Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Wag the dog (статия) - Гражданско общество, Дъстин Хофман, Кирстен Дънст, Робърт де Ниро, Уди Харелсън, Уили Нелсън, Холиву
Wag the dog

Автор: Николай Николов, понеделник, 16 февруари 2004.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Разлай кучето.

Вдъхновен от сaтирата “Татко защо нападнахме Ирак” (пак в този брой) и поради лек недоимък от статии, се присетих за този велик, за мене, филм. Страхотна комбинация от цинизъм, хумор, истини, гениално омешани и представени чрез страхотен актьорски състав.

Сега малко инфо в стил IMDB.com:
Wag the Dog (1997)
Режисьор: Бари Левинсън
Сценарист: Хилари Хенкин
По книгата на Лари Бейнхарт - “Американски герой”Участват:
Великият Тандем - Дъстин Хофман и Робърт Де Ниро. Който не ги е чувал и не им се кефи, да си влезе обратно в пещерата и да дръпне камъка. Уили Нелсън и Джейм Белуши (а стига бе, той бил албанец!), като самите себе си. Ан Хечи, Кирстен Дънст, Уди Харелсън...

Оттук нататък - спойлери яко.

Историята: – Робърт Де Ниро работи по кампанията за преизбирането на досегашния президент X. Три дни преди изборите тръгва да се разразява секс скандал. За да се овладее положението, са нужни крути мерки. Решението е ВОЙНА! Така. Я сега погледнете горе годината. Какво ще кажете? Доста преди Клинтъновите изпълнения, нали? При това филмът не е като да е руска пропаганда примерно. Чиста проба американско кино, гаврещо се мощно с целия американски свят. Обаче с кого ще се воюва? Абе някой от вас, американци, да е чувал за Албания (как не са ни вписали нас не знам само)? Някой? Който и да е? Ехоо. И така холивудската машина, начело с продуцента Дъстин Хофман, е впрегната да отрича слуховете за новия бомбардировач, изпратен в Албания и за това, че ядосан Албански овчар носи през Канада куфар с бомба, с цел да унищожи с този акт на тероризъм устоите на американския начин на живот. И така. Камерааааа. Уили Нелсън съчинява песни по повода, Джеймс Белуши кротко кори събратята си. А Кирстен Дънст играе бягащо албанско момиченце, насред компютърно-сглобен пейзаж.
Шоу, ама яко, а?
Филмът наистина е доста пресилен, но пък с течение на времето ако се поогледаме става все по малко и по-малко “филм”. Лекотата, с която Америка се ръководи от медиите си и въпроса за тези, които им плащат, не са шега работа. Кой може да каже, наистина, дали гледа филм как една ракета уцелва комина на сграда или е “на живо” заснет репортаж? Нямам желание да задълбавам, но гледайте филма, докато нещата по темата са забавни.
А щях да забравя!. Музиката! Ще спомена само едно име - Марк Кнопфлър и няма какво повече да добавя. Мисля, че дори и по-подробно да говоря за филма, удоволствието от гледането няма да се загуби, но ако до тука не сте зарибени, значи няма смисъл.

Have fun.

За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=932


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 4288 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (15) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.