sep 17, 2003 10:12 pm
Posts: 5198
Location: София
Да - ще си позволя да заключа тази тема и ще отделя коментарите по дуела.

Приемете че я заключвам с оглед безопасността и неприкосновеността на постовете. Оценяващите ще постнем тук.

_________________
If this is empty this doesn't matter
Put that in your ramen and eat it!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 19, 2006 6:13 am 

Joined: Fri Dec 19, 2003 12:29 pm
Posts: 2170
Location: Quake Kupel
Боже мили, и като се има предвид, че само търсех нещо, което да ме надъха да пиша. Ако зависеше от мен, щях да ви оставя да измрете от собствените си рани, всичките, до един, без изключения. Баси касапницата. Но както и да е. Май ще трябва да оценявам по тая система, дето много, много не ми се нрави. Не съм за никой, това да е ясно като се има предвид, че не искам после мрънкания, че "вие сте за Белег". Напротив, даже обратното.

Първо ще си направя труда да коментирам жалкото подобие на герои. Какъв е тоя свят? Какви са тея герои? Нещо видях за "Песен за огън и лед"? Не че съм го чел, но май единственият елемент от цялото "нещо" , което е взето от там е небезизвестния Лорд Старк. И снега. Това да не ви е MKn-ти брой бре? Къде е връзката с останалия свят, кви са тея дънки, какво по дяволите? Иначе:

Мелиса(ангелче) : хубаво описание, но е 2ти повече от характера? А защо? Нещо сме се развихрили с четката тука май, характера си е типичен и се дава добра представа. Историята блудкава и позната. Също с безмислици пълна. Щом разбира, че магия няма (заради шарлатанина) то тогава се отчайва напълно от живота? Макар и да есрещнала първата си любов???? Голям град без особено много жители? Дъъъъ, поне магия има де, както и да е.

ЛиенСи(Мистик ЛЕйди): описанията са най-хубавата част, а пък и те с нищо не блестят. Храктера е противоречив спрямо себе си - безмилостнна, но прощава лесно? Характера, нелогичен - емоционална, но рядко избухва за глупости. Верну лиии? После историята. Китай? Песен за огън и лед? Ааа? Не. Просто, не. Та да не говорим за това как като изгубила родителите си става наемна убийца. Мда, така става като се учиш при 10 майсотра.(10 !!!!) . Просто ей тъй на, убиват ти родителите и вземеш да станеш намена убийца. то така става. Пфъъъ.

Белег (ами Белег): Моля?! Чакай, чакай, чакай са, това герой ли трябва да бъде? По-скоро ми прилича на някой от персонажите от мортал комбат. На нищо! Ужасно скучен и клиширан. И история си няма даже, абе хитър петър, аз за НИПОВЕТЕ си измислям повече история и по-дълбок характер. Дамите поне са се опитали, но видиш ли ти трябва да се извяиш като тотален ла...(айде не ламер), лаик. Просто смехотворно - ("като от WC на демон хънтъра") боже, боже, боже. Пълен позор. Ненененене. А да, и не използва брони. ПРедставяш ли си, той всъщност е луд. Да го беше написал поне, може да получиш малко симпатия от към експериментриане с характер. Ама не, той всъщност "героя" е мега зле.

И сега истинското оценяване.

1. Стил, изразни средства, грамотност.
Стила си е стил, всеки си изгражда собствен стил. При Белег обаче ми изглежда по-отработен макар да ми е много скучен. Двете момичета просто имат едвали не хомогенен стил, който не знам дали умишлено е така направено, но не се различава един от друг. Техния обаче не е толкова развит и отработен и сътоветно сух. Като цяло, няма нещо повече от удари и движения. Макар и да се вижда, че се насочвате да избегнете еднаквостта, белег го прави една идея по-добре. Галвно щото наблягате на другите неща повече. При него всичко някак си по уравновесено, но пак, скучно. Изразните средства и на тримата куцат - било то на Белег повторенията и краткостта на белеговите постове, било то простоватия(в сми на елементарен) език на Мистик или пък дразнещите прекалено и САМО картки изречения на Ангелчето. Нищо запомнящо се, нищо особено, никой не се слави с по-богат език от другия. За правописа Белег надделява, защото щом даже АЗ(който съм пълен неграмотник на клавиатура) виждам, че има масови и то много груби грешки (ах тези О-та и У-та) . Лошо за всички ви, че това е неща като конзолна игра, дето има само тупаник. Никаква атвосфера не струи от всичкото това.

