All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Последни статии Кратки @ Сивостен Recent articles

Свински бут с бамя

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 14.12.2011

Enslaved - The Sleeping Gods and...

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 08.12.2011

England Medieval Festival

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 01.12.2011

SciFi Series: Grimm

(Ангел Генчев) - 28.11.2011

Band dessinee: Chasseurs de dragons

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 28.11.2011

"Синя луна" от Лоръл Хамилтън

"Зигзаг" от Хосе Карлос Сомоса

"Добрият" от Дийн Кунц

"Милениум: Взривената въздушна кула" от Стиг Ларшон

На книжния пазар. Иво Милев: "Случаите ...

На книжния пазар. Джим Марс: "Сестри ...

На книжния пазар. Томас Родригес Мартинес: ...

На книжния пазар. Курбан Саид: "Али ...

На книжния пазар: Хакан Йел - "Ресторант"

Fringe също с нов сезон

Arkan - Hilal (2008)

(Ivan G. Atanasov) - 17.02.2009

Pathology (2008)

(Angel Genchev) - 24.09.2008

Europa Universalis: Rome

(Ivan G. Atanasov) - 22.09.2008

B.B. King - One Kind Favor (2008)

(Angel Genchev) - 17.09.2008

Zavet (2007)

(T. Hristov) - 16.09.2008


Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Дневникът на Ридик - искренно и лично
PostPosted: Tue Jan 03, 2006 4:50 pm 
User avatar

Joined: Wed Feb 16, 2005 8:24 pm
Posts: 1187
Location: Варна
5Язмаел
В гората е толкова спокойно и тихо, мога да помисля за всичко, което ми се случи напоследък... Онези алхимици, не съм ги убил аз, нали? Няма кой да ми отговори. Чудя се дали експиремнтът им е бил успешен. Според това, което ми каза пътник, който случайно срещнах, очите ми постоянно менят цвета си. Нямаше как да знам, тъй като след експеримента не можех да различавам цветове. Кинжалите ми помагат да оцелея в тук, в гората. Алхимиците още не са ми излезли от главата, мисля само за тях... и за още един човек, спасил живота ми... Помня този ден сякаш беше вчера. Помогна ми, макар да беше ясно, че и двамата ще умрем. Аз видях, че той ще умре, не можех да се мръдна от мястото си, лежах безпомощен. Помня как го наръгаха, най - подмолно в гърба. Оттърсих се от тези спомени. Алхимиците, независимо дали аз или някой друг ги е убил, са безвръзвратно изгубени в измеренията на мъртвите. Надявам се това мое проклятие да ме остави, въпреки че не ми се вярва. Само се надявам повече хора да не умрат покрай мен. Макар алхмиците отчасти да заслужаваха това, което им се е случило, щеше да е по - добре да прекарат известно време в затвора или клана на Ащеор да ги попреследва.

12Елирия
Намирам се в мизерна стая, за която едва изплащам. Чакам Изкованите да ме наемата за някоя задача, дотогава остава само да чакам. След всичко, което преживях напоследък... Горате ме поуспокои, нервите ми се отпуснаха. Поопознах флората и фауната, не много, но достатъчно. Вече разбирам донякъде животните. Липсва ми спокойствието в гората, толковоа тихо... Не можех да остана вечно там, нямаше много храна, а не можех цял живот да го карам на плодове и от време на време месо, когато се случеше да хвана нещо.
Града е толкова шумен, навсякъде се носи смрад на пот и развалена риба - намирам се близо да някакво пристанище. Дано по - бързо се получи съобщение от Изкованите.

17Аранест
Изкованите ми предадоха съобщение, че днес заминавам с още двама кинжали - здрачник, който, ако се съди по написаното в бележката, полудявал през нощта и извършвал неописуеми деяния... Какво ли искат от мен, да го убия? С удоволствие, това зло трябва да бъде премахнато от света. Другият ми спътник ще бъде Таррик, мой наставник. Добре, по - добре да е там, ако се стигне до бой, а съм сигурен, че ще се стигне. По нататък в бележката пише, че Таррик ще ми обясни какво трябва да направим. Събрах малкото си неща, както и 100-те кристала, които бях оставил за черни дни и тръгнах към посоченото място.
По - късно се срещнах с Таррик и другия Изкован. Приличаше на обикновен здрачник, нищо особено, но аз бях сигурен, че това, което пишеше в бележката е вярно до последната буква. Задачата е свързана с лорд, намиращ се в процъфтяващият пристанищем град Теодрикан. Не ме вълнуваше особено, трябваше да държа под око здрачника. Таррик спомена и него, насаме ми обясни, че полудявал през нощта и убивал невинни жени. Попитах го защо не са го убили или поне защо не са го пратили на топло. Не ми отговори, само се усмихна многозначително. Невинни жени... Щом получа възможност, ще го накарам да си плати.

18Аранест
Пътуването минава спокойно, без никакви произшествия. Още мисля само за Морошин - така се казва здрачника - защо би направил подобно нещо? Постоянно съм в готовност да се защитавам от него. През нощта не полудя, но ще видим за нататък.

20 Анарест
Теодрикан. След малко пристигам, заедно с двамата си спътника - Морошин, лудия здрачник и Таррик, началника ми в тази мисия. Изкованите искат от мен - от нас - да открием някакъв лорд. Не вярвам задачата да е особено трудна. Надявам се всичко да свърши колкото се може по - бързо, заради здрачника. Още щом чух за него ми стана ясно, че накрая ще се стигне до конфликт между двама ни. Всичко, което е извършил, всичко, което е направил е против всичките ми принципи, против всичко, в което вярвам. Изкованите трябва да са проявили изключително снисхождение за да приемат такъв като него. Донякъде се надявам всичко да мине гладко, като по - вода и да си тръгна без кръвопролитие, без ненужни жертви. Но друга, дълбока заровена в мен част се надява той да полудее, да извади кинжалите си и да се почне кръвопролитие... Не, не трябва, по - добре да не става така. Казаха, че през нощта ставал безмилостен убиец, убивал невинни жени. Исках да го убия още щом се срещнахме, но се въздържах. Това зло трябва да бъде премахнато от света. Да убива невинни жени, що за изрод би направил подобно нещо? Бих го накарал да си плати, стига да получа тази възможност.
Минаваме през портите. Каквото и да стане оттук нататък, се надявам да свърши по - скоро.

_________________
- Didn't you say people always lie?
- I lied.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group