All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Последни статии Кратки @ Сивостен Recent articles

Свински бут с бамя

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 14.12.2011

Enslaved - The Sleeping Gods and...

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 08.12.2011

England Medieval Festival

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 01.12.2011

SciFi Series: Grimm

(Ангел Генчев) - 28.11.2011

Band dessinee: Chasseurs de dragons

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 28.11.2011

"Синя луна" от Лоръл Хамилтън

"Зигзаг" от Хосе Карлос Сомоса

"Добрият" от Дийн Кунц

"Милениум: Взривената въздушна кула" от Стиг Ларшон

На книжния пазар. Иво Милев: "Случаите ...

На книжния пазар. Джим Марс: "Сестри ...

На книжния пазар. Томас Родригес Мартинес: ...

На книжния пазар. Курбан Саид: "Али ...

На книжния пазар: Хакан Йел - "Ресторант"

Fringe също с нов сезон

Arkan - Hilal (2008)

(Ivan G. Atanasov) - 17.02.2009

Pathology (2008)

(Angel Genchev) - 24.09.2008

Europa Universalis: Rome

(Ivan G. Atanasov) - 22.09.2008

B.B. King - One Kind Favor (2008)

(Angel Genchev) - 17.09.2008

Zavet (2007)

(T. Hristov) - 16.09.2008


Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Публика
PostPosted: Sat Nov 20, 2004 12:32 pm 
Emeritus
User avatar

Joined: Tue Oct 21, 2003 11:45 am
Posts: 8767
Location: София
Всеки който иска, може да коментира на воля качеството на дуелите и да дава препоръка на състезателите тук.

_________________
Si vis pacem para bellum


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 20, 2004 11:29 pm 
Молекулно прост
User avatar

Joined: Wed Mar 10, 2004 11:33 am
Posts: 2083
Location: Nirgendwo in Afrika
ми Аларис срещу Алодрик ще го прочета пак внимателно, ама ей така на първи поглед ми направи впечатление нещо

Quote:
стигащите на педя и половина над кръста плитки и светлокестеняви опашчици


аз ако видя такова изречение за описание на противника ми, още на първия пост съм му сграбчил едната плитка и съм му фраснал главата в някоя стена

не знам дали носите коса на плитки, ама гореспоменатите имат навика да се мотаят доста неконтролируемо напред-назад, пляскайки те през лицето, когато въртш бързо глава и т.н.
това по повод на реалистичността де :)

_________________
Всепризнат в световен мащаб!

На мнения за филми вярвам само на статиите в Сивостен... най-вече на тези, които самият аз съм писал.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 25, 2004 11:13 pm 

Joined: Sat Oct 09, 2004 12:25 pm
Posts: 880
Location: Бургас
Цитат :
Вгледа се в очите на синихиеца и видя там истината. Играеше си с него, забавляваше се. Можеше да го убие, но въпреки това го пощади, само за да удължи агонията му. Сим отпусна отчаяно ръце и се срина на дясното си коляно, захвърли меча и захлупи лице със шепи. Раменете му се разтърсиха в ридания, а хлипанията му предизвикаха нов взрив от веселие сред публиката. Ако досега беше просто смешен, вече стана наистина жалък. Солг се намръщи, този плужек му разваляше удоволствието, реши да го мотивира с някой друг ритник, но за негова изненада Сим се хвърли в краката му, обсипвайки ботуша му с целувки.

За какво удоволствие става въпрос ако смея да попитам . Бях изричен , че подбудите на Солг да тръгне срещу меча на Сим без оръжие са далеч по висши от някава жалка наслада над паднал противник . Какво казва Солг сам на себе си " Ако сега ударя ще се самоунищожа като личност " . За каква гавра и за какво чувство за превъзходсво иде реч , когато самия герой се отрича от това .

2)
- Не ме убивай – захленчи, - моля те, не ме убивай!
Синехиецът се опита да го изтръска от ботуша си, ядно задърпа крака си и твърдо късно усети истинската цел на Тотенкранц. Чевръстите пръсти вече бяха стиснали камата, замахвайки нагоре. Солг се приведе в полушпагат и разпери ръце, доколкото можеше, за да посрещне режещото острие. Успя да отклони атаката, но в този миг Сим протегна рязко глава нагоре, удряйки го в слабините. Ударът не беше силен, но беше достатъчен да събуди предишната блока и Солг се стовари на пясъка, свивайки се на две.

Доколкото си спомням само няколко изречения преди това " Сим отпусна отчаяно ръце и се срина на дясното си коляно, захвърли меча и захлупи лице със шепи.... Сим се хвърли в краката му, обсипвайки ботуша му с целувки. "
Да приемем , че след сриването се изправил преди да прегърне коленете на Сим - в такъв случай кой ще ми обясни как човек със коляно като симовото може едновременно да целува нечии ботуш и рязко да се изправи напред и нагоре - повтарям напред и нагоре . Да не говорим , че човек с такъв крак не може от сринато положение да се хвърли на където и да е , най малко върху бутушите на вече напатил се от него човек .