Белег, Ангелче, Мистик - 6:4:4

2. Боравене с околната среда (най-тъпото нещо), хореография на боя.

Така, боравене с колонта среда. Ами какво да кажа, не съм очарован. Може би Мистик и Белег успяха да боравят добре с околната среда, макар и Ангелчето да не е много назад. Което не трябва да я окуражава, а да накара другите двама да се замислят. Даже не се сетихте най-баналното описание на "кървавия сняг" да даде никой от вас. Shame. Хореографията, о, ХОРОР-графията на боя. То не бяха едни касапници, то не бяха един финтове, които всякаква гравитация оплюват и заебават. Изобщо - грозничко като цяло. Белег с нищо не блести, Ангелечето пък се побърква да описва едно след друго разни шанатави пози и ситуаций, дето да ти се завърти главата. Единствено при Мистика се забелязва някаква прогресия или поне опит да се измъкне от рамките на - замахваш-скача-размахваш-отбягва-удряш-одраскваш-змахава той- и т.н. модела, но пак не толкова успешно, щото и тя има минуса на колежката си.

Белег, Ангелче, Мистик - 4:4:4

3. Употреба на героя на опонента и НИП-ове.

Ами тука определено момичетата имат превес, защото се вижда, че има някаква отборност, някакъв отборен дух във цялото това, пък и не представят по-различно героя на Белег от колкото тоя сам представя неговия си характер -дето хич го няма, но за това в другата част. Личи си, че и Калин не описва само своя собствен герой, а и загатка понякога за другите, макар и прекалено рядко. момичетата може главно над една друга да използват героите си (особено мистик) . Нищо особено пак.

Белег, Ангелче, Мистик - 5:5:6

4. Логика, реализъм, разиграване на героя(влизане под кожата). Логика - нулева, никой нещо не спазва. Имахме поне дв-три големи прорезни рани, поне някоклоко разфасования на нечия ръка и да неговорим за една скъсана ксия с ками(?), която бе ползвана като превръзка(???) още първия рунд, но после се размяташе с последното останало метатлено острие вътре.
Иначе разиграването на героя се отдава предимно на Ангелчето в последния си пост мисля, защото то е изградило по-достоверния като характер герой и съответно и е по-лесно да го развихри. Мистик и тя си го играе добре нейния. Белег характер като че ли няма, за това се чудя избощо да ми дам ли оценка тук. Но айде от мен да мине.

Белег, Ангелче, Мистик - 2:5:4

Всичко - Белег, Ангелче, Мистик - 17 : 18 : 18

Туй то. Като съм в по-бодро състояние, ще видя какво мога да направя, за да дам по-обективно нещата, щото сега съм главно на общи впечатления.

_________________
...the farther I fall I'm beside you
as lost as I get I will find you
the deeper the wound I'm inside you
for ever and ever I'm a part of...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 21, 2006 12:17 am 
Дядо Йоцо гледа
User avatar

Joined: Wed Sep 17, 2003 10:12 pm
Posts: 5198
Location: София
Ще пропусна да коментирам героите, но и те имат нужда от работа.

Що е то секач и с какво се яде

Ситуация:
Арената е кръгла приличаща на колизеум като се намира в замъка на Старк... което предполага снежно време

Бележка: Нямам нерви да отбелязвам отделните неща за които ще взимам точки, защото това предполага многократно четене на дуела и претъпкване с цитати тук. Ще обединявам в единно мнение.

Да не говорим че е нарушен реда в дуела - Белег има 4 поста, мистик 3, и ангелчето 2.

Върхове от стрели - не са балансирани за хвърлени. Ефекта от тях е като от по-остро камъче, защото освен това не са и много тежки
Върхове от копия - големи и чепати, остри в най-добрия случай от три края и силно небалансирани за хвърляне - ефект в най-добрия случай като от нескопосано хвърлен нож - т.е. забил се накриво или изобщо незабил се но порязал.

