Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Vantage Point (2008) (статия) - Денис Куейд, Екшън, Кинопремиери, Сигорни Уивър, Тероризъм, Форест Уитакър, Холивуд
Vantage Point (2008)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 11 март 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Точен прицел (2008)

Рядко съм попадал на подобна комбинация оригинални идеи само в един филм, както съчетава "Точен прицел". На първо място, доста нестандартен сценарий, в течение на който действието малко по малко се разкрива и обогатява през осем твърде различни гледни точки, всяка добавяща различен план на ретроспекция и известно развитие към досегашната история. На второ - умела режисура, подчертаваща разликите между тях, използвайки за основа събитията, където съдбите на тези персонажи се преплитат. На трето - добра идея за тон-режисура, която допълнително да контрастира собственото им отношение към събитията. За съжаление останала наполовина просто добра идея, докато другата половина прераства в страховита какофония, която - да - репрезентира хаоса на тълпата, но пък пука тъпанчета.

Е да, ама не - щото всичко е розово, когато свършва в пелени - пък добрите идеи (и половина) изредени досега, си остават неродени. Някъде по трасето попадат в блатото на - както се оказва - изключително банална фабула, изградена върху крайно досадна тематика (аман вече!), с плоски и недоразвити персонажи (в крайна сметка образ не се гради върху десет минути всекиму, а и за зрителя не остава достатъчно хляб да си ги доизгради сам), и теорията за неспецифичен трилър се реализира в шумен и почти безсмислен осмин-екшън. И то осмин, тъй като сцените се повтарят, потретят или дори - реално - поосмяват. Дори взривът на кметството в крайна сметка омръзва, а на четвъртия път, когато ти е доскучало вече да изчисляваш и траекторията на шрапнелите, започва странно да ти се приисква да го взривиш и ти още веднъж - като за последно.

Което води - освен до киселия привкус в устата и главоболието - впечатлението, че вместо със солиден бюджет, филмът е правен с джобни пари, с изключение на няколкото камери. А не е като да не личат имена - Денис Куейд, Сигорни Уивър, Форест Уитакър - могат да заделят някой друг цент от банички. Ама да бяха спестили и от един-два чипса, пък...

Щото се получава, че след идеите, най-хубавото в изпълнението на "Точен прицел" е фактът, че все пак свършва само за около 80 минути - няма и час и половина.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=200570#200570


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3697 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.