3)
Тотенкранц запълзя трескаво назад, докато не стигна захвърления си меч. Изгледа под око синехиецът, който бавно се изправяше и упражняваше подскоци и приклякания, и с няколко сръчни движения отряза част от ботуша си. После разпра единия ръкав на връхната си дреха и прикрепи меча си като шина, обездвижвайки лявото си коляно. Изправи се, кракът му стоеше като дървен, но поне коляното го болеше по-малко. Солг стоеше полуприведен, а в очите му гореше изпепеляваща омраза.

Отново несъответствие с героя ми . Той не изпитва омраза , нагласата му въобще не е такава и съм го изразил толкова ясно , че и бебе може да го разбере . Човека поне се опитва да бъде войн , което значи , че се опитва да бъде отвъд омразата , чувството за превъзходство , агресивността и страха . Казах го достатъчно ясно , ама не .

4)
, синехиецът отскочи назад, но острието остави кървава диря по гърдите му. Публиката ахна в един глас, плешивият смешник отново беше показал зъби, очакваха вече Солг да го смачка.
- Убий го! Не го жали! Убий го! – понесоха се викове.
Синехиецът пак нападна, този път очакваше номера с прехвърлянето на камата от едната длан в другата, затова посрещна и двете ръце на Сим и го дръпна към себе си, притискайки го в тялото си.

Солг не може да направи това, защото едната му ръка е увита . Просто няма как да хване двете ръце на Сим че да го дърпа , може други неща , но не и точно това .

5 )
Синехиецът опита още няколко атаки, всички започваха и завършваха по един и същи начин, тежките юмруци на чуконосеца се опитваха да намерят тялото на Сим, докато той финтираше, приклякаше или остъпваше, а камата му оставяше нови кървави следи по тялото на Солг. И двамата вече бяха изтощени от битката, движенията им ставаха все по-вяли и по-неточни.

Тоз Сим кога се научи да финтира , да влиза в ритъма на противника , че и на игра с дистанцията . При това финт с един шиниран крак ... е неее ...

6 )
Солг задиша тежко, жегата вече ставаше непоносима, плъзна поглед към чука, лежащ в сянката на една от издигнатите край арената стражеви кули. Сим проследи погледа му и закуцука, преграждайки му пътя. Застана така, че поне главата му да е на сянка и измери с очи синехиецът. Видя нещо, което досега не беше съзирал у него. Страх. Обикновен човешки страх. Познаваше природата на подобни хора, перчеха се с достойнство и чест, хвалеха се колко са силни и благородни, до момента, в който се озовяха на колене. Сега щеше да призове симовата чест, въпреки че преди миг просто го презираше.

Първо Сим не може да изпревари Солг с тва куцукане , второ за какъв страх става въпрос , трето за какво презрение . Къде Солг е изразявал презрение . Тъга да , съжаление че не се бие срещу истински противник - да - но презрение ??

7)
А после… после сигурно щеше да моли. Винаги правеха така.
Синехиецът реши да стигне до чука си, засили се, опитвайки се да премачка с масата си съперника, но Сим се метна в краката му, препъвайки го. Претърколи се по гръб и замахна отвесно с левия си крак като със секира към главата на падналия Солг. Синехиецът подложи и двете си ръце, за да спре удара и сграбчи крака на Сим, теглейки го към себе си. Тотенкранц се дръпна рязко назад и привързания меч разсече овързания около дясната китка на Солг мях, отново полетяха пръски кръв.

Досега нито един път Солг не е атакувал " насляпо " , защо сега изведнъж реши да го прави ... да мачка с маса ? срещу човек с нож ??
Второ Солг не може да дърпа към себе си - ако е подложил и двете си ръце значи е по гръб ... Тотенкранц дръпна рязко назад и ... по нагоре пишеше , че мечът стърчи достатъчно навън за да разреже бедрото на Солг - значи има пролука за хващането на самия крак . В такъв случай за какво разсичане става въпрос . Да не говорим , че още в началото на поста се описва как с този мях се посреща удар с меч ... пресреща се съсичане !! Сега същия мях става зян от кълцане , което не може да е с голяма скорост ...