Стил, изразни средства и грамотност
Средна работа. Достатъчно грешки за да наклонят везните надолу. Имате нужда от изглаждане на стила и следване на логиката на текста. Също от обогатяване на речниците - и тримата

Ангелчето:5
Белег: 5
Мистик: 4

Боравене с околната среда, хореография на боя
УжасТ. The horror! Споменаваше се сняг и вятър. Някакви разголени хора не умират от студ, някакви младежи със скъсани блузи също не умират от студ. Някаква арена - неописана, непогледната, неуважена.
Хореографията - алеле. 99% от движенията съществуват единствено в главите ви. Интензивност на битката - както казваше Райст - колкото на 3-ватова крушка.

Описанията се ограничават до 'много удари', 'мощни удари' и 'бързи удари'.

Ангелчето:
Зле, какво да ти кажа. Някакви скокове, изведнъж се превръщат в салта, и някакви крайници се размахват наляво надясно. Нали е излишно да ти казвам че ако направиш еленски скок или копие към някой с главата напред умираш или просто се размазваш сама. Ако крайниците пък са крака - какви салта какви врязвания - салтото е нещо не-особено леко за изпълнение, но важното е че при него се скача нагоре, а не към враг. Така че забрави еленски скокове със салто в тях(както правят в Mortal Combat примерно). За теб няма неща като обсег на оръжията или пък острие на оръжие. Някакви хора настъпват въртейки меч и тояга към човек въоръжен с два от гореспоменатите секачи, и изведнъж той успява да пореже едната през корема.... Или пък вкара Си в някаква комична ситуация да се опитва да хване адски остро оръжие в ръцете на опитен човек с голи ръце.... 0.о Отскоците един към друг - само във Тигър и Дракон. Във финалния пост изведнъж от 20ина-30 стъпки помежду ви Белег получава ритник в корема...

1

Белег:
Особено ми направи впечатление едно премятане ненормално връз секачите. Пълни глупости. Едно че имаш стъпкана почва под себе си или най-малкото замръзнала от студа, второ секачите са извити, не можеш да ги боднеш стабилно. Трето че хвата ти е страничен, не можеш да ги използваш за опора при задна пружина. изобщо... изцепки. Блокиране на няколко летящи остриета(и тях ще зачекна ей сега) със нищо повече от 20квадратни сантиметра желязо е смешно и абсурдно. Много съм недоволен.

2

Мистик:
Просто постно - има 1-2 схватки описани с нещо различно от ония три вариации и те не блестят с кой-знае каква хореография. Само защото няма очеизбодни глупости:

4

Употреба на героя на опонента и НИП-ове
Крайно елементарно, но поне в голямата си част не бърка особено много в очите. Никой освен белег не си прави труда да опише и без това малочислената публика, а и той го прави с общо 3 изречения. Когато двете моми използват героя на другата описват почти същите неща които описват и със своите - мощни удари, бързи удари.... мня.

Ангелчето:
Си няма да се хвърли да хване голямо остро оръжие.
Си няма да даде любимото си оръжие на човек който не може да го използва, докато той се стреми да не го направят на салата.

3

Белег:
Първите постове описват влизането в арената, другарю. Си не е идиотка - при избор - да влезе на секачи с нож или да направи 2 крачки и да си вземе меча определено ще направи второто. Не знам защо но не ми изглеждат като момичетата дето ще ти кажат имена, възраст и телефон.

3

Мистик:
Мелиса няма вид на момиче което ще се разстрой от погрешно хвърлена кама, още по-малко на такава която ще хвърли кама погрешно. Защо Белег просто не я съсича, вместо да се обезоръжава и да я хваща.

3

Логика, реализъм, разиграване на героя(влизане под кожата)
Боже логика и реализъм... какво е това и с какво се яде. Една торба, която не е тип Мешка очевидно беше разкъсвана 3 пъти, някакъв човек с ранена 3 пъти ръка се биеше с две оръжия. Някакви хора умиращи от студ не страдаха от това. Някакви рани, никакви затруднения.

Ангелчето:
3
Белег:
3
Мистик:
3

================
Общо:
Ангелчето: 12
Белег: 13
Мистик: 14

_________________
If this is empty this doesn't matter
Put that in your ramen and eat it!!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group