8)
Чуконосецът разбра, че е подценил съперника си, беше се подлъгал по невзрачния му вид, по жалките му бойни умения и беше забравил, че срещу себе си има човек, който е свикнал да оцелява по улиците и че за него да се бие мръсно и подло е толкова естествено, колкото и да диша. Синехиецът пристъпи напред и изсъска:
- Аз ти пощадих живота!
Сим сви рамене и подхвърли камата в другата си ръка, беше като част от тялото му, естествен завършек на ръката му, който носеше болка и смърт. Публиката се разшумя, Солг й беше станал любимец, искаха той да грабне отново своя чук и да размаже главата на противника си.
- Дай му чука! Дай му чука! Чука! Чука! – скандираше тълпата.
Тотенкранц се подсмихна:
- Чуваш ли ги? Наистина те харесват… Вземи си чука… но първо ме помоли за това!
Солг го изгледа възмутен, нима този нещастник си мислеше, че ще падне толкова ниско? Слънцето го изгаряше, противникът му стоеше на сянка и държеше камата си, твърде бърза, твърде смъртоносна. Само ако можеше да се добере до чука, щеше да размаже наглата му физиономия за миг. Сим се захили, виждайки колебанието на синехиеца. Солг тръсна ядно глава, само една единствена думичка, а после ще накара подлия плужек да се гърчи в краката му. Прокашля се и едва прошепна:
- Моля…
- Какво? – Тотенкранц постави ръка на ухото си. – Какво каза?
Чуконосецът си пое дълбоко въздух, мъчително преглътна и повтори с ясен глас:
- Моля те.

Казах , че хвърля чука за да води една истинска битка - и да я загуби - така трябва , решението му беше продиктувано от подбуди , много по - висши от жалкото надмощие . Ако наистина беше тръгнал с голи ръце заради гавртата - да , тогава наистина би могло да се пречупи нещо в него . Но не и ако подбутите му са такива , каквито съм ги написал черно на бяло ... Тва просто не е моят герой . Не мога да си го позная . Да иска нещо , от което се е отказал веднъж и то по - толкова сериозни причини . Някой въобще направил ли си е труда да проумее за какво иде реч в края на моя пост ??

9 )
В мига, в който чуконосецът се добра до чука, Сим се полуизправи и се оттласна с десния си крак. Завъртя се във въздуха по гръб и се сви на кълбо доколкото можеше. Стовари се върху гърба на Солг, онзи се тръшна на пясъка със звучно хлъцване и разпери крайници като настъпена жаба. Проснат върху гърба на синехиеца, Сим видя някъде високо да кръжи сокол, гласовете на зяпачите долитаха като далечен прибой. Поне сега двамата лежаха на сянка.

оттласкване от полуизправено положение - до постигане на ускорение , което да те завърти във въздуха в позиция по гръб ??
Тез работи къде ги научи Сим . Отскок на един крак от полуклек - до там че да се превъртиш във въздуха и да нанесеш удар .
Без коментар

Сега - не оспорвам крайното класиране - то наистина не ме интересува . Но както вие негудувате само като ви пипне някой героите , така аз сега негодувам от това , че наистина е " пипнат " . Направо не мога да си го позная като характер . Сим пък не мога да го позная като умения и физически възможности . Това същия персонаж ли е , който почна двубоя или той с нарастването на умората и раните става все по - силен ??

Нека физик си напише деветия пост -- лично срещу теб , братле , нямам нищо против . Дерзай и продължавай напред . За един пост няма да си разваля отношението към теб .
Имам само една молба към теб и тя наистина е молба - преработи този пост , та да позная героите . Това искане не е свързано с въпроса за крайното класиране - ти си победител и точка . Единственото , което искам е вече извън победител - победен .. Моля те да оправиш поста си .

Добавено , Добавено , Добавено :

за каква непоносима жега става въпрос , като е ранна утрин ?

Всъщност този меч , привързан вместо шина на крака на Сим откъде стърчи толкоз , че да може да прави поразии с него - от предната страна на глезена , от задната му страна или горе край бедрото . Щото първия път нарани бедрото на Солг от дистинция за борба ( тоест от упор ) , втория път от легнало положение нанесе удар с него " като със секира " , което ще рече , че стърчи и пред или зад глезена . В такъв случай единстеното място , където приляга към крака е самото коляно - но самия меч не поема и преразпределя никаква тежест "

За удара с глава на обикновен човек ( всъщност даже малко под средното ниво на физика ) в стегната диафрагма на проф . боец вече казах , но не се поправи - под такъв ъгъл , с такава скорост - би трябвало да си изкълчи врата .

За удара с главата на чука в коляното - глас полубожествен каза официално , че Сим може да продължи да използва кракът си .


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 08, 2004 4:56 am 
Morituri Nolumus Mori

Joined: Sat Jan 17, 2004 10:49 pm
Posts: 331
Location: Palatine, IL, USA
Добре. Аз ще се произнеса.
Прочетох повечето дуели.. и ми направи само едно нещо лошо впечатление :

Прекалено много описвате действията на чуждите герои. Те трябва да са ви като НИГ-ове, а не като втори герой.
После - това за оръжията. Стърчащи глупости.. изобщо.. не е ясно кое къде е, как е... което от една страна се дължи сигурно на неправилно интро. :?